אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

גסטרו

New member
בששי בבקר סדנה נהדרת של אור שפירא ממסעדת לומינה

במטבח של מאיר השמן. בחור מקסים שהראה שגם אוכל כשר יכול להיות רב טעמים מיוחד וטעים. אכלנו המון מפטה כבד עם מרמלדת תפוז אדום ועד קוסקוס בשיטת הכנה מהירה עם תבשיל בשר ופירות יבשים ממולאים , ברוסקטה רומנית ועוד ועוד. קינחנו בתה תבלינים נפלא ועוגיות מדלן על בסיס שמן -שפתים ישקו. עשה לי חשק עז לאכול בלומינה !!!!
בערב אכלתי רק פרוסת לחם

צהרי שבת עם זוג חברים ביפו תל אביב . המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום - האוכל לדעת החברים היה בסדר אבל הקינוחים - להתעלף . הכנאפה היתה מעולה -הוגשה הפעם עם קוביות תפוחי עץ מבושלים - חמצמצות קלה שהשתלבה היטב עם המתיקות , טירמיסו קבלנו OTH כנראה בגלל איחור בהוצאת פוקאצ'ה -יותר טוב מסרדיניה הם פסקו , קינוח חדש של בריוש במרק תפוזי דם היה החוליה החלשה.

sweetdreams

New member
מעיין הבירה בשישי בצהרים

חוויה מעניינת ורועשת לבוא לשם בשישי בצהריים.

&nbsp
מבחינת אוכל: היה כבד קצוץ (כמובן), כיסוני בשר, ואיקרה. נקניקיות פטרוצ׳יאן עטירות שום (לחובבי השום בלבד!), מרק זנב שור (שהיה בעצם סוג של בורשט, ואני מתה על בורשט, אבל רק למה בלי שמנת חמוצה?
), וסטייק אנטריקוט מעולה. לקינוח קרם בוואריה.
עם עוד שתי בירות, המון רעש, מוזיקה ואווירה, וצוות מד״א שחלקו איתנו שולחן, משעמם בוודאי שלא היה. טעים גם כן היה. בסה״כ מאוד נהנינו, אבל להבא אם נבוא בשעות כאלה נבקש שולחן יותר בפנים, רחוק יותר מהרמקולים מחרישי האוזניים...

horseradish

New member
מרק זנב שור נשמע מעולה!

אני עדיין צריכה ללכת לבדוק את המסעדה הרומנית בכרמל שהמלצת לי עליה

iditush forever

New member
סופ"ש האחרון

בשישי היינו רק בעלי ואנוכי, הילדה הייתה אצל הורי והייתה לנו סוף סוף אפשרות להיות לבד והכנתי ארוחה רומנטית לשניים

מרק בצל צרפתי עם המון גבינה וטוסטים קטנים מוגשים לצידו, דג סלמון צרוב ברוטב חרדל ויין, במקרה הנ"ל השתמשתי בשרדונה של קסטל: C Blanc du Castel, אחד היינות הטובים ביותר ששתיתי לאחרונה. היו שני סוגים של סלטים, סלט ירוק עם אפרסמון ותפוה"ע, אגוזי פאקן ברוטב ויניגרט עשיר וסלט סלק עם גבינת רוקפור, התוספות היו אורז קלאסי לבן עם שקדים וצימוקים וגראטן תפוה"א. לקינוח היתה עוגת תפוחים חמה והגשתי אותה עם גלידת וניל ביתית.

בשבת היינו אצל אחי וגיסתי בהרצליה ועשינו מעין ארוחת פיקניק אצלם בבית. היו שניצלים, כרובית מטוגנת, חצילים עם כוסברה ברוטב עגבניות חריף אש, סלט אבוקדו, חומוס ולבנה מאבו גוש, סלט סלק, סלט ירוק, סלט תפוה"א, אורז בסגנון הודי ולקינוח היו גלידות מאייסברג - ערמונים, וניל, שוקולד רגיל ושוקולד תפוז.
היה לי גם פרויקט של הכנת ריבת תות ועשיתי 3 צנצנות.

bob68

New member
חיים כהן ויונתן רושפלד עשו לי חשק

עם הדברים שבישלו הבנות מ-"בכור את שושי" (סילבי ושושי) בתוכנית "קוסקוס - הכי טעים שיש".

