אז מה אכלתם בסוף השבוע?

יותר מדי

חמישי בערב אחד החברים הכי טובים שלי התחתן (ובגללו פספסתי את הניצחון על ברצלונה) - באנו לעשות שמח ובאמת הייתה חתונה מדהימה. לצערי למחרת כבר בשמונה בבוקר הייתי בלימודים.
&nbsp
בשישי בצהריים אחרי טיול לצפון קפצנו לג'וז ודניאל - הביקורת כאן בהמשך העמוד. בערב אכלנו ארוחת ערב, כיוון שהייתי עייפה ובמחסור טוטאלי של שעות שינה פקדו עלי לא להיכנס למטבח. הכינו לנו למנה ראשונה כבד קצוץ וריבת בצל שהבחור החליט לשדך להן חלות שאפה (ויצאו לא פחות ממדהימות) ולעיקרית עוף בפפריקה עם דמפלינגס (גרסא כשרה שלהם בכל מקרה) ובצד אורז לבן ובורגול עם עדשים. הכל יצא טעים מאוד. לקינוח אכלנו בקלאוות וכנאפה שהגיעו מהשוק.
&nbsp
בשבת בצהריים אכלנו צהריים עם חברים אחרים בגרסת כל אחד מביא משהו. הכנתי ניוקי תוצרת בית ברוטב חמאה חומה ומרווה והרבה פרמזן מעל, הכנתי קציצות מנגולד וכרישה שנאפו בתנור, הבחור סייע עם כרובית אייל שני ופחזניות צ'דר וטימין שהוריתי לו איך לעשות ולצערי יצאו שטוחות (יותר מדי ביצים כנראה) דבר שלא מנע מהן להיות סופר טעימות או מהילדון בן השנה שהיה כאן לחסל כמעט את כולן לבד. עוד היה סלט חסה שהבחור הכין, סלט ירקות שחברים הביאו, לזניה עם בטטות שחברים אחרים הביאו ושתי עוגות - שוקולד מושחתת למדי ועוגת תפוזים קוקוס מצוינת שהובאו לכאן. סך הכל ארוחה נהדרת בהחלט.
&nbsp
בערב תכננתי להכין מהקליפות של תפו"א crispy potato skins ומתפוחי האדמה שנשארו סלט תפוחי אדמה שיצוות לסלמון המעושן הסקוטי שאבא של הבחור הביא מאנגליה בשישי אבל לצערי בילינו את הערב במיון אחרי שהשותף של הבחור החליט לעוף מהאופניים ולשבור מרפק. יתכן שאעשה את זה היום.
 
טעים

שישי בערב יצאנו משפחתית לטאנטי באצי.
מיקמו אותנו בחדר אחורי ואינטימי.חלקם ישבו על ספסל.לא התלוננו.התלונה היחידה שיש לי זה שיצאנו מדיפי ריח בישול.
הזמנו מספר מנות לחלוקה:
סלט חסה וגבינות, סלט סבא אורי, סלט פילפלים קלויים ופוקאצות- הכול טרי וטעים.
לעיקריות הזמנו פיצה טאנטי באצי, פטוציני ברוטב רוזה, רביולי ממולא ארטישוק
הבן הקטן קיבל פסטה בלי כלום ופיצה עם תירס.
לקינוח חלקנו גלידה וטירמיסו.
הכול טעים.מומלץ
שבת בצהריים פתחנו בסטת מרקים על הגז-עדשים, עוף, גולש
יחד עם אורז פשוט ושניצל תירס לזה שביקש פסטה בלי כלום.
בערב- הפיצה המסורתית של מוצ"ש .וכשהנוער מתעקש שאני אכין-זה מקמח כוסמין.
שוקו חם עם עוגיות אלפאחורס מעולות סיכם את הסופ"ש
 

pix37

New member
יולי'ס מפתיעה, הרצליה מפשלת, ובישול ביתי

חמישי - יולי'ס לאנץ בוקס - מרק דלורית ואגס - מפתיע, מעניין וטעים, הירק והפרי שמרו על זהותם ועל טעמם אך המרק לא יצא מתוק אלא מעניין - עם תיבול אשר שינה את כללי המשחק. בהחלט מקום ראוי לפודיס מקום שהופך את הטבענות ממגבלה ליתרון.

שישי - ארוחת ערב קהילתית - כל אחד מביא משהו - הקרניבורים התלהבו מאוד ממרק גולש ומרוסט ביף שאחת המשפחות הביאה - אנחנו תרמנו קרפצ'יו סלק שזכה להצלחה וסלט ערבי שאיש לא הזכיר אבל חוסל כולו.

