כמה דיווחים מהעת האחרונה

oreldi

New member
בית העם- עוד אחד..

עם שטף הביקורות על בית העם, אז הנה עוד אחת :
הייתי שם לפני שבועיים , לקחתי פיצה עם כרובית קשקבל ופטרוזיליה (40 שקל)
סך הכל ההתרשמות שלי דומה לאקונומיקה - הבצק, בעובי בינוני, היה מצוין, רוטב עגבניות עשיר מאוד וטעים, וגם הגבינה טובה.
הכרובית כלל לא הורגשה וגם הקשקבל בקושי. הם היו תפאורה בלבד.
בסך הכל פיצה ראויה וטובה ששווה לנסות אותה.

 
רק בישיבה, אבל בכל מקרה הפיצה לא גדולה כל כך

להערכתי הפיצה מקבילה לסביב 2-3 משולשים בפיצריה "רגילה" והיא בהחלט מספקת לאדם אחד
 

oreldi

New member
פיצה גוזפה

פיצה ג'וזפה - ויטל 5 תל אביב
בעבר יצא לי להיות בפיצה ג'וזפה פעם אחת, ואכלתי שם פיצה נהדרת. בצק מצוין, גבינה טעימה מאוד, הרוטב קצת נעלם אבל היא היתה מצוינת גם ככה.
לאחרונה הייתי שם פעמיים - וזה היה רחוק מלהיות כמו שהיה.
פעם אחת הזמנתי פיצה עם גבינת עיזים (22 שקל למשולש גדול, הגודל שלו כ-2 משולשים סטנדרטיים): טעמתי והופתעתי לרעה: הבצק היה טוב מאוד, עם מעט פסטו בקצה שלו. הגבינה לא מספיק הורגשה. התקמצנו פה מאוד על הגבינה. והרוטב ? בקושי הורגש. גבינת העיזים היתה טובה, אבל עדיין זה היה מאוד מאכזב.

ניסיתי שוב פעם נוספת, אולי הפעם זה יעבוד יותר טוב :
פיצה תרד ובולגרית ופיצה פטריות :
שתי הפיצות סבלו מאותה בעיה : גבינה לא מספיק מורגשת ורוטב שנעלם לחלוטין. לא מרגישים טיפה אפילו. כאילו אין רוטב. הבצק עדיין פריך, עשיר וטעים מאוד, אבל זהו. פיצה בינונית מאוד.
זה חבל, כי מסוגלים פה להרבה הרבה יותר.





 
הדיווחים לא זכורים לי מהבלוג...איך פספסתי אותם???

בתמונה הראשונה עם הגבינת עיזיים נראה כי יש יותר רוטב מבשתיים האחרות...
זכורות לי ביקורות מאוד מפרגנות ואני והבן זוג תכננו ללכת לשם..
נראה לי שנוותר...
פיצה בנונית יש גם בפרגו במחיר נמוך יותר...
 

oreldi

New member
זה לא פרגו

היא לא רעה כמו פרגו אבל גם לא יותר טובה מפיצריה ממוצעת
 
האמת שפרגו בראשון לא רעה, ממוצעת ...

אנסה אם אהיה באזור...זה לא נשמע כמו משבו להגיע אליו במיוחד...
&nbsp
הדיווחים לא היו בבלוג שלך נכון?
 
אם יש ביקורות אחרות, אולי זה שווה נסיון

כולה פיצה, לא קניית דירה. תלכי ותנסי, אולי הטעם שלך שונה והיא תמצא חן בעיניך.
המניה דפרסיה ששכיחה כאן (באופן כללי, לא את ספציפית) מצחיקה לפעמים.
 

