כרמים בבאר שבע.

כרמים בבאר שבע.

אחרי התלבטות איפה לחגוג יומולדת של אבא בבירת הנגב, החלטנו לנסות את כרמים החדשה.
אני אדווח בקצרה, ותסלחו לי שאין לי את היכולת הציורית להעביר את רוח המנות.

היה מאוד קשה להשיג את המסעדה טלפונית.. תמיד תפוס או ממתינה.
בסוף הזמנתי מקום.
כשהגענו לבאר שבע מוקדם מהצפוי, ניסינו להקדים את ההזמנה בשעה ונאמר לנו שיש עומס.
כשהגענו לא היה עומס.. :).

התפריט שונה מהתפריט בסגולה. השרצים חסרו בו, וחבל מאוד.

המלצרים שבו את ליבי כשהתחנפו לילד שלי, אבל סה"כ הם היו זריזים, הביאו הכל בזמן והסבירו יפה על המנות.

לראשונות הוזמנו בשולחן מנת מדליוני פולנטה מטוגנים (שלא טעמתי) שדווחה נחמדה. כבד על טוסטון עם ריבת תפוזים שטעמתי והיה מעולה לדעתי אבל מי שלא אוהב מתוק לא יתחבר, מרק בצל בתוך לחם שהיה גם לא רע בכלל, המנה שלי שהייתה סלט טונה צרובה - הטונה הייתה עשוייה נהדר אבל הסלט מסביב היה סתמי.. מצד שני התינוק טרף אותו.
לעיקריות לקחנו סלמון עם רביולי (המלצרית קראה לו סלומון - וכנראה שכשאני בבאר שבע זה נסלח בעייני..
), שהיה סביר, ודווקא הרביולי היו די טעימים.
מנת ניוקי הייתה סבירה גם היא, קנלוני, סבירים פלוס, דג פורל שלם שחלקתי עם אמא שלטעמי היה די טוב ובמיוחד הרוטב שלו שמנת עם שקדים.
אבא לקח טריו אנטריקוט, פילה וכבד אווז ואמר שהמנה הייתה נהדרת וללא ספק מנת הבשר הטובה שיצא לו לטעום בבאר שבע.
על קינוח ויתרנו כי כולם די התפוצצו (6 מבוגרים ותינוק).
לשתות הוזמן רק קנקן לימונדה, כוס בירה וקנקן מים שהוגש בלי שביקשנו.

החשבון היה 711 ש"ח, לא זיל הזול אבל סביר.

בשורה התחתונה, מסעדה נחמדה מאוד גם בסטנדרט תל אביבי מתנשא כמו שלי, לא כל המנות להיט אבל הכל היה טעים. המקום מאוד נעים..
אופציה הגיונית מאוד למי שרוצה לחגוג אירוע בבאר שבע. לא הייתי נוסעת במיוחד, וגם לא בטוחה שעוצרת על הדרך סתם כדי למלא את הבטן.

מיתר44

New member
ספרתי 3 ראשונות ו 3 עיקריות

את מדווחת על 6 מבוגרים. המחיר לשישה ממש לא יקר, בהנחה שאכלתם שש ראשונות ו שש עיקריות. דעתי כדעתך - מי שמורגל לאכול במרכז לא ימצא בבאר שבע כל בשורה. אולי במסעדה המרוקאית, בסמי וסוסו והפלאפל הירוק. בכל מקרה תודה על הדיווח.

