ביקורת קצרצרה - אז מה המצב ב"חדר האוכל" בימינו?

ביקורת קצרצרה - אז מה המצב ב"חדר האוכל" בימינו?

ביקרנו שם בצהריים במהלך החג - אז ככה:
מאחר שזה "חג", מסתבר שאין עסקית. (לעומת זאת בחניון על אף שזה "חג" המחיר מלא...).
מאחר שיש הצגת ילדים במשכן לאמנויות הבמה הסמוך, כרגע זו מסעדת ילדים (הילדות שלי היו גדולות יחסית לשאר - והבכורה בת 9...).

מבחינת האוכל, זו הפעם הראשונה שלנו שם, והתרשמותנו:
הקרם חצילים באמת מיוחד וטעים מאוד, כמו שכתוב בכל הביקורות שאי פעם נכתבו על חדר האוכל... מאחר שאני קמצנית ולא מוכנה לשלם על לחם במסעדה, אכלנו את הקרם בלי לחם...
חוץ מזה הזמנו מנה של קובה עם טחינה, שהייתה טעימה מאוד, אבל מצד שני קובה באופן כללי זה טעים מאוד, והקובה פה לא היה יוצא דופן מאיזושהי בחינה, אבל לא נורא - כי, כאמור, קובה זה טעיםםם.
לעיקריות הילדות לקחו שניצלונים (אחת עם פתיתים ואחת עם פירה) שהיו סבירים - Nothing to write home (or the forum) about
אני לקחתי כבדים על פירה עם בצל מקורמל (ונדמה לי שהיו שם גם חבושים?) - הפירה היה מעולה פשוט, אז חלקתי אותו עם בעלי. הכבדים היו טעימים, אם כי טיפה פחות מדי עשויים (הפתיע אותי ששאלו אותי למידת העשייה - אמרתי MW אבל זה לא בדיוק מה שזה היה, מצד שני, מי שואל על מידת עשייה של כבד?). בסך הכל מנה מצוינת, והיה לי חבל שלא הצלחתי לסיים אותה כי הייתי מלאה מדי מהראשונות...
בעלי לקח ספגטי עם פירות ים (=שרימפס וקלמרי) שהיה לו טעים, אם כי עם קצת פחות מדי רוטב (אני טעמתי רק שרימפס אחד וקלמרי אחד, ואכן לא הרגשתי כמעט שום רוטב, ולטעמי המנה לא הייתה מספיק "מאוחדת"). הוא הזמין גם מיץ תפוזים, שהיה משום מה הרבה יותר מדי מתוק ואף אחד לא רצה במיוחד לשתות אותו (חוץ מהתינוקת).
הקטנה אכלה מקרם החצילים, מהפסטה, אבל לא רצתה את הירקות הקלויים שהזמנתי לה (בטטה, קישוא ובצל) שאכן לא היו מדהימים, על אף שאני אוהבת ירקות קלויים - הבצל, למשל, לא היה קלוי מספיק...

בסך הכל הייתה ארוחה טעימה ומהנה למבוגרים, לילדות סבירה, והיו "חוויות קולינריות" כמו קרם החצילים והפירה של הכבדים - כך שבכל אופן, למי שעוד לא ביקר שם, ממליצה לבקר לפחות פעם אחת (אבל לא בחג...).
קינוחים לא אכלנו כי המשכנו משם למקס ברנר... וגם אם היינו רוצים לאכול קינוח לא היינו יכולים כי נתנו לנו את השולחן (לא הזמנו) רק עד 1 ורבע (הגענו בערך ב-12 ועשרה) - עוד סיבה לא להגיע לשם בחג (אם כי אני לא יודעת איך זה ביום רגיל).
 

Omnivore

New member
כל הכבוד להם שהם שואלים על רמת עשיה של כבדים.

ככה את לא תקבלי כבד מדמם ואני לא אקבל כבד שיובש
עד מוות ולא מחליק בגרון. כולם מרוצים.
 
כן, נחמד מצדם - זה רק היה מוזר...