oreldi

New member
פיצה בזיליקום

פיצה בזיליקום, אברבנאל 45 תל אביב
כמה מטרים מפיצה ג'וזפה נמצאת פיצה בזיליקום :
הזמנתי שם בשני ביקורים שונים 4 משולשים, שניים עם זיתים ופטריות, ושניים עם עגבניות ובצל (44 שקל).
בשני המקרים זו היתה אחלה פיצה : הבצק היה מצוין. דק, פריך, עשיר ומוצלח. הגבינה היתה טובה, וגם הרוטב היה דומיננטי, עשיר וטעים. התוספות הורגשו והשילוב נתן פיצה מאוד טעימה. החיסרון היחיד הוא שהקצה של הפיצה, איפה שאין רוטב וגבינה, גדול מדי ומהווה חלק גדול מדי מהפיצה. למרות זאת, זו פיצה טובה מאוד . כדאי לנסות



 
כל פעם שיצאתי לאומן תכננתי לאכול שם ואף פעם לא יצא..

השומשום בקצנ מזכיר לי את החופשה עם החברות באילת כשהיתי בכיתה יא...

הם סיפרו אז שהם הראשונים בישראל שעושים את זה ולנו זה היה נראהחידוש מעניין


זאת אחת הפיצות שאני ממש רוצה לטעום..
 

oreldi

New member
הרברט סמואל- עסקית בינונית

לדיווח המלא בבלוג פה גדול: הרברט סמואל

לאחרונה הייתי פעמיים במסעדה בארוחה עסקית. 88 שקל לארוחה. אלה היו שני הביקורים הראשונים בהרברט.
הארוחה הראשונה היתה נחמדה אך לא מעבר. היא היתה רחוקה מלהלהיב או להיות אפילו סתם טעימה. לא הרגשתי טביעת אצבע ייחודית של שף וגם לא באמת היה טעים.
יצא לי יום חופשי נוסף בתל אביב, ליד הים, ואמרתי נלך שוב. אולי נפלתי על יום לא טוב. מה השורה התחתונה? תראו בסוף ההודעה


מה אכלנו?


פתיח

  • בביקור באמצע שבוע הוגשהסלסלת לחמים מסוגים שונים (לבן ומלא), חמימים ופריכים והוגשו עם שמן זית ובלסמי מצוינים, וזיתים טעימים. בסופשבוע (יום שישי) זה לא הוגש


ראשונות

  • סלט אבוקדו "סנטה מוניקה" (תוספת 12 שקל לעסקית) : הסלט הגיע כגוש אבוקדו בצורת עיגול. הוא כלל גם עוף, צנונית, בצל, וכל זה מעל רוטב ירוק בוהק שהורכב מחליפיניו וליים. אחלה סלט. מאוד מאוד טעים. הוא כלל הרבה טעמים- והרוטב, שהיה חמצמץ פיקנטי- היה פשוט מעולה. מנה בעלת מרקמים וטעמים מגוונים שמאוד אהבנו.


  • מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין וערמונים: מרק מתוק מדי, דליל מאוד, ושטוח בטעמיו. היו גם חתיכות ערמונים שנוספו למרק אבל לא באמת תרמו. המרק לא שכנע וכמו כן מאוד קטן, בערך כ-200 מ"ל

  • חציל מאודה טמאגו בוטנים מלוח מתוק: המנה כללה 4 אצבעות חציל קטנטנות (שלא הוגשו חמות אלא בטמפרטורת החדר), שבמרכזן טמאגו- מעין חביתה יפנית. היה שם גם פטריות שימאג'י ובצל ירוק. כל זה טבע ברוטב סויה. אם זה נשמע רע, אז זה לא סתם. זה היה רע. חתיכת חביתה מסכנה עם כמה חצילים קטנטנים, טובעים בסויה.



