ארוחת צהריים מחלקתית מצלחת מאד בג'מה ביפו

inבאלי

New member
ארוחת צהריים מחלקתית מצלחת מאד בג'מה ביפו

לציון יובל שנים להיווסדו של קולגה וחבר אהוב במיוחד, החלטנו לצאת לסיור ביפו, עיר שהוא מאד אוהב.
הרעיון היה לסייר בעיר שעתיים שלוש בלוויית מדריך, ולאחר מכן להסב יחדיו לארוחת צהריים מחלקתית באחת המסעדות ביפו.

לא מעט שמות של מסעדות ביפו עלו כשחיפשנו היכן לסעוד ,כולל שיפודיות כשרות שונות, דוקטור שקשוקה ומסעדות איטלקיות. למזלנו, יכולנו לקחת בחשבון גם מסעדות לא כשרות, כל עוד אינן מבוססות על פירות ים באופן מובהק(השתיים שכן שומרות כשרות ברמה מסוימת היו בעלות ראש פתוח וזו היתה בקשתן היחידה).
קיבלנו הצעות שונות לארוחות עיסקיות ובהצבעה דמוקרטית הוחלט על ג'מה – מסעדה איטלקית ששוכנת סמוך לתיאטרון גשר. ההצעה היתה לארוחה עיסקית שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתיה קלה תפוזים או לימונדה. המחיר נקבע על פי העיקרית לפי שלוש רמות מחיר: 45ש"ח לפיצה, 55ש"ח למנת פסטה ו65ש"ח למנת דגים או בשר.

למזלנו מזג האוויר היה נהדר באותו היום, המדריך, שעובד איתנו לפעמים והכיר אותנו, בא מוכן עם סיור קליל ומעניין(אם ראיתם באמצע יפו חבורה יושבת עם שירונים ושרה שירים על יפו, אלה היינו אנחנו
) ואחרי הסיור המוצלח הגענו רעבים למסעדה.
במסעדה חיכה לנו שולחן צידי מאורך שהיה ערוך לכבודנו. מלבדנו היו עוד שולחנות ספורים מאויישים.

אז מה אכלנו?

מנות ראשונות:

**מיני פוקאצ'ה מהתנור הוגשה ולצידה פנכה של רסק עגבניות ופלפל ירוק חריף.
היא הוזמנה על ידי כמה מאיתנו, ומכיוון שזו היתה המנה הראשונה שיצאה, האחרים שחיכו למנה שלהם קיבלו אחת נוספת לחלוקה על חשבון המסעדה כדי לנשנש ממנה בזמן ההמתנה. זו היתה פוקאצ'ה שמנונית, טריה ולוהטת הישר מהטאבון, וכל המנות חוסלו במהירות.

**סלט סלקים מהטאבון עם גבינת עזים הוגש בקערית מתכת קטנה.
אלה שבחרו להזמין אותה היו מרוצים. בסך הכל מדובר על מנה פשוטה, שהותקנה כהלכה.(אני לא אוהבת סלק אז לא טעמתי ממנה).

**סלט חסות, בצל סגול ושרי עם ויניגרט שמפניה היה טוב לסוגו.
זו אחת משתי המנות הראשונות שהבלונדה ואני חלקנו, ולבקשתנו הוא הוגש ללא עגבניות. עלי החסה היו רעננים ופריכים, והרוטב טעים מאד. בשביל סלט לרענון, זו היתה בחירה טובה.

**פולנטה טריה עם פרחי כרובית צלויים ופרמז'ן היתה המנה הראשונה השניה שחלקנו.
הפולנטה היתה טעימה, אם כי דלילה ממה שאני רגילה לו ובדרך כלל מעדיפה, וביחד עם פרחי הכרובית והפרמז'ן התקבלה מנה ששתינו אהבנו. תוספת של 10ש"ח.







 

inבאלי

New member
חלק שני: מנות עיקריות, קינוח וסיכום

למנות עיקריות בחרנו :
**סטייק פרגית עם ירקות הוזמנה על ידי שלושה.
הם קיבלו צלחת גדולה ובה נתח פרגית גדול וסביבו חצי תפוח אדמה אפוי בטאבון ושלל ירקות שנאפו גם הם בטאבון: קישואים קטנים, שומר, ארטישוק, עגבניות שרי, בצלים וגזר צהבהב. טעמתי ולדעתי הבשר היה עסיסי עם תיבול בסיסי וטוב, והירקות מסביב היו נהדרים. בעיני זו מנה שנתנו לה המון כבוד מבחינת הכמות, הגיוון וההגשה. אין ספק שהירקות גנבו במעט את ההצגה מהפרגית.