וגם לא היה הרבה קשר בין מה שביקשתי (למעשה ביקשתי בין MW לוול דאן) למה שקיבלתי*, כך שלא ברור מה בדיוק הם עשו עם המידע.


*שלא הגיע לרמת MW - אם אני יודעת לשפוט נכון למה בדיוק הם התכוונו, כי אולי בכבד זה אחרת... כאמור, לא נתקלתי בזה בעבר...
 

החתולית

New member
על הדיווח

בדרך כלל שואלים על מידת העשייה של כבדים, כפי שעושים כלקוח מזמין סטייקים. אם צלו את הכבדים לא במידה שהזמנת, זו דוגמא מצויינת למצב בו מחזירים מנה.
&nbsp
במרבית המסעדות אין עסקיות בחופשות החגים.
 

החתולית

New member
ולמרות זאת, מקובל לשאול

כפי שמקובל לשאול על מידת צלייה של סטייקים.
 
מקובל איפה? בדרך כלל שואלים איפה?

אני מאוד אוהבת לאכול כבדים במסעדות (זו אחת המנות שאם היא בתפריט, אתקשה לבחור במנה אחרת...), ואשמח לשמוע את ההמלצות שלך למסעדות שבהן הכינו את הכבד במידת צלייה לבקשתך.
 

החתולית

New member
אני לא יכולה לתת לך רשימה

במרבית המסעדות בהן אכלתי בשנים האחרונות, שאלו את מי שהזמין כבדי עוף, למידת הצלייה המועדפת.
 

Gargeran

New member
במסעדות שף כבר נתקלתי כמה פעמים

בשאלה על מידת העשייה, לא בצורת "באיזה מידת עשייה תרצה את מידת העשייה של הכבד" בדומה למה ששואלים על סטייקים, אלא בצורה של "המנה יוצאת עם כבדים אדמדמים, אבל אם אתה רוצה אפשר לעשות אותם יותר". "אתה אוהב את הכבד אדמדם או בלי דם" או משהו בסגנון הזה

זו שאלה ששמחתי להתקל בה (פעם ראשונה לפני שנתיים), כי לדעתי הרבה מאוד אנשים בבית מכירים את הכבדים ברמה האפרפרה שלהם (ואולי גם בגלל זה הרבה אנשים פחות אוהבים אותם?) ונבהלים כשהם רואים כבד "לא עשוי" מבחינתה.
 
האמת שבזה גם אני נתקלתי, נדמה לי,

אבל פה זה היה בדיוק "באיזו מידת עשייה תרצה את הכבד?".
גם נתקלתי בדברים כמו "המנה מתקתקה/מתוקה" כי כנראה יש אנשים שלא אוהבים את זה ומחזירים את המנה, וזה במטרה שמראש אחליף אם זה לא מוצא חן בעיניי. אני דווקא מאוד אוהבת מנות כאלה...

אני, כאמור, אוהבת כבדים גם כך וגם כך... (אבל עד גבול מסוים של רכות/נוזליות...).
 

Gרר

New member
על כבד אווז לא שואלים. על כבד עוף אוי ואבוי שלא ישאלו אותי

ההבדל בין רמות הצליה של כבד עוף גדול אפילו יותר מזה של סטייק. כבד עוף שנצלה לרמה של well לא ראוי לאכילה מבחינתי. זה מזכיר לי צמיג של מכונית, ולכן קשה לי לחשוב על כבד כ"טיפה פחות מדי עשוי". בכבד אני תמיד אעדיף טיפה פחות מאשר טיפה יותר.
 
אז אשמח לשמוע ממך

המלצה למסעדות שבהן שואלים לגבי מידת הצלייה של הכבד (וגם עומדים בזה). אגב, אם יש מסעדות שמכינים בהן היום כבד אווז אשמח לשמוע להמלצות גם עליהן.

כבד פחות מדי עשוי הוא כבד שנשפך כשמנסים לחתוך אותו עם המזלג...
 

Gרר

New member
תלוי כמה נשפך

אני אוהב שהכבד מאד מאד רך ואפילו במקום או שנים מעט נוזלי. אם זה יותר מדי נוזלי זה כבר קצת פחות טוב מבחינתי.

