טעות, טועים, טעיתי. הלכתי לג'פאניקה

yogi3127

New member
טעות, טועים, טעיתי. הלכתי לג'פאניקה

לחץ מתון מצד אשתי הוביל אותנו אתמול לג'פאניקה במרכז הכרמל בחיפה.

דגמנו פלטה "זוגית" 78 ש"ח קטנה מאוד, בטח לא זוגית...פשוט הסושי הגרוע שאכלתי בחיי ומגישים אצלנו בחדר האוכל בעבודה סושי נוראי, באותה רמה בערך.
ישבתי ליד עמדת הגלגול והיה שם סיר אורז שעדיין עלו ממנו אדים ומזה הכינו ישירות את הסושי בלי לתת לו להצטנן, האורז היה פשוט חם (ולא מדובר ברול טמפורה), זה כמובן סמירטט את האצה.
טאטקי טונה היה מטונה קפואה כמו רב הדגים שם, אני מניח, והיה בלתי לעיס ובאמת גרוע. אשתי פשוט ירקה אותו מהפה.

רול ספיישל עם סלמון, אבוקדו מטוגן עם ציפוי פנקו - 29 ש"ח) היה אכיל רק בזכות זה שכל דבר מטוגן הוא טעים איכשהוא, ובזכות זה שהטבענו אותו בטריאקי מתוק להחריד.
אני לא אוהב להחזיר מנות, זה לא שנקבל משהוא טוב יותר, זו הרמה. ובכל מקרה אכלנו כי היינו רעבים.
בקיצור, כשהמלצרית החזירה את העודף היא שאלה סופכלסוף איך היה, ובניגוד למנהגי להיות לשתוק, הפעם דווקא אמרתי...אמרתי לה שזה הסושי הגרוע ביותר שאכלתי עד היום, שהקומבינציה הזוגית נוראית, הכל בחיוך וברוח טובה כי זה לא שבאמת אני אחזור לשם וזה בטח לא אשמתה...
היא כמובן שאלה למה לא אמרתם, היינו מחליפים לכם מיד וכו' אבל הסברתי לה שזה לא באמת היה משנה משהוא...
בקיצור, באמת היה רע לתפארת. מאוד לא מומלץ על ידי.
דרך אגב, הזמנה לפני כשבוע מפרנג'ליקו במורייה, של קומבינציה זוגית, גם הייתה מהגרועות שאכלתי. למרות שזכור לי שבסניף הקטן בגרנד קניון היה נחמד מאוד והסושי היה סביר לחלוטין.
לסיכום, נכון להיום אין סושי טוב בחיפה, אין ברירה אלא להכין בבית.

salo22

New member
אין כמעט אנשים יפניים בחיפה

אז איך יהיה ? לפני שנים ועידנים הייתה צעירה יפנית שמכרה בחורב סושי ואינארי סבירים ולא יותר, שבכל מקרה היו יותר טעימים ממה שאי פעם יצא מהמטבח של ג'פניקה. בכליל כמובן יש את הבחורה היפנית שנשואה לישראלי ושמה פרח, אולי הסיכוי היחיד שמישהו אכל באיזור ארוחה יפנית מסורתית טובה וגם מהכיוון הזה לא שמענו לדעתי בעבר משהו משמעותי מידי.
הייתה תקופה בתחילת הדרך שעובד השיפוצים הסיני או התאילנדי התורן שהכין סושי בפרנג'ליקו עוד היה מוצלח יותר מחבריו בהמשך הדרך ומקום שנפתח באיזור גן האם ונסגר באותה מהירות עם כמה חבר'ה מקומיים, גם שם לא הייתה בשורה גדולה לבטח.
אלו היו 60 שניות על האוכל היפני באיזור בשלושים השנים האחרונות..

salo22

New member
אגב ליד גן האם

היה בית יפה ומסתורי שנדמה לי שתפקד בשנות השמונים בערך כמסעדה יפנית ? או סינית ? או שאני הוזה ? מישהו זוכר דבר כזה ?

horseradish

New member
אתה לא הוזה

היתה שם מסעדה יפנית שנקראה מצוזקה.
עוד לפני שסושי נהיה באופנה.
לא אכלתי שם אבל חברים טובים אכלו ואמרו שהיה נפלא.
&nbsp

horseradish

New member
טטאמי גם היו טובים לתקופה

אני לא אשכח להם שהגישו אוקונומיאקי. זו היתה ההזדמנות היחידה שלי לטעום את המאכל המופלא הזה.
היו סניפים גם בחיפה וגם בקרית ביאליק. ההדרדרות היתה מהירה וכואבת.
הסושי שהיה באזור גן האם נקרא יושי סושי. הם אמנם היו כשרים ועם מבחר מצומצם משהו אבל דווקא היו מצוינים. הכשרות זה מה שהפיל אותם כי אנשים פחות פקדו את המקום כי לא הכירו אותו מסופי השבוע.
לגבי גליל מערבי, יש בכליל גם את ציז'ורו שעושה קייטרינג בהזמנות ויש את בית התה במכמנים של טאיקו. לגבי ציז'ורו אני יכולה להעיד שהיא מבשלת מעולה. לגבי טאיקו, לא הייתי...
מקום טוב לאכול (וללמוד לבשל) אוכל יפני הוא מוזיאון טיקוטין דווקא.
אני ובעלי עשינו שם קורס לבישול יפני לפני כעשור וזו היתה אחת התקופות היפות בחיינו (עם ציז'ורו).

