ביקור ב"סנטה מריה" בחיפה לרגל ט"ו באב

horseradish

New member
ביקור ב"סנטה מריה" בחיפה לרגל ט"ו באב

השנה החלטנו לחגוג מוקדם את ט"ו באב מכל מיני סיבות ובעקבות הביקורת של יוגי בחרנו ב"סנטה מריה" (ואני חייבת לו תודה גדולה!) גם בשל המיקום וגם בשל האוכל הזכור לטוב מפעמים קודמות.
התכנון היה להזמין שתי עוגות וקפה אבל אחרי שקיבלנו את התפריטים נפל מבטנו על מנה מקטגורית "המעושנים" שלהם שפשוט לא יכולנו להגיד לה לא.
מדובר בסטיק סינטה לבן מעושן ללא עצם שמוגש חם ברוטב יין לבן, חמאה, ריבת משמש ומשמש מיובש. המנה מוגשת עם תפוח אדמה עם בייקון ובצל וכרוב כבוש עם קימל. מחיר המנה 74 שקלים.
הזמנו אותה ופרוסת עוגת שוקולד-ויסקי-קראנץ' שמחירה 34 או 36 שקלים, לא זוכרת בדיוק. בנוסף הזמנו פעמיים קפה מלנג' (16 שקלים כל אחד) שמגיע עם קצף ואבקת קקאו מעל, כיאה לסגנון הוינאי.
במהלך הערב שירתו אותנו שלושה מלצרים ואחראי משמרת אחד. אני מציינת זאת כי אתייחס לנושא השירות יותר מאוחר.
המלצרית הראשונה שלנו היתה מאוד קשובה וניכר עליה שהיא מאוד מקצועית על פי תנועותיה ודיבורה. עד שהזמנו את המנות (כי התלבטנו אם להזמין את המנה העיקרית - בעלי אכל לפני כן) היא היתה איתנו בקשר עין כמו גם המלצרים האחרים, לא בקטע של לנדנד, אלא בקטע של להיות קשוב ללקוח שעוד רגע צריך אותך.
אחרי שהזמנו, המלצרית באה מיד והביאה לנו כוסות מים עם לימון לבקשתנו וערכה את השולחן. כעבור זמן, לא קצר ולא ארוך, הגיעה המנה. היא היתה מאוד מרשימה והגיעה בלווית שתי לחמניות חמות, האחת מקמח לבן והשנייה מקמח מלא. למרות שהיתה בחירה בתפריט בין קמח לבן לקמח מלא, לא נשאלנו לרצוננו ובמקום זאת הגיעו שתי האופציות. מה שאומר שהמקום עדיין לא הגיע לרמת המקצועיות הנדרשת אבל הוא בדרך.יחד איתן הגיעה חמאה צהובה עם עשבי תיבול שנראתה מבטיחה יותר מאשר הטעם שלה בפועל אבל עשתה את העבודה.
גודל המנה היה נדיב מאוד והיא הגיעה עם רוטב משמש שהיה בעצם גרייבי בטעם משמש עם משמשים מיובשים שלמים שצפו בתוכו. קשה לתאר כאן במילים כמה עונג הרוטב הזה העניק לנו. הוא הגיע בכמות מאוד גדולה ואפילו אחרי שניגבנו בו את הלחמניות ואכלנו בכפית נשאר עוד. חבל שלא חשבתי לקחת הביתה...

