פורט סעיד - חמישי בערב

פורט סעיד - חמישי בערב

היינו ארבע. תל אביבית אחת ( פריט טריוויה לכאורה לא שייך, שיצוץ בהמשך ) ושלוש צפוניות מהזן המעודכן.
התל אביבית בחרה את המקום כך שלא יכולנו למחות ולציין שאחת מאיתנו משתדלת ככל יכולתה לא לשתף פעולה עם מפעלות אייל שני. אמרנו נזרום.
שתינו 3 בירות ויין אדום אחד בכוס של גזוז. ( יה, איזה מגניב...... השתגענו לגמרי ...)
אכלנו - קישואים צעירים ( מלוטשים בשמן זית. נשבעת. לכו לתפריט ותראו ) בשמן זית ופרמזן, מינוט סטייק שהגיע פרוס לפרוסות די דקות, רטטוי שהכיל בעיקר חצילים קישואים ביצה קשה מגוררת ורוטב עגבניות , מסבחה של שעועית לימה, צלי כרוב, וכמה פרוסות לחם . ( התפריט כמובן עמוס בשטויות כגון " תינוקות קישואים" וכד', אבל התעלמנו. )
אז ככה - נתחיל בדברים הטובים - הכל היה טעים. הקישואים היו טעימים מאוד. הצלי כרוב היה שיחוק טעים עם מלא רוטב, המסבחה שעועית לימה היתה טפלה ובעצם נטולת טעם מובחן כל שהוא. אולי אם היינו מצליחים לאתר את השחלות עגבניות במנה זה היה משפר?
אבל - המנות מאוד צנועות בגודלן, שלא נאמר קמצניות למדי. הלחם, שמגיע פרוסה אחת בתוך שקית נייר הוא בבחינת גימיק חביב, טעים, אבל לא
באמת מספיק לכלום. נדמה לי שבקשנו עוד פרוסה ( ממש אוליבר טוויסט... להבדיל כמובן ) וקבלנו ללא תשלום שקית עם פרוסה נוספת.
מסקנות: חומרי הגלם צעירים טריים וטובים, אבל אפילו המלכה האם הפולניה, ( אמא של בעלי ) מצליחה להפיק רטטוי / גיבץ' טעים ועשיר. לא צריך בשביל זה את אייל שני.
לקחת חומרי גלם טריים וטובים, להפריע להם כמה שפחות, להציג אותם בתפריט שיש שיאמרו "מתפייט" ויש שיאמרו " אידיוטי" להגיש מנות קטנות עד בינוניות, ולצאת מזה גאון - זו גאונות. ללא ספק.
סה"כ לארוחת נישנושים בריאה יחסית, לא מאוד משביעה, במקום עמוס לעייפה ורועש ברמות מסכנות שמיעה - כולל טיפ , כ 400 ש"ח. לא זול אך לא מאוד יקר. גם לא כל כך משביע. אבל היי, אכלנו אצל גאון. גם זה משהו.

ולענין התל אביביות - היא טוענת בתוקף שאנחנו סתם ביקורתיות בגלל שהאויר הצח מלטש לנו את המוח.

מיתר44

New member
תודה על הדיווח המהנה

כן, האיש יודע לייצר רוח, לעטוף אותה בחומרים מהשוק ולמכור
לנו כמו קסם ביוקר.
לאחרונה התגוררתי ממש נושק למסעדתו שבפריז. אותו דבר. וגם מלא וגדוש.

Meirav Flum

New member
אמנם תל אביבית אבל לגמרי איתך

קודם כל- כיף לקרוא את הביקורת. ולעניינינו, גם אני מדירה רגלי ממפעלות אייל שני. זה התחיל מהגישה ובילבולי המוח, המשיך לסיפורי הסתרת כספים והתחמקות מתשלומי מיסים וחובות והדובדבן היה זריקת החתול המשפחתי לרחוב. בלי קשר אליו גם אותי מעצבן לקבל מנות קטנות ובינוניות בטעם בתמחור מופרך ואם נפלתי על מקום כזה לא סביר שאשוב אליו ואף אניא אחרים מללכת.