במסעדות אני בדרך כלל לא מזמין כבד (אם כבר אז פטה כבד). כבד כנתחים אני בדרך כלל מזמין בשיפודיות ושם גם אם לא שואלים אני אומר להם איך אני רוצה את זה ועד עכשיו לא נתקלתי במקום שלא השתדל שזה ייצא כמו שביקשתי. כמובן שאין פה עניין מוחלט וכל פעם זה יוצא קצת אחרת, אבל כשאני מבקש את זה "לא כל כך עשוי" נדיר שאני אקבל משהו צמיגי.
 
זה שכשאתה מבקש

הם משתדלים לעשות כמו שביקשת זה משהו אחר... השאלה אם שואלים אותך, לא אם אתה אומר להם...

לגבי מידת העשייה - אני אכן לא שואלת, ומקבלת ואף אוהבת מגוון של צורות צלייה - אבל מרמה מסוימת ומעלה ולא ומטה - רך זה טוב, נוזלי כבר לא...
 

Gרר

New member
טוב זה בכל זאת שיפודיה...

ולמדתי עם הזמן שה"דיפולט" שלהם כמעט תמיד יהיה יותר עשוי ממה שאני אוהב אז אני מראש מבקש.

חדר האוכל זו לא שיפודיה אלא מסעדה, ובמסעדה אתה יותר מצפה שתהיה מודעות לעניין הזה ושלא יניחו שום הנחות לגבי רמת הצליה.
 
אבל אם בכל הפעמים עד היום

שהזמנת כבד במסעדות לא שאלו אותך לגבי רמת הצלייה, והזמנת פעמים רבות (כלומר אני הזמנתי...), קצת משונה "לצפות" שישאלו אותך במסעדה...

פעם הייתה מנה טובה של כבדים בקסיס בקפה נואר (עם פירה בטטה, אם אני זוכרת נכון), וממש חבל שאין יותר
(לא שאלו אותי מעולם על רמת הצלייה של הכבדים שם, כמובן - אבל זה היה מזמן, ויכול מאוד להיות שמאז דברים בישראל השתנו - אני, אישית, כאמור, נתקלתי בזה בפעם הראשונה בארוחה הנ"ל).
 

Gרר

New member
אני עדין מבחין בין מסעדה כמו חדר האוכל לבין שיפודיה

במסעדה כמו חדר האוכל הייתי מצפה שישאלו או לפחות שיידעו ויודאו שזה בסדר. אם עוד מסעדות עושות את זה או לא אין לי יותר מדי ניסיון כי כאמור אני לא מזמין בדרך כלל מנות כבד במסעדות. זה ששאלו בחדר האוכל זה לזכותם, ויפה שעשו כך. אם לא היו שואלים הייתי מאד מאד מתפלא לא מניסיון אישי אלא יותר בגלל ציפיות שיש לי ממסעדה ברמתם.
 
טוב. אגב, לגבי שיפודיות, אני לא יכולה לטעום

את הכבד שלהן אם יש בהן שישליק כבש (ואם לא - אז צלעות כבש) כי שישליק כבש מנצח כבד...
 

puppet

New member
בדיוק אתמול

נחום בשרים, שיפודיה בני ברקית (כן, כן, יש לי גם חברים מבני ברק שצריך לפגוש מדי פעם). פיתה עם שיפוד אחד כבד, ושיפוד אחד שקדים. שני בשרים שלא מאד קל לעשות (ועוד גלאט), בפיתה עם טחינה וקצת בצל.
האמת, הבשרים היו צלויים בול. הכבד היה MW, שזה בערך מידת הצלייה האופטימלית כשמדובר בכבד כשר למהדרין שכמעט בלתי אפשרי לעשות פחות. וכל עוד הם מצליחים לעשות אותו פחות עשוי מ WD שאפו, אז הפעם שאפו.
השקדים היו אפילו טובים יותר. צריבת קוקי סן ז'ק שכזו. אחלה פיתה.
 
למעלה