מיט בר- הפגישה המושלמת

oreldi

New member
מיט בר- הפגישה המושלמת

לדיווח המלא בבלוג פה גדול- מיט בר

מיט בר היא מסעדת בשרים לה שני סניפים, בתל אביב ובהרצליה.
ב-1996 הוקמה מיט בר בתל אביב, ולאחר 12 שנים נפתח סניף נוסף בהרצליה.
המסעדה מתמחה בבשרים. בתפריט שלה ניתן למצוא מגוון מנות בשריות, כשגולת הכותרת היא כמובן הסטייקים. ישנן מנות נוספות כגון המבורגר, נקניקיות, צלעות טלה וכו'. כמו כן יש מגוון מנות ראשונות.
לאחרונה ביקרתי שם בערב שבת. בעוד שהמסעדה בתל אביב קטנה יחסית ומעוצבת בפשטות, זו בהרצליה מפוארת, גדולה הרבה יותר ויחד עם זאת נעימה ומרווחת. בעת הביקור המסעדה היתה בתפוסה מלאה.

מה אכלנו?

  • בפתיחה הוגש לחם על חשבון הבית, בין היתר לחם דגנים, עם חמאה טובה בצד (לא חמאת תנובה)
ראשונה

  • פתחנו למנה ראשונה בסלט סטרצ'טי (56 שקל): המלה "סטרצ'טי" באיטלקית פירושה סמרטוטים. מדובר במנה שמקורה באיטליה הכוללת פרוסות דקות של סינטה שנצלות זמן קצר מאוד, יחד עם ירקות שונים, עד לדרגה שהן מבושלות אך עדיין רכות ועסיסיות. זו מנה שצריך להזהר בה. מכיוון שהפרוסות דקות, קל מאוד לייבש אותן אם צולים כמה שניות יותר מדי. והן באמת היו יבשות. הירקות מסביב היו טובים וגם גבינת הפרמזן, אך הסינטה היתה בינונית. בדיעבד הייתי נמנע מהמנה הזו. מסוכן מדי.

ההמשך היה סיפור אחר לגמרי
עיקריות

למנה עיקרית לקחנו פילה בקר 250 גרם (158): פילה, נתח דל שומן וה"משעמם" ביותר מבין נתחי הבשר, התגלה כנתח בשרני ברמות מאוד גבוהות. זה היה פילה רך מאוד, והיה טעים ובשרני מאוד. נהניתי ממנו גם ללא רוטב, ואצלי פילה בדר"כ דורש רוטב. הפילה הטוב ביותר שאכלתי עד כה, טוב יותר אפילו מזה של השף המפורסם גורדון רמזי במסעדת "גורדון רמזי סטייק" בלאס וגאס.


  • עיקרית נוספת היתה פריים ריב 500 גרם (180 שקל): הפריים ריב ניצלה לדרגת מדיום רייר והיה מצוין. לבקשתי הוא הוגש בנפרד מהעצם. אי אפשר היה לטעות באיכויות- הבשר היה רך, בשרני מאוד, ומאוד טעים. אחרי חצי מהסטייק שבעתי, ובכל זאת המשכתי עד שכולו חוסל.


  • התוספות במחיר העיקרית היו : כרובית מטוגנת בציפוי פירורי לחם, טובה מאוד, בצד קיבלנו רוטב מיונז צ'ילי חריף מצוין. התוספת השניה היתה קרמבל תפוחי אדמה. מדובר בשילוב של תפוחי אדמה מוצקים ופירה, וגם בצל. הרבה בצל. לכאורה לא משהו יוצא דופן אבל זה היה מעולה ממש, הרבה בזכות הבצל המתקתק. מנה שאסור לפספס כאן. גם אם אתם צמחונים- שווה להגיע בשביל זה.

קינוח

  • לקינוח בקושי היה מקום אבל בכל זאת חלקנו סניקרס (38): בצק פריך עם טופי ושוקולד: קינוח טעים, קליל, לא מתוק מדי. סיום מוצלח לארוחה נהדרת.

לסיכום: זו היתה ארוחה מרתקת, טעימה ומעולה. ההתחלה היתה פושרת עם סלט הסטרצ'טי, אך ככל שהארוחה התקדמה האוכל המריא גבוה מאוד. השירות מצוין, עיצוב מרשים, והאיכות בלתי מתפשרת. לא זול פה, אך התמורה למחיר מלאה. יצאנו בתחושה שמיט בר, ללא ספק, אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ.





 
גם לדעתי הבשר שם טוב מאד. וטיפ קטן לפעם הבאה:

עדיף לקחת את הפריים ריב ל-2 בסביבות ק"ג. החיתוך הרבה יותר עבה ולא דק [יחסית, כן?] כמו בתמונה וזה מוסיף הרבה לעסיסיות.
 

oreldi

New member
תגידי את זה לאשתי


ניסיתי לשכנע, לא הלך..
העדיפה נתח בלי שומן
 
הבנתי את הרמז


התוםפות וגם הקינוח נראים לי ממש טוב....
&nbsp
זה בהחלט פיתרון טוב "לזוג מעורב" ..
בן הזוג יתענג על הבשר ואני על התופסות והקינוח :)
 

oreldi

New member
לדעתי, המסעדה בהחלט יכולה להתאים גם לצמחונים

במנות הראשונות יש סלטים שונים, כמו כן יש תוספות שונות כמו אלה שאני לקחתי ועוד אחרות, ומנת פסטה אחת.
לא מבחר גדול מדי, אבל בכל זאת אפשר למצוא מה לאכול.
 

pix37

New member
לשלב בין קינג ג׳ורג לגורדון רמזי בפוסט 1 ?

אחי אתה אמיץ !
אני לא חושב ש- ק.ג. בכלל מכוונים לסביבה הזו.
אבל בהחלט נהניתי לקרוא את הביקורת הרהוטה והמעניינת הזו
 

oreldi

New member
נראה לי שטיפה התבלבלת


חלילה וחס שעל קינג ג'ורג' וגורדון רמזי אכתוב בהודעה אחת.
את הפילה של מיט בר השוויתי לגורדון רמזי, ואין להם במה להתבייש
 

Geralt of Rivia

New member
אני התאכזבתי קצת מהסטייקים של מיט בר

מהארוחה שם זכורים לי לטובה ספריבס נהדרים ואיזה קוקטייל כחלחל, מיוחד וטעים ששכחתי את שמו ומה היה בו.

הבשרים עצמם הגיעו כולם במידת עשייה לא נכונה (אנטריקוט שהוזמן מדיום הגיע מדיום רייר, סינטה שהוזמנה מדיום רייר הגיעה רייר על גבול הבלו) והיו חביבים ותו לא. בשר טוב, אבל קצת דל בטעמו.
יתכן שהם מצטיינים יותר בנתחים דוגמת פריים ריב, או שסתם נפלנו על יום רע יחסית. בכל מקרה, הספריבס פיצו על כך :)
 
למעלה