ציונה בנס ציונה

ציונה בנס ציונה

איזו הפתעה!

אחרי ביקורון ביקב ספרה בקיבוץ גת, התחלנו לחזור צפונה ותהינו איפה לאכול. אימי זכרה שאכלה בציונה לפני כמה חודשים עם חברה ונהנתה מאוד.

התקשרנו להזמין מקום ונענינו בחיוב.
ציונה שוכנת במבנה ישן ונעים עם גינה רחבה ברחוב הראשי(נדמה לי) של נס ציונה. את הראשיות הזו לא מרגישים עקב המיקום הפנימי על הציר הראשי.
בשעה 13:00 ביום שבת המקום היה אדם. הושיבו אותנו בשולחן עגול בחלל הפנימי, ואמנם היה מעט רועש, אך האווירה מאוד נעימה והעיצוב, שהרבה ממנו מוצא למכירה, מעניין את העיניים.
התפריט מגוון, ללא בשרים, ועם היצע צמחוני וטבעוני רחב.

מיד לאחר לקיחת ההזמנה הוגש לנו לחם אגוזים שחור וטעים , חמאה וריבת חבושים מעולה תוצרת בית. כן, כן, ככה סתם, ללא חיוב וללא הודעה מוקדמת פונקנו במנת לחם. ככה צריך לעשות את זה.
ואם לא די, לאחר עריכת השולחן ניגשו אלינו ואמרו שהתפנה שולחן גדול יותר, ומציעים לנו לעבור אליו כי אולי יהיה מעט צפוף לשלושתינו בשולחן הנוכחי.

למנה ראשונה חלקנו סלט אטריות סובה(52) שהיה הפתעה ענקית!
הסלט, שהורכב מאטריות סובה(כוסמת) קרות, מלפפון, צנונית, כוסברה וחטיפים פריכים שלא זיהיתי את מקורם, היה לא פחות ממדוייק!
הרוטב על בסיס סויה ושמן שומשום היה מתקתק רק במידה ולא מלוח מדי, כמו שהרבה מהרטבים האלו נוטים להיות. אחד הסלטים הטובים שאכלתי לאחרונה.

עקריות:
המבורגר צמחוני(56) - המנה שלי. וואו איזו מנה!
זו לא רק הקציצה, שאומנם לא קלאסית בעליל, אלא לכיוון הקטניות+ירק(תרד?), אלא כל ההגשה! תחושת גילטי פלז'ר אופורית אפפה אותי עם קבלת מגש האלומיניום עם הלחמניה העסיסית, מעט מתקתקה, תפוחי האדמה האפויים העסיסיים וסט הרטבים. מצ"ב תמונה וכל התבוננות בה מרגשת אותי מחדש.
תבשיל ירקות בקארי(52) - מגוון ירקות בעשיה מדוייקת בקארי ירוק ע"ב חלב קוקוס. הוגש עם מנה ענקית של אורז לבן, מעט דביק כמו שצריך בצד. שוב פעם שם המשחק זה דיוק.
מוסקה חצילים(52) - מנה גדולה ומנחמת של מוסקה טבעונית ע"ב חצילים ועדשים ברוטב עגבניות. במילה אחת - נחת.

אחרי זה היינו פשוט מפוצצים.
וזה מקום טוב לציין שבמעמד ההזמנה, כשהתלבטנו בקול רם האם להזמין עוד מנה לנוכח ההיצע המעניין, עצרו אותנו ואמרו שזה ממש מספיק.

ע"ח הבית קיבלנו קינוח טפיוקה, מנגו ובזיליקום(!)
על אף חוסר חיבתי לטפיוקה, זה היה קינוח טעים ביותר, לא מתוק מדי, עם שילוב מרתק בין מנגו לבזיליקום.

יחד עם כוס עלמה לבן(32), סודה, מיץ גזר/תפוח/סלק(18), 2 אספרסו קצרים ותה נענע סיימו הארוחה עם חשבון של 302 שקל.
לאורך כל הארוחה השירות היה איכפתי, ידעני ולא נדחף. את צלחת הלחם מילאו לנו מבלי שביקשנו(הפעם עם זיתים מעולים), מין קרים בקנקן יפה הוגשו לנו מייד, ובין הסלט לעקריות הוחלף לנו סכו"ם וניקו השולחן.

