סנטה מריה - עוד בית קפה חיפאי סביר ובינוני.

Cafe Latte

New member
סנטה מריה - עוד בית קפה חיפאי סביר ובינוני.

הבטחתי לבעלי ללכת למעיין הבירה בשישי שעבר, אך ״בזכות״ תינוק הבית, והרדמה כושלת מאוד בצהריים, יצא שזה לא התאפשר (מה שבטוח, מעיין הבירה, בניגוד למקום שבו ביקרנו, היא מסעדה אהובה עלינו מאוד מאוד, לא בינונית ולא סבירה).בשבת ניסינו לפצות על שישי, והלכנו לסנטה מריה. אוחח, איזו נפילה.הוא הזמין חזיר (לא זוכרת כבר מה בדיוק, אני לא אוהבת בשר כזה מובהק על הבוקר. נדמה לי שזה היה קוטלט מעושן באיזה רוטב וינגרטי/חרדלי), שהגיע עם תפוח אדמה, עם כמה שיערות מעל (אסייג ואומר שאני היתי מחזירה ומאבדת את התיאבון בנק׳ הזאת, אבל היות ובעלי לא קפוץ תחת כמוני, הוא הסיר אותן פשוט ואכל). המנה היתה סבירה. טעמתי. אכן.. סביר.אני הזמנתי חביתה עם שינקן. שוב... חביתה שלא מביאה עמה את הבשורה. חביב, הגיע עם סלט כרוב לא טעים בצד וכמה פנכות של ריבת משמש/חמאה. הגיעה סלסלת לחמניות סבירות ובינוניות.לקינוח הוא לקח עוגת שוקולד חמה עם כדור גלידה ואני לקחתי עוגת גבינה אפויה ואוסטרית. מה אגיד ומה אומר? ניחשתם... בינוני וסביר. הקינוח שלו הרגיש כמו עוגת מיקרו ממוצעת שאמורה להיות בתפריט תחת ׳קינוחים לילדים׳, ושלי היתה מאוד לא מתוקה, ומאוד אנמית.ההפוך שלי, מה שכן, היה לא פחות ממצוין.הכל יחד, עם 2 פפסי מקס, עלה באיזור ה230 ש״ח.המסקנה - לנסות להגיע בכל מחיר למעיין הבירה בשישי, כי זו האופציה היחידה הטובה באמת בחיפה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתחיל מהסוף: האופציה היחידה הטובה באמת בחיפה?

לא צריך להיסחף... יש בחיפה מסעדות ראויות מאוד (בסגנון שונה מ"מעיין הבירה", שבה לא ביקרתי כי היא כנראה לא בסגנון שלי). לאחרונה התפרסמו כאן דווקא כמה ביקורות מחמיאות על "סנטה מריה" בכלל ועל העוגות בפרט, כולל הדגשה שהן לא מתוקות מדי (בעיניי זה טוב, עוגות במסעדות נוטות להיות מתוקות להחריד). עניין של טעם, אני מניחה, אבל גם אם הביקור ב"סנטה מריה" לא היה מוצלח (חבל), לא צריך לקחת לקיצוניות השנייה ולפסול באבחה אחת את כל שאר המקומות בעיר (שאינם מעיין הבירה).

horseradish

New member
אני חייבת לומר שאני לא מבינה את הביג דיל סביב מעין הבירה

אני לא אומרת שהמקום לא מוצלח ומבחינת אוירה ומוניטין הוא בהחלט לוקח בהליכה את רוב המקומות שדומים לו, אבל - יש להם את המנות המוצלחות שלהם ויש די הרבה מנות שהן לא משהו - ואם המקום לא היה מעין הבירה, אנשים היו מעקמים את האף.
וגם מבחינת המחירים - אני חושבת שהם קצת גבוהים וללא הצדקה.
בקיצור, אני מכירה עוד כמה מקומות בשליפה בסגנון הזה שיכולים לתת פייט ממש טוב למעין הבירה ובוודאי שקיימים מקומות לא מעטים לא בסגנון הזה שהם ראויים בהחלט להיקרא מקומות איכותיים.
בתור חיפאית זה מרגיש לי מאוד מתנשא לבוא ולהגיד שאין פה שום דבר ברמה חוץ ממעין הבירה. נשמע פטרנליסטי ותל אביבי.
סליחה אם זה נשמע קצת תוקפני, אבל אני שומעת דיבורים בסגנון הזה המון מכל מיני תל אביבים והאמת גם מכרמליסטים וחיפאים בהווה ולשעבר שפשוט לא טורחים להסתכל קצת מסביב ולהכיר את העיר שלהם.

