מיט Meat חיפה

מיט Meat חיפה

צירוף נסיבות של תלושי מתנה של "תמריץ לעסקים" + העדפה לא לאכול פחמימות, הביא אותנו ל"מיט". לא שהיו יותר מדי אופציות לבחירה: אחרי סינון בתי הקפה, מסעדות איטלקיות, מסעדות כשרות הסגורות בערב שבת, ועיון בתפריטים של האופציות שנותרו בחיפה מתוך הרשימה, נסגרה הבחירה. היה לי כבר די ברור לאילו מנות בתפריט אני נוטה.
הזמנו שולחן דרך קליק א-טייבל (לזוג+ילד קטן אך אכלן מנומס) וקיבלתי אישור לסלולרי, אולם כשהגענו הסתבר שאיננו רשומים במסעדה. הצגתי את אישור ההזמנה שבסלולרי, וסידרו לנו שולחן פינתי צפוף וגובל בעמוד תומך. ניגשה אלינו מלצרית קורקטית.
שאלתי על האסאדו צלעות - מנת הדגל של המסעדה לפי התפריט. "לא, אני לא ממליצה, המנה שומנית".
אוקיי, מה לגבי נתח הקצבים? (בתפריט מתואר: "את נתח זה היו מחביאים קצבים עבור עצמם, עקב היותו הנתח הטעים ביותר מבשר העגל".) - "לא ממליצה, הוא קשה".
פה כבר הרגשתי אכזבה. ניסיתי לאסוף את שארית שורשיי הארגנטינאים. מה לגבי לומו א-לה פיאמנטה? מהתפריט: "מנה ארגנטינאית קלאסית, שלושה מדליוני פילה עטופים בחזה אווז מעושן עם פלפל שחור ורוטב יין. מוגש על מצע פירה שורשים".
המלצרית עשתה פרצוף.
ובכן, על מה את ממליצה? קיבלנו המלצה על אנטרקוט, חזה עוף, סינטה, לא זוכרת מה עוד. בעיני בחירות די בנאליות.
מה לגבי פורטרהאוס? "כן הוא מומלץ, רגע, אני אברר", הלכה המלצרית לסיבוב וחזרה לדווח שהוא מוצע במשקל 500 גרם, מה שמביא את עלות המנה לכדי 200 ש"ח. מוגזם מדי עבורי.
שלחתי את המלצרית לכמה דקות כדי שנוכל להתלבט בשקט. התאכזבתי מאוד. לשם מה הגעתי למסעדה, אם המנות שקרצו לי בתפריט מלכתחילה אינן מומלצות? בן זוגי ניסה לשכנע אותי שהמלצרית עושה לי טובה: "אם היא לא ממליצה, סימן שכדאי שתבחרי דברים אחרים".
בסופו של דבר בחרנו אנטרקוט בנאלי במידת עשיה מדיום (המנה שבן זוגי ובני בחרו מלכתחילה אך התבקשו לתת לי לבחור עבורם מנה יותר מעניינת), וסינטה ברוטב יין הדרים מדיום רייר עבורי. תוספות: צ'יפס ופירה שורשים, ולחם לפתיחה.
הזמנו לפי המלצת המלצרית גם בקבוק יין רותם של יקב שטרן, אותו יין שכנראה מומלץ באופן קבע, כיוון שרוב הביקורות באתר מתארות אותו. אמנם חלקן יח"צ, אולם כיוון שהתיאור לחיוב, לקחנו אותו גם אנחנו. אינני מבינה גדולה ביין, גם לא שתיינית גדולה של יין - וסיימתי שלוש כוסות, מה שאומר שהיה טעים.
האנטרקוט היה רגיל. שום דבר מיוחד לספר, למעט גוף החימום עליו הגיע ששימש אותנו מאוד. נתח הסינטה שלי היה רך וטעים (בדיעבד שמחתי שלא נפל בחלקי נתח שומני יותר או קשה יותר), אולם הוא הגיע קר לגמרי ונעזרתי באופצית החימום - שעזרה רק כשחתכתי את הבשר לנתחים ואותם שמתי על הפלאנצ'ה של המנה השניה.
הבשר הגיע מהר מאוד לשולחן, יצויין לחיוב. אולם הלחם שהזמנו לפתיחה לא הגיע, ובסוף ביקשנו שיוותרו עליו. גם פירה השורשים נשכח, ובתזכורת שניה הגיע לשולחן. פירה רגיל ללא טעם שורשים.
התירסים שהתלוו למנות היו קרים. אחד היה על הצלחת ושני הגיע על גוף החימום, ללא הבדל ביניהם.
היתה לנו גם סאגת יין קטנה, כאשר המלצרית שהגיעה לפתוח את בקבוק היין שברה את פקק השעם ולא הצליחה לשלפו מן הפתח. בן זוגי עזר לה לפתוח את הבקבוק, וביקש לקבל פקק שלם כדי שנוכל לקחת את הבקבוק ולסיים בבית. המלצרית הלכה להביא פקק, ושכחה למזוג את היין לכוסות... לא היה אכפת לנו שכן איננו מקפידים על טקסי יין. העיקר שהיין טעים - ודיינו.
עוד שירתה אותנו במהלך הארוחה מלצרית שלישית שהיתה יעילה ונעימה.
לקינוח אכלנו ברולה קלאסי כהלכתו, ועוגת גבינה טעימה אך מעט גרגירית.
מניחה שהיינו שולחן מבאס למדי: שולחן ששילם בתלושי מתנה, עם ילד שלא הזמין אוכל (נתנו לו מעט משלנו והוא רק כרסם, לפחות הוא לא עשה שום בלגנים ולכלוכים. למעשה הוא הזמין את עוגת הגבינה), בלי מנות ראשונות, ועקב כך שלא היינו מאוד מרוצים גם השארנו רק 12% טיפ.
ועדיין, שתי מנות בשר, שני קינוחים ובקבוק יין (כ-150 ש"ח לבקבוק), ובנוסף בקבוק שתיה קלה לילד, סיכמו את הארוחה בסביבות 520 ש"ח, לא זול בכלל.
הסינטה היתה טעימה, זה לא שבאמת שילמנו מכיסנו, אבל אני לא מוצאת סיבה לחזור אף שבאנו וחזרנו ברגל.

