כמה קטנות

  • פותח הנושא pix37
  • פורסם בתאריך

pix37

New member
כמה קטנות

מרוב כוונות לכתוב ביקורות ארוכות ומפורטות בסוף אני לא כותב כלום.
לאחרונה היו כמה מקומות מעניינים שראויים לפחות לאזכור
 

pix37

New member
שלו ביער קרית טבעון - אחרי כמה שנים

זו היתה המסעדה הראשונה שכתבתי עליה בפורום והיא בהחלט מדורגת גבוה ברשימת המומלצות שלי - אבל משום מה לא יצא לי להגיע אליה כסועד מן השורה (להבדיל מאורח בארועים) כבר כמה שנים טובות.

לאחרונה התפנה לנו ערב ואישתתי ביקשה אז יצאנו לשם.

המסעדה יפה מאוד (לטעמי אחת היפות בישראל) היא ממוקמת בבית ששימש כמועדון של תנועת השומר המתוחזק נפלא והיא מוקפת בגן מרשים. בלב המסעדה אח יפה שהובער באותו ערב שהוסיפה לרומנטיות ובכלל מדובר במקום יפה.

השרות היה ללא דופי - בדיוק כמו בפעם הקודמת על ידי מלצרית שגם הבינה את משמעות הטקסים ולא רק שיננה אותם באופן עקר, השרות היה נעים מקצועי וענייני ועל כך כל הכבוד להם (וחוץ מזה המלצרית נראתה ממש אלפית "בת לילית" שזה בהחלט מהווה יתרון)

חבל רק שהאוכל לא התעלה לאותה הרמה.
מאחר ולא הייתי רעב במיוחד ומאחר ואני במין סוג של דיאטה שמונעת ממני לאכול פחות או יותר הכל חלקנו בעסקית ערב אחת הכוללת ארוחת שלוש מנות ולחם הבית ב- 155 ש"ח. (עוד הוכחה לשרותיות של המסעדה היתה שהם הסכימו כי נחלוק עסקית אחת)

אני בחרתי את המנה הראשונה שהיתה מרק קישואים ועוד משהו - מרק נחמד מאוד שהייתי מאוד שמח לקבל בצבא (ולאו דווקא במובן שלילי) אבל לטעמי הוא לא הבריק וניתן היה לצפות למשהו מעט מרשים יותר במסעדה שמכוונת גבוה.

אישתתי בחרה את המנה העיקרית שהיתה ניוקי פירות ים ,שום קונפי,סלרי,בזיליקום ,עגבניות טריות וגבינת פרמז'ן - לטענתה הרוטב היה מעולה וגם הניוקי נהדרים - פירות הים לעומת זאת בושלו יותר מידי והפכו בחלקם לצמיגיים.

לקינוח חלקנו בפנה קוטה שהגיע עם שני רטבים בנפרד - משהו על בסיס פסיפלורה ורוטב על בסיס פירות יער. הפנה קוטה עצמה היתה נהדרת והרטבים סטנדרטיים.

מאחר ואני מעדיף לשתות את ארוחת הערב שלי התווספה להזמנה גם מנת ויסקי - טאלימור דיו (הטוב מבין הבלנדד הזולים)

סה"כ היה ערב מוצלח מאוד - אבל המסעדה חייבת להדק את הצד הקולינארי שלה על מנת לשחק בליגה של המקומות הטובים באמת.
 

pix37

New member
בוז'לה - קרית טבעון - הפתעה נעימה מאוד

עוד מקום מוצלח שפועל בטבעון אבל נעלם מתחת לרדאר עד לאחרונה הוא הבוז'לה.
בפועל משהו בשם ובעיצוב של המקום די הרחיק אותי - לא הבנתי בדיוק אם מדובר במסעדה, בבית קפה בבאר יין - ובקיצור לא מצאתי ממש סיבה להגיע לשם.

יום אחד עברתי בסביבה ולשמחתי הם תלו בחוץ תפריט כך שיכולתי לעיין בו ולגלות כי בפועל מדובר במסעדה לכל דבר ועניין וכי יש להם כמה מנות מקוריות ולא שגרתיות כלל.

בשישי שעבר גררתי את אישתתי ואת הילדים והלכנו לנסות את המקום.

מאחר והיה קר אני ואישתתי הזמנו מרקים -
אני מרק שעועית דרום אמריקאי - 34 ש"ח למרק עשיר מאוד וטעים מאוד ובהחלט שונה מהגרסה המזרחית שאנחנו מכירים.
אישתתי הזמינה מרק גולש - בסביבות 40 ש"ח אשר היה עשיר בבשר ולטענתה נהדר.
הגדול הזמין שניצל ופירה שהיו טעימים אם כי סטנדרטיים (53 ש"ח)

בעוד שהקטן מנת רביולי גבינות ברוטב שמנת ופטריות. הרביולי דמו מאוד לרביולי תעשיתיים שקונים מצוננים בחנות אבל הרוטב היה בסיסי וטעים . המנה היתה גדולה מאוד ויכלה להשביע שני אנשים רעבים בקלות (54 ש"ח)

סה"כ מקום מוצלח ונעים מאוד - המנות שטעמנו היו טעימות ומקצועיות ואני מקווה שבפעם הבאה אהיה עם שותפים קצת יותר נועזים בהזמנותיהם כך שנוכל לבחון את החלקים השגרתיים פחות של התפריט.

בקיצור עוד מקום איכותי עלה על המפה - לא מצדיק נסיעה מיוחדת אבל בהחלט חלופה ראויה למי שגר בסביבה.
 
המרק גולש שלהם בהחלט ברמה של לבוא במיוחד עבורו

טעים להפליא. חורפי ונדיב
 

pix37

New member
יש להם קו צמחוני / טבעוני מעניין מאוד

למרות שמרגישים שהטבח שלהם אוהב ומבין בשר (יש שמועות עקשניות על אסאדו נהדר כל שבת)
 

pix37

New member
מסעדת מצה - חיפה

חזרתי מאיזו פגישה בכרמל - וחיפשתי משהו פשוט וקל בלי לבזבז יותר מידי זמן.
עברתי ליד והחלטתי לעצור
מרק שעועית מצוין - עשיר וטעים
מג'דרה קצת פחות - יותר מידי יבשה לטעמי - הרטבתי אותה עם טחינה וזה הסתדר.

סה"כ 40 ש"ח לארוחה לא רעה.
 

pix37

New member
יולי'ס לאנצ' בוקס

המון נסיונות חדשים המון מאכלים לא שגרתיים
ניסיתי שורה ארוכה של מרקים אשר כולם היו מעניינים ומפתיעים
החל ממרק שעועית עם טוויסט מקסיקני עבור דרך מרק גזר וג'ינג'ר וכלה במרק קישואים עם טוויסט הודי.

כמו שאמרו על ג'וש בעונה האחרונה של מאסטר שף - אף אחד לא מבשל כמוהו.

לטעמי אחת המסעדות הטובות בחיפה ושווה ביקור גם עם אתם לא צמחונים / טבעונים / גלוטניסטים ושאר מוגבלי אכילה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווחים! נשמע שקריית טבעון הפכה למתחם קולינרי למדי

לצערי לא יוצא לי להגיע לשם כמעט אלא בנסיעה במיוחד, וזה לא קרוב מספיק (וגם לא בדרך שלנו).
 
למעלה