שבת - הגענו לרעננה ללוות את הגדול לתחרות הג'ודו - לא מצאנו משהו מוצלח במיוחד לאכול אז קיבלנו את ההצעה של החברים ונסענו למרינה בהרצליה. המקום יפה מאוד אבל בחרנו מסעדה לא משהו.
המסעדה נקראת חומוס + והיא צמודה לדרבי באר עליו זכרתי ביקורת קטלנית כאן מהפורום. לצערי גם כאן לא ממש רווינו נחת - לא בגלל האוכל שהיה בסיסי לחלוטין ולא ראוי לאזכור אלא יותר בגלל הקמצנות ! כבר הרבה זמן לא הייתי במסעדה כל כך קמצנית שזה כבר הפך לאבסורד. כאשר אתה גובה 35 ש"ח על מנת פול בלי כלום אתה יכול לתת מנה קצת יותר נדיבה (שלא לדבר על כך בחיפה ב- 24 ש"ח אתה מקבל גם פלאפל, מג'דרה, שולבטו, צלחת חמוצים נדיבה פיתות בנות פחות משעה וכו') בפועל הזמנו 4 מנות על בסיס חומוס / פול שני סלטים וצלחת צ'יפס - אשר הגיעו מלווים ב- 4 פיתות סופרמרקט אשר הרגישו כאילו נאפו ביום שישי או חמישי, כל השולחן כולו קיבל בומצית ירקות אחת (1/4 בצל חצי עגבניה וזיתים) ובמלים אחרות 1/4 צלחת.
לגבי האוכל עצמו אין מה לכתוב הכל היה אכיל בלי להותיר שום רושם מעבר. מנת החומוס מלוואח היתה פשוט מלוואח ולידו מריחת חומוס, הסלט הערבי הכיל רק מלפפון ועגבניה בלי שום ירקות נותני טעם (בצל / פטרוזיליה וכו')

חזרנו לטבעון עייפים ורעבים - ואז החליטה אישתתי שהגיע הזמן לנסות ולמצוא לוקוס - אחרי שלטענתה מגיל 25 היא לא אכלה דג כזה. יש מצבים בהם לא אומרים לא - אז נסענו לשלדג במטרה למצוא את הדג. שלדג כמובן היה סגור אבל בעל חנות הירקות ליד סיפר לנו שפתחו חנות דגים חדשה בבסמת הכפר הצמוד ואולי ננסה שם. למרבית ההפתעה החנות היתה פתוחה וגם היה להם לוקוס - הם כמובן לא הסכימו למכור חצי דג ולכן מצאנו את עצמנו מגיעים הביתה עם דג שלם במשקל 2.7 ק"ג לפני שנוקה על ידי החנות.

וכך נותרתי להתמודד לבדי עם הדג הענק אשר נמשך בשמן זית מולא ירקות נאטם בנייר כסף ונשלח לתנור לאפיה של 50 דקות אשר בסופם שוחרר מכלאו על מנת שישחים עוד 10 דקות נוספות.- תמונות מצורפות

בינתיים הילדים נרדמו כך שאישתתי נדרשה להתמודד לבדה עם המשימה של חיסול חצי דג. (לטענתה היה טעים מאוד אבל לא ברמה של הדג המיתולוגי מסיני)

במקביל על מנת לפצות את עצמי הכנתי רוטב פסטה על בסיס עגבניות וירקות אותו אכלתי עם אטריות אורז נהדרות והמון פרמזן גרוע שהתחילו למכור עכשיו כמעט בכל סופר בארץ.



 

salo22

New member
הדג נראה נפלא


ובטח במשקל הזה היה גם יקר למשעי.. סופ"ש עמוס נקרא שהיה לכם, תודה על השיתוף.
 

salo22

New member
בשביל לוקוס ? ממש לא !

ותודה על המידע בקשר לחנות הזו, בטוח שנמצא שימוש בעתיד
אגב גם באתר של שלדג הלוקוס יחסית סביר, איזור 120 140 וגם מזהירים שם מפני הקפוא המיובא שנמכר כטרי. אני רגיל ל 160 בטיב טעם בנתניה, אבל באמת החנות שם יותר יקרה באופן כללי.
 

חנול

New member
אם כבר הזכרת את שלדג, עוגמת נפש רצינית נגרמה לי שם

כשהגעתי לקנות חתיכת סלמון, על אף שהמחיר על הלוח מופיע כ-89 ש"ח לקילו, השקילה עצמה נעשתה פתאום לפי 110 ש"ח לקילו (מחיר שאינו מופיע בשום מקום) . כל ניסיונותי להבין את ההסבר לגבי העובדה שמדובר בהבדל שבין דג נטו לברוטו, כשלו. עוד יותר עיצבנה אותי העובדה, שאמי שקנתה שם באותו היום אותה חתיכת סלמון, קיבלה אותה לפי מחיר שקילה של 89 ש"ח לק"ג.
&nbsp
ביקשתי לדבר עם בעל הבית, אבל התבשרתי שהוא לא יחזור עד הסוף החודש מחופש. להערכתי, בהיעדר החתול, העכברים עושים קופה. הרגשתי שעבדו עלי, וזה לגמרי לגמרי לא כיף.
 

pix37

New member
למה לא פשוט אמרת תודה והלכת משם ?

