גוז' ודניאל חלק א' (בגלל שהבטחתי לסבתא רות)

גוז' ודניאל חלק א' (בגלל שהבטחתי לסבתא רות)

את שמה של מסעדת גוז' ודניאל אני שומע כבר זמן רב, עוד מהרגע שנפתחה ונהייתה אייטם אצל רב המגזינים, כתבי האוכל, הבלוגרים וחובבי טעם וריח שמסתובבים היכן שרובנו שואבים את המלצותינו.
משום מה, על אף לא מעט ביקורות טובות ומהללות, לא היה לי את הדרייב הבלתי מוסבר לגשת ולנסות. בהייה בתפריט דאז ומאז- עוד כמה פעמים, העביר עלי תחושה של קופי פייסט טיפוסי ישראלי.
"ביסטרו ים תיכוני" קוראים לזה. השפעות איטלקיות וצרפתיות עם "נגיעות" ישראליות (לפחות לא היה חציל בטחינה!). חומרי גלם טריים, עונתיים וכו וכו וכו... אנו שומעים הצהרות ומניפסטים דומים או זהים מכל עבר, אך התחושה בסופו של דבר היא של "עוד מסעדה" עם אוכל בינוני מינוס פלוס.

אבל כמו כולם, בהעדר אוצרות חדשים, אנו מנסים לפחות, שוב ושוב.
אז הנה, גם אנחנו הגענו אליה, אחרי אי אילו שנים שהיא כבר רצה ובסמיכות לשינוי בתפריט
ל "תפריט החורף" כך נאמר לנו... הזמנו מקום לערב מקסים באמצע שבוע.
הגענו בשעה שהזמנו לחנייה סמוכה שהייתה מלאה במכוניות, השיחה לא יכלה אלא להיות על האם כל האנשים הללו במסעדה ובמפתיע. יום שלישי בערב, אמצע שבוע, שעה 20:00 בערב, בישוב בשרון שהוא די "חור" אם נהיה כנים לרגע והמסעדה – מ-ל-א-ה!. כל הכבוד.

הגענו לגבעה קטנה שבה שוכנת המסעדה, שרשראות של נורות לד עטפו אותה מכל עבר, שולחנות וכסאות מתחת למרפסת גפנים ושקט מסביב. מקום פסטורלי נינוח ומקסים! גם בלילה.
שנכנסים למסעדה, השקט מופר וקצת בהגזמה. מוסיקה משולבת בקולות סועדים וצוות העובדים - מגיעים לדציבלים די גבוהים. אמנם זו לא מסיבה בגן אירועים אבל למסעדה בשעות הערב הדי מאוחרות זה קצת מוזר וחזק מאד.
המסעדה די גדולה בסטנדרטים שלנו ובנויה כחדר אחד גדול עם גג גבוה במיוחד וללא שום טיפול אקוסטי. באחת מצלעות המסעדה ישנה גם מרפסת שגם שם שולחנות עם סועדים. נראה שבחוץ שקט יותר, אבל הלילות עכשיו נהיים קרירים ולא רציתי שנשמתי תצטמרר בכל זמן הארוחה.

המארחת שקיבלה אותנו בכניסה הושיבה אותנו בשולחן שיועדו לנו. (לי ולנשמתי יש תאוריה שאלו שמזמינים מקום מראש, בעיקר זוגות, "זוכים" לקבל את המקומות הכי גרועים שיכולים להיות). השולחן היה קרוב למטבח בסמוך ליציאה וכניסת המלצרים לחלון המנות. הכיסא שפנה עם הגב אל המסעדה היה קרוב מידי לשולחן ענק שהיה באמצע החדר וכל מי שעבר במקום, נתקל במושב הכיסא = כולם בערך! עוברי אורח וצוות המסעדה. המקום ממש היה קשה לעיכול, לפחות עבורנו. אני שישבתי עם הגב אל כל החלל הרגשתי כל אדם שעבר ונשמתי שראתה את כל המתרחש מאחורי הרגישה סחרחורת תוך דקה וחצי. בנימוס שאלנו אם נוכל לעבור למקום אחר (קיווינו מפני שהמסעדה באמת הייתה די מלאה) מאחר שהזמנו מקום מראש. אחד ממנהלי המקום באותו הערב הגיע לאחר שבדק במשך דקותיים את הזמנותיו לאותו הערב אני מניח והציג בפנינו כמה אופציות.
עברנו לאחת שנראתה לנו קצת יותר שפויה וסרנו אליה במהרה.