הבאנו מפרדס כץ ב- TA : קוסקוס וירקות מבושלים, 'טבחה בסלק' ו-שעועית עם בשר.
כל מה שבתמונה עלה 162 ש"ח. הקוסקוס מוגדר כ-גודל בינוני.

הקוסקוס היה אוורירי ומוצלח. לגבי התבשילים אני לא סגור. עם הימים (הקנייה נעשתה ביום חמישי) טעמם הפך להיות עמוק יותר.

bruno01

New member
פעם הבאה, תנסו את המסעדה של מזל ורפי שנמצאת בקרבת מקום.

בירקון 28, בין המוסכים.
קצת יותר הארד קור מבחינת סדר וניקיון, ולקרוא לחדרון הזה מסעדה זה קצת יומרני, אבל הקוסקוס שמזל מכינה שם אוורירי וטעים עוד יותר, התבשיל שעועית עם הבשר מצוין ממש וקשה להאמין איך בשר כזה זול יוצא כל כך רך וטעים, ואם יש טבחה בסלק (אין כל יום), בכלל זכיתם בפיס, כי היא מכינה את זה באמת מושלם. אני רק כותב על זה ובא לי לקפוץ לשם.
יש גם מפרום טעים, סנדוויץ' טוניסאי, וזהו.
אני לא בטוח אם בכלל פתוח בשישי, כי הייתי אוכל שם רק כשעוד היה לי משרד ברחוב הזה, ודי בטוח שגם באמצע השבוע, באיזור 3-4 היא כבר סוגרת.

horseradish

New member
עשית לי חשק לבקר שם

בכלל אני צריכה להגיע לאיזור כדי לאכול לפחות פעם אחת בסביח של עובד...

מיתר44

New member
מיום רביעי לא מפסיקים להסניף את פריז

ליתר דיוק הדירה ששכרנו נמצאת במארה. ממולנו המזנון של אייל שני (תמיד מלא בקהל צעיר אופנתי) ובפינה ציבור רב השוחרלפלאפל באופן מעורר השתאות. שלא לדבר על מאכליות ובתי קפה ותה וחנויות לאוכל ומצרכי מזון. לראות כל זאת והופ נחרבההדיאטה גם למי שנשבע לה. ארוחות הבוקר חגיגה בפיג׳מה וגם ארוחות נוספות אנו עושים במטבחה של הדירה הזו. את המצרכים קונים בשוק. היום היה זה שוק הבסטיליה. בשישי ערכנו קניות בשוק רישרד לה נואר שליד הרפובליק. (הככר חודשה ועכשיו הפסל נראה בתפארתו. השוק פה הוא חוויה שאין כמותה ולו גם בקרוב בארץ. הכל כמעט כמו בית מרקחת להוציא המחירים, הנמוכים והאיכות - מטריפה. קנינו הבוקר ביצי חופש, קלמנטינות קטנות מספרד, זיתי קלמטה ענקיים, שרימפסים ענקיים, וגם כמה טייגרים, פטריות ספ, ואפונהשטוחה. הנה תמונות ממה שאכלנו בדירה. את הלחם קיבלנו מחבר השותף לתחביב האפייה.

מיתר44

New member
עכשיו אני עם רוקפור עם ענבי מוסקט ולחמית

הערב שתינו תה מנחה אצל האחים מריאג׳ פה קלב מוגש לפי כל כללי הטכס בליווי אוכל קטן ועוגה לבחירתך בסיום. מולי קיבלה קופסת ארוחה יפנית שהכילה 4 משעשעי חיך (כולל, אי שפשר ללא - פטה כבד). אני התכבדתיבסנביץ עוף מעושן עם סלטים נחמדים. בכל מנה ניתן שימוש בתה. אפילו המלח מתובל בתה.

