סופ"ש
חמישי טייק אווי מפוראמה, היה בסדר. לא יזיק להם לארוז קצת יותר טוב את הרטבים, אחד נשפך בשקית, גם להיות יותר נדיבים איתם.
שישי אכלנו יפני - הכנו פריסטייל סושי מסלמון, אבוקדו ועירית וליד זה נתח נאה ויקר מידי של פלמידה לבנה שישב קצת בדאשי, מירין, קצת מיסו בהיר, טיפה טריאקי ג'ינג'ר ושום ועבר צלייה טובה וקצת בתנור, אולי שיטת ההכנה שאני הכי אוהב לדגים. אומנם מחירי הדגים האלו יקרים הביתה, מטיב טעם בנתניה, האיכות טובה מאוד, שוב טעות אופיינית של קניית דג מפולט, אבל הפעם לא הייתה ממש ברירה וגם לא הייתי צריך כמות גדולה מידי. אותה איכות של ים בהחלט ניתן למצוא ביותר זול בתל אביב, ע"ע מוסי..מצד שני לא רוצה לחשוב כמה היה עולה סושי עם בערך חצי קילו סלמון ונתח דומה של פלמידה ביפנית טובה
בשבת החלטתי שמזמן לא הייתה ארוחת שקשוקה
ארוחות שקשוקה לטעמי זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש, כי הן חריפות יחסית וגם תירוץ לעשות הרבה סלטים קטנים וטעימים מסביב.. אז הייתה טחינה טובה, המון אבוקדו מצויין (האבוקדו של הזמן האחרון ממש עושה לנו כיף בבית
), סלט של טונה טובה מעורבבת עם צנון ועגבניות שרי מגורדים והרבה עשבי תבלין, שושקה מהגריל בתחמיץ, במיה מבושלת בעגבניות בחיזוק אריסה ביתית וקריספי שום שישב בבית (הבמייה הקטנה מאבו חילווה, באמת מעולה..), כמובן השקשוקה על בסיס המון בצל קצוץ מטוגן היטב עם שלל פיטריות קצוצות ושאריות פפרוני קצוץ גם כן, קצת אריסה ורוטב על בסיס עגבניות איטלקיות משומרות שנטחנו עם שום, קצת פטרוזיליה, סוכר חום, קצת קטשפ מאניס וסויה טובה, בקיצור מה שיש מוצלח בבית
יחד עם לחם טוב מאסף ארטיזנל יצא יופי של ארוחה ביתית מהסוג שאני מאוד אוהב..
בגיזרת הייבוש ניסיון להכין אבקה מהקליפה של מנדרינות, המרירות כמובן גבוהה יחסית אבל הפוטנציאל קיים, אני גם יודע שתבלין דומה נמצא בשימוש במטבח היפני, אז סקרן לגבי האפשרויות ומאוד אוהב קלמנטינות ומנדרינות באופן כללי
שאר הדברים יחסית בנאליים, תיגבור סטוק הקיווי עכשיו כשהמחירים מתונים יותר, גם מלון של שלהי העונה לפני שכנראה ייגמר, פלוס ניסיון לייבש אבוקדו, מה שאני לא בטוח שהיה רעיון מבריק במיוחד אבל אטעם מאוחר יותר היום.