הסטייק עצמו הגיע מעושן (נאמר לנו מראש) והיה טעים מאוד ועשוי במידה הנכונה. תפוחי האדמה היו מושחתים (בייקון... גרררר) ורכים אך לא מידי וסלט הכרוב הגיע עם קימל, דבר שעשה אותי מאושרת וגרם לי להיזכר בכרוב הוינאי שאכלתי בזמן שהייתי שם שהיה עתיר בקימל. הגרייבי משמש השתלב בצורה נהדרת עם כל מרכיבי המנה והתמוגגנו מכל ביס.
במעמד ההזמנה נשאלנו מתי אנחנו רוצים את העוגה, דבר שהעיד על הדרך הנכונה למקצועיות. לעומת זאת לא נשאלנו לגבי הקפה והוא הגיע עם המנה העיקרית. זה היה קצת מציק אבל לא הרס את החוויה. הקפה היה טוב סה"כ אבל קשה היה לי לשפוט בגלל הטעמים החזקים של המנה העיקרית והעובדה שאני רגילה לשתות קפה עם קינוח.
כשניגש אלינו המלצר השני שאלתי אותו לגבי השף והבעלים ומה הקשר שלהם לאוכל אוסטרי. אז מסתבר שהשף הוא חיפאי ולא היה באוסטריה אבל הבעלים נוסעים המון לאוסטריה ומאוד אוהבים את האוכל והחליטו להביא משהו קצת שונה לעיר. השף מצליח להעביר יפה מאוד את הטעמים והרוח של האוכל האוסטרי לדעתי.
כשסיימנו אמרנו למלצר שאנחנו רוצים את העוגה ואז היה עיכוב מסוים, של 5-10 דקות שנבע ככל הנראה מלחץ במטבח וחוסר תקשורת בין המלצרים. לאחר שקראנו למלצרית שלישית שהיתה בסביבה, הגיעה העוגה די מהר. כמו המנה העיקרית היא היתה מאוד נדיבה בגודלה ושוקולדית בצורה מרוכזת ביותר, כמו שאני אוהבת. טעם הויסקי הורגש טוב. למטה היה הקראנץ' ולמרות שאני לא מתה על קראנץ' בקינוחים הוא לא מאוד הפריע לי כי תפס חלק קטן יחסית מהעוגה ולא היה מעיק מידי. בעודנו אוכלים את העוגה הגיעה קבוצה של 14 איש. אחראי המשמרת ניגש אלינו והתנצל ארוכות שהוא מפריע לנו ושנסלח לו על חוצפתו וביקש אם אנחנו יכולים לעבור לשולחן אחר כי אין לו אפשרות לסדר בחלק אחר של המסעדה שולחן לקבוצה הגדולה. הוא מיד אמר שהעוגה על חשבון הבית והגיע המלצר השני ששירת אותנו והעביר מהר את כל הדברים. כשהגיע החשבון ראינו שעמד בדברתו ואכן לא חוייבנו בעוגה. גילינו שלא נשאר לנו כסף מזומן מספיק לטיפ ושאלנו אם ניתן לכלול את הטיפ באשראי. התשובה היתה חיובית.
החוויה הכוללת היתה טובה מאוד ואני חייבת לומר שהמקום גם השתפר מבחינה שירותית. לא שהשירות היה אי פעם גרוע, אך הוא היה קורקטי ופחות קשוב. הפעם השירות היה מחוייך וקשוב מאוד.
נפרדנו בחיוכים מהמלצרים ונסענו הביתה מאושרים, מדושני עונג וטובי לבב






 

horseradish

New member
לגבי התמונות - הן צולמו במצלמת הנוקיה דור 3.5 שלי

הן ממש עושות עוול למראה המנות במציאות.
אבל עד שהבטריה של הסמרטפון שלי תגיע מחו"ל זה מה יש...
 

pix37

New member
תמונות נהדרות - אני לא יודע מה את רוצה מהנוקיה

 

horseradish

New member
אני שמחה שאתה חושב כך


מרגיש לי מוזר לא להשתמש במצלמה המקצועית שלי (נגמרה הבטריה...)
 

salo22

New member
תודה רבה על ההשקעה, ביקורת נהדרת !!

בהחלט נהנתי לקרוא ושמח לראות ביקורות טובות מאוד משם לאחרונה, מקווה לנסות בקרוב..
 

sweetdreams

New member
אז בסוף לא אכלת עוגת גבינה??


אני גם כן ישמתי את האיום מהפעם הקודמת, ובעקבות הדיווח של יוגי חזרנו עוד באותו הערב לסנטה מריה, לעוגת גבינה טייק 2 (ולו בשביל לבדוק האם ההצלחה אכן היתה חד פעמית).
בהשוואה לפעם הראשונה שאכלתי אותה באמת נעדרו ממנה הצימוקים, כמו שיוגי טען, אבל לדעתי היא היתה עסיסית יותר ואף השתפרה.
חוץ ממנה אכלנו גם את שטרודל התפוחים שהיה ממש טעים, ופאי אגסים ושקדים שלטעמי היה מתוק מדי (מלכתחילה הוא רמז לי שיהיה מתוק מדי עבורי), אבל בן זוגי חובב המתוק אהב.

היה גם אוכל:
בן זוגי והחבר התחילו עם קלצונה גבינות, כהרגלם. החבר המשיך עם נקניקיות לעיקרית, ואילו אנחנו חלקנו כריך מורטדלה.
בסה״כ לא ממש עקבתי אחרי המנות שלהם, התרכזתי בחצי הכריך שלי, שהיה סבבה, אבל לא משהו מיוחד לספר עליו.

הזמנתי גם כוס יין לבן שהיה די מבאס, והגיע בכוס מבאסת לא פחות. אז נו, זה לא המקום להזמין בו יין כנראה..

עוד למדנו בביקור הזה שהמטבח נסגר בשעה ממש מוקדמת - 22:00, וכן שהם פותחים את כל דלתות ההזזה של המסעדה על מנת לנצל את הבריזה הטובה מבחוץ, אבל למראה הצער זה גם מכניס פנימה את עשן הסיגריות מהמרפסות שמקיפות לחלוטין את המסעדה.