מסכימה עם כל מילה....

שחלות וזרעי עגבנייה...חח
&nbsp
אחרי המקרה עם החתול וויתרתי עליו סופית...

אייל שני=האדם שפיצח את הגניום התל- אביבי

הוא בהחלט סוציולוג טוב, הבין נכון את הנוסחה שמצליחה לחדור ללב ההמון.
ידעתי מלכתחילה שהוא חרטטן אבל לא האמנתי שהאדים בתא הדלק שלו יצליחו לסחוב את המכונית(המפעלות)שלו כל כך רחוק ולכל כך הרבה שנים.
אין לי אלא להצדיע לו מבחינה שיווקית,
הדיבור החולמני, המבט המצועף , הלחישות,
הרגת אותי עם אוליבר טוויסט:)
רבים וטובים ממנו קרסו כלכלית בשנים האחרונות בסצנת האוכל ואילו אייל שני ממשיך לספור את המרשרשים, למזלו הוא הצליח לרתום את שחר-סגל לקרונות הרכבת שלו שעל חזיתה מונף השלט:
"אני חרטטן ומאגניב ותגידו תודה שיצא לכם לאכול אצלי"

Omnivore

New member
עניין כוסות היין מרגיז במיוחד.

זה לא שעומדת של חבית של יין צעיר וזול ששותים אותו
כמו מים. הם מוכרים יינות טובים במחירים מופרזים ומגישים
אותם בכוסות המעפנות האלה תוך זלזול מוחלט גם ביין וגם
בסועד שהזדמן בפעם ראשונה למקום ולא יכול לשער שיקבל
בורגונדי ב-50 ש"ח לפחות בכוס של גזוז.

בהחלט נשמע מחריד

אני לא מראשוני המלינים על מחירי היין, אבל לקבל יין איכותי במחיר גבוה בכוס "גזוז" כבר נשמע לי כמו זלזול מפורש בלקוח.

החתולית

New member
סיכום השירשור

יש הסכמה גורפת שהדיווח שלך מהנה מאד, וגם הסכמה עם דעתך.
&nbsp
גם אני מהנמנעים ממפעלות שני בגלל הרוח והצלצולים, כוסות הגזוז וכדומה. אם אני משלמת 50 ש"ח לכוס יין, לפחות שיגישו לי אותה בכוס שתתאים ליין ותעזור להנות ממנו.

האיש אולי קשקשן

אבל את העבודה הוא יודע. לא סתם הוא ההמלצה הראשונה שלי (וגם לאחרים כאן, לפי מה שראיתי), למקומות לארוחה צמחונית או צמחונית-פרנדלי.
אין בושה בלהשתמש בחומרי גלם טובים. על זה מול ים בנויים, למשל.
יש מספיק מקומות בתל אביב שמגישים אוכל בינוני במחירים יקרים. אז הוא מגיש אוכל טוב במחיר יקר. ואללה, עדיף.
&nbsp

pix37

New member
1+ מעבר לכל הקשקושים והחרטוטים - מדובר פשוט על טבח טוב

האיש יודע מה הוא עושה ועושה זאת טוב.
עדיף לשלם מעט יותר על אוכל טוב מאשר קצת פחות על אוכל בינוני ומשוכפל של טבחים שלא באמת יודעים מה הם עושים.
לגבי העטיפה בה הוא בוחר להגיש את האוכל שלו - גם אני לא מתלהב מזה - אבל זו זכותו ובחירתו ועל פניו נראה שרבים יותר מעדיפים לאכול כך בתוך כל הבלאגן והרעש מאשר "ארוחה קלאסית"

מצטרפת לצד שמעריך את היכולות הקולינריות של אייל שני

(כפי שכבר כתבתי פה בעבר).
גילוי נאות - מעולם לא צפיתי במאסטר שף, והמלל בתפריטים שלו משמש אותנו בעיקר לשעשוע. אני בספק אם יש מישהו שהולך למסעדות שלו כי הוא קונה את הקשקושים שלו - הולכים לשם כי האוכל מעולה (לפחות מהבחינה שיש מנות מושלמות ובלתי נשכחות - גם אם לא כולן כאלה...).
עוד גילוי נאות - אני לא מתייחסת פה ספציפית לפורט סעיד (לא ביקרתי שם) אלא למסעדות אחרות של אייל שני שביקרתי בהן בעבר.

