אוסאמה דלאל-הוא האיש שבקיר, מקום מושלם

אוסאמה דלאל-הוא האיש שבקיר, מקום מושלם

במילה אחת :wow'.
בכמה מילים:וואה וואה וואי וואה.
לפני כשבעה חודשים לערך אוסאמה דלאל פתח מסעדה בבזאר הטורקי סמוך ל "סבידה", בחודש מאי הנוכחי תכננתי לסעוד אצלו אולם הוא היה עסוק במקח וממכר בנמל עם הדייגים והסתפקתי בזמנו בקינוח הנפלא שהוא מציע:עוגת לייאלי איל ביירות,

השבוע ביום שני תכננתי לבקר אצלו אולם לאחר שיחה בינינו הוא התנצל והסביר לי שהוא מתארח בתל-אביב ב wine bar
הרגשתי שאני פשוט חייב לפקוד את המקום ולתהות על קנקנו, לאוסמה יש לאחרונה וויב חיובי ברשת ורציתי לבדוק האם כצעקתה?
מה זה צעקה? חטפתי זעקה באוזן כמו הציור המפורסם של מונק, מעל ומעבר לכל הציפיות.

ברשותכם אפתח בפיסקה שכתבתי בזמנו על העלם הצעיר הזה:
המקום מנוהל על ידי אוסאמה דלאל עכואי מבטן ומלידה, בחור היפסטר מקומי עם משקפיים של הנרי קיסינג'ר,
אביו של אוסאמה נולד במה שכיום נקרא מלון אפנדי של אורי ירמיאס, סבתו באה לבקר חברים במבנה הצלבני וכרעה ללדת, אוסאמה עצמו עבד קצת כפקיד קבלה במלון "}אפנדי" בהמשך השתלם אצל אורי במטבח ואף עבד תקופה ב"מול-הים" בנמל-תל-אביב.

טוב אז היום הגעתי לבזאר הטורקי בסביבות השעה:1300, אוסמה בירך אותי בלבביות וחיוך כובש, התעניין האם יש לי רגישויות למזון כלשהו והגבלות על חריפות?, עניתי לו .."לא, באתי לזרום איתך"
וזרמנו, זרמנו במורד של נהר ההרפתקאות של השף -העכואי הצעיר הזה,
המקום קטנטן כמו רוב המקומות בבזאר הטורקי, יש כאלו שיקראו לו:גומחה או כוך,
אני מעדיף לקרוא לו: מערת-הקסמים של אוסאמה דלאל, הוא עזב את המטבחון וניגש אלי להרים כוסית של צ'ייסר, מין סוג של תזקיק מענבים ושומר שמזכיר מאוד ערק, אבל וואחד ערק, הזמנתי ממנו בקבוק ערק שאותו ארכוש בימים הקרובים, פשוט משקה שעושה שמח בלב ובגרון, אחד האניסים הטובים שיצא לי לטעום,