את התפריטים העבירו אלינו גם כן, מלצרית חדשה הציגה את עצמה בפנינו וכן גם אחמ"ש נוסף שהיה ממונה על "האזור" החדש שלנו. שבסוד סיפר לנו שזה האזור הכי טוב במסעדה. מממ.. שיהיה.

הבטנו קלות בתפריט היינות ובחרנו בחצי בקבוק של שאטו גולן – סירה – 2011 במחיר של 125 שקלים (אאל"ט). וכן גם בשתי מנות ראשונות שבחרנו מתפריט החורף החדש של המקום כאמור.

* קלמרי ופולפו פטרוזיליה לימון עגבניות שרי ושעועית לבנה (46).
* טרין כבד אווז תפוחי עץ ובריוש (65) .

כמו כן, גם פוקאצ'ה במקום מנת הלחם "הרגילה" של המקום, כפי שהציעה לנו המלצרית, יחד עם עגבניות מגורדות בשמן זית.

היין הגיעה ראשון יחד עם בקבוק של סאן פלגרינו שעוד הזמנו בשולחן המקורי וזז אלינו יחד עם הכוסות וכן הלאה. היין נמזג לטעימה ולאחר אישור, לכוסות היין שהניחו עבורנו.
היין היה מקסים פירותי ובעל משקל עם נוכחות, בדיוק כפי שאני אוהב.
מיד בתום הלגימה הראשונה, גם הפוקאצ'ה הפציעה מחלון המטבח אל שולחננו.
לחם ארוך וחם מאד, מאפייה בטאבון המדובר של המקום אני מניח. לידו קערית עם עגבניות מגורדות בשמן זית מלח ומשהו שהיה ממש ממש חריף (לא נצפו שום חתיכות פלפל או תבלין, כנראה שהשמן ישב יחד עם פלפל חריף או משהו כזה עבור המנה). בנוסף, קוביית חמאה ממנת הלחם המקורית שביקשנו בנוסף לא לוותר, הגיעה ללא תמורה כמובן.

המנות הראשונות הגיעו לאחר כמה דקות שנגסנו בפוקאצ'ה ברעב מתגבר. בכל זאת, היה די מאוחר בערב יום אמצע שבוע לאחר העבודה.
מנת הקלמארי הגיעה בצלחת שקופה מאורכת עם כמה פיסות קלמארי ותמנון (פולפו) על מה שנראה כמו מחית משעועית לבנה שהופיעה בתפריט. זוג עגבניות שרי שנצלו עיטרו את שני קצוות הצלחת ופטרוזיליה פוזרה על כל המנה.
אחד הדברים הראשונים שהרגשנו בעת הטעימה שהמנה קרה... עצרתי את המלצרית שבאותו הרגע עברה על ידנו ושאלתי לפשר העניין והיא אישרה שהמנה אמורה להיות בטמפרטורת החדר.
לא משהו שאנחנו רגילים אליו, אבל המנה הייתה בסדר גמור מבחינת מרקם וטעמים וזה לא הפריע לי אישית עד כדי כך. המנה הייתה די קטנה מבחינת כמות, אבל זה די סטנדרטי ברחבי הארץ ברגע שמזמינים מנת שמבוססת על פירות ים, על אחת כמה וכמה שהיא מוגדרת כראשונה. חבל, אבל זה מה שיש. פירות הים היו טעימים בעל מרקם רך ומחית השעועית הייתה קצת תפלה, אבל אני שמאד אהב שעועית לבנה זרמתי עם זה די בקלות. מנה סבירה, אבל לא שהייתי חוזר אל המסעדה בשבילה.