פשוט אחת ההפתעות הנעימות שהיו לי לאחרונה, ופשוט מקום שארצה לחזור אליו כשאהיה באיזור.

 

קליספרה

New member
לעומת זאת הביקורת הזאת באה לי בזמון מעולה

מתוכנן לנו מפגש חברות בחודש הבא, שאחוז הצמחוניות שם הולך ועולה ומבחינת איזור גיאוגרפי נשמע מצויין

ביקורת מגרה
 

גסטרו

New member
איזו בשורה !! גם לי צפוי מפגש בוגרות

המגמה הביולוגית ריאלית והבטחתי שבפעם הבאה זה יהיה קרוב לרחובות !
תודה רבה
 

horseradish

New member
נקרא מעולה!

בפעם הבאה בדרך לרחובות, אני עוצרת שם

ובהחלט אמליץ לחבריי הטבעוניים הרחובותים על המסעדה.
 

mereng

New member
זה קפה הבית שלי


מקום מקסים, כתבתי עליו בעבר ובאמת הצטברו לי עוד דיווחים בקנה שלא ספקתי לכתוב.
לקחתי לשם אורחת מארה"ב שכבר ביקרה שם בעבר וזכרה את המקום לטובה, וגם הפעם לא התאכזבנו - מנה של ניוקי סלק ברוטב שמנת עדין היתה נפלאה, וגם סלט ירוק עם גרנולה מלוחה כזו, מנה של ברוסקטות היתה טובה ומעניינת והנפילה היחידה היתה מנה של 3 פיצות אישיות שהיתה סתמית ביחס לשאר המנות בארוחה שהיו מצויינות.

ובכלל, כשאני צריכה להתנחל לכמה שעות בבית קפה - זה המקום המועדף עלי. בפעם האחרונה ישבתי שם לארוחת בוקר ארוכה ונהנתנית עם פריטטת ירקות קלויים, לחם אגוזים, מטבלים ועוד. היה נפלא !

 

bruno01

New member
איזה כיף! נראה ונקרא ממש טעים ומעניין.

קצת נשמע כמו שילוב בלתי אפשרי של מטבחים, אבל זה די מובן במסעדות באזורים שלא עמוסים בכאלה, ונראה שהם מצליחים להשתלט על העניין הזה בצורה מעולה.
מנת ההמבורגר בהחלט נראית מפנקת.
תודה!
 
זו באמת מסעדת כלבו

אבל בשורה התחתונה הביצוע היה טעים. לי היתה תחושה חזקה של "מישהו יודע מה הוא עושה".
 
שמחה שנהנית,

אני סבלתי שם אבל בהחלט הייתה לי תחושה שלמקום יש פוטנציאל וששווה לחזור אליו.
&nbsp
פשוט ישבתי שם בגינה עם חברה והיה ריח איום ונורא של פגרים, אני משוכנעת שהייתה איזו חולדה מתה איפשהו שם בחצר. אכלנו במהירות שיא וברחנו. כאילו זה לא מספיק, עץ הפיקוס שהיה מעלינו הפיל עלינו את פירותיו וזה די כאב. בחייאת, פסטורליה זה נחמד והכל, אבל לא נעים לאכול כשעיגולים נופלים על כתפיך וראשך מהשמיים.
ישבתם בפנים או בחוץ? איך היה הריח?
הזמנו שתי מנות שאני כבר לא זוכרת מה הן, אחת הייתה מצויינת והשנייה סתמית למדי.
&nbsp
בכל מקרה התכוונתי לתת צ'אנס נוסף והודעתך חיזקה את זה אצלי.
 
ישבנו בפנים ולא היתה בעיית ריח

הדבר היחידי שמעט הפריע לי זה האקוסטיקה. כשהמקום מלא זה מרגיש מעט רועש.
 
למעלה