אנקדוטה קטנה מהביקור היום בטאנטי באצ׳י

sweetdreams

New member
אנקדוטה קטנה מהביקור היום בטאנטי באצ׳י

הגענו היום בצהריים לטאנטי באצ׳י עם זוג חברים שזוהי הפעם הראשונה שלהם שם, וכנראה שגם לא הכירו אותם קודם, וזאת למרות שהוריי הבחורה גרים בקריית טבעון.
ההסתכלות הראשונה שלהם על התפריט הניבה תגובות מהסוג - על מה אתם ממליצים? מה מעניין פה? הכל נראה פשוט, ואפילו צמחוני.
החלטנו שהפעם נחלוק מנות מהתפריט הרגיל (בניגוד לפעם הקודמת, אז לקחנו את רוב המנות מתפריט הספיישלים). הזמנו פיצת ראגו, ניוקי סלק, ורביולי ארטישוק.
כשהמנות הגיעו לשולחן, ואחרי סבב טעימות, מה שנקרא בתפריט כפשוט, התגלה כעשיר ועשוי היטב. גם התגובות מהצד השני של השולחן החלו להשתנות - ממש טעים פה. בפרט, מנת הרביולי ארטישוק סומנה על ידי כולם לפי דעתי כמנה הטובה ביותר.
שלב הקינוחים כלל טארט אגסים ושקדים, שהפעם היה באמת מצויין (אז הוא היה קצת מתוק מדי), וטירמיסו מעולה (ותודה לפרוטגוניסט
). אחריו הסיכום שלהם היה - זה ממש מקום מצויין. וזה לא נראה ככה בהתחלה.
ובעיניי הסיכום הזה הוא מה בדיוק מה שאני אוהבת במקום. זה בדיוק היה גם הרושם הראשוני שלי, מהביקור הראשון שלי אז - מקום נטול פוזה, ושפשוט טוב במה שהוא עושה.
 

החתולית

New member
כיף לקרוא

הסיפור שלך מוכיח שכשאנשים עושים מה שהם אוהבים ויודעים לעשות, ומשקיעים באוכל שלהם עבודה ואהבה, התוצאה היא טובה, גם בלי פוזה :)
 

ו י ק י 3

New member
עוד זווית על טאנטי באצ'י


&nbsp
היינו לפני שבוע עם המשפחה המורחבת, שגרה בקריות.
קודם כל אני רוצה לאזכר את נושא החניה - אין ממש חניה, יש מעין מפרץ בשיפוע מול המסעדה עצמה
שבו יש מקום למכוניות ספורות ושורה שניה מעליהן (השורה השניה חוסמת את הראשונה)
למזלנו בדיוק יצא איזה ג'יפ, אני נכנסתי ואז אחי חסם אותי.
צריך לזכור לתת יפה ברוורס ביציאה כדי לא לגמור בזגוגיות המסעדה

אם אין שם חניה - צריך לחפש ברחובות הסמוכים.
&nbsp
זה מקום לאוהבי בצק, אין בשר כמעט (רק ראגו וכדורי בשר) ואין דגים.
גם לא בשורה לשתיינים, כדאי לדבוק במוכר והידוע.
אבא שלי עשה טעות והזמין את יין הבית...יין אדום חמוץ...
החזרנו לאחר טעימה.
אחכ הוא דבק בבירה הייניקן, אחי הזמין טריפל בלגית ממבשלה, גם לא היה לטעמו..גיסתי השתלטה על זה איכשהו..
אמי ואני דבקנו בגוורטצ ונהננו

לראשונות הוזמנו 2 סלטים ופואקצ'ה עגבניות, הכל היה מעולה
רטבים מדויקים, מאוד טעים.
עיקריות - ניוקי פטריות כמהין, עוד ניוקי פטריות שמנת, רביולי בטטה, רביולי אגסים ורוקפור (היה פחות מוצלח..היה רוזמרין במנה/רוטב שהשתלט על הטעם וגם לא ממש התחבר...)
הניוקי היו פלאפיים והרביולי היה דקיק כמו שצריך להיות

היתה גם פיצת חצילים חרפרפה - נחמד
פיצת ילדים - סיפקה את הסחורה.
&nbsp
קינוחים - טירמיסו מעולה

קנולי עם מסקרפונה שוקולד ופירות יבשים - ככה...לאוהבי הז'אנר
טארט אגסים ושקדים -לצערי לא היה לגמרי אפוי..בדברים האלה עדיף לאפות מעט יותר מאשר פחות.
סורבה מנגו חביב, גלידת וניל - לא משו..יותר במרקם של סורבה. (לא נראה לי שהם חזקים בתחום הקפואים...)
&nbsp
לסיכום - חצי קלאץ', סה"כ חוויה טובה, שרות אדיב.
מחירים נאים, כמו במרכז ת"א, לא בטוח שלגמרי מצדיק.
מקום טוב לבצקים שעשויים בדיוק.
לאוהבי הפסטות והסלטים.
&nbsp
 

Cafe Latte

New member
היינו שם לפני כמה זמן, והגענו למסקנה שכרגיל, בצפון, כל קוץ

הוא פרח. מקום באמת מאוודד מאוד חביב ומשתדל. אבל זהו בערך.
היה לנו טעים בצורה סבירה ונעים מאוד (כי החברה היתה נהדרת, והמלצרים מקסימים)... אני ובעלי הכתרנו את המקום כ״מקום לטייק אוואי מוצלח בסך הכל״.
 