מיתר44

New member
אתמול אכלנו שלושה במסעדה תאילנדית

כאות הוקרה לספר בנגקוק 8 שאותו אני קורא עכשיו. המנות שלי: סלט פפיה ירוקה - מעולה מעולה. פד תאי - לא משהו. שני שותפי לארוחה הסכימו שהאוכל בינוני למדי. Tamarind. קלבערב קודם ישבנו שנינו בפילוסופים. לא יצא לי הירהורים ראויים למקום אבל מרק הבצל שאכלתי לא היה במיטבו נכון שהוא לא הביא לי את הצרבת (סביר שהיה עשוי מחומרים טבעיים בלבד) אבל לעומת זאת לא גרם לי את האושר. לעומתו, פטה כבד האווז היה לא פחות מאשר מ ע ו ל ה. מה שגרם לנו למחרת היום לרוץ לחנות המוקדשת לאווזי גסקונייה. קלבולרכוש שם ערכת אוכל גן העדן שכללה: פטה בצינצנת, מרקחת של תאנים ובגלל שהיינו נחמדים קיבלנו oth לחם מיוחד להנל. כדי להרטיב עברנו לניקולא הסמוך. קלב. וקנינו בקבוק חצי של נקטר זהוב במחיר מצחיק של 8 יורו. על על אלו התענגנו מול ערוץ הארטה. אגב, מי שמתעניין, עד כה מזג האוויר משחק לטובתנו וזה כולל שמש וטמפרטורות נוחות. מאוד. אם תראו בייגלה, תדעו שזו ערכת האוכל שלקחתי לטיסה. עדיפה ממה שאל על מגיש לארוחת הבוקר. אולי בעקבות תמונה זו אתבקש לאפות בייגלך לטסים כדי שירגישו כמו בבית. עד מחר - לילה טוב ממיתר מארה, פריז

trilliane

Well-known member
מנהל
הרבה אוכל ביתי...

בליל שבת נחה עליי הרוח והכנתי לארוחה המשפחתית סלט מרענן עם פריקי;
בשבת בצהריים טחנו שלל מאכלים (גבינת שמנת עם חתיכות סלמון...
), עוגה איכותית, ממתקים ושוקולדים שווים (פרלין שוקולד בננה!
) במסיבת יום הולדת.

בירה וגשם

יום שישי קצת גשום עשה לי חשק לקת בירה, כמובן שהגעתי לבני קאסק אייל פאב (או בעברית- פאב הבית) לטעימה של גולדה בראון אייל, מבשלה שחזרה לייצר אחרי הפסקה ארוכה.
בירה מעולה, טעמים ארוכים של קלייה ומעט עישון וצבע שמציב אותה על גבול הפורטר, בירה מעולה לחורף, אחרי חצי של הבירה עברתי לשליש של הפטריוט של דאנסינג קאמל שהיא תמיד נעימה.
אחרי הבירה חבר קפץ ונכנסו לאכול על חורבות ארצ'י שנקרא כרגע ביסטרו 46, המחירים עלו בסביב 10 ש"ח למנה אבל התפרטי לא השתנה, הלכתי על ההמבורגר שהיה חביב אבל לא מפיל, ציפס מוצלח וסלט קטן בצד. מנה סבירה חלוטין אבל במחיר של 45 ש"ח בערך היא כבר מעט פחות אטרקטיבית מהעבר (שבה כל מנה עלהת 29-34 ש"ח)
בבית המשכתי עם עוד קצת בירה וחבר אחר שקפץ לשמוע תקליטים ופתחנו בקבוק של הגריזלי של הדובים, 9% אלכוהול, המון המון כשות ו-IBU מעל ל-100 .
IBU הוא מדד המרירות של הבירה, בירה מאוד מרירה בדרך כלל נמצאת בטווח של 40-60, אז תדמיינו מה זה מאה ומעלה.... תענוג טהור לאנשים מרירים