אני שונא שמרמים אותי מול עיני וכאשר קונים דגים אמינות היא התנאי הכי בסיסי.

אם מישהו היה עושה לי קטע כזה - אני מניח שהייתי אומר תודה ופשוט הולך משם למקום אמין יותר.

בכל מקרה היום יש שתי אופציות נוספות.
א. דגי טבעון החנות שכתבתי עליה - בבסמת טבעון - נכנסים עוברים את הפארק ואז בפניה הראשונה שמאלה ממשיכים עם הרחוב עד שמגיעים. (הפניה שמאלה עוד לפני הפניה למאפיית יסמין)
ב. כבוד שבת - באזור התעשיה כפר חסידים / רכסים - צמוד למנחת הארץ - כפי שעולה מהשם זו חנות כשרה ולכן לא יהיו בה פירות ים אבל יש בה את כל הדגים הכשרים במחירים סבירים מאוד.

לגבי איכות הסחורה בשתי החנויות אני לא מבין מספיק על מנת להעיד.
 

salo22

New member
לא נעים


אני יכול לדמיין עניין של "טריות" ומקור, עד כמה שניתן בסלמון המצונן שמגיע לארץ, בטיב טעם נתניה לצערי הסלמון באיזור 134 ש"ח אם אני זוכר נכון, שזה די מוגזם. אבל כשיש פירסום על הקיר ובאינטרנט ולא מסופק הסבר הגיוני, זה מעצבן מאוד, חבל שלא יידעת את בעלי המקום בנושא.
 

חנול

New member
התקשרתי כדי לדבר עם בעלי הבית, לצערי הם בחו"ל עד סוף החודש

מה שמסביר כנראה את ההתנהגות. אבל עם חזרתם אני פונה אליהם בהחלט.
 

Gargeran

New member
הייתי ב"השכן", המקום החדש באבן גבירול

(זה לא הפאב שהפך להיות מסעדת El Vacino, אלא מקום שפעם נקרא "שוגר קפה" ועכשיו שינה את שמו ל"השכן".. זה מבלבל כי שני המקומות היו על אבן גבירול וגם באינטרנט אפשר להתבלבל)....

בכל מקרה, הגענו. המחירים נראים משתלמים ואפילו יש איזושהי ארוחת בוקר (55 ליחיד, 80 לזוג) שנקראת בוקר דליקטס, שכולל טפאסים, ביצים לבחירה וקפה חופשי. אולי אנסה בשבוע הבא...
בסופ"ש יש להם גם מנת חמין (טבעוני ב-30, עם בשר ב-45). הוזמן.
הגיע משהו שנראה יותר כמו מרק גולש עם קטניות. היו שם המון נוזלים, כל המרכיבים היו רכים מידיי וגם הבשר היה קצת מבאס. לא מומלץ.
החברה לקחה שקשוקה, שהיה לה בסיס טוב, אך מהסוד הנוזלי מידיי, שאני פחות אוהב. השקשוקה נלקחה בתוספת "בשרים מעושנים" - צ'וריסו זול ופרוסות דקות נקניק חזה אווז. עלה 49 אם אני זוכר נכון, הגיע עם סלט ירקות לא באיכות טובה מזו שיש ב-AM PM (למלפפון היה מן טעם לוואי מאובק) והטחינה הייתה טובה. השקשוקה מגיעה עם סלסלת לחמים שכללה חלה, עוגת שמרים עם קינמון ואולי עוד איזה סוג מאפה שפיספסתי.

שורה תחתונה, לא יקר, אבל גם לא טוב במיוחד. מעדיף לשלם 5-10 שקלים יותר ולהנות מהאוכל
 

Meirav Flum

New member
על חורבות משוגעת הוקם "האחים"

כמה פעמים אכלתי שם כשהייתי בצבא. אפילו דייט לקחתי לשם פעם...
 

יצורה

New member
יו, גם אני!

את הדייט השני או השלישי עם בן הזוג עשיתי שם ומאז זה נהיה המקום "שלנו". בסופ"שים הייתי חוזרת מהצבא ומנמנמת בחדר האחורי עד שהחשבון היה מגיע.
&nbsp
 

mereng

New member
סופ"ש חורפי וכייפי !

ילדון אחד חולה "אילץ" אותנו להשאר בבית ולהסתער על המטבח -
אפיתי לחמניות רכות לטף
הכנתי מרק קרם תירס
בראוניז אלוהיים (עם ממרח נוגט וממרח חלבה, משויישים בבלילה )
פסטה מחיטה מלאה ברוטב עגבניות
חצילים ממולאים בתערובת ג'יבעץ' וגבינות רזות
פשטידת פטריות
ובישלתי גרגירי חומוס, שילכו להקפאה.

מתכננת היום בערב להמשיך עם אלפחורס, מרק ירקות צלויים, ומוקפצים עם טופו.



 
למעלה