אוסמה הציע שהוא יבחר עבורי את המנות, השתוממתי על התעוזה והיומרה של העלם הצעיר, אולם בהחלט יש לו על מה להתגאות ולהתיימר,
לפתיח קיבלתי סלט פריקי:
סלט של חיטה ירוקה שמושכב על "סדין" של לאבנה,
אוסמה המליץ לי לערבב היטב את המרכיבים וזה היה לא פחות ממושלם,
ליוותי את הסלט הנהדר עם שרדונה של :Louis Max, יין נהדר ועדין כמו המארח:),
למנת ביניים הלכתי או בעצם "הלכנו" כי כאמור נתתי לו להוביל את הדואט:שף וסועד, למעשה זה היה כמו דו-קרב בצהרי-היום, אוסמה נכנס למטבח ושולף לי מנה מופלאה ואני אוכל ומחייך מפה לאוזן,
אז אכלתי טרטר דג נפלט שמבוסס על המאכל הערבי הפשוט והוטנתי שנקרא:סעידייה(אשת-הדייג), בזמנו לאנשים המרודים היה מאכל מופלא, מין נזיד של צנוברים מעורבב עם אורז, אוסמה התבסס על המתכון הזה ואיכשהו הפך אותו למקפא, מין סורבה כזה שישב בקרקעית של מנת הטרטר, הטרטר תובל בשמן-פרחים, עליו נוספו קוביות של קיווי במצב קשיות בינוני, מנה מהממת.
בינתיים כטוב ליבי ביין הזמנתי עוד שרדונה מופלא, אוסמה נכנס למטבח והיה ממש כייף לצפות בו עובד בסטריליות, בקפדנות ובעיקר ברוגע, הוא הכין לי את מנת הדגל של המקום:דלאל, הוגשה לי מחבת מהבילה עם נתחים של דג חמים (לא זיהיתי בוודאות איזה דג.), היה שם מין חומוס עדין כזה כמו מין קציפה שכזו, חומוס עדין כמו ענן ,קליל ,אבל שלא איבד את הריח והטעם האופייני כל כך של החומוס הבלאדי, במחבת היתה גם לאבנה נהדרת,אפונה נהדרת וסלק, אוסמה בכלל לא נתן לי לטעום לבד, חח הבחור התעקש לגשת אלי ואשכרה האכיל אותי בביס הראשון לאחר שהעמיס על מזלג את כל מנעד והמרקם של הכבודה במחבת הפלא הזו, wow
זה היה כמו לרדת במעלית שבכל קומה אוספת איתה נוסע נוסף, היה שם עומק טעמים, היתה טקסטורה מופלאה, היו הבדלי טמפרטורות וזו היתה מנה לונה-פארקית, מנה שהוכיחה לי את היכולות של השף הנחמד הזה,
מנה מנצחת.
לאחר שהתרשמתי מהביצועים הגורפים של הצעיר התישבנו לשיחה חברית על הא ועל דה ברחבה שבחוץ,
בא לי לטעום עוד משהו משלו והוא המליץ לי על פלמוד,
"מה שאמרת"עניתי לו והתמסרתי למגע הכובש שלו:
לאחר המתנה ברחבה שמחוץ לבזאר התיישבתי על הבר והמנה הגיעה:
המנה הורכבה ממחית של מנגו או בעצם מחית של עמבה ביתי, זרעים של עגבניות, חצילים כבושים, צנוברים ולפת, מנה מדהימה,
כל מנה שהוא הוציא לי היתה מושלמת,
הבנאדם מביא את עצמו לצלחת וזה הישג לכשעצמו, הבחור איש שיחה מרתק, צארח מושלם, בעל נימוס אירופאי,
המנות שלו: עדינות, אולם שומרות בכבוד על המסורת עתיקת-הימים של עכו שבה הוא גדל.
כשהוגש לי החשבון הוצע לי על חשבון הבית העוגה המפורסת שלו: לייאלי איל-ביירות"
השבעתי אותו טרם יציאתי שלא ישכח להכין לי במהרה בקבוק מהתזקיק הבייתי שהוא מכין, בהזדמנות הראשונה שאהיה בעכו אגש לדלאל לקחת את משקה הפלא,

זה היה שילוב של "המופע של טרומן" עם השיר הנפלא של ברי-סחרוף:האיש בקיר:
בתוך הקיר עומד אדם, בדד בדד עומד הוא שם,
מי מכיר את האיש בקיר?
האיש העומד בקיר מזמן, אינו יכול לצאת מכאן.
ובכן,,,
אוסמה -תודה רבה לך שהענקת לי עונג ורגעים מופלאים מיצירה קולינארית מעשה ידייך, אגב לדברי אוסמה מנת הדגל שלו :הדלאל"מתבססת על ואך גון ועל זכרונותיו מהסבתא וכמובן מהעיר שבה נולד וגדל,
ההפתעה הכי גדולה שהיתה לי ב:2014 מבחינה קולינארית