טרין כבד האווז היה נראה קצת יותר מרשים, עם סלט תפוחי עץ ירוקים וסלרי וכן כמה פרוסות של לחם שנקלה מעבר לנקודת האל חזור. הם כותבים בריוש, אני מאד מקווה שהם יגישו כזה בשלב מסוים עם המנה, אם כתוב.
הטרין עצמו היה בגודל טוב ונדיב עם מעטה של שומן מלח גס ופלפל שעיטרו אותו. המרקם היה נחמד אם כי יש מקום לשיפור בגיזרה הזו, כדי לעשות אותו הרבה יותר נעים בכניסת הסכין או המזלג ומריחתו על הלחם. למזלנו נשארו כמה חתיכות מהפוקאצ'ה החמה כך שמנת הכבד נאכלה עם קצת יותר כבוד מפרוסות הבגט החצי שרופות שהוגשו לנו. סלט תפוחי העץ והסלרי היוו שילוב מצוין ורענן וזה כיוון מיוחד וכיפי הרבה יותר לדעתי מריבת הבצל הנדושה.
שוב, מנה נחמדה. אבל לא יותר מכך. ב 65 שקלים (המחיר בעיקר בגלל חומר הגלם היקר כמובן), אני מצפה לקצת יותר, בטח אם עובדים עם חומר גלם כזה.

בעת שאחת המלצריות שעבדו "מולנו" פינתה את הצלחות שעיטרו את שולחננו לקראת המנה העיקרית, האחמש הממונה על האזור הטוב של המסעדה הגיע לשאול את דעתנו על הטרין כבד, אך לפני שקיבל תשובה בעוד אמרנו שזו הפעם הראשונה שלנו במקום... הוא הפציר בנו לשתות איתו צ'יסר "על הבית". כך שפינקו אותנו בג'ימסון בחצי הדרך. על הטרין הוא כבר לא שאל, כנראה שאחרי הדרינק הוא הרגיש "שהכל בסדר" והמשיך לעיסוקיו.

למנות עיקריות הזמנו לאחר התלבטות בין כמה וכמה (לא שיש המון... ) ב;

* שוק אווז קונפי, קרמל תפוחים ופירה.
* שניצל ווינאי, סינטה עגל סלט מלפפונים ושמנת חמוצה מוגש עם שפצלי.

זוג המנות העיקריות התבררו לטובות מהראשונות, דבר שדי הפתיע אותנו מכיוון שבדרך כלל הכיוון די שונה במסעדות המקומיות. היכן שבמנה הראשונה מנסים להכניס תחכום, חומרי גלם יקרים וטוויסט, המנות העיקריות נשארות אסופה של בנאליות תפלה בדרך כלל ועם מזל התקנה סבירה כדי שהמנה תהיה אכילה. פה בגוז' ודניאל, קיבלנו זוג מנות פשוטות מאד לכאורה, אך בהתקנה מעולה ובטעם טוב מאד.
שוק האווז היה קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. הקרמל שעטף את חוץ השוק היה מתקתק אך במידה וללא שום הכבדה על טעמי הבשר או החיך. הפירה שהתווסף אליו היה מהסוג החלבי. הוא היה חלק וטעים מאד. הדבר היחיד שקצת הציק הם עלי הרוקט העייפים שהניחו בצלחת משום מה.
לא נגענו בהם והיה יותר טוב אם לא היו שמים אותם כלל.

גם את השניצל הווינאי חלקנו ביננו כפי שעשינו עם שאר המנות והוא התברר לאחד הטובים שאכלתי בארץ. אמנם לא בדיוק "שניצל דק דק" כפי שמקבלים בבווריה... אבל אהבתי את הנוסח. נתח סינטה דק אך לא דק מידי עטוף בפירורי לחם זהובים ועשוי לדרגת מדיום. יחד עם השפיצלי הלא מוסברים האלו שהטרנד עבורם עבר כמדומני (לא?), זו הייתה מנה נחמדה מאד (הייתי מעדיף תוספת אחרת מהבצקיות חסרות הטעם שהגיעו) בעיקר בזכות הסינטה הטובה.















 
גוז' ודניאל חלק ב'

די בתחילת הדרך לאחר הגשת המנות העיקריות, נשמתי הפגינה שובע מסוים (זה לא קורה לה בדרך כלל כל כך מוקדם במשך הערב, כך שהסיבה לא בגלל גודל המנות, אלא פיסית אחרת)
כך שבלית ברירה, אכלתי את רב המנות בעצמי... אחד הדברים הנהדרים שאפשר "לקבל" במסעדה זו תחושה - שהמנות אינן מכבידות עליך, עם עודפי שמן או תבלינים קשים מידי. כך שלמעשה גם אחרי שאכלתי את רב העיקריות, הייתי במצב ספיגה אופטימי. ללא ספק נקודת זכות למטבח.

