עזורה, סליחה אבל זה לא טעים (ואני מאד עדין כאן)

puppet

New member
עזורה, סליחה אבל זה לא טעים (ואני מאד עדין כאן)

מחניודה או עזורה, מחניודה או עזורה. במחניודה היינו, מאד אהבנו. אבל מפונפן ויוקרתי מדי ויקר, ולמה לא להיות אותנטי. זכרתי שבפורום הזה מאד אוהבים את עזורה, אז הלכנו לעזורה.
איזו טעות.

מה נלקח? מנת טעימות ב-120 שקל (כ"א לשני סועדים, כלומר 240 בסך הכל).

זה דווקא התחיל טוב. החומוס שלהם באמת טוב, קטיפתי, טחינתי, מלא טעם, טעים. גם החציל במיונז (ושמן זית) מהטובים בסוגו, פיקנטי ומצוין. הטחינה לעומתה סתמית נורא, גם לא טעימה כמו שטחינה אמורה להיות וגם סמיכה מדי. אז אם כבר סמיכה, למה אין שם יותר טחינה גולמית? לאלוהי עזורה הפתרונים. לא טוב. גם הפיתות לא משהו, סתם. בנוסף, שני כדורי פלאפל עם טעם ירוק וטוב מאד, אבל עם פציחות בינונית (פלאפל אצלי = פציחות * טעם. במקרה הזה 5*8, נניח.).

המשיך סביר, שלוש קובות, חמוסטה, סלק ועוד אחת חצי חמוצה וירוקה. פה תכל'ס התחילה הבעיה למרות שהיה סביר. היינו צריכים לדעת. קיבלנו קובה אחת מכל סוג. בשלושתן הסולת היתה רכה וטעימה, המילוי דליל ובינוני, והמרק.. אחד חמוץ, אחד קצת מתוק, אחד באמצע, ושלושתם סתם.

עד פה בסדר, המנות העיקריות היו הנפילה האמיתית. כל כך חבל.

הנה העניין - בעזורה יודעים בעיקר לבשל עם המון שמן וזה מאד בולט. זה נראה מגעיל, זה שומני ודוחה ומגעיל. הם משתמשים בבשר נחות עם המון עגבניות וכאמור ,המון שמן.
מה ניתן?
סופריטו - לכאורה מנת הדגל. למעשה המון שמן, הבשר דווקא רך, אבל הרבה יותר מדי מלוח, כאילו שמנסים להסתיר משהו.
וכאמור, בעיקר המון שמן.

קימה - סוג של קבבים. איכס. גם שוחה בשמן, וגם קבבים פשוט לא טובים. בשר נחות, הכל דחוס ואין שום אווריריות, גועל נפש. כנראה השפל של הארוחה כולה.

מוסקה - איכס*2. הטעם הקינמוני \ בהרטי טוב. העובדה שהבשר הקצוץ נחות ושהכל שחה בשמן, הרבה פחות טוב.

סלט עגבניות וכוסברה - סתמי ומטה. זה שאכלתי בתחילת השבוע בהדסון טוב בהרבה וחבל, כי כמה קשה כבר לעשות סלט עגבניות עם כוסברה.
מג'דרה - סבירה, מג'דרה. אנעארף.

יצאנו גם בתחושת גועל מכל השמן, וגם בתחושת החמצה מזה שלא בילינו שוב במחניודה.

Gרר

New member
קבבים דחוסים זה הכי no no

אבל לפי הדיווח שלך עושה רושם שאם נצמדים למנות מסויימות אז אפשר בכל זאת לצאת משם עם חיוך ובלי הרעלת שומן בדם.

pix37

New member
יכול להיות שאתה פשוט לא מתחבר לסוג הבישול הזה

זה עניין של טעם ומסורת קולינארית.
וכמו כל מטבח יש כאלה שאוהבים / מתחברים אליו יותר וכאלה שפחות.

לא ראיתי שאיזה מהמנות לא היתה טובה אלא שהן לא היו לטעמך.

לגיטימי מאוד - אבל יהיו אחרים עם טעם שונה שעשויים להנות שם יותר.

puppet

New member
מנות הבשרים כולן

חוץ מהקובות הסבירות, היו פשוט מנות לא טובות. לא שהן לא היו לטעמי, הן היו לא טובות, נחותות, שמנות, חסרות טכניקה ורעות. (אגב, זה שהלכתי איתו חשב בדיוק אותו דבר, רק קצת יותר קיצוני ממני).
מי שאוהב המון שמן וגסות באוכל שלו, אולי כן יאהב.

יש לנו בציריך שם אני מתגורר, מסעדה (שכרגע שכחתי את שמה. אם מישהו מעוניין אני אבדוק), שתמיד מפוצצת, ומגישה אוכל תאילנדי עם (כנראה) המון מונסודיום, וכמו עזורה, גם היא די זולה וגם מגישה תפריט עצום ורב שכל כולו מבוסס על טיגון, מונסודיום וניסיון להגיע למיצוי של טעמים גסים בלי שמץ של עדינות. היא לא בדיוק לטעמי אבל הדברים שם טעימים בסופו של דבר ולכן בקרב כל הבינוניות של שוויץ היא VFM מעולה. זאת מסעדה "זולה" "נחותה" אבל טובה. עזורה היא לא כזו.

