ככה ככה במתושלח.

Omnivore

New member
ככה ככה במתושלח.

על מתושלח שמענו בעיקר מפרסומים ואם לא היה מתפרסם הקופון למסעדה,
ספק אם היינו מגיעים אליה. קופון לארוחה זוגית ב-129 ש"ח עורר סקרנות, הרי
זה נדיר לקבל ארוחה זוגית עם בחירה חופשית מהתפריט במחיר כזה בתל אביב.
ובכן, הקופון הסתבר כ-VFM לא רע, קיבלנו את מה ששילמנו עבורו ולצערינו
טיפה לא יותר מזה.
מתושלח ממצבת את עצמה כבר יין ואוכל, עובדה שגרמה לנו לקוות שמתייחסים
ליין באופן רציני במקום הזה, הן מבחינת מגוון והן מבחינת שימור והגשה. מגוון היינות
המוצע במסעדה באמת לא מאכזב, יש ייצוג מכובד ליינות ישראליים ומיובאים. הבעיה
היא שהיינות מוצגים בכוורת שנמצאת בחדר הפנימי של המסעדה. הסועד בוחר את הבקבוק,
מביא אותו לבר והברמן פותח. פה כדאי להזכיר את עניין המיזוג במסעדה. יש מאווררי תקרה
ומזגן רגיל כזה שתלוי על הקיר, הדלת נשארת לרוב פתוחה והמיזוג כמעט ולא מוגרש. אין מה
לדבר על טמפרטורת היין בתנאים האלה, מקבלים את היין בטמפרטורת חדר תל אביבי בקיץ.
ביקשנו מהברמן למזוג לנו קצת ולקרר את הבקבוק כי היין חם. בלי שמנו לב, מזג הברמן לנו
שתי כוסות מכובדות של היין, אני מדבר על כשני שליש מהכוס. הרי הסברנו לו שהיין חם ושאנחנו
רוצים לקרר אותו כדי להינות ממנו, לא, הוא מזג לנו כמעט חצי בקבוק של יין בטמפרטורה על גבול הגלינטוויין.
בשלב זה כבר הבנו איזה בר יין זה ופנינו לאוכל.
מנות ראשונות: קרפאצ'יו ומנת קלאמרי ממולאים בעלי גפן. הקרפאצי'ו היה מהסוג הגדוש בפרמזן ובבלסאמי ומכוסה ירק. לא יודע אם היה זה נסיון
להסוות את איכות הבשר, אבל נהננו מהמנה עתירת הטעמים והבשר הרגיש כאיכותי, אך לא ניתן לו מספיק ביטוי במנה.
מנה שניה הייתה פחות בנאלית מהקרפאציו. תיארנו לעצמינו גופי קלמארי ממולאים בסוג של
תבשיל עלי גפן או משהו בסגנון. הגיע דבר שלא ציפינו לו בשום צורה: שלושה גופי קלמארי שלתוך
כל אחד מהם דחפו עלה גפן ממולא באורז (או שלושה עלי גפן ממולאים באורז שעל כל אחד מהם
הולבש גוף קלמארי). מנה ביזארית במראה שלה והרבה פחות מפתיע מבחינת הטעם. הקלמארי היה טוב,
גם עלי הגפן, אבל השילוב הזה פשוט לא עבד בשבילינו.
בזמן שיצאנו לסיגריה הברמן החביב שוב מילא לנו את הכוסות ביין שרק התחיל להתקרר וחזר במהרה
למצבו הראשוני תוך מספר דקות (אגב, היה זה בקבוק מרלו מסדרת וולקני של הר אודם) ובכך גמר את הבקבוק.

לעיקריות הזמנו מנת הויטלו (פרוסות עגל בציפוי) ומנת השוקרוט. ויטלו היה סביר, עובי הבשר היה נכון
ורוטב השמנת עם יין, לימון ועגבניות מיובשות היה נחמד, אך לא מצוין. במנת השוקרוט היו שתי נקניקיות
של אלן טלמור המצוינות כשלהצמן, אבל הן הוגשו עם תפוח אדמה, כרוב כבוש קר (!), זיתים ומלפפון חמוץ.
טיילתי באלזס, אכלתי שוקרוט, מה שקיבלתי במתושלח לא היה שוקרוט וגם לא ווריאציה לשוקרוט.
יכלו לקרוא למנה הזאת זוג נקניקיות עם תוספות חמוצים בלי לפתח ציפיות אצל הסועד.

לקינוח הומלצה לנו עוגת בראוניז הנעשת במקום. קיבלנו עוגת עשירה מאוד בשוקולד לא הכי איכותי
ובמרקם של גבס שרק התחיל להייתבש, כזאת שנדבקת לשיניים ורק מברשת תעזור.
השירות משתדל, אבל חובבני, הסכו"ם הוחלף, הבר נוקה מפירורים, אך עניין שימור ומזיגת היין השאיר
טעם של חובבנות שלא מתאימה לבר יין.
הארוחה בהחלט שיקפה את המחיר ששילמנו עליה, אם היינו משלמים מחיר מלא, היינו מתאכזבים
הרבה יותר, לא התאכזבנו יותר מדי, אבל לא נחזור.
מחיר היין לא נכלל בקופון.
 

מיתר44

New member
באין לייק בפורום - מודה על הפוסט המפורט

מעניין שמקום כמו בר יין ותיק לא טרח עד היום להגישיינות בטמפרטורה הנכונה. יתכן שרק אתם פיינשמקרים ושאר הלקוחות שותים איך שמוגש ונהנים?אגב, מה מחירו של היין?
 
ככה ככה נשמע כמו הפרזה למתואר

התיאור הוא די מתחת לכל ביקורת.
מבחינת היין- יין בטמפרטורת החדר פחות זעזע אותי- גם בספרד זה הנהוג וגם שם קריר זה לא, אבל-
אם הזמנתם בקבוק לזוג אז ברצונכם לשתות במתינות. הברמן עשה לכם גומרים הולכים.
לדעתי לא בסדר למלא את הכוסות המון בהתחלה, עוד חות בסדר למלא שלא בנוכחותכם- הייתי בהחלט מעירה לו על חוסר מקצועיות. לפעמים אחד מהזוג לא מעוניין במילוי ורק השני רוצה. לפעמים אכן היין מתחמם. לא לעניין.
מכיוון שאין לי מושג מה נלמד בקורס ברמנים אולי שווה לשלב גם שיעור בסיסי ביין. אולי זה איננו נלמד שם. למלצריות יש תחושה שהן עברו הדרכה בנושא היין בהרבה מקומות (וכל הכבוד על כך, אולי הן בעצמן לומדות מתוך האינטרנט? יתכן)
האוכל נשמע כמו של חובבת בישול נסיינית שלא למדה את החומר עד הסוף.
אף פעם לא הייתי במתושלח, לכן אינני יכולה להעיד מנסיוני, מתייחסת לאמור בביקורת בלבד.
 

Omnivore

New member
לא הכל היה רע.

מהקרפאצ'יו די נהננו, הנקניקיות כשלעצמן היו טובות מאוד וגם החמוצים שהוגשו
בצד היו טובים, רק שציפיתי לשוקרוט.
לכן ככה ככה.
 

inבאלי

New member
ההתרששמות שלנו היתה דומה

היינו לפני כמה שנים ולא נשוב, פשוט כי לא היה מוצלח.
תודה על הדיווח.
 

החתולית

New member
על הדיווח

הוא לא גורם לי לרצות לבקר במתושלח.
 
למעלה