ביקורת על מסעדת רטטוי

AngelFood

New member
ביקורת על מסעדת רטטוי

אני כותב את הביקורת הזאת ברגשות מעורבים,, מצד אחד היה סך הכל טעים, מצד שני האווירה העיבה על התחושות באופן כללי אז בכל זאת, אנסה להישאר נייטרלי.
החלטנו לצאת לרטטוי לאחר שבביקורת הקודמת בספייס החוויהךך הייתה בסך הכל טובה, הוחלט הפעם לנסות את המסעדה המדוברת השנייה במושב.
הטיימינג שנבחר היה מעט בעייתי 16.2.15- ולנטיינס דיי.
לאחר שיחה שבה נאמר שכל המקומות הוזמנו מראש נאמר מצד המארחת ״תבואו, לא תחכו יותר מחצי שעה בתור״, על אף הקושי להאמין בדבר (והאמת, קצת פחד מהאישה ולהודות ששכחתי להזמין מקומות) הוחלט ללכת על זה. וזאת למרות שאני קרניבור לא קטן.
הגענו בשעה 8:40, למקום יפהפייה עם מזרקות ותאורת גן וכבר נאלצנו להודות באמת המרה, חצי שעה זה לא יהיה. כ40 זוגות שהגיעו לפנינו וכבר הספיקו להירשם(כמובן שגם הם בלי מקום) לא יהפכו את השהייה לחצי שעה. אני מצפה ממסעדה ברמה שלה או לפחות לרמה שהיא מתיימרת להיות בה לקצת שקיפות, הרי זה ידוע שחצי שעה זה לא יהיה, אז מה הטעם להטעות את הצרכן? להביא אותו עד לאמונים כדי סוג של ״לכבול״ אותו למקום? הרי רוב מי שהגיע לא יבזבז את הדלק חזור או בלחפש מסעדה אחרת והוא ימתין את כל הזמן.
טוב, מילא, אם אנחנו שמה אז נמתין בשקט ובמקום מחומם לתורנו לא? אז זהו, בשקט כן, עם חום? לא ממש. מחמם אחד שהוצב ליד המארחת, כמובן, וסביבו עשרות אנשים מתחממים הובילו אותנו לחכות את הזמן במכונית כמו הומלסים מן המניין, תוך כדי שמדי פעם ופעם עושים גיחה לבדוק מה מצבנו בתור.
לאחר שנכנסו בשעה 23:00( כן, שעתיים ועשרים חיכינו כדי לאכול אוכל שעוד יפורט עליו בהמשך) הושבנו באחד השולחנות והוגשו לנו התפריטים, אסייתי, דגים, סלטים, פיצות ופסטות הן המרכז בתפריט.
לראשונות הוזמן:
1: לחם הבית(23 שקלים)- מנת לחם לבחירה בין- גבטה, דגים או לחם שום בתוספת ממרחים( במקרה שלנו ארטישוק וטפנד זיתים). הגיע מנת לחם שבושה לקרוא לה מנה, חתיכת בצק עלובה שבקושי מספיקה לבן אדם אחד, ואני תוהה איפה הימים שלחם הוגש בחינם.
2. כרובית בצילי(59 שקלים)- מנה יקרה מדי למנה בינונית בגודלה(6-7) פלחי כרובית עם רוטב צילי מתוק מעל. כן, זוג יכול למלא בה את הבטן בכיף אבל 60 שקל לכרובית מטוגנת? מחיר יקר מדי למנה לא מיוחדת, מרגשת או בעלת ייחוד.
לעיקריות הוזמן:
1.ספיישל רביולי רטטוי(79 שקל)- רביולי בטטה מטוגן עם רוטב אלפרדו, פטריות טריות, ערמונים ותאנים. מה שהוגש בפועל זה ערמון אחד, עם תאנים שלא התחברו לרוטב עם רביולי שנצרב קלות ( מה הקשר?? פשוט לא מתאים, לא קשור והאמת לא טעים) המנה לא הייתה רעה ואפילו יחסית גדולה אבל 80 שקל לשלם עליה פשוט לא שווה, איך נפלתי בפח...
2. לזניה פטריות(72 שקל)- הוגש עם סלט ירוק( בלי שום רוטב, לא אמור להיות מתובל לפחות הסלט?). מנה טעימה סך הכל, כבדה, אבל לשלם לחתיכה כזאת של לזניה עם קצת עלים בצד סכום כזה זה פשע לדעתי.
3. פסטה פסטו פרמזן(את המחיר אני לא זוכר, ואין להם תפריט באינטרנט, לאיזו מסעדה אין תפריט לעזאזל?!?)- מנה רגילה, נטולת ייחוד וטעם. שוב מחיר גבוה מדי.