John the Savage

New member
התיאור של המסעדה בציריך מזכיר מסעדות סיניות-אמריקאיות

תפריט באורך ספר הטלפונים, מזון מטוגן, טונות של MSG, זה בול תיאור של מסעדה סינית-אמריקאית. כאן בארה"ב לא נתקלתי עדיין במסעדה תאילנדית כזו.

puppet

New member
לא, לא

בכל זאת איכותי ולא במעט מה"פנדה גריל" למיניהן. עם כל הכבוד.
מה שכן, אם הגענו בת'רד הזה להשוואה בין פנדה לעזורה (שבעיניי היא השוואה במקום לגמרי, רק שזה חרא סיני וזה חרא ישראלי), אז עשיתי את שלי. כי בעיניי זאת ההשוואה וזאת הרמה. לפחות בכל הקשור למה שבא אחרי החומוס.
כאמור, המקום בציריך בכל זאת איכותי יותר הן מעזורה והן מפנדה גריל וחבריו.

החתולית

New member
הבישול בסגנון הזה תמיד עתיר שמן

כך גם סבתי בישלה, והרבה סבתות נוספות של חלק מאתנו. אני מכירה אנשים רבים שלא אוהבים את צורת הבישול הזאת.
&nbsp
אין ספק שמאז שעזורה הלך לעולמו והבנים שלו לקחו על עצמם את העסק, הוא קיבל כיוון אחר. יותר מסחרי, תיירותי ויקר.
ארוחת טעימות? עזורה מתהפך בקברו, ואיתו אבא שלי וסבתי שחיה ומתה במחנה יהודה.
&nbsp
למרות שאני מבינה שהאוכל לא היה לטעמך, וזה לגיטימי לגמרי, אני חושבת שהשימוש החוזר בביטויים ממשפחת האיכס והגועל, היו קצת מוגזמים.

מיתר44

New member
עזורה דהיום רוכבת על זכרונות

מהעבר הרחוק. למי שטעמו השתנה, שלא לאמור התעדן, ימצא כמוך
מאכלים קשים לעיכול, המבוססים על חומרי גלם נחותים כבשר קפוא.
לא הייתי מעלה על דעתי להזמין שם טעימות. החומוס והסלט והפיתות.

יש לעזורה טעימות?!

ובמחיר הזה ?! אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותה מסעדה ?

זה בדרך כלל הסכום שאנחנו משלמים על ארוחה לשני אנשים די רעבים - זה ממש לא גולת הכותרת של האוכל בירושליים, אבל בחשבון איכות /כסף היא יוצאת טוב.

מסכימה שהסופריטו שלהם לא משהו, אני ממליצה על מנת הבשר והחציל / דג, אם תגיעו לשם עוד פעם....

puppet

New member
אכן יש לעזורה טעימות ובמחיר הזה

שהוא גם VFM רע. יצוין שאכן מאחורי השוק העירקי, יש שני עזורה אחת מול השניה. הלכנו לזאת שנקראת "אצל עזורה", והיתה נראית מלאה יותר. לא יודע מה ההבדל, ורוב הסיכויים שבכלל מדובר באותה הנהלה ופחות או יותר אותו מקום ואותו אוכל.
שכחתי אגב שהיה שם גם כרוב ממולא מהרעים שאכלתי (שום בשר, רק אורז שומני בתוך כמה דפי כרוב) ועלי גפן ממולאים סבירים, אם כי גם נטולי בשר.

ואל חשש, לא נגיע לשם שוב פעם.

120 שקלים לארוחת טעימות במסעדת פועלים????

ריבונו של עולם, לאן הגענו....
ובלי קשר לדיווח של הכותב הנכבד, עוד כמה מכרים שלי שהיו בעזורה בשנה האחרונה אמרו שלא היה משהו בכלל, ונראה כי עזורה הולכת
וצועדת בעקבותיה של רחמו והופכת למעין מלכודת תיירים לאנשים המתרפקים על זכרונות העבר.
ולפחות ברחמו לא שוחטים את התיירים...

pix37

New member
ברחמו בפעמיים האחרונות שאכלתי הגישו אוכל רע ומזלזל

הספקתי להכיר את רחמו (האיש והמסעדה) בסוף התקופה הטובה.
אני בטוח שהוא לעולם לא היה מרשה להגיש את מה שהגישו במסעדתו בפעמיים האחרונות שהייתי שם.
את עזורה לא הכרתי בשעתו - אבל בשנים האחרונות כאשר ביקרתי שם האוכל היה סבבה לגמרי (לסוג כזה של בישול)

ברחמו הייתי לאחרונה לפני חמש שנים

ובצאתי מהמסעדה נשבעתי כי כף רגלי לא תדרך שם עוד - בהחלט כפי שכתבת, אוכל רע ומזלזל, וגם כל הביקורות שקראתי על המקום מאז ועד היום רק מאוששות זאת.
לא הכרתי אישית לא את רחמו ולא את עזורה וכדאי שאציין שאינני מתחבר כלל וכלל לסגנון הבישול הנ"ל, כך שאינני יכול להביע דעה משלי על רמת ואיכות האוכל.
אך משלל דיווחים וסיפורים ששמעתי על המקום, ועוד מאנשים שמחוברים לסגנון שכזה, המקום הוא לא שוס בכלל. יכול להיות שהאוכל היה סבבה, אבל 120 שקלים לבן אדם??? כמה שקלים צפונית משם אתה מקבל ארוחת טעימות אצל כל השפים המפונפנים של תל אביב...

למעלה