Gargeran

New member
גם אני בצד המעריך...

לאייל שני יש יכולות מדהימות להוציא את המקסימום מהמינימום. זה לא עניין שלמה בכך.
כן... התפריטים שלו פיוטיים, אבל כזה הוא. לדעתי הוא אדם מרתק ולא אדם מזוייף, הלוואי שכל שף של כל מסעדה היה הולך עם האני מאמין שלו.
יקר? כן... הרבה פעמים יקר מידיי (אני לא מתכוון לחזור לצפון אברקסס בזמן הקרוב, אחרי הביקור האחרון שהיה יקר בצורה בלתי מתקבלת על הדעת), אבל אף פעם לא אכלתי כרובית יותר טעימה מזו שאכלתי אצלו והאוכל שאכלתי בסדנאת בישול חד פעמית שהעביר היה לא פחות ממענג.

אני חושב שבעיה אפשרית שנוצרת במקומות שלו היא שככל שהוא פחות מעורב בבישול עצמו, כך האוכל שלו מאבד מהקסם ובגלל זה גם מהאיכות. לא מן הנמנע שבגלל הרושם שנוצר בקרב הרבה אנשים (לראייה הדיון הזה) מחלחל במידה מסויימת גם לעובדים במקום שאולי פועלים מתוך "שואו" במקום מהדרך האמיתית של שני ואז באמת מקבלים פלצנות יומרנית במקום את החוויה האמיתית. בגלל זה ב"סלון" אני אהיה מוכן להוציא את הכסף, כשאייל שני נמצא שם ומבשל בעצמו, לעומת צפון אברקסס שהיא רק מעט זולה יותר, אבל לרוב אייל לא נמצא במטבח.

salo22

New member
גם אם הייתה הערכה לצד הבישולי

אני חושב שאיבדתי אותה כשיצא לי לראות אותו הופך את התחום לבדיחה בתצוגות האימה\בישול\אובר משחק שלו במאסטר שף וברמות ההיגיינה הפשוט מחפירות ודוחות שלו בכמה סירטוני בישול ואולי גם די בכלל בהתנהלות, בשם ה"חופש הבישולי והבהמתיות", פשוט טרן-אוף מוחלט עוד הרבה לפני שהגענו לסיפורי החובות וכולי.
קשה לי לדמיין אותי יושב במקום כמו הסלון נניח, ממתין לשני לשפוך לי עגבניות על נייר עיתון ואז לראות אותו סוחט אותן בידיים או משהו כזה ושופך על זה עשבים שהוא לעס בפה שנייה לפני עם טחינה או בכיוון הזה, בקיצור ממש לא תודה גדול מאוד.. למרות שכמובן ייתכן ושהעובדים בפסי המסעדות שלו יכולים להיות הרבה יותר הגייניים ונחמדים, וסליחה עם מי שהרסתי לו את התיאבון כרגע.

salo22

New member
דווקא לא

יש סימוכין טלוויזיוניים טובים מאוד לעניין, אבל לא מוצא אותם בשלוף, אולי חתכו אותם מסירטוני התוכנית החלקיים, רעיון נפלא. מעבר לזה יצא גם לראות ב"התנהלות אישית" נקרא לזה, סתם בהליכה ברחוב.. אבל נעזוב, חבל על הזמן והאנרגיות.

Gargeran

New member
וגם לא היה צורך לשלב את זה כחלק מביקורת שנכתבה ברצינות...

למעלה