מסע קצר במכונת זמן-"מישו מלך הקבב" ביפו

nadavhacohen

New member
מסע קצר במכונת זמן-"מישו מלך הקבב" ביפו

היום הוא שישי אחה"צ, הגשם בא והולך חליפות, חבר טוב משוטט לו בשוק לוינסקי ומזמין אותי להצטרף לצהריים. בשיחה הטלפונית אנו מחליטים לזרום מערבה, ליפו, ובאותה נשימה גם מחליטים לוותר על כל שמץ של פוזה/מודרניזציה/אורבניזציה-והולכים ל"מישו".

"מישו" הוא כינויו של משה פייגנבאום, יהודי רומני בא בימים, והמקום הוא-ואני משתמש פה באנדרסטייטמנט חזק-פשוט ביותר, הארדקור. הכסאות הם "כתר", המפה על השולחן היא חתיכת נייר גס, וזה בעצם נראה פחות או יותר כמו המקום ההוא שבו יהודה ברקן וזאב רווח מאכילים זה את זה עד עלפון ב"צ'רלי וחצי".

ל"מישו" הולכים בשביל הקבב. זה קבב רומני, עשוי מבקר מעורב עם הודו (לכן המרקם הדחוס והצבע הבהיר, שגרם לי בתחילה לחשוב שהוא עשוי מ"לבן"), עתיר שום, גדול מאד ועולה גרושים. מה זה גרושים? מנה קבב הכוללת 3 חתיכות, בערך חצי לחם אחיד פרוס וצלחת מלאה כרוב (אני לא אוהב, אבל אני מניח שיש לא מעט שכן)-24 שקלים!!! כן כן. אנחנו בחרנו להזמין 2 מנות קבב, מנה אחת של כבד עגל לחלוקה, ולרוויה-"סודה גדול". מה זה "סודה גדול"? בקבוק פלסטיק של ליטר וחצי, עם סיפון שמוציא סודה. אלוהים, זה גורם לגעגוע אוטומטי לכל המשפחה הרומנית של סבתא שלי. וזה עולה 6 ש"ח לבקבוק, אגב.

אז איך האוכל? הקבב סבבה. לא אלוהי, לא מדהים, לא גורם לך לפצוח בשיר ובריקוד, אבל סבבה לגמרי. ומשביע, בטח. ההפתעה הגדולה היא כבד העגל. עשוי על הגריל בלי תיבול בעצם, טעם מעולה, 30 ש"ח למנה. נהדר.

אין קינוחים. יש מנות ראשונות של חומוס (הבנו שתעשייתי, כמובן שויתרנו) ואיקרה (יש כאלה שנשבעים בשמה, אני לא אוהב אז לא הזמנתי). אפשר להזמין "שפריץ". השירות מינימליסטי ויעיל ע"י אישה רומנייה חביבה כבת 50. החשבון היה 84 ש"ח על 6 קבב, מנה כבד עגל, לחם, חמוצים והסודה המדוברת. איך מגיע החשבון? חשבונית של מישו, שבה אפשר לראות את מס' העוסק מורשה שלו (תעודת הזהות), ולהתרשם שהבחור עשה קבבים עוד כשההורים שלי היו בשא"ש.

שבוע טוב!

אם זה מלך הקבב, מה אגיד?מסכנים הנתינים

שמע גבר,
אתה לא אשם!
דווקא אתה כותב מעולה והרשמת אותי , פשוט לא אהבתי את התמונה של קציצת-הקבב,
אני גם רומני וגם אוהב קבב, קודם כל הקבב הרומני לא בג בגודל גדול, זה קציצות בגודל אצבע נפוחות והרבה פחות בהירות ממה שבתמונה, הן אווריריות ולא מרגישים דחיסות, לא ידעתי שהשם פיינגבויים זה רומני, תמיד היה נדמה לי שזה מישהו מפולניה או מצ'כוסלובקיה, מכל מלמדיי השכלתי,
בלי קשר, קצת קשה להשוות את הקבב ברומניה לחיקויים העלובים שיש לנו כאן,
גם אישה רומניה מבטן ומלידה אכלה לאחרונה אצל ההוא שמכין קבבים בבאר-שבע או באשקלון ושללה את ההתלהבות ממנו,
גם בחיפה אין באמת קבב כמו שקבב צריך להיות,
קבב בסגנון עירקי אכלתי ונהניתי גם בטירת הכרמל וגם באיזה מקום באור-יהודה, יש את סביח במפרץ חיפה שגם בתור קבב עירקי בהחלט מספק את הטובין, חייב לאכול קבב בבוקרסט עם כמה פרוסות לחם ומיונז וחרדל בצד בכדי להבין את השוני, מומלץ ללוות עם בירת "אורסוס"
הצחקת אותי עם הבקבוק סיפולוקוס , תודה על הדיווח