עיקריות

  • עוף מעושן תפוחי אדמה ופטריות: המנה כללה נתחי פרגית, תפוחי אדמה, אפונה, רוטב מתקתק על בסיס ציר בקר וומעט חרדל על הצלחת. הכל פה היה בסדר, בסדר ולא יותר. הפרגית היתה רכה, התפוחי אדמה טובים, אך לא יותר. הרוטב לא "נספג" בעוף ולא נתן לו מעוף. מנת פרגית עם תפוחי אדמה. סביר ולא יותר


  • אנטריקוט קצוץ- מייפל מעושן וחציל במיסו היתה עיקרית נוספת. אם הפרגית היתה סבירה, זה היה למטה מכך : האנטריקוט הקצוץ היה המבורגר. הקציצה היתה עבה, עסיסית ובשרנית, עשויה לדרגת מדיום. חבל שהרוטב שלה היה מריר מדי (טעם בולט ותוקפני של יין אדום), מה שהרס קצת. איכשהו, הקציצה היתה סבירה, הבעיה היתה עם מה שהוגש לצד ההמבורגר: חציל קטנטן וסתמי בצד, וטבעת בצל בטמפורה, שמנונית מאוד, שכאילו נשלחה מסניף מקדונלד'ס. לחמניה? לא. תוספת ראויה אחרת? גם לא. אכלתי את הקציצה ובעיקר חשבתי על כל כך הרבה מקומות אחרים שמגישים המבורגר טוב בהרבה.

  • עגל חלב- קנלוני מנגולד ופרמזן: הגיע גליל אחד ארוך של קנלוני. הבצק היה רך וטוב, עשוי היטב, הבשר היה טוב. מנגולד ופרמזן לא הורגש. היה שם גם רוטב בשמל. סך הכל מנה נחמדה, אך לא מספיק עשירה. אם היו מרגישים את המנגולד והפרמזן אולי זו היתה מנה טובה. וגם זו היתה מנה קטנה מדי

קינוח

  • הזמנו נמסיס שוקולד. הקינוח כלל מוס שוקולד אוורירי ונפלא, קרם גנאש עם עלה זהב מעליו, ובצד גלידת טונקה (לא יודע מה זה בדיוק, שאלתי את המלצרית, והיא אמרה גלידת וניל, וזה אכן היה גלידת וניל. גלידה טובה). ורוטב קרמל בצד. קינוח נהדר, טעים בטירוף. אבל היה מאוחר מדי מכדי לשנות את הרושם.

שורה תחתונה : מצוין פה? בטח שלא. טעים באמת? בשתי מנות בלבד- סלט אבוקדו והקינוח. לא בכל המנות וגם לא ברובן. האוכל פה בסדר, לא יותר. השירות היה טוב מאוד בשני הביקורים, למעט העובדה שכרגיל במסעדות תל אביב לא שמעו על להגיש מים קרים, ושהמלצרית החליטה משום מה מיוזמתה על ייבוש ההמבורגר ("מדיום וול אוקי"? שאלה/קבעה)
במשפט אחד אסכם את הכל- בהרבה מאוד מסעדות אחרות בתל אביב, לאו דווקא מסעדות שף אלא "סתם" מסעדות טובות- אפשר לאכול טוב הרבה יותר. גם המחיר פה, יחסית לגודל, או יותר נכון, קוטן המנות- לא זול , גם לא בעסקית.







 

FiReBall

New member
אני חולק

לפני מספר שבועות אכלתי שם במסגרת העסקית של יום שישי את בערך אותן מנות והיה טעים מאוד ובעיקר משתלם יחסית למחיר.
 

inבאלי

New member
מצטרפת להסתייגות מהביקורת על הרברט סמואל

יצא לי לאחרונה לאכול שם פעמיים ארוחה עיסקית בהפרש של כמה שבועות ומאד נהננו, כולל ממנות שלא אהבת כמו המרק.
גם לדעתי זו אחת העיסקיות המוצלחות והמשתלמות בת"א היום.
 
טונקה הוא תבלין אופנתי שמחליף לפעמים את הוניל

הוא פרץ לפני כמה שנים ומזכיר מאוד וניל אבל קצת יותר מורכב, לטעמי במקומות רבים לא יודעים באמת להוציא ממנו את כל הטעמים והעוצמה שלו ולכן הוא הפך לדרך להפוך גלידת וניל (שיכולה להיות מעולה) לגלידה יוקרתית
 
למעלה