**פילה בורי הזמינו שניים מאיתנו.
זו מנה של שני פילטים צרובים ולצידם חצי תפוח אדמה אפוי, שומר צלוי ופרחי כרובית צלויים. אחת מהסועדות שהזמינה את הדג, ישבה מולי ולא הפסיקה לומר כמה היא נהנית מהמנה, הפילטים היה עשויים כהלכה ותוספת הירקות היתה טובה מאד.

**פפרדלה שוק טלה הוזמנה על ידי חתן יום ההולדת.
מדובר במנת פסטה עם בשר טלה שפורק מהעצם, ורוטב על בסיס יין לבן. הוא דיווח שהיתה מוצלחת.

**טאליאטלה תרד עם שום, יין לבן, עגבניות, תרד ומסקרפונה אכלה המנהלת שלנו והתגובה שלה היתה פושרת.
היא אמנם סיימה את המנה, אבל אמרה שזו לא מנה שתזמין שוב.

**רדיאטורי סינטה שהכילה פסטה, נתחי סינטה, בצל ועגבניות בציר בקר הגיעה כמנה נדיבה מאד, שהאוכלת התקשתה לסיים, ובסופו של דבר היא התמקדה בבשר.

**פפרדלה פומודרו היתה מנת פסטה עם רוטב עגבניות וגבינת מסקרפונה והצעיר שאכל אותה אהב.

**רביולי ארטישוק עם אספרגוס וחתיכות ארטישוק ברוטב על בסיס חמאה ויין לבן היתה מנה עדינה וטעימה.
התלונה היחידה של מי שהזמינה אותה היתה שהיא היתה שמחה למנה נדיבה יותר.

**לינגוויני בולונז היה...לינגוויני בולונז: פסטה עם בשר שבושל בבישול אורך עם ירקות שורש ויין אדום. מנה טובה לסוגה שחוסלה בזריזות.

**פיצה מרגריטה הזמין ה-בררן בכל הנוגע לאוכל במחלקתנו.
הבצק הדק, הרוטב הטעים והגבינה שהיתה טובה ובמינון הנכון, גרמו לו לתת לפיצה ציון חיובי.

**פיצת פטריות היתה אחת משתי המנות העיקריות שהבלונדה ואני חלקנו.
זו פיצה שכבר אכלתי אותה בעבר בביקור שלי בג'מה לארוחת ערב עם הדוק. מדובר בפיצה לבנה, קרי ללא רוטב עגבניות ומעל המוצרלה והפרמז'ן התוספות הן שמפיניון, פורטובלו, שרי, שמן כמהין ובזיליקום. גם הפיצה הזו היתה מבצק דק וקריספי והתוספות מעל היו מצוינות. לא הצלחנו לסיים אותה, ולקחתי חצי הביתה. לשמחתי, גם בחימום בתנור בבית היא עברה את המבחן בהצטיינות.

**ריזוטו פורצ'יני, פורטבלו ושמפיניון היתה המנה השניה שהבלונדה ואני חלקנו.
שתינו מאד אוהבות ריזוטו ומאד אוהבות פטריות, לחוד ועל אחת כמה וכמה ביחד. כך שהיה ברור למדי שנזמין את המנה הזו ולשמחתנו לא התאכזבנו. הריזוטו היה עשיר, האורז נותר מעט אל דנטה כמו שאני אוהבת, וכמות הפטריות היתה נדיבה. יופי של מנה.

מפאת קוצר זמן החלטנו לוותר על קינוח, אבל חתן יום ההולדת קיבל על חשבון הבית טירמסו שהגיע בקערית זכוכית אישית גדולה.
הביס שטעמתי היתה מוצלח מאד.

שתינו מיץ תפוזים או לימודנה כחלק מהעיסקית, הוזמנה גם בירה בתוספת תשלום, וכמה כוסות קפה לסיום, גם הן בתוספת תשלום.
בנוסף, ביקשנו וקיבלנו קנקנים עם מים קרים וטעימים שמולאו כל הזמן.


שירתו אותנו מלצרית שהיתה נחמדה ויעילה ולצידה שני אנשי צוות, לדעתי, לפחות אחד מהם היה מנהל משמרת או בתפקיד דומה.
לא קל להתגבר על שולחן כל כך גדול שמגיע רעב אחרי סיור, אבל אני חייבת להודות שהשירות היה טוב מאד.
בסך הכל, המנות הוגשו בקצב סביר לשולחן, וכל בקשה נענתה בזריזות. בהחלט שאפו על כך.