Cafe Latte

New member
זה בסדר, אני

צפונית לשעבר. אני לא גרה כבר המון שנים באיזור, אבל חוזרת בממוצע אחת לשבועיים לבקר אצל הוריי... ומה לעשות שזאת המציאות?
מעיין הבירה, פשוט מקום עם אוכל טוב וטעים. האווירה פחות מדברת אלינו דווקא, אנחנו יותר אנשי אוכל כאמור.. לא מכירה מקומות דומים, בטח ובטח שלא בחיפה. פשוט מקום מאוד מוצלח (לאנשים שאוהבים את הסגנון).
היה למעלה איזה פוסט על חיפה, כרגיל מונים את ה2-3 מקומות הרגילים, וזהו.
אין מה להפוך את זה לפוסט של חיפה מול ת״א, כי לצערי פשוט אין מקום להשוואה אפילו.
&nbsp
&nbsp

horseradish

New member
אני מאוד אוהבת את הסגנון ומתחברת לז'אנר

ואני יכולה למנות בשליפה מהירה לפחות 4-5 מקומות טובים: 1. העוגן (בעיקר בימי שישי כשיוסקה מבשל, אבל עדיין)
2. הבנרה (חלק מהמנות טובות יותר וחלק פחות, אבל היי, ככה זה גם במעין ופה אני מקבלת אווירה וחצי מחיר)
3. יונק (למרות הביקורות המאכזבות בזמן האחרון, עדיין הסטייק הלבן שלהם מנצח באיכות ובמחיר)
4. מול הים (בקרית ים אבל שווה שווה לנסוע עד לשם. איכותי כמו מעין הבירה, תפריט מעניין יותר - לטעמי וחצי במחיר)
5. חנוך (אותו כנ"ל)
6. ממליגה (ליד הבנרה, חלק מהמנות טובות מאוד. מחירים סבירים).
ומשהו לגבי ההערה האחרונה שלך: אין טעם לפוסט של חיפה מול תל אביב - כי חיפה זו לא תל אביב ואני לא רוצה שהיא תהיה תל אביב. אם הייתי רוצה הייתי כבר עוברת לתל אביב.
כשאני רוצה מקומות יותר תל אביביים באופיים אני נוסעת לתל אביב - אחד היתרונות בארצנו שהיא קטנה...
בחיפה יש מקומות עם אופי יותר "חיפאי". זה לא אומר שהם לא איכותיים. פשוט בסגנון שלהם.

Cafe Latte

New member
אני מכירה את מול ים, גדלתי בקריות. מה אני אגיד לך

לא מבינה בכלל את ההשוואה. מה גם שהאוכלוסייה שפוקדת את המקום מאוד לא לטעמי (וזה נאמר במילים סופר עדינות).
&nbsp

sweetdreams

New member
הייתי שם השבוע, וגם אני לא אהבתי

האוכלוסיה דווקא לא הפריעה (היינו בערב יום ראשון או שני, כך שגם לא היו כ״כ הרבה אנשים), אבל מהמקום ממש לא התלהבתי, וגם זה נאמר בסופר עדינות.

Cafe Latte

New member
ברור, לא מבינה איך מקום כזה בכלל נכלל בפורום ביקורת

״מסעדות״...

sweetdreams

New member
דרך אגב, אם את אוהבת את הסגנון הרומני, אז תנסי את..

