סופ"ש בתל אביב
.

מ צ ד ה

New member
נתחיל בלינה - מלון ישרוטל טאואר תל אביב

מלון ישרוטל טאואר תל אביב

מדובר במלון סוויטות המשמש גם כמגורים לטווח ארוך לאנשי עסקים ולכן מכיל סלון, פינת אוכל וגם מטבחון מאובזר במיקרו', טוסטר לחיץ, מקרר קטן, קומקום חשמלי, צלחות, כוסות, סכו"ם... הבנתם את כוונתי.

המלון נמצא על רחוב הירקון (צמוד לשגרירות ארה"ב) ובעל חנייה
(עליה שילמנו 50 שח' עבור השהות).

בן הזוג הזמין בטעות חדר ללא מרפסת והתבאס על כך קשות אז ביקשנו לשנות לחדר עם מרפסת (בתוספת של 120 שח' ללילה). קיבלנו חדר שהרגיש מרווח יותר, עם נוף שפנה בחלקו לים ולציר התנועה (עיר ללא הפסקה)
חלונות מבודדים, תמרוקים בחדר הרחצה, חלוקים ונעלי בית. ממש דירת שני חדרים מרווחת מאוד.

א. בוקר כלבבי
חדר אוכל קטן, שקט, אינטימי. רוב הסועדים לא דוברים עברית.

בעמדת הלחמים/מאפים היו מגוון לחמניות ומאפים מתוקים, מטבלים (פסטו, טפנד זיתים שחורים, ממרח עגבניות מיובשות) חמאה הולנדית ורגילה, ממרח בוטנים ונוטלה.

עמדת ירקות/גבינות... גבינות מיוחדות לצד "רגילות". יאמי... עיזים, רוקפור, ברי, מוצרלה, ריקוטה ולצידן גבינות קשות צהובות וגבינות רכות לבנות. אין סלטים מוכנים אלא מגוון עצום של ירקות חתוכים ותוספות של זרעים/גרעינים ורטבים, צלפים וזיתים.

עמדה נוספת של ביצים באופני הכנה שונים בכלים אישיים ושולחן נוסף של יוגורטים, מעדני חלב, סלט פירות אישי ודגני בוקר.

קנקני מיץ איכותי של "סחוטרי" – תפוזים, אשכולית אדומה, לימונדה ורימונים שעומדים על קחונים/עמדות קירור ולצידם כוסות "בגודל אמיתי"
. הבעיה היחידה עם קנקנים אלו היה משקלם הרב! כובדם הקשה עליי מזיגה מהם.

מלצר בא לקחת הזמנה לאופן עשיית הביצים ולקפה.

בשבת הכל נשאר אותו דבר פרט לכך שלא היו ביצים בהזמנה אישית ובמקומם הייתה עמדת ג'חנון – רסק – סחוג ובורקסים/מאפים מלוחים שונים.

מומלץ בחום
.
 

מ צ ד ה

New member
באבא יאגא

באבא יאגא

אלמד להבא לקח שכשמתכננים לאכול בת"א בחמישי בערב, רוב הסיכויים שזה לא יקרה באופן ספונטני או בלי המתנה מייגעת בפתח מסעדה כלשהי, אלא יש צורך בהזמנה מראש. אז לאחר שטיילנו לא מעט ברגל בנסיון למצוא מקום לאכול בו (ולא מצאנו משהו שמצא חן בעיני שנינו) נזכרתי שראיתי ברח' הירקון מסעדה בשם "באבא יאגא" שזכרתי שפעם קראתי עליה בפורום. זו הייתה האופציה האחרונה שלנו לפני שהתייאשנו והיינו מזמינים פיצה
.

אז הלכנו עוד קצת הרבה והגענו לחצר רחבת ידיים, עם המון שולחנות מרווחים בחוץ ועליהם מפה לבנה. תאורה רכה, מוזיקה נעימה ותפוסה חלקית. התיישבנו מתחת לעץ שמדי פעם השיר עליו עלינו
ונהנינו מהאווירה הנעימה והרגועה ששררה במקום. לאט - לאט המקום התמלא.

