אשמח להמלצות עדכניות למסעדה בירושלים

אשמח להמלצות עדכניות למסעדה בירושלים

אפשר עסקית או ערב, וגם מסעדה של מלון זה סבבה. תודה!

החתולית

New member
מה אתם אוהבים לאכול?

איפה כבר אכלתם ונהניתם בירושלים? מה התקציב שלכם? שבת או יום חול?
באיזה איזור של העיר תהיו?

שאלות מצוינות, תודה!

אנחנו אוהבים לאכול הכל, כרגע עדיף משהו לא אסייתי ולא המבורגרים, אבל חוץ מזה הכל הולך - ישראלי, מזרח תיכוני, צרפתי, איטלקי, בשר, דגים, חלבי, כשר או לא - לא משנה.
לא היינו בירושלים שנים רבות אז לא כל כך רלבנטי איפה אכלנו פעם (אלדד וזהו עוד קיים? ארקדיה, אדום פעם אחת נדמה לי... ואו שאני הוזה או שפעם אייל שני היה אחראי לפוקאצ'ות בקקאו? או משהו בסגנון? גם אותן אהבתי...).
התקציב די חופשי, יום חול.
רצוי במערב העיר.

amity001

New member
המלצות

יקרות: טופולינו, מחניודה ויודלה, מונא, קבלייר.
פחות: לינק, מוריס, פסטה בסטה, פיצה P2.
בתי קפה: איתמר, מזרחי, קדוש.
בעין כרם הכל מלכודות תיירים ברמה זו או אחרת.

amity001

New member
מפעם אחת שהייתי, פחות או יותר כמו המקורי.

לא בשורה קולינרית, אבל לא יקר וטעים.

Maldini Girl

New member
ממליצה על

קפה יהושוע
זוני
מחנהיודה
אדום (היה לי שם ביקור מעצבן בפעם האחרונה אבל האוכל בשני הביקורים היה טוב)
קפה מזרחי בשוק- לקפה וקינוח/ מאפה או מנת פסטה נחמדה.
&nbsp
אגב-
אלדד וזהו עוד קיים. לא הייתי שם מאז הצבא (לפני שנתיים) אבל בצבא הייתי שם 3-4 פעמים ותמיייד נהנינו.
ארקדיה נסגרה.

אלדד וזה התכשרה

ואחרי ביקור אחד בגירסא הכשרה נשבענו לא לחזור לשם.

תמול שלשום זכורה לי כמסעדה עם אווירה מאוד ירושלמית....

אלוהים אדירים, אני ירושלמית ואני לא יכולה להמליץ על מסעדות שאת מבקשת, מרגישה ממש מבויישת

Omnivore

New member
אלדד וזהו הפכה לכשרה.

ארקדיה נסגרה, אדום מזמן לא שייכת לאסף גרניט, רק
השם נשאר (מי זוכר שהפולנטה המפורסמת התחילה שם),
פוקאצ'יה עדיין קיימת.

אoיה

New member
גם כשגרניט היה שף שם, אדום לא היתה שלו

דווקא בגרסה שלה בתחנה, יצא לי לאכול שם לא רע כמה פעמים.

החתולית

New member
לא מכירה מסעדות בעין כרם

אבל תוכלי למצוא דיווחים בעזרת החיפוש של הפורום.
&nbsp
יש דיווחים טובים על מונא, שהשף שלה הוא עכשיו גם הבעלים.
טופולינו מצויינת לטעמי.
מחניודה טובה, אבל צריכים להיות מוכנים לרעש ולהמולה במקום.
זוני קלאסית עם שירות שלטעמי הוא לא טוב.
מקום קצת אחר הוא בארוד בנחלת שבעה - בר מסעדה עם אוכל שמתאים מאד לחורף הירושלמי.

מלה ביסטרו ועוד כמה

אכן בעין כרם, כמו שאמרו לך, הכל פחות או יותר אותו הדבר.
מלה ביסטרו זכור לי כאופציה הסימפטית ביותר מבין המסעדות שבדקנו בעין כרם. בינוניות חביבה, סימפטית וחפה מנפילות, לא יותר מכך (אבל יש לציין שהביקור שלי שם היה לפני יותר משנה וחצי, ומאז לא הייתי). בזמנו השף שם היה אלי מזרחי, מי שהקים יחד עם מאיר אדוני את כתית בגלגולה הראשון בכפר רות, והטאץ' שלו בהחלט הורגש בכמה מהמנות ה"ירושלמיות" / ביתיות יותר. אם הוא עדיין שם ואם חייבים לאכול בעין כרם ייתכן שזהו ההימור הבטוח מכולם.
&nbsp
מעבר לכך מצטרף למה שאמרו כאן רוב החברים - מחניודה, מונא, צ'אקרה הן תמיד השלישייה שמובילה את ההמלצות, יחד עם טופולינו לאוכלי הכשר. שווה לבדוק גם את מנזה החדשה במדרחוב ש"ץ ואולי גם את סאטיה, החדשה של אילן ג'רוסי (לשעבר מהצ'אקרה).
&nbsp
הלינק (לא מכיר את הסניף במבשרת) הוא מקום כיפי מאוד לשבת בו על בירה וכנפיים או שניצלונים / נשנוש אחר.
&nbsp
אם מדובר על יום חול הייתי מוסיף גם טעימה מאחד ממפעלות אבי לוי - המוציא או (אולי אפילו עדיף) בית הכוון במתחם תחנת הרכבת.