השעה הייתה די מתקדמת לאחר שסיימנו את המערכה השנייה של האופרה הזו והייתי חייב לנשום קצת אוויר צח ולהתאוורר (לעשן). שאלתי את אחת המלצריות אם יש מקום שזה לא יפריע ואם אפשר לקבל לשם קפה. נעניתי בחיוך גדול ובהבטחה שהיא תדאג לנו במקביל לכיוון אזימוט למחששה. יצאנו אל הלילה המקסים, תחת הגפנים והתיישבנו על ספסל מרופד... אחרי דקות ספורות מלצרית אחרת יצאה אלינו עם קפה ועוגיות בחיוך ובכיף גדול.

(מילה קטנה על האווירה והשירות)
בכלל, המסעדה למרות שהייתה מפוצצת הייתה מלאה בצוות עובדים שניכר שכולם מאד שרותיים ונחמדים. לא הייתה שום התנשאות משום צד או "סחבקיות" מצוצה... פשוט שירות טוב! כל הכבוד.
האווירה הייתה קצת רועשת לטעמנו ואקלקטית מידי בשעה מאוחרת זו (משפחות עם ילדים קטנים שלעיתים בכו, לצד משפחות גדולות, לצד חברות שחגגו יום הולדת, לצד זוגות שיצאו לארוחת ערב כיפית) סה"כ זה נחמד, אבל לפעמים רוצים קצת יותר "רגוע" וזו מסעדה שחשבנו שהאווירה תהיה קצת יותר "רומנטית" בשעות הערב באמצע השבוע. אני לא "מתלונן", רק שופך פה את מה שהרגשנו. נהנינו מאד ממה שהיה, אך הוא היה שונה ממה שציפינו J.

לאחר שחזרנו אל השולחן, ביקשנו חשבון, אך האחמ"ש הממונה על האזור הטוב של המסעדה
, שאל אם אנחנו ממהרים מכיוון שהוא רוצה להוציא לנו עוד משהו קטן. כנראה שהוא שם לב שלא הזמנו קינוח (בעיקר כי נשמתי כבר לא הייתה במצב אכילה ואני לא אוכל קינוח לבד) אז החליט "לפנק" אותנו. הוא הוציא מן עוגה כהה בשתי שכבות עם קרם שעיטר את הקובייה.
לקחנו כמה כפיות קטנות כדי להבין מה זה... כאשר התברר לנו מאחת המלצריות שעברה שזו עוגת גזר "שאנחנו מפנקים בה" (היא לא מופיע בתפריט הקינוחים). הודנו להם מאד, שילמנו את החשבון כולל טיפ נדיב על שירות באמת אכפתי וטוב מכל הצוות ויצאנו לדרכנו.

מילה אחרונה?
סה"כ מסעדה נחמדה מאד עם תפריט סביר שמשלב אוכל סטנדרטי מפה ומשם. הקופי פייסט נמצא גם פה, אך לפחות השף של המקום או אלו שמנהלים אותו הצליחו להרים את הראש מעבר לבנאליות דלה. המנות אינן מתוחכמות ולא מקבלים פה "כאפה קולינרית"... שום מנה לא עשתה לנו וואו וכנראה גם אם היינו מנסים את כל התפריט זה לא היה מגיע. אבל לא תמיד צריך את זה ואנחנו גם למדנו לא ממש לחפש את זה קרוב לבית. לאור המחיר הלא זול (השארנו מעל 500 שקלים) לא בטוח שנגיע למקום בכל שבוע, אבל אני מניח שאם יתחשק לנו שוב לצאת בכיף לערב פאן של קצת יין ואוכל... ניקח גם את גוז' ודניאל בחשבון.