אפרופו "קבב רומני"

קבב הרומני האמיתי היה ניתן להשיג (וזו היתה תמיד מנת חובה שלנו) אצל "מישו"
אבל זה שבמסעדת "עינת" בתחילה בקריות ואח"כ במעלות לצערנו הוא זצ"ל
גם בשרים מעושנים מעולים תוצרת עצמית היו שם

מסעדת "עינת" זו ההיא שהיתה צמודה לינקו ודורה?

זוכר את השם הזה במעורפל, היא שכנה בכביש-השרות לכיוון עכו קצת אחרי בתי-זיקוק?
בזמנו אם אכן זו המסעדה היא וינקו דורה היו שולטים בתחום ההסעדה של יוצאי רומניה, לי אישית לא יצא לאכול במסעדת עינת, אבל זו המסעדה?

אני מניח שאכן כן

אבל זוכר אותה טוב יותר אחרי שעברה למעלות (ליד מגרשי הטניס בכניסה)
זו היתה תחנת עצירה חובה בכל טיול לגליל המערבי

nadavhacohen

New member
אני לא אחראי על השם...

ואשם אני בטח לא ;)

למען הסר ספק:

1. אני לא חובב מושבע של קבב רומני, מעדיף בהרבה את המזרחי, ואין לי הרבה נקודות השוואה.

2. כאמור, הקבב היה סבבה מבחינתי כארוחת צהריים משביעה לצהרי שישי. לא יותר, לא פחות. תמורה הוגנת לכסף. נחמד לדעת ששני אנשים יכולים לשבוע מבשר לא רע+שתייה ב84 שקל. גודל ודחיסות זה כנראה עניין של פרספקטיבה, אני בחור עם תיאבון בריא וזה החזיק אותי יופי עד הערב.

3. לסיכום הדיווח, לא הייתי ממליץ לבוא במיוחד. זה מתאים בעיניי לאחד משלושת הסוגים הבאים:

א. חובבים/נרקומנים של רטרו, שיקבלו פה מנה גדושה מהמצרך הזה.

ב. אנשים שמסתובבים להם ביפו בצהרי הסופ"ש, ובא להם לשבוע בזול ובאווירה שונה מהרגיל.

ג. סוג שהבחנתי בו בביקור, תושבים מקומיים/שכנים מפלורנטין שרוצים כמו בב'-לשבוע מבשר בזול ובאווירה שונה.

יצאת "זכאי"מחמת הספק:)

ברור שסתם צחקתי,
התכוונתי שהשם "מלך-הקבב"בומבסטי מדי ביחס לתמונה של קציצת הקבב החיוורת,
זה אולי טוב למי שרוצה למלא את הבטן בזול, מסכים שגם קבב עירקי שעשוי כהלכה הוא מעדן, אבל אין על הקבב הרומני שהוא עשוי טוב.
חבל שאין לי מקום אצלנו בארץ שהייתי יכול להמליץ לך עליו כקנה-מידה להשוואה

העיתוי כל כך מדהים עד שאני חושד שהיא ממשתתפי הפורום הסמויים

יאללה אריאנה השמיעי קול,
אריאנה כה מוכשרת , תענוג היה לי לקרוא אותה

crypto9

New member
דעתי שונה בתכלית

במקרה נכנסתי לשם וחלא אהבתי. הקבב בצבע בהיר במרקם צמיגי והכי תמוה - מתוק. הכרוב מוזר.
השארתי שילמתי וברחתי.

pix37

New member
כל הכבוד על ביקורת בכורה מוצלחת מאוד

אהבתי מאוד לקרוא את הביקורת ואני מקווה שתמשיך לכתוב כאן.

(לדעתי - אין מקום להודו בקבב ובטח לא בקבב רומני)

nadavhacohen

New member
לא ביקורת ראשונה אלא שלישית

ולא אחרונה-מחר בערב ארוחה בBindella, אשתדל לעדכן :)

למעלה