סך הכל החשבון יצא כולל שתייה-334 שקלים חדשים לפני שירות. כולל 3 בקבוקי קולה (14 שח כ״א).

לסיכום: כן, מסעדה יפה. אפילו יפה מאוד אבל בזה מסתיים הייחוד שלה. מקום שהוא נטו ליופי. אוכל משעמם, חסר תוכן וחסר טעם.
אתם משלמים נטו על עיצובו של המקום ולא על האוכל. 80 שקל על פסטה חסרת ייחוד? זה כבר טמטום שלי אבל זו כבר כתבה אחרת.
בקיצור- שמרו על כספכם ולכו למקום אחר, לא מוצא טעם להרחיק עד לאמונים בשביל 20

הוספת הודעה

, ואם כבר אמונים, עדיף שתנסו את ספייס...

pix37

New member
אתה מאוד מאוד עדין

מי לא הייתי מחכה ברכב שעתיים וחצי למקום המסעדה.

האוכל נקרא שגרתי מינוס ומתומחר בפראות למעלה בלי שום הצדקה, בעיקר הלחם והראשונות

oreldi

New member
במדבר כל קוץ פרח

האוכל נשמע גרוע מאוד, יותר מדי רכיבים מתוקים (רביולי עם בטטה, שמנת, פטריות, ערמונים ותאנים??? טוב שאין שם נוטלה) וההמתנה בתור זה בושה.
מקום שמכבד את עצמו ואת האורחים שלו לא היה צריך להתחייב לחצי שעה, ולא לרשום יותר ממספר מסוים של אנשים.
נקרא כמו התנהלות של שכונה.
תודה על האזהרה

AngelFood

New member
נוטלההייתה גורמת למנה להיות טעימה לפחות

התנהלות שכונה ללא ספק, אנשים שיחדו שמה את המארחת, או ניסו בכל אופן.

AngelFood

New member
ברצינות

אנשים הוציאו למארחת שטרות והיא בתגובה: ״לא מה פתאום מה את רצינית״ ואני האמת ראיתי במו עיניי בחלק התחתון של הקלסר שלה שטר של 50...

oreldi

New member

תודה על הדיווח...אני לא ממש מבינה מדוע יש לך רגשות מעורבים..

התנהלות המסעדה מבישה ולא מכבדת, האוכל בסדר מבחינת הטעם, קטן מבחינת הכמות ויקר.
הדבר החיובי היחיד הוא שהמסעדה יפה...
&nbsp
נהנתי לקרוא את הדיווח המפורט אבל חבל לי שזת הייתה החוויה שלכם...
&nbsp
אתה מאוד סלחן....

AngelFood

New member
כנסי.

המקום יפה, השירות היה בסדר ויחסית מהיר, אדיב וקשוב, האוכל סך הכל טעים, בין אם זה טעים לכיוון הבינוני מינוס.
התנהלות המסעדה באותו ערב אכן הייתה מבישה ואני לא מבין איך מסעדה כזו ראויה להיקרא מסעדה. חוץ מיופי אין בה כלום.
יקרה, מנות קטנות והתנהלות מבישה.
הכי עצוב שקראתי מראש ביקורות גרועות ואמרתי ננסה בכל זאת.