 

דניאלה1311

Active member
מנהל
אני מאד מזדהה עם הכותב מעלי מבולבלשלם - צהרים עיסקית
אכלנו שם - האיש ואני - בשבוע שעבר (חודש ימי ההולדת). צלצלתי להזמין מקום
והיה להם מקום ב-13:30. המנה העיסקית כללה שרימפס (שעליהם הוספתי 15 ש"ח).
בקשתי בלי כוסברה ומי שאחראי ניסה לדוג את הכוסברה ולא ממש התאמץ, אבל המנה היתה טעימה.
האיש לקח טרין כבד אווז שהיה לו מאד טעים. קבלנו לחם חם וחמאה. למנה עיקרית לקחתי שוק אווז שהיה מאד טעים
והאיש לקח צלע חזיר שהיה קצת יבש אבל בסדר. קבלנו פירה טעים למרות זאת בקשתי צלוחית ירקות מבושלים
והוסיפו מבלי לחייב. האוכל בסך הכל טעים, אבל לאחר זמן מכירים כבר את כל התפריט בעל פה.
&nbsp
יש להם פבלובה, שזו העוגה החביבה עלי ביותר. הבעיה עם הפבלובה שלהם שהם מוסיפים פירות העונה ואני אוהבת
בעיקר רק עם פירות יער. אכלנו שם לא מעט פעמים וניסיתי לדבר על ליבם שיתנו אפשרות גם לפבלובה עם פירות יער. לא הצלחתי עד היום. לאור זה וגם כי היינו מלאים ולא לקחנו מנות אחרונות וגם לא קפה.
&nbsp
שלמנו 214 ש"ח (לעומת מבולבלשלם ששילם אמנם עם יין, 500 ש"ח) יש הבדל משמעותי בין צהרים לערב.
נעים לשבת שם, פרט למוסיקה הרועשת. השירות מצויין, המקום מלא גם בבוקר ובצהרים. אין מה לבוא ללא
הזמנת מקום.
 
שמחה שנהניתם. אנחנו היינו בעסקית צהריים, 6 אנשים,

ורוב המנות היו סתמיות.ברור שאפשר ליפול על 2 מנות טובות יותר אבל הממוצע [של 6 עסקיות] לא היה מלהיב.
 

Gרר

New member
מסעדה שמאד חביבה עליי

נכון. הם לא מתיימרים להיות מסעדה של אוכל עילי וזה לא המקום שאני מצפה לו לנפלאות קולינאריות. זה גם לא מקום שאני מגיע אליו בערב כך שזה פחות אכפת לי. אנחנו מגיעים לשם בעיקר לצהרים עם המשפחה כשאנחנו באיזור ומבחינתנו זה נווה מדבר. לסבתא רות יש את התגובה הקבועה על המקום. אני רק חושב מה היה קורה אם המסעדה לא היתה קיימת. מה בדיוק היינו אוכלים באיזור? עוד ארוחת שיפודים וצ'יפס נוטף שמן? המסעדה הזו מצילה אותנו כל פעם מחדש.

באשר למקום הישיבה שלך - נראה לי שבדיווח הראשון או השני שלי על המסעדה כתבתי על הנקודה הזו שכשמזמינים מקום כדאי לבקש לא באיזור של השולחן הגדול ולמרות שלא ישבתי שם העין שלי קלטה את הבעיה שכל מי שעובר שם מקפיץ את האורחים. אם הם קוראים את הדיווח שלך (ואני יודע שהם קוראים) אז אולי ישימו לזה קצת יותר לב וינסו לארגן אחרת את החלל שבאיזור הזה.

השירות שם הוא בדרך כלל מצויין ומרגישים שעובדים איתם על זה.

מחזיק למסעדה אצבעות לאריכות ימים מופלגת כי באמת שכשנוסעים צפונה זה הדיפולט שלנו אפילו בלי לחשוב פעמיים.
 
גרר, לשנינו יש את התגובה הקבועה שלנו על המקום


גם אני לא ציפיתי לנפלאות קולינריות ואני האחרונה שמתפעלת מכאלה. המקום בסדר, לא יותר, וההתפעלות ממנו מופרזת. זה כל מה שאני מנסה לומר. אולי בגלל שבאתי בהשפעת הבאזז על המקום, התאכזבתי.
 
בסופו של דבר נראה

שהסכמנו גם אנחנו.
למרות שידעתי לא לצפות, מהתגובות שלך בעבר ומהקונספט. המקום בסדר ולא יותר. אני לא משתוקק לחזור בעוד כמה ימים לשום מנה וגם לא לאווירה שסה"כ הייתה נעימה.
מסכים גם עם הבנות, שהיא "פרח" באיזור וזה גם ניכר מאד בכמות האנשים שפוקדת אותה בכל רגע. אחרי הכל, אפשר להסכים שהיא רצויה במקום, ונחמד שיש את האופציה.
 