זה היה בעצם 4 ראשונות ו-5 עיקריות.. :)

לראשונות - סלט טונה צרובה, מרק בצל, כבד, פולנטה
לעיקריות - פורל, סלמון, טריו בשר, קנלוני וניוקי..
&nbsp
המנות היו מאוד נדיבות.. ומחירים.. כמו במרכז.
&nbsp
הייתי יותר מפרגנת אם הייתה איזושהי מנה בלתי נשכחת שאני יכולה לומר שאזמין בוודאות שוב בפעם הבאה (אבא שלי אמר שהטריו היה בהחלט אחת כזו - אבל לא טעמתי, ואין לנו בדיוק אותו הטעם, אז לא יודעת).
&nbsp
במסעדה המרוקאית אף פעם לא אכלתי..
אבל גם בשביל הפלאפל הירוק וסמי וסוסו לא הייתי נוסעת במיוחד לבאר שבע.
בשביל הבישולים של אמא - כן!
&nbsp
&nbsp

החתולית

New member
על הדיווח

מצד אחד מחיר רגיל לארוחת צהריים של 6 אנשים. מצד שני לא הזמנתם 6 ארוחות מלאות, אז מעט יקר.

פעמונט

New member
גם לדעתי המחירים שם יקרים מידי

גם באופן כללי וגם יחסית לתמורה

אני מתנצלת שלא נעים לך.

את מוזמנת להימנע מההודעות שלי להבא.
&nbsp
כילידת באר שבע, מאוד עצוב לי שבאר שבע קופאת על השמרים, ושהדבר היחיד שמתפתח בה זה הקניונים ומרכזי הקניות.
אם זה נשמע לך מתנשא, את צודקת.
&nbsp

salo22

New member

מתוך היכרות אינטימית יותר עם הסצינה הקולינארית התל אביבית, זה בסדר, לא רק השירות לא "רהוט במיוחד", גם האוכל בהכללה רחוק מלהיות משהו מוצלח במיוחד להיתפס בו, לטעמי. לחלוטין לא מכיר את הסצינה הקולינארית הבאר שבעית, אבל גם לא רואה סיבה לנסות לעשות השוואות.

מה כל כך מזעזע בהשוואות?

אני עושה אותן כל וזאת כדי להחליט אם להטריח את עצמי למקום מסויים או לא.
גם כשאנשים מבקשים המלצה, הרבה פעמים מבקשים לדעת איזה סגנון הם אהבו עד עכשיו, זאת לא השוואה?
&nbsp
מכיוון שבערך 90% מהביקורות פה הן על תל אביב, והשאר על חיפה או ירושליים, נראה לי סה"כ סביר להשוות את המסעדה לסטנדרט שכולם מכירים פה בפורום.
&nbsp
מוזר לי שאנשים נורא נפגעים בשמה של באר שבע.
היה יותר נחמד אם הייתם טורחים לאכול במסעדות, לפרסם ביקורות וטיפה לשפר את מצב הקולינרי.

salo22

New member

לא חושב שמישהו השתמש במונחים מזעזעים, או לפחות לא אני. באר שבע לא יכולה להציע את מה שיש בתל אביב, זה לא הגיוני, שתי ערים שונות בתכלית בנתוני האוכלוסין ובנתוני התיירות, לא אמורות להיות בבאר שבע הרבה מסעדות טובות, כי זו תהיה התאבדות כלכלית לרוב האנשים שינסו ליזום אותן, לבטח לא מסעדות בסיגנון אליו התרגלת בתל אביב ובטח את אוהבת. באמת, זה דיון מגוחך להגיד בבאר שבע זה ככה מול תל אביב מה שהתרגלתי זה ככה, אם את לא רואה את האבסורד שבזה אז זה בסדר, מקובל, אבל דיון ענייני לא יכול לצמוח מזה. כמעט כמו להשוות את פריז לתל אביב - אין פה תחרות בכלל.

אני לא מסכימה איתך.. למה שלא יהיו מסעדות טובות?