אתם מנומסים ברמות מטורפות - אם אחרי כל התקלות האלה

את עדיין חושבת ש12% טיפ זה קצת מעט...
נשמע שרשרת תקלות שאפילו עומס שבתי יתקשה להסביר. ( היין? עם הפקק? שהמלצרית תיקח את היין ותביא בקבוק חדש, מה קורה כאן?...)
ודווקא יש להם תדמית די מפונפנת.

"רק" 12%?

נשמע שהמלצרית לא הייתה קורקטית אלא סתם קצרת רוח ובעיקר לא מקצועית.
אסאדו הוא נתח שומני מעצם היותו, אם אדם אוהב נתחים מהסוג הזה הוא יהנה מהנתח הזה (אלא אם הם לא יודעים להכין אותו ואז יש בעיה אחרת בהתחשב בשם המקום).
נתח קצבים הוא בשר לעיס כיוון שמדובר בשריר, יש אנשים שקשה להם עם בשר כזה אבל שוב, אדם שאוהב את הבשר שלו לעיס ימצא את המנה טעימה ביותר וגם כאן, אם המקום לא יודע להכין את הנתח, יש בעיה מאוד גדולה.
במקום חוסר המלצה גורף שירות טוב היה לו הייתה מבררת מה העדפות הבשר שלכם וממליצה לכם על בשר שעומד בדרישות שלכם.
&nbsp
חוסר המקצועיות שלה גם מתבטא ללא ספק בחוסר היכולת שלה להתמודד עם בקבוק היין שניסתה לפתוח לכם.
בשורה התחתונה - בשביל המחיר ששילמתם ללא ראשונות, שני סטייקים ושני קינוחים, נשמע לא שווה במיוחד ואפילו די יקר ביחס לתמורה שקיבלתם.
בהתחשב בשירות, הטיפ שהשארתם היה נדיב במיוחד (ובעיקר לא ישפר את יכולות השירות של המלצרית).

