צהריים בביסטרוטרס, מונטפרנס

מיתר44

New member
צהריים בביסטרוטרס, מונטפרנס

בכל פעם שאריה שגיא מדווח על ביקוריו בפריז, הלב שלי פועם נמרצות מגעגועים. תמיד, מופיעה המסעדה הזו ומתוארת כיהלוםשבכתר. עכשיו כשאנו מבלים כאן, החלטנו לעלות לרובע הדי מרוחק ממקום מגורינו (המארה, ממש ליד הפלאפל והמזנון) ולאכול צהריים בביסטרוטרס. באינטרנט הזמנו שולחן ל 12:30. לא היה צורך בכך מאחר והמסעדה הייתה בסופה של ארוחת הצהריים מלאה בחלקה: 3 שולחנות מתוךחמש. אומר שזו מסעדה מיניאטורית לגמרי. שני הצעירים המשרתים, אחד מהם גם על היינות, נחמדים וחייכנים וגם דוברי אנגלית, עוזרים ומייעצים. האווירה נינוחה וממש לא מכופתרת כבמסעדות הממושלנות. למרות זאת, נאמר כבר עתה - האוכל מ צ ו יי ן וגם מצולחת בכישרון. במטבח ישנו שף שיודע את מלאכתוכראוי. על לוח שחור רשומות המנות והקומבינציות (ראשונה ועיקרית, ראשונה עיקרית וקינוח וכו׳). הלוח מסמל שהתפריט משתנה בהתאםלמצאי בשוק. עשינו הזמנה: פוא גרא לה וקונפי אווז לי - ראשונות, דג מרלן לה ובטן חזיר לי - עיקריות ולקינוח - מנת לחם אבוד אחת. שתינו לאורך הארוחה יין בכוסות, מי סודה ויין קינוח. סה״כ כ 100 יורו. חוות הדעת: הפוא גרא - בסדר. הקונפי - שיחוק חכם ומיוחד. מעולה. המרלן - מעולה וכך גם בשר הבטן. מנת הלחם האבוד - יוצאת מן הכלל. תראו בצילומים. מצטרף להמלצתו של אריה. יש מצב שנסעד שם שוב עוד בשהייתנו הנוכחית.











 

מיתר44

New member
הלחם האבוד

מנת קינוח חובהוגם לוחות עליהן רשומות המנות ויינות הקינוח.





 
מה זה "לחם אבוד" ?

סליחה על הבורות. יש לנו כאן ויכוח סוער האם מדובר בסוג של "לחם מטוגן" מצופה במשהו, או במאפה / פודינג / משהו אחר, עצמאי .
 
תודה על התשובה - אכן חשבנו ככה,

לצערי , מחסום "מנטלי" איננו מאפשר לנו להזמין מנות כאלה - משובחות ומופלאות ככל שיהיו . .. משתלטת עלי איזו תחושת "ביזבוז" של מנה. ואני איך שהוא מזמינה תמיד משהו מסובך יותר, או מכיל תפוחים יותר...

תודה על הדיווח הנהדר.
 
מיתר, מרוב 'צילחות' קשה לזהות איזו מנה בכל תמונה.

נסה להשתמש להבא באופציה לתת תיאור לכל תמונה. תודה.
 

מיתר44

New member
צודקת פרוט ושאלה אלייך

מימין לשמאל: גרנאש (מעולה הרבה יותר מהישראלים שגם הם טובים). מנת בטן החזיר עם נעשה קריספי, מנת המרסלן ועליו פן דה מי,אחריו הפטה דה פוא גרא, הגוורץ מאלזס, ומנת הקונפי עם גלד בצל עשוייה כקובה. מנת חובה לטעמי. השאלה: אם אני זוכר נכון, את המלצת לאכול אוייסטרים באחד מהגראנד מגזינים. בכל מקרה אנו חייבים מקום מומלץ לאוייסטריםולא ככ אוהבים את השירות שבאוייסטר בר שליד הבסטיליה. עדיף או בכלבו או קרוב לדירה שבמארה רבעים 3-4.
 
אני לא המלצתי על אויסטרים בבתי הכלבו הגדולים.

אני תמיד נהגתי לרכוש בחנות דגים ליד הדירה. הם היו פותחים לי לפי הפירוט שביקשתי ושמים על מגש קלקל עם הרבה קרח והיינו אוכלים בדירה.

המלצתי מאד על קומת האוכל בבון מרשה אבל לא לגבי אויסטרים.

תודה על הפירוט. להבא יש אפשרות בהעלאת תמונה לתת לה שם בילד אין ואז להעלות.
 
למעלה