אנחנו לא חובבי פירות ים ובן זוגי לא מערבב בשר וחלב והמקום מוצא מענה לכך ע"י כך שהוא מגיש בחלק מהמנות תוספות חלביות/פירות ים בצד - דבר שהקל על בחירת המנות.

לראשונה לקחנו מרק בורשט (42) – קערת מרק בשר עמוקה ונדיבה בכמותה, עם ירקות שורש מגוררים, שמנת חמוצה בצד ולחם שחור פרוס שהגיעה עם חמאה. היה טעים מאוד. הזכיר לבן זוגי זכרונות ילדות מבית סבתא.

הוא לקח דג דניס (105) - שלצידו הגיעו שני שרימפסים ברוב יין לבן. ניסיתי (שוב) לטעום מהם ושוב הגעתי למסקנה שהם חסרי טעם בעיניי והמרקם לא נעים לי בפה. הרוטב היה מצויין ובן הזוג נהנה מהדג. (הוא אזר אומץ לטעום מהשרימפס והגיע לאותה מסקנה כמוני
).

אני הזמנתי "ז'רקוייה" – קדירת בקר (86) - הגיעה קדירה קטנה, צרה ועמוקה שמעליה "כיפת לחם" אפוי, תפוח וטרי. המלצר אמר לדקור את כיפת הלחם ולעשות בתבשיל כרצוני
. אני משערת שהקדירה חוממה בתנור ובמקביל כיפת הבצק נאפתה. על אף גודלה החיצוני הקטן של הקדירה הפנים היה גדול והכיל כמות נאה של בקר רך ברוטב טעים עם מעט תפו"א מבושלים ופטריות טריות.

נהנינו מכל ביס!

באבא יאגא, הירקון 12, ת"א.
 
היינו בארוחת צהרים. היה נהדר.

זכינו למבחר טעימות ופינוקים, האוכל היה טוב מאד.
 

מ צ ד ה

New member
הזקן והים - נמל יפו

הזקן והים - נמל יפו

ביום שישי, לאחר סיור של שעתיים על סגווי (היה מגניב
)! נכנסנו ל"הזקן והים" (פעם ראשונה שלנו
).

על ההתחלה הוגשו לשולחן סוג של לאפה/פיתה שטוחה, כ- 20 סוגי סלטים – (סתמיים כולם ולכן לא אפרט עליהם) רק אציין לטובה את הפלאפל הירוק שהיה טרי טרי, רך וטעים והחומוס – הלחם והשתיים הנ"ל קיבלו רפיל כל אימת שהתרוקנו וזאת בלי שביקשנו. הוגשה גם לימונדה מרווה.

הזמנו דגי בריכה
מוסר ולברק שעלו כ- 100 שח' כל אחד והיו נהדרים! בסיום הארוחה בן זוגי ביקש קפה שחור וקיבל כוסית קפה ריחני ומריר בליווי כדורי סולת מטוגנים ומושרים בסירופ מי ורדים (לא יודעת את שמם) שהיו נפלאים והיוו ניגוד מתוק למרירות הקפה. לא חויבנו על הקפה והקינוח.

על אף שהמקום היה בתפוסה מלאה, השירות היה יעיל, מהיר וחייכני.

מי שלא מזמין עיקרית מחוייב ב- 50 שח' על הסלטים. קנקן לימונדה נוסף (הראשון "על חשבונם") במחיר של 18 שח'.
 

מ צ ד ה

New member
מקום של בשר - נווה צדק

שישי בערב – מקום של בשר בנווה צדק. ישבנו על הבר. השעה הייתה 21:00 והמקום היה מלא!

שנינו הזמנו אנטריקוט (123) במשקל 300 ג' עם טבעות בצל. הרטבים הוגשו בצד. בהחלט אחד הסטייקים (אם לא ה) הטובים שאכלנו
! היה תענוג ללעוס אותו.
בצד הגיעו 3 רטבים – ציר בקר, חרדל שמנת ורוקפור. נצמדתי לרוקפור שבעיניי היה הכי מוצלח (ואני בכלל אוהבת את הגבינה הזו מאוד
)!

טבעות הבצל היו מחזה מעניין ובכ"ז, ה"פושטיות" טעימות לי יותר
.