החתולית

New member
מסכימה עם כל מילה

לא להמליץ על אסדו כי הוא שומני או על נתח קצבים כי הוא קשה, זה כמו לא להמליץ על גלידה כי היא קרה או על מרק כי הוא חם. אלה התכונות הבסיסיות של הנתחים האלה, ולכן מזמינים אותם.
&nbsp
בקבוק יין שלא מצליחים לפתוח אותו, חוזר לבר ופותחים בקבוק חדש. תקלות קורות, ואולי המלצרית לא עשתה מספיק חזרות על פתיחת בקבוק יין. למלצרית מנוסה זה לא היה קורה, אבל אם כבר קרה, יש דרך להתמודד עם התקלה, וסיוע של הלקוח לא כלול :)
נראה שהמלצרית שלכם מעולם לא טרחה לברר מה מהות התפקיד שלה, ואף אחד במסעדה לא טרח ללמד אותה איך להיות מלצרית.
&nbsp
גם לדעתי הטיפ שהשארתם נדיב מאד, ואתם לקוחות למופת.
&nbsp
היינות של ג'וני שטרן מצויינים ואני שמחה שיש מסעדות שמשכילות למכור יין של יקב קטן וטוב.

salo22

New member
אפשר לקרוא לילד בשמו

לדעתי זה נקרא מקורות בשר לא מוצלחים מספיק ובעיקר טיפול לקוי בבשר מובילים למוצר ירוד במחיר מופקע. זה גם מוביל לזה שהמלצרים שעובדים במקום לא ממש מאמינים במוצר שהם אמורים לנסות למכור. העיקר שכולם קרניבורים מדופלמים מאוד בארץ, גם המסעדנים, רק חבל שהפרות עצובות, מאוד.

אני קצת פחות נחרצת בקביעה

בעיקר כיוון שמעולם לא אכלתי במקום ואין לי מושג מה מקורות הבשר שלו.
&nbsp
עם זאת, אין ספק שיש כאן בעיה או ברמת השירות והידע של המלצריות או שיש בעיה שמשלבת רמת שירות וידע של מלצריות עם בשר שהוא לא איכותי מספיק.

salo22

New member
"מיקום חלול", היה ונשאר

חוץ מזה שהראשונים הצעירים שנכנסו עשו את המקום די חמוד לישיבה, כל כיוון אוכל הסבתות שלהם או מה שזה לא היה, היה חובבני מאוד ולא מוצלח. אחרי זה נכנסו אותם מיט או איך שהיו בשמם, כמו שכתבתי בינוני להחריד, אבל יומרה ופוזה בהחלט היו שם, אכלתי כמה ארוחות שם וכל אחת הייתה פחות טובה מקודמתה, כשגם הראשונה לא בישרה יותר מידי טובות. אולי מתישהו יזכה הבית החביב למסעדה ראוייה באמת, שאפשר יהיה להמליץ עליה בפה מלא.

לולקה

לולקה היתה מסעדה חביבה. עד כמה שאני מצליחה להיזכר, יותר מבחינת העיצוב והכיוון של התפריט. הייתי שם פעם אחת וכנראה היתה סיבה לכך שלא חזרתי.
&nbsp

סאלו - אולי אתה זוכר

איזו מסעדה שהיתה קיימת שניה וחצי בערך במוריה, ליד הסינטה בר? סבסטיאן אולי?