אoיה

New member
נכון, בית הכוון חמודה מאד

המקום המועדף לארוחות צהריים לא מחייבות עם הילדים (יחד עם P2). קליל ומזמין עם טוויסט קטן.

תודה לכולם! (ביקורת בפנים...) בסוף הלכנו

למלה ביסטרו, אבל נשמור את ההמלצות שלכם לפעם הבאה שנראה לאכול במסעדה באזור.
ודיווח על הארוחה במלה ביסטרו:
בסך הכל הייתה ארוחה מוצלחת ומעניינת, אבל לא מאוד מדויקת, כלומר, היו פספוסים פה ושם מבחינת מידת המליחות או מידת העשייה.
למנות ראשונות לקחנו פוקאצ'ה עם מטבלים - ממרח עגבניות מיובשות סטנדרטי שהיה מאוד טעים כי ככה זה ממרח עגבניות מיובשות סטנדרטי..., גוואקמולי שהיה ככה, וצזיקי טוב. הפוקאצ'ה הייתה טובה, אם כי אולי עם קצת יותר מדי שמן. המנה הראשונה השנייה שלקחנו הייתה ניוקי שוק - ניוקי ברוטב שמנת עם עגבניות שרי ועגבניות מיובשות. הניוקי היה מעולה (אני חושבת שהיו שני סוגים - חצי תפו"א וחצי בטטה), גם יחד עם הרוטב, אבל הרוטב עצמו בלי הניוקי היה קצת מלוח מדי - לא יודעת אם לגיטימי להתלונן על זה שלא מספיק מהנה לנגב את שארית הרוטב עם הלחם, אבל זה היה המצב.
ואה, כן, לקראת סוף הארוחה שלנו מישהי מאחורינו התלוננה בקולי קולות על כך שהעגבניות במנה שלה רקובות - אני לא יודעת אם זה היה נכון במנה שלה, ואצלנו זה לא היה המצב, אבל זה העיב קצת על הארוחה, אני מוכרחה לציין. בכלל האקוסטיקה שם קצת בעייתית ושומעים את כל מה שנאמר בשולחנות האחרים גם כשזה לא נאמר בקולי קולות (אבל זה גם מקום קטן...).
יחד עם המנות הראשונות הגיעה מנה של ארטישוק ירושלמי, על חשבון הבית (כל הסועדים במקום קיבלו), שלא הייתה מאוד לטעמנו, אבל אנחנו לא ממש מכירים ארטישוק ירושלמי - מבחינתי הטעם היה דומה לכרוב כבוש.
למנות עיקריות בעלי הזמין סטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום עם פירה כפרי - הפירה היה נהדר, והאנטריקוט היה מוצלח גם הוא, אבל הגיע יותר על הצד המדיום מאשר מדיום וול שהוזמן, ולכן חזר למטבח לזמן נוסף על האש (וכשחזר היה טוב מאוד). אני הזמנתי "שקדי עגל של שוק מחנה יהודה עם טחינה ועמבה" שהגיעו בתוך סיר עם בצל, עגבניות, וחצילים. גם זאת הייתה מנה מצוינת, וגם מעניינת, אבל שקדי העגל היו קצת מלוחים מדי. אני גם רגילה לפרוסות דקות של שקדים ופה הם הגיעו בגושים גדולים - אבל אולי זה נפוץ ואני לא מכירה... בכל מקרה, המנה הייתה טעימה מאוד.
לקינוח הזמנו שילה - בראוניז עם שכבה של ריבת חלב ושכבה של קרם אגוזים, עם שקדים מסוכרים מעל, ופאי תפוחים עם גלידה. שני הקינוחים היו טעימים, והראשון היה גם לא מוכר, כך שגם זה היה נחמד. לא דיברתי על השירות עד עכשיו, אבל השירות לא הצטיין במיוחד (מבחינת הידע של המלצרית על המנות, וכו'), ובשלב הקינוחים היה כבר ממש בעייתי, כי חיכינו המון זמן עד שהם הגיעו. אני לרוב לא מתייחסת לשירות או שופטת מסעדות על שירות, אלא אם הוא ממש ממש מחפיר - ורק הנקודה הזאת של ההמתנה הארוכה לקינוח בסוף באמת הייתה בעייתית.

לסיכום, נהנינו מהארוחה במלה ביסטרו, היה טעים ומעניין, אבל בגלל חוסר הדיוק בהכנה אני לא יכולה להגיד שזו מסעדה מעולה או בישול עילי. זה רק שואף לשם, וגם זה משהו...

למעלה