בנוסף היו בישולים- ציר ירקות גדול, הירקות ממנו עברו הצידה ונמעכו ביחד עם מעט ביצים וקמח והפכו לקציצות ירק ממכרות שנזללו בכל מצב צבירה ועם כבד קצוץ טוב, עוגת תפוחים עם המון תפוחים פרוסים דק דק ומעט בצק שהייתה קרמלית במיוחד ולקינוח שקשוקה של שבת בערב ביחד עם חלה טריה שאפינו, אי אפשר להתלונן

salo22

New member
סופ"ש

חמישי טייק אווי מפוראמה, היה בסדר. לא יזיק להם לארוז קצת יותר טוב את הרטבים, אחד נשפך בשקית, גם להיות יותר נדיבים איתם.
שישי אכלנו יפני - הכנו פריסטייל סושי מסלמון, אבוקדו ועירית וליד זה נתח נאה ויקר מידי של פלמידה לבנה שישב קצת בדאשי, מירין, קצת מיסו בהיר, טיפה טריאקי ג'ינג'ר ושום ועבר צלייה טובה וקצת בתנור, אולי שיטת ההכנה שאני הכי אוהב לדגים. אומנם מחירי הדגים האלו יקרים הביתה, מטיב טעם בנתניה, האיכות טובה מאוד, שוב טעות אופיינית של קניית דג מפולט, אבל הפעם לא הייתה ממש ברירה וגם לא הייתי צריך כמות גדולה מידי. אותה איכות של ים בהחלט ניתן למצוא ביותר זול בתל אביב, ע"ע מוסי..מצד שני לא רוצה לחשוב כמה היה עולה סושי עם בערך חצי קילו סלמון ונתח דומה של פלמידה ביפנית טובה

בשבת החלטתי שמזמן לא הייתה ארוחת שקשוקה
ארוחות שקשוקה לטעמי זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש, כי הן חריפות יחסית וגם תירוץ לעשות הרבה סלטים קטנים וטעימים מסביב.. אז הייתה טחינה טובה, המון אבוקדו מצויין (האבוקדו של הזמן האחרון ממש עושה לנו כיף בבית
), סלט של טונה טובה מעורבבת עם צנון ועגבניות שרי מגורדים והרבה עשבי תבלין, שושקה מהגריל בתחמיץ, במיה מבושלת בעגבניות בחיזוק אריסה ביתית וקריספי שום שישב בבית (הבמייה הקטנה מאבו חילווה, באמת מעולה..), כמובן השקשוקה על בסיס המון בצל קצוץ מטוגן היטב עם שלל פיטריות קצוצות ושאריות פפרוני קצוץ גם כן, קצת אריסה ורוטב על בסיס עגבניות איטלקיות משומרות שנטחנו עם שום, קצת פטרוזיליה, סוכר חום, קצת קטשפ מאניס וסויה טובה, בקיצור מה שיש מוצלח בבית
יחד עם לחם טוב מאסף ארטיזנל יצא יופי של ארוחה ביתית מהסוג שאני מאוד אוהב..
בגיזרת הייבוש ניסיון להכין אבקה מהקליפה של מנדרינות, המרירות כמובן גבוהה יחסית אבל הפוטנציאל קיים, אני גם יודע שתבלין דומה נמצא בשימוש במטבח היפני, אז סקרן לגבי האפשרויות ומאוד אוהב קלמנטינות ומנדרינות באופן כללי
שאר הדברים יחסית בנאליים, תיגבור סטוק הקיווי עכשיו כשהמחירים מתונים יותר, גם מלון של שלהי העונה לפני שכנראה ייגמר, פלוס ניסיון לייבש אבוקדו, מה שאני לא בטוח שהיה רעיון מבריק במיוחד אבל אטעם מאוחר יותר היום.

שקשוקה זה אחד הדברים הנהדרים

אבא שלי עושה אחת מצוינת מפוצצת בפלפל חריף, כיף לקפוץ להורים לפעמים רק כדי שהוא יכין ויהיה אפשר לנגב אותה עם חלה והמון טחינה מפוצצת לימון ושום בצד.

סאלו, מה ההבדל בין יבוש בשמש ליבוש במייבש?

אני מייבש עגבניות מעל המלפפוני ים.
ובמלפפוני י ים לפחות יבוש בשמש נותן מוצר יקר הרבה הרבה יותר מיבוש בחדר יבוש.

למעלה