לא חייבים לפתוח שם מסה ובראסרי..
אבל רוב המסעדות שאכלנו בהם שם היו בינוניות ומטה, גם במסגרת הז'אנר שהן משתייכות אליו.
השיפודיות שם פחות טובות.. בתי הקפה שם פחות טובים.. הסושי שם פחות טוב..
וגם הפלאפל והקבבים הידועים - רגילים כאלה..
את המרוקאית שמיתר הזכיר למעלה באמת לא ניסיתי (וגם לא אנסה כנראה מטעמי רגישות לחריף), אבל נניח שהיא היחידה שבאמת שווה משהו, איך זה יכול להיות?
זאת עיר ענקית שנותנת שירותים לכל אזור הדרום ונמצאת בדרך לאילת.
למה כל פעם שבאר שבעי ירצה לאכול משהו טעים מעבר לנאפיס או סמי וסוסו הוא יצטרך לנסוע למרכז?
למה ביהוד וברחובות יכולות להיות מסעדות ששוות נסיעה ובבאר שבע לא?
&nbsp
השאלה כמובן לא מופנית אלייך.. היא שאלה כללית שנובעת מתסכול, ולא מהתנשאות או או עליבות נפש כמו שאחרים הדביקו לי.

pix37

New member
אצלנו (בצד השני של הפריפרייה) יש מסעדות מצוינות

ויש קהל שמקיים אותן בכבוד ובהצלחה, ותקופות חיים ארוכות יותר מאשר משך החיים המקובל של מסעדות המרכז.

אני לא מכיר טוב מספיק את באר שבע וסביבתה על מנת לאבחן למה זה לא מצליח שם - אבל אולי עידוד ותמיכה במקום קטילות יכולים לעודד היווצרות שיח קולינארי פורה אשר יצמיח גם מסעדות טובות יותר בעתיד.

איפה קטלתי את כרמים?

כי ציינתי בחיוך שהמלצרית אמרה "סולומון"? דווקא אמרתי שהשירות היה מצויין!
&nbsp
או שאולי היית מעדיף שהייתי עפה עלייה ומשקרת לגבי החוויה הנעימה אך לא מצדיקה נסיעה מיוחדת?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

העצלנית

New member
לדעתי הייתה לך אחלה ביקורת

גם בגליל כבר מזמן התייאשנו למצוא מסעדות מעבר לנחמד. עכשיו עברנו לאשקלון,אמנם אין בה מסעדות ממש טובות אבל לפחות היא יותר קרובה לתל אביב ואני לגמרי מודעת לזה. אני גם לא חושבת שיש מה להעלב, אני חושבת שהגיוני להשוות את המסעדות במרכז למסעדות בשאר הארץ.

bruno01

New member
אני לא מצליח להבין מה אתה רוצה להגיד.

נכתב פה דיווח, די מפרגן, למסעדה בבאר שבע, ואני לא רואה בו שום קטילה או ביטול של שיח קולינארי.

העובדה שהמסעדה נמצאת בבאר שבע לא אומר שאוטומטית צריך להלל ולשבח, רק כדי ליצור שיח קולינרי פורה (מה שזה לא יהיה, ובכלל אם נגיד שביקורות חיוביות הן אלה שימציחו שם מקומות ראויים).
הדיווח שנכתב הוא מאוזן, לא מתלהם, וכן, מתבצעת בו השוואה עבור מי שיחפש איפה לאכול בבאר שבע וינסה להשוות את זה למה שהוא מכיר מתל אביב. נשמע לי סביר והגיוני.
כל אדם שמתעסק בתחום האוכל ואמר סלומון היה מעצבן אותי, ולא משנה באיזו עיר הוא נמצא, וגם מאוד הגיוני בעיניי לכתוב על מסעדה שהיא חביבה וטובה אבל לא שווה נגעה מרחוק, אם היא באמת כזו לדעת הכותבת. אין שום מקום לעגל פינות או לייפות את המצב, רק מתוך תקווה שהמוני אנשים יציפו את המקום ובעקבות כך יצוצו מסעדות איכות אמיתיות בעיר (אני בכלל לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי החשיבה הזו, אבל נגיד שיש כזה).

זה משמח שבצד שלכם של הפריפרייה יש אחלה מסעדות, אבל אין שום קשר בין ביקורת או דיווח אלו ואחרים לבין המצב של המסעדות בבאר שבע, וחבל שאתה שוב ושוב מנסה לכוון אל האישי במקום להתייחס לדיווח עצמו.

למעלה