תודה על התגובה

מרגיש לי שבתחילת הפיסקה אתה מגן עליהם ולא ברור לי למה...
&nbsp
הסכם שהמסעדה יפה והמלצרים בסדר :)
&nbsp
אצלי, אוכל בנוני מינוס לא נכלל בהגדרה של טעים. בטח שלא במחירים האלה.
בנוני מינוס מתאים לבורגראנץ או משהו כזה...
הייתי מצפה לזה בקופיקס (דווקא שם היה לי טעים)...
לא מסעדה שגובה מחירים מופקעים על מנות קטנות...
&nbsp
ניחא אם היה במנה איזה מרכיב מיוחד או שהיא הייתה טעימה בצורה בלתי רגילה...אבל לא בינוני מינוס...
&nbsp
האם התלוננתם בפני מישהו על ההתנהלות של המקום?..

AngelFood

New member
היה למי בכלל?

המארחת מתחילת הערב נפנה אותנו וברחה בטענה של ״במקום להציק תנו לחפש שולחנות פנויים בשבילכם״. המנהל/אחראי משמרת כל הזמן תיזז בין המקומות ובקושי נראה, הקטעהכי עצוב בעניין שגם אנשים בני 50 חיכו שמה בחוץ בקור בדיוק כמונו וזה הרתיח אותי וגם כשהאנשים התפוצצו הם ניערו אותם מאשמה ואמרו כמה דקות יכניסו אתכם וברחו.

וצודקת, אוכל בינוני מינוס אפשר למצוא היום גם ברשתות המזון המהיר, אז אני לא מבין איך על פסטה מרשים לעצמם לקחת 80 שקל ולהכין אוכל בינוני כזה. אבל עובדה שהמקום עובד ועובד טוב אפילו. רק הוכחה נוספת לאפקט העדר הארצישראלי.

ככה היא ענתה לכם???

ממש חוצפה!!
האמת שבאותו הרגע הייתי הולכת ולא משנה כמה זמן הייתי מחכה.

AngelFood

New member
במבט לאחור

במבט לאחור את צודקת, היה עדיף ליסוע לנאפיס מלחכות עוד דקה אבל כבר היינו הבאים בתור ועייפים ורעבים מדי שהעדפנו כבר לחכות אולי האוכל יציל את המצב, כמובן שהוא לא הציל ואף החריף.

בקיצור מסעדה בינונית, כל אחד עם וילה יפה במושב יתחיל עכשיו לקרוא לו מסעדה?

AngelFood

New member
במבט לאחור

במבט לאחור את צודקת, היה עדיף ליסוע לנאפיס מלחכות עוד דקה אבל כבר היינו הבאים בתור ועייפים ורעבים מדי שהעדפנו כבר לחכות אולי האוכל יציל את המצב, כמובן שהוא לא הציל ואף החריף.

בקיצור מסעדה בינונית, כל אחד עם וילה יפה במושב יתחיל עכשיו לקרוא לו מסעדה?

החתולית

New member
על הדיווח

וחבל שזו היתה החוויה שלכם. נראה אין לכם כל כך מזל עם מסעדות (גם הדיווח הקודם שלך היה על ארוחה לא משהו).
&nbsp
לדעתי המסעדה התנהלה בצורה לא חכמה ולא מקצועית, שבסך הכל חזרה אליהם כמו בומרנג, כי בגלל הרצון להכניס כמה שיותר שולחנות ביום מסויים, הפסידו לקוחות לטווח הארוך.
&nbsp
האוכל ממש אינו כוס התה שלי. כמו שoreldi כתב, יותר מדי מרכיבים מתוקים לטעמי, ותמחור גבוה.

אין שום מסעדה שאני יכולה להעלות בדעתי

שיהיה שווה לחכות בשבילה שעתיים וחצי במכונית או בכלל,
אבל זה העונש למי ששוכח את יום האהבה :))
סתם... סתם...
&nbsp

למעלה