עוד הוזמן בקבוק יין אישי (375 מל') של יקב איטלקי כלשהו, מרלו, שהיה נחמד (סביב ה- 90 שח').

לקינוח לקחנו אצבעות פילו במילוי תפו"ע וגלידת וניל בצד. היה טעים ובמחיר סביר לקינוח בעיניי (כ- 35 שקלים).

אפרופו קינוח – היות וישבנו על הבר יכלנו לצפות בכל מה שקורה באיזור והיה קינוח שכלל עלה בלינצ'ס (בטמפ' החדר) עליו זולף הר קצפת + רוטב תותים. כל העסק גולגל ברפיון ונחתך לשניים. עלות – 46 שח'. נותרתי המומה
. על מה גובים סכום כזה?!

הברמן/מלצר/מכין קינוחים/שתייה היה מקצועי ונעים ותרם לחוויה הטעימה שלנו
.
 
תודה על דיווחים מעוררי חשק -

ולפחות לגבי בבה יאגה הם קצת ירדו מהמכם לאחרונה ומהדיווח שלך נשמע טוב.
 

dts

New member
מתנצל על ה
אבל מקום של בשר

וזה לאחר המלצות וכמה נסיונות להזמין איכזב בענק ויותר.
שבת שעברה , המסעדה מלאה ואנחנו מזמינים בשקיקה:
מנות ראשונות - שילטון הסתם עם לחם בסדר, סלט חסה בינוני עם גבינה מגוררת וכו'
טוב - מקום של בשר , לא ?
הזמנת הדגל - פורטרהאוס לשניים (קילו) כשלטענת המלצרית העצם תופסת חמישית מהמשקל (20% בתרגום)
הגיע- העצם ענקית עם כמה חתיכות בשר בצדדים , הקצוות שחורים והבשר סתם והגודל ממש לא לשניים.
מדליוני פילה סתמיים חצי יבשים
טבעות בצל ענקיות חצי עשויות
גרטן - פרוסות ת"א דקות מוצפות בחמאה כפי שכל טבח רציני מצליח (מה הבעיה - זרוק חצי קילו חמאה פנימה).
על הקינוח חבל לכתוב.
לחובבי הבשר הדסון מסעדת מישלן לעומת המקום הזה ובמאמר מוסגר מומלצת בהחלט.
מסקנה שלי
להתרחק
כנראה שהם לא זקוקים לי למזלם...
 
נשמע ממש כייף!!!!

תודה על הדיווחים!
&nbsp
שאלה על הזקן והים:
מתוך כל 20 הסלטים לא היה אף אחד מוצלח או מיוחד?
בדכ כל הסלטים הקטנים הם הדבר האהוב עלי במסעדות מהסוג הזה...
&nbsp
האם הזהירו אתכם כי מי שלא מזמין מנה עיקרית יחוייב ב50 שח?...
 

מ צ ד ה

New member
אותי הם לא ריגשו
. הם היו "רגילים" לא משהו

לספר עליו.

שנינו אכלנו בלי סוף מהפלאפל, החומוס והפיתות.

ה"אזהרה" מופיעה בתפריט.
 

החתולית

New member
נראה כמו סוף שבוע מהנה

בסופי שבוע קשה למצוא מקום מעכשיו לעכשיו, בחלק מהמסעדות גם בירושלים ובעכו (מנסיון).
&nbsp
תודה על המידע על המלון. אנחנו מתכננים את סופ"ש יום ההולדת של הבחור, ובודקים גם מלונות בתל-אביב. כנראה שנחזור לדן פנורמה הרגיל שלנו, שמציע מחיר אטרקטיבי יותר מישרוטל.
 

מ צ ד ה

New member
רצינו ישרוטל והמחיריםה היו גבוהים. במקור הזמנתי

במלון אחר (לוסקי - 1500 שח' לחדר עם מרפסת וא. בוקר) בעלי טייל באתר של ישרוטל והיה דיל ב- 1700 לישרוטל טאואר אז הוא ביטל את לוסקי והזמין פה. בסופו של דבר הוספנו על מרפסת עוד 240 שח'.

המחירים אכן מופרזים
.
 
למעלה