ו י ק י 3

New member
כן ולא..

&nbsp
מבחינת עבודה עם הבצקים למיניהם הם לא נופלים משום מסעדה טובה במרכז,
אבל..בזה בערך זה נגמר.
חבל שהם מתיימרים לתמחר כמו במרכז....
במקומם הייתי מרחיבה את תפריט האלכוהול ודואגת לספק גלידות חיצוני (חובה בקיץ ובמקום שהוא יותר מסעדה משפחתית מאשר כל דבר אחר..ויש ילדים)
ואז אולי זה היה מתרומם קצת מעל משפחתית חביבה+
 
וואי וואי וואי, חכי, חכי שפיקס יקרא את זה

למה שהם לא יתמחרו כמו במרכז הארץ?
ההיפך זה שהם מרוחקים מ" מרכז העניינים"על פי השקפתכן רק מצדיק שהמחיר יהיה לפחות תואם, אם נחשיב את עלות השינוע וכו,
ממה שאני התרשמתי זו בהחלט מסעדה חביבה ומין טרטוריה איטלקית בלב העמק,
 

ו י ק י 3

New member
זה מצדיק בדברים מסוימים....

&nbsp
באלכוהול וקינוחים ממש לא, מצטערת.
 

bruno01

New member
כמו שמחירי אלכוהול במסעדות במרכז הם גבוהים כדי לכסות על

עלויות מסוימות, כמו שכירות גבוהה למשל, כך בפריפריה הם צריכים לכסות עלויות אחרות, שבמרכז הן פחותות.
ככה זה עם אלכוהול, בכל מקום.

זה אולי חבל ומצער, אבל יש לכך סיבה, וזה לא סתם כדי "להשוות מחירים לתל אביב".
 
הגישה שלכן כלפי המסעדה הזו קצת פטרנליסטית

היא באה ממקום של:
בוא "נעשה טובה" ונפרנס את --"ילידי המקום", שמגיע החשבון מה רבה ההפתעה שנגבה ממכן סכום זהה למחיר של נניח פרונטו של רפי-אדר,
אני לא מומחה להבדים בין שתי המסעדות הללו, בפרונטו הייתי במקום הישן ואם כאן שיבחם את הבצקים המעולים אז מפרונטו הישן התלהבתי רק ממפות השעוונית המשובצות באדום ולבן:)

עמית אהרונסון מוסמך ממני לאבחן את ההבדלים, על כל פנים ככה הרגשתי שקראתי את ההשגות שלכן,
בלי קשר טבעון זה יישוב סופר יוקרתי וסופר דופר האיכותי, מבטח ובטח יותר מאשר הבניינים עם הטיח המט ליפול בלב העיר הגדולה
 

ו י ק י 3

New member
אני ילידת המקום
וזה מצחיק שאתה מספר לי על טבעון ...

&nbsp
שים לב שכתבתי שסה"כ החוויה שלנו היתה טובה!
יש לה את המגבלות שלה - אין (כמעט) בשר ודגים.
וכדאי לשפר אלכוהול וקינוחים.
&nbsp
לא אמרתי שלא אחזור לשם, בהחלט אם אהיה בסביבה אשמח לדגום אותם שוב, הפעם עם בחירה מושכלת יותר.
&nbsp
 
כתבת חצי קלאץ' - בעיני זה לא סיכום של חווייה טובה.

מרגע שהמסעדה אינה מתיימרת להיות מה שהיא איננה - מסעדת בשרים ודגים, יש לשפוט אותה על פי מה שהיא כן, והבצקים היו מעולים גם לפי דבריך. אז למה חצי קלאץ?
 

ו י ק י 3

New member
שוב..

&nbsp
מבחינת המשקאות והקינוחים.
והתמחור - רק לגבי חלק מהדברים.
 
ויקי לפעמים ה-CEST LE TON QUI FAIT LA MUSIQUE

אני לא רוצה להשתמש או להיתלות באילנות- גבוהים, אבל גם אני כמו ברונו יותר התרעמתי או התרגזתי על המשפט של קפה לאטה שכל קוץ במדבר הוא פרח,

משהו במילים האלו לא בא טוב בעין וקפץ לי לעין:),
לא טענתי שזו מסעדה מושלמת ובטח לא ממושלנת, זו מסעדה נעימה, חביבה , מחירים סבירים, כמו סבתא רותרות אני לא חושב שטאנטי מתיימרת להגיש דגים, דגים אוכלים בעכו,
זו מסעדה טובה לסוגה, מקום שמתלבש כמו כפפה ליד לטבעון , אם זה לתושבי-המקום או למשפחות מהמרכז שמטיילות בשבתות וחגים באזור היפה של טבעון,
כילידת טבעון את בטוח מכירה את הערבים היפים בחודשים רבים בשנה שבהם ערפל סמיך עוטף וכמו מחבק באהבה את העייירה השלווה והמנומננת,
זה כמו כפר אנגלי ביורקשייר,
קראתי מה שכתבת פעמיים ואולי הייתי מעט נחפז, עדיין משהו בצליל של הדברים צרם לי,
הכל נכתב ברוח טובה ומפרגנת
 

horseradish

New member
כפר אנגלי ביורקשייר וערפילים


גרמת לי להיזכר בירח הדבש שלנו באנגליה לפני ארבע שנים...
 

ו י ק י 3

New member
ראיה מאוד רומנטית


&nbsp
באמת מקום ומאכלים ששווה להתנחם בהם בסתיו/חורף...
 
למעלה