החשבון עמד על 923ש"ח לארוחה של 15 סועדים.

כולם יצאו מרוצים מהארוחה, עניין לא פשוט כשמדובר בכזו חבורה גדולה.
המנות היו טובות, השירות היה נעים, והתחושה היתה של VFM מאד משתלם והוגן.
מומלץ בחום.



















 
תודה על הדיווח והתמונות :)

נשמע שכייף לעבוד אצלכם :)
&nbsp
הפוקצה והריזוטו נראים ממש טוב...
אני מאוד אוהבת פיצות לבנות, אבל היא נראת לי מעט יבשה בתמונה...
הפיצה הלבנה האוהבה עלי מכילה שמנת שמעט מרטיבה את הבצק....
&nbsp
גם המחירים נראים סבירים לגמרי.
&nbsp
נשמע מקום ממש נחמד.
 

bob68

New member
יפה מאד

נראה שאנשי "ג'מה" עמדו בכבוד במשימת האירוח ואני שמח בשבילכם ובשבילם על כך.

לצערי תקופה ארוכה פקדו את המקום סועדים מעטים בלבד. בתקופה האחרונה נראה שמשהו משתנה לטובה ומספר הסועדים הולך וגדל.
לדעתי המסעדה ראויה להכרה חיובית.

על הדיווח
 

inבאלי

New member
אני מסכימה איתך

אני מקווה בשבילם שהמסעדה תמשוך עוד לקוחות.
 

Gargeran

New member
נקרא טוב מאוד

המחיר מפתיע לטובה וגם העובדה שהשירות היה ללא דופי למרות השולחן הגדול (שזה תמיד מתגלה כבעיה במסעדות).
עוד הפתיעה אותי העובדה שהתמונה של הפרגית ממש עשתה לי חשק (טוב, בגלל הירקות האמת. אבל עדיין... כבוד להם).

תודה על הדיווח
 

inבאלי

New member
השירות היה מצויין ביחס לנסיבות

אני מודה שהיינו סבלניים יותר כי ברור לכולם שלשרת שולחן גדול זו משימה לא קלה.
אנחנו נשנשנו את הירקות של מי שישב לידי והסתפק בפרגית ותפוח האדמה והם היו נהדרים. לו היו מציעים מנה כזו של ירקות צלויים הייתי מזמינה אותה ללא היסוס.
 
וואו . התרשמתי!

בזמן האחרון יש אצלי עייפות החומר מאותן תמונות בכל המסעדות ודווחי שירות מעצבן או מחיר מופרז.
למרות שגם פה לא המציאו את הגלגל עדיין הכל נראה מגרה, המחיר שפוי והכי לא יאומן כי יסופר- השירות טוב.
ממש שיחקתם אותה
בנוסף פעילות שמעורבת סיושירים על יפו?
יש משהו מוזר ולא ידוע,
יש משהו נפלא בעיר הזאת...
אפשר להיות חברה שלך גם?
 

inבאלי

New member


באמת יצא לנו יום מוצלח ומהנה מאד והכי חשוב ששימחנו (בהפתעה! הוא הגיע למשרד כרגיל ובעשר בבוקר הודענו לו שיוצאים ליפו...)את חוגג יום ההולדת שכולנו מאד מאד אוהבים.
 

salo22

New member
תודה רבה על ההשקעה


נהנתי לקרוא ולראות, למרות שלא יכול להגיד שהמנות בתמונות נראות מעניינות יותר מידי ומושכות, בהחלט טוב לקרוא שנהנתם שם מאוד, שווה הרבה !
 

inבאלי

New member
אכן לא היו בשורות קולינריות בארוחה

אבל אוכל טעים, שירות טוב ותימחור הוגן הם לא מעט בימינו, במיוחד כשיוצאים לאכול במסגרת כזו.
 

החתולית

New member
על הדיווח

ג'מה עושה רושם של מסעדה נחמדה ונעימה, וארוחת הצהריים שאכלתי בה עם חברה היתה טובה.
 

Gרר

New member
עושה חשק להוציא את הפוקצ'ה מהמסך ולהסתער עליה


נראה נקרא ונשמע ממש טוב.
 

oreldi

New member
נראה מצוין

איטלקית טובה + תמחור סביר זה לא מעט בכלל.
יפה גם שהריזוטו היה אל דנטה. עשית לי עכשיו חשק לפסטה טובה :)
 
למעלה