כשהבענו את מורתנו על כך הם שמחו לסגור אותן עבורנו, מה שהפך את החלל בפנים לחם ולא נעים, ועל כן הציעו לנו מאוורר נייד.

בסה״כ היה עוד ביקור מוצלח, ואחריו המשכנו אל בית החבר לבירות וסרט (The Emperor's New Groove), מה שסגר ערב קליל וחביב ביותר.
 

horseradish

New member
על הביקורת!

העוגת גבינה היתה בתכנון אבל מנת הסינטה טרפה את הקלפים...

היינו בחצי קיבולת כי בעלי אכל ארוחת ערב (הוא חשב שאנחנו הולכים לאכול עוגות בלבד...) ואני לא מתפארת בקיבולת גדולה במיוחד לצערי. הלוואי שהיתה לי את הקיבולת של מבולבלשלם ועוד כמה מהחברים כאן בפורום

טוב לדעת לגבי עניין המטבח ודלתות ההזזה. אנחנו היינו בסביבות 20.00 והדלתות עדיין היו סגורות, אבל היה יופי של מיזוג.
התלבטנו אם לשבת בחוץ ולהנות מהנוף והבריזה אבל אני שונאת שמעשנים לידי כשאני אוכלת, אז נשארנו בפנים...
בירות וסרט תמיד סוגרים טוב את הערב

אנחנו סגרנו את הערב עם סרט בריטי רומנטי וחמוד שמשום מה הוגדר כקומדיה ושני צ'ייסרים של השרי הרינג הביתי
 

sweetdreams

New member
בירות וסרט זה באמת תמיד טוב.


או וויסקי וסרט.
או אומשו וסרט.
&nbsp
 

hillala8

New member
גם אנחנו ביקרנו שם

ביום שישי האחרון בעות הצהריים המוקדמות.
היינו 4, שלושה לקחו עוגות:
גבינה אפויה עם פירות הייתה מעולה
שטרודל תפוחי עץ- גם היה טוב, התפוחים לא רכים מידי אבל מעדיפה יותרחמצמץ וקצת יתר בצק
עוגת שוקולד ווסקי- לא טעמתי, נמסר שהיה טעים אבל הוויסקי לא הורגש כמעט.
&nbsp
נלקחה גם מנה של נקנייות בוואריות, הסועד הביקותי בד"כ מאוד נהנה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח! ברגע שכתבת "מעושנים" רצתי לתפריט לבדוק

אם יש אנטריקוט מעושן, אבל נראה שהם לא מעשנים פרות... אולי אנסה את המנה שהזמנתם (עוד לא אכלתי עד היום סטייקים "לבנים" אבל יש פעם ראשונה לכל דבר). קצת מוזר לי שעם תפריט כזה הם מגדירים את עצמם כ"בית קפה"...
 

horseradish

New member
אני ממליצה מאוד על המנה עם סייגים

המנה היא לאוהבי "הבשר המתוק" כי הגרייבי משמש הוא מתקתק מאוד ודומיננטי מבחינת הטעם (אבל לא מכיל צ'ילי ;))
הסטייק מעושן, אז לא נראה לי שזה מדגם מייצג לסטייקים הלבנים הרגילים.
אבל בגדול המנה נפלאה אם לא מפריעים לך הדברים שציינתי.
אני חושבת שאפשר להגדיר את המקום כקפה מסעדה. נראה לי שזו ההגדרה הכי מתאימה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי בעיה עם רוטב מתוק לבשר


ואני ממש אוהבת טעמים מעושנים, אז לא אכפת לי אם זה מייצג או לא (רק אם זה טעיםםם
).
זה נשמע לי מקום שאני ממש צריכה לבדוק בקרוב; עכשיו סוף סוף יש רכב אז אפשר להגיע בקלות.
אגב, טוב שכתבת מחירים, כי בתפריט הם לא כותבים...
(די עם זה!
).
 

horseradish

New member
לך שהזכרת לי שהמקום קיים

בגלל המיקום שלו שמרוחק יחסית מהבית שלנו, אני נוטה לפעמים לשכוח אותו כשאני חושבת על בתי קפה ומסעדות טובים בחיפה...
 
אז קפצנו לשם גם

לקפה ועוגה. הזמנו עוגת גבינה ושטרודל תפוחים. שניהם היו טובים אך לא מפילים. עוגות גבינה טובות מאלו כבר אכלתי (והכנתי...). השטרודל היה נדיב, מתוק במידה וטעים. הקפה היה מצויין.
האווירה מעט המונית בעיני, או לפחות לא ביתית. כלומר, המקום לא עשה לי חשק לשבת בו אלא לסיים וללכת.
אולי ננסה שוב את אגף האוכל, אבל בשביל העוגות לא נחזור לשם.
 
למעלה