עדכון על מסעדת ג'ארחי בעכו

ובכן, לפני כמה שבועות דיווחתי כאן שסעדתי במסעדת הדגים של חמולת ג'ארחי בעכו, המקום השתדרג וכיום יש שם מסעדה בקומה שנייה שגרם מדרגות ארוך מוביל אלייה,
היום התחוור לי שבילאל ג'ארחי המייסד והמפעיל המקורי של מסעדת ג'ארחי המקורית פתח רק שלשום מסעדה באותו הסגנון שבו בוחרים דגים מהחנות ומטגנים לך אותם + סלטים טריים, הערכה של הסלטים מתומחרת ב:30 שקלים והדג משתנה לפי המשקל, יש שם גם דגי בריכה, אבל בעיקר דגי -ים, המסעדה של בילאל לא שייכת למסעדה המשודרגת של ג'ארחי, הם התפצלו, אצל בילאל אין מדרגות ולמתקשים או למתקשות בהליכה הגישה הרבה יותר נוחה וקלה, מבחינת האוכל נאמר לי שאצל בילאל יותר איכותי
צירפתי עלון של המקום הדנדש של בילאל וצילום מקוטע במקצת של חלק מהמסעדה החדשה, בקיצור לא חסר היכן לאכול דגים ודגים טובים וטריים בעכו.

תודה על העדכון. בילאל היה באמת המנהל של מסעדת הדייגים

המקורית. מצאתי את כרטיס הביקור שלה. טוב לדעת.

horseradish

New member
כל מילה בסלע!

האיש הזה הוא גאון, פשוט ילד פלא! כל כולו בן 23-24 וכל כך מגובש בכיוון שלו, יודע מה הוא רוצה בחיים.
פגשתי אותו ממש קצת לפני שפתח את המקום והוזמנתי לארוחת טעימות אצלו בבית עם העיתונאית רונית ורד והצלם שלה דן פרץ.
מה אומר? קסמים, בדיוק כמו שסיפרת.
בשבוע שעבר יצא לי לאכול בוניה בערב שבו המסעדה אירחה את דלאל וכל הצוות שלו. אתה יכול לקרוא על הביקורת שכתבתי כאן.
אכלתי שתיים מהמנות שאתה אכלת: הטרטר פרחים (מנה מטריפה) והמיאר (קראת לזה דלאל, אבל המנה נקראת מיאר, על שם בת זוגתו המקסימה של דלאל). מושלם.
טרם ביקרתי במקום עצמו, אבל בהזדמנות הראשונה שאהיה בעכו - ארוץ בעקבות הריחות הנהדרים

נ.ב - שיחקת אותה עם השיר של ברי סחרוף

קראתי את הפוסט שלך שהוא התארח בוניה

על פניו אכן את צודקת, המיאר זו המנה שביעו נקראת דלאל, הטרטר שהוגש לי היה זהה במרכיבים, אם כי במקרה שלי אני לא משוכנע שזה היה פלמוד, את הפלמוד הזמנתי אחר כך בנפרד, מארח מושלם,
אפרופו חיפה והמעדה האתיופית של אמא:
אמש ב:2300 עברתי אם האוטו בשבתאי לוי סמוך לדואר, תוך כדי נסיעה ראיתי שהמסעדה האתיופית שמומלצת על ידי פיקס היתה גדושה בסועדים או סתם בשתיינים של בירה, היו שם אולי 30 איש, מעניין אם חלקם שייכים לקהילה הקטנה והמתגבשת של הזרים שמגיעים מארתריאה , או מסומליה, אני יודע שחלק מהם עובדים בבתי המלון בכרמל וגם במסעדות החיפאיות מאחורי הקלעים

horseradish

New member
בעיקרון יש גם איזשהו בר או פאב צמוד למסעדה

וגם, המסעדה הופכת להיות בר בעצמה אחרי שעה מסוימת.
אז אני לא בטוחה איזה מהן ראית, אבל כן, נראה לי שהם אכן שייכים לקהילה.
מעניין אותי איך האתיופים מסתדרים איתם.

bob68

New member
עושה רושם מצוין ו-
על הדיווח

השבוע אוסמה אכן היה חלק מערב מיוחד שהוקדש לו ב-"ווין בר". גם אני הייתי שם.

נראה ששמו הולך לפניו. אנשים רבים פקדו את המקום. אף פעם לא ראיתי את ה-"ווין בר" עמוס כל כך. הקהל היה מגוון מאד.