salo22

New member
זוכר רק מה היה לפני הסינטה בר

הייתה באיזור לפני הרבה הרבה שנים קריולה ואני חושב שלפני זה הייתה מסעדה בשם אחר, אבל אני לא חושב שזה קרה במקביל עם הסינטה בר ובכל מקרה המסעדה ההיא החזיקה מעמד יותר זמן משנייה וחצי. מעבר לזה לא בדיוק זוכר משהו ליד הסינטה בר, הם ישבו כמובן קודם כל איפה שהאקספרס היו ואז עברו, במיקום החדש שלהם ממש לא זוכר מסעדה שקמה בצמוד, זה בכל מקרה כמעט בית פרטי אז לא בטוח שזה ממש אפשרי. במיקום הראשוני של האקספרס יכול להיות שהייתה מסעדונת לזמן קצר אחרי שהם עברו ? לא חושב, חוץ מהברים\מסעדות שצמודים בגוש.

salo22

New member
מסעדה בינונית ביותר

מהשניה הראשונה שהוקמה ועד עכשיו, כלום לא השתנה שם, חוץ מכנראה החלפת הבעלים, לפי השמועות. ניסינו פעם פעמיים שלוש, גם קצת קיבלנו פה בפורום מהבעלים דאז על הראש, אבל זה לא גרם לחשוש ומידי פעם אנו שותים יין תירוש. בקיצור אין בשורה ואין שיפור, לדעתי מעולם גם לא היה, ווטאבר.
תודה על ביקורת עניינית שכתובה היטב.

dani666

New member
כשמסעדה מפרסמת "עסקית ב 49 ש'ח" על אוטובוס, אי אפשר לצפות...

... לטוב.
&nbsp
49 ש'ח ובשר איכותי לא הולכים ביחד.

לדעתי בעסקית שלהם אין סטייקים

הפרסומת לעסקית ניצבה על השולחן שלנו אבל לא התעמקתי בה כיוון שהיינו במקום בשישי בערב. אבל למיטב זכרוני יש בה בעיקר עוף והמבורגרים.

תודה לכל המגיבים על תגובות אינפורמטיביות ומועילות

לשם ההגינות מציינת - שירתו אותנו שלוש מלצריות. אחת שהמליצה/לא המליצה בהתחלה, שניה שפתחה/לא פתחה את היין (זו לא אותה אחת), שלישית באה לפי קריאתנו וטיפלה במנות החסרות.
אילו הייתי יודעת את מה שכתבתם מראש, כמובן לא הייתי בוחרת להגיע למקום. למזלנו הגענו למסעדה במצב רוח טוב במיוחד והשתלשלות העניינים לא הצליחה לקלקל.
מה שהכי לא ברור לי מכל הטעויות שנעשו, זו העובדה שהבשר שלי הגיע לשולחן קר...

sweetdreams

New member
העניין הוא ששינוי הבעלים הביא גם לשינוי מהותי של המסעדה

ממסעדה שמתמחה בבשרים, היום כי כבר לא כזו (על אף השם, שנותר רק לצורכי שיווק ויחצנות, כי למה לבחור בשם חדש למסעדה החדשה במקום שם קיים ומוכר שיכול ״לשמר״ כביכול לקוחות ותיקים שלא שמו לב לשינוי?), אלא מסעדה בינונית שגרתית נוספת שמגישה תפריט רחב ושגרתי נוסף הנע מפסטות וסלטים ועד לנתחים, בלי שום התמחות מיוחדת באף אחת מהקטגוריות השונות.
&nbsp
בחיפה באמת חסרה מסעדת בשרים ראויה..

Brianna

New member
הביקורת הזו מוכיחה פעם נוספת

שהעובדה שבישראל מלצרות איננה מקצוע אלא סוג של להעביר את הזמן בין השיחרור לטיול או בין הפסיכומטרי לקבלה לאוניברסיטה פוגעת בלקוחות..
המלצרים בלתי מקצועיים בעליל אף אחד לא מכשיר אותם וההדרכה של 3 שעות שהם עוברים לפני השתלבות בעבודה עם לקוחות שווה , איך נאמר......
לפי הביקורת הזו ניראה שהמלצרית היא סוג של ילדת שניצל וצ'יפס והמלצותיה בלתי מקצועיות ולא עניניות כלל.. נישמע שההמלצה שנתנה לכם מבוססת על טעמה האישי.. ואותי כלקוחה טעמה האישי לא מעניין..........

למעלה