.. הגריל הרומני, שנמצאת על ציר מוריה. (אם כי היא פינתית, אז לא ממש שמים לב אליה מהציר.)
זו מסעדה בול מהסוג שתיארת - לאנשי האוכל, ולא לאנשי האווירה. רק שבניגוד למול הים - ממש טעים שם.

mereng

New member
מעניין - ניסית את סינטה בר ?

לדעתנו זו מסעדה ממש מוצלחת, בהחלט בליגה התל אביבית.
יש גם את הנמל אבל זו סקלה אחרת של מחירים שלא תמיד מתאים לשלם.
חוץ מזה אני מתה לבקר במקום החדש (יחסית, שכחתי את השם כמובן) - שם מוכרים את הכריכים המהממים בפראנה עם הרטבים ויש שם אפילו אופציה טבעונית שממש בא לי לנסות. רק התאורים הרגו אותי....
&nbsp
בכלל אני מתחילה להרהר על חופשה בצפון, כשנתאושש קצת מהחופשה האחרונה בחו"ל, ויש לי כמה יעדים קולינריים שאני ממש מחכה להם.
&nbsp

salo22

New member
אם הבוצ'ר בר עדיין קיים, שמועות שנצפה סגור לאחרונה

pix37

New member
הבוצ'ר נסגר

היו דיבורים על פתיחה מחדש בתל אביב - אין לי מושג כמה זה רציני

pix37

New member
נקווה שהם יצוצו מחדש בתל אביב

כמו בתוכנית המקורית

Cafe Latte

New member
יאפ. אנחנו לוקחים משם טייק אוואי מדי פעם... נחמד.

לא הותיר רושם מטורף. אולי נשב שם מתישהו בקרוב, ואז באמת נדגום את המקום. פעם אחרונה שהיינו שם היתה לפני מספר שנים, וגם אז לא זכור משהו מיוחד. אבל ניתן עוד צ׳אנס.. למה לא.

trilliane

Well-known member
מנהל
מסינטה בר עצמה או מסניף האקספרס? זה ממש לא אותו תפריט

מעיין הבירה גם מבחינתי פלופ אחד גדול עבור פראיירים

כתבתי פה עשרות פעמים שמעיין הבירה בעברה היתה אוטנתית ומתאימה כמו כפפה ליד לקהל לקוחותיה,
כיום מעיין הבירה משמשת בעיקר עבור "תיירים" פראיירים" תל אביביים שמשלמים הון תועפות עבור עגבניה מוחמצת ומשפריצה או חתיכת מלפפון כבוש.

בזמנו גם אני אהבתי לשבת שם בימי חול דווקא, בשעות :1100 היה תענוג לשבת עם הימאים והרוכלים מהשוק התורכי,
כיום יש דיסונאנס בין המקום מ ומיקומו לאוכלוסיה שפוקדת אותו, זה בערך כמו נניח ש
לאופרת לה סקאלה במילאנו יגיע הקהל של אייל גולן, דהיינו:
אולי המקום יפה, אולי המקום ארכיטקוני מרהיב, אבל האנשים שבאים אליו לא מתאימים.

התפריט במעיין הבירה לא משתנה, ישבתי שם עם רומנים ורומניות אסליות מבטן ומלידה והם גיחכו על האוכל שמתיימר כביכול להיות רומני או שעטאנז מזרח אירופאי,
זה בית מרזח משנות החמישים שישים שברבות השנים ועם הקידמה הבין שהפראיירים רק מתחלפים,
אמנם הבירות שם נמזגות כהלכה והכל מוקפד בברזי הבירה, אבל דחיל אללה הם הגזימו במחירים.

זה עבורי היה בית מרזח לשיכורים, לשבת שם על בירות קרות וצלוחית איקרא ולתכנן כל מיני " עבודות" ,
כיום כאמור בעיקר סטודנטים מתלהבים ונגררים מהתדמית של פעם.
אפרופו העיר התחתית:
הבקורת של אדון נו ברח לי הא שגיא מהארץ על ביסטרו וניה לא פגעה בהם כהוא זה, אני עובר שם כמעט כל לילה כולל בשתיים בלילה והמקום מפוצץ מפה לפה.

למעלה