אוסמה הציג תפריט לא גדול אבל בעיקרון הוא היה המארח ולא האיש שבמטבח. הוא עבר משולחן לשולחן והציג את עצמו וסיפר אודותיו.
לנו הוא סיפר, בין היתר, על ביקור שביקר בעבר בבר בצפון ספרד שם הוא זיהה את פראן אדריה.
בעוז הוא ניגש אליו והציג את עצמו כמישהו שאוהב לבשל המגיע מישראל. איך שהוא הדברים התגלגלו ופראן הזמין אותו ל-"אל בולי". הוא מציין שאכל שם אוכל נהדר ואף הוזמן להסתובב במטבחים.

הדרך שבה הוא מדבר על תחום האוכל היא מהפנטת. כולו בתוך העניין. יש לו המון רצון להמשיך ולרכוש ידע וניסיון. אפילו ביין הוא מגלה עניין רב. נראה שיש לו טעם טוב.

עבורי היה ערב מהנה מאד. אני בהחלט מקווה להצפין ולבקר אותו ב-"דלאל".

בהחלט הוא בחור מוכשר

נוסף לכל מארח מושלם, שם לב לניואנסים הכי מינוריים, בא להסביר על כל מנה ומנה, מספר מהיכן הגיעה לו ההשראה, איך שנכנסים אופף אותך ריח מיוחד של קטורת ריחנית ונעימה, אתה מרגיש שאתה בבית,

היין אכן נמזג לי בכל הטקסיות הראויה , פתח בקבוק, מזג טיפה, נתן לי לאשר , עשיתי את השטיק הקבוע שלי של סחרור היין בקרקעית וערסולו ורחרוח חפוז והוא המשיך למזוג.

כאמור הוא מכין גם תזקיק מענבים ומשומר, המשקה טעים ומיוחד וארומטי, אני משער שלאוסמה בהחלט יש הבנה טובה ביינות ובכלל באלכוהול למרות גילו הצעיר.

הבנתי שהוא כבר נתן "הופעות " בתל-אביב ואף בחיפה,
אני הייתי מעדיף עבורו שיתבסס בבסיס האם שלו, אבל זה רק אני

Gרר

New member
סחטיין על אדריאן

לזכות למקום באל בולי שאנשים חיכו לזה שנים רק ככה משיחה עם השף… הלואי עלי

בכל הדיווחים שלך על עכו, עוד מסבידה, תמיד

מגישים לך פלמוד...זה כל מה שיש לעכו להציע? פלמודים? דגים אחרים לא עולים ברשת?
או שזה גם זה סוג של טרנד?

יש גם פלמוד וגם..מירנדה

פלמוד זה דג שנוח לעבוד איתו, הבשר שלו ממש טעים,דם בסבידה וגם בדלאל לא מכינים דגים בטיגון על מחבת,
היום דווקא רציתי לאכול סרטן כחול בדלאל ולא היה, היה דווקא תמנון על מצע של פירה מיוחד וקטיפתי, אני הוא שבחרתי להזמין ..עוד פלמוד.

החתולית

New member
חברים מספרים על אוסאמה נסים ונפלאות

ואני מתה לפגוש את הבחור המוכשר הזה.
&nbsp
כנראה שנצטרך להצפין קצת בקרוב.

bruno01

New member
כל דיווח כזה שלך גורם לי לרצות לזרוק את הכל ולרוץ

למקום עליו כתבת!
הרבה מחבריי (או לפחות מחבריי הוירטואלים) היו בארוחה הזו ב-WINE BAR, והיא נראתה מעולה, ואין לי ספק שבביקור הבא בעכו אעצור שם (לעזאזל, שוב פעם לא ייצא לעצור באורי בורי כי יש כל הרבה מקומות מעניינים אחרים).
תודה, סמואל, כיף לקרוא כמו תמיד.

הרבה זמן לא כתבת כאן שרי

מה שלומך?
לא יודע מתי הפעם הבאה שאלך לדלאל,
אני אגיד את זה אחרת.. בפעם הבאה שאהיה בעכו בבזאר הטורקי אלך לסבידה, שם אני מרגיש הכי ,הכי טוב מכל הבחינות.
כל הכבוד על השלל, תמסרי לאיש שלך דרישת שלום חמה ממני ותתחילי לכתוב שוב כאן
לילה -טוב ושבת שלום

למעלה