Gרר

New member
הדבר היחיד שאני אוהב במישליין

זה את הקונספט שהציון למסעדה מתבטא בכמה רחוק שווה לנסוע בשביל להגיע אליה. מסכים איתך לגבי גוז ודניאל שלהגיע אליה מתל אביב במיוחד לא הייתי טורח אבל אם עוברים באיזור בשעת צהריים היא בגדר הצלה
 

מיתר44

New member
יש עבורי במישלין עוד מידע חשוב לי

למשל: המנות המיוחדות למסעדה. מאחר והמדריך מתעדכן אחת לשנהיש גם סיכוי טוב שההמלצות נכונות לעכשיו.
 

alferd

New member
אכן מקום מקסים ומוצלח, אם כי כפי שכתבת - לא זול בכלל

הבעיה העיקרית שלי היא מתרחשת בכל פעם כשמגיעים לשלב הקינוח
יש שם פבלובה מצוינת, וכל-כך קשה לגוון...בכל פעם אני מבטיחה לעצמי שהפעם אני מנסה משהו חדש, אבל בכל פעם מזמינה שוב ושוב את הפבלובה.
 

החתולית

New member
על הדיווח

במדבר כל דרדר הוא פרח, ואצלנו באיזור, שניצל וינאי טוב עם שפצלה, שווה זהב :)
 

inבאלי

New member
מסכימה עם המסקנה שלך

בסך הכל זו אופציה טובה למי שגר באזור ולא רוצה להיכנס לתל אביב וטוב שנהניתם.
אני מודה שהשניצל עם השפצלי קנה אותי לגמרי

תודה על הדיווח.
 
בצקניות חסרות טעם?


השפצ'לה האלה הן התוספת המועדפת עליי שאנחנו מבקרים במסעדה..
אנחנו מחליפים כל תוספת בשפצ'לה..המבורגר עם שפצ'לה, שוק אווז עם שפצ'לה וכו'...
אבל כמובן שזה עניין של טעם...
 

Gרר

New member
הן חסרות טעם כשלא מטגנים אותן

ככה זה בגירסה ההונגרית שמעדיפה לא לטגן כדי שהבצקניות יספגו רטבים. לטעמי זה לא עובד. הבצקניות לא סופגות כלום ונשארות חיוורות וחסרות טעם. אבל כשמטגנים אותן בחמאה (כמות קטנה כל פעם אחרת לא נתפס טוב הטיגון!) וכשמוסיפים מלכתחילה פרמז'ן לעסק יש להם טעם מעולה.
 

מיתר44

New member
אני מת על שפצלה ומכין אותם בעצמי למרות

הפצ׳קראי הכרוך בכך. אבל לא יעלה על דעתי להגיש אותן ללא רוטב (פסטו למשל) או שלא ליד מאכל עתיר נוזלים (גולש למשל שהוא בן הלוויה הקלאסי לשפצלה). כך גם עם כל סוג אחר של פסטה בעצם.
 

Gרר

New member
תרשה לי לחסוך לך את הפצ'קראי

תזמין לך את המכשיר הפלאי הזה והכנת שפצלה תהפוך למשחק ילדים.
הזמנתי כזה לאישה וגם לאמא שלה ושתיהן אמרו שהשתנו להם החיים
 

מיתר44

New member
נו באמת :)

עם זה (שיש לי אותו שנים הרבה) עדיין היצור הוא פצ׳קראי רציני שעיקרו ניקויו של המכשיר מהבצק הדביק. אפרופו גאג׳טים של מטבח - אני חושב שיש לי מבחר שלא מביישאת ויליאם וסונומה.
 

מ צ ד ה

New member
תודה על הקישור! יש שם מוצרים שלא מצאתי

בארץ.

חבל שמחירי המשלוח אצל חלק מהמוכרים קצת פוגמים בחווית הקנייה
.
 

השורד

New member
הייתי בארוחת בוקר - היה חלש

בופה חלבי ברמה של מלון 4 כוכבים. לא כלל למיטב זכרוני אפילו דגים.
הפלוס הוא הנוף היפה צפונה - רואים את כל האזור שממערב לכביש 4 עד אבן יהודה. אם משיגים שולחן.
 
למעלה