trilliane

Well-known member
מנהל
יש סושי טוב בחיפה במינה טומיי סטיישן

המקום נעים, השירות אדיב והוא אפילו באותו אזור (בצד השני של מרכז הכרמל, קצת אחרי האוזן השלישית). המחירים יקרים יותר מאלה של ג'פניקה, אבל כך גם התמורה (לדעתי).
&nbsp
כשרק התחלתי לאכול סושי הייתי מסוגלת לאכול בג'פניקה, אבל עבר לי... (ואולי עבר להם; אני חושבת שרמתם הידרדרה עם הזמן). מפרנג'ליקו הזמנתי לפני כמה חודשים (היה מבצע) והתאכזבתי. בינתיים מינה טומיי לא אכזבו אותי והסושי שלהם טעים לי.

yogi3127

New member
אני התחלתי מגבוה...

הסושי הראשון שלי היה בנובו בניו יורק שנבחרה ב"שקר כלשהוא" באותו זמן למסעדה היפנית הטובה בעולם מחוץ ליפן. היה מדהים.
משם הסטנדרטים שלי רק התדרדרו

horseradish

New member
גם אנחנו עשינו את הטעות הזו לפני כשנה

אין ממש סושי טוב בחיפה.
יש סושי לא רע במינה סטיישן ויש סושי נחמד באינסייד אאוט במסדה.
אבל זהו...

trilliane

Well-known member
מנהל
מה היה הופך את הסושי של מינה מ"לא רע" ל"טוב"?

לי הוא סבבה, אני מנסה להבין מה אני מפספסת.

horseradish

New member
הסושי שאני הזמנתי כלל יותר מידי אורז

ולאורז לא היה מספיק טעם.
אורז של סושי אמור להיות עם טעם מאוד מובחן שנובע מחומץ האורז והמירין. לא הרגשתי כל כך את המילוי ואולי זו כבר בעיה שלי כי אני מאוד אוהבת רולים שמציפים בטעמים מתפוצצים בפה.
הג'ינג'ר לעומת זאת היה מאיכות מצויינת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זוכרת במקרה איזה סושי הזמנת?

אין לי מושג איזה טעם אמור להיות לאורז של סושי (מלבד טעם של אורז...). הבעיה שלי עם אורז לא מוצלח היא בעיקר ברמת המרקם (דחוס / יבש / רטוב מדי וכו').
&nbsp
גם באיכות של ג'ינג'ר אני לא מבינה...
עוד לא פגשתי ג'ינג'ר (כבוש) שלא היה לי טעים, ובשנה האחרונה ויתרתי כליל על הרטבים ואני אוכלת רולים רק עם ג'ינג'ר. אני לא אוהבת את הרטבים שמוגשים בארץ, ורובם גם משתלטים לי על הטעם של הרול (גם אם אני שמה מעט). מבחינתי סושי טעים ועסיסי לא זקוק לשום רוטב, כשהוא טוב הוא טעים לי כמו שהוא (והג'ינג'ר רק מוסיף קצת רעננות).

horseradish

New member
הזמנתי את הרול עם הסלמון סקין

מבחינת המרקם האורז היה די טוב, טיפה יבש, אבל רק טיפה.
סושי אחד התפרק לי אבל השאר היו בסדר.
לגבי ג'ינג'ר, אני מעדיפה את הצהבהבים-לבנים ולא את הורודים כהים שמלאים בצבע מאכל.
את צודקת לגמרי לגבי הרטבים. ביפן טובלים ממש מעט ברוטב סויה ואם מטביעים את האורז בסויה זה נחשב חוסר כבוד כלפי האורז וחוסר נימוס כלפי המארחים או המסעדה שהכינו את האורז.
הג'ינג'ר נועד לנקות את החיך מטעם הרול הקודם כדי להכין אותו לטעם של הרול הבא

&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
לא טעמתי, אני לא מזמינה אף פעם סלמון סקין

אני מעדיפה את הסלמון עצמו, נא לגמרי; פחות חובבת רולים חמים שבהם הסלמון נהיה קצת יותר מטוגן או אפוי.
&nbsp
לא זכור לי אורז יבש, גם לא מעט... נראה לי שזה יכול להשתנות קצת מעת לעת וגם תלוי כמה זמן עובר עד שמקבלים את המנה (במיוחד אם מזמינים במשלוח). המרקם של האורז שלהם מוצלח בעיניי. אם אכלת רק פעם אחת זו יכולה להיות דוגמה לא מייצגת. אני חושבת שכל עניין הרטבים נועד לא פעם לחפות על רולים לא מוצלחים או בעיקר אורז יבש מדי. אם האורז במרקם הנכון, הוא לא זקוק לרוטב מבחינתי.
&nbsp
אני אוהבת פולי סויה טריים (כמו אדממה) ונגזרות סויה (פחות טופו, בעיקר טבעולים למיניהם) אבל רוטב סויה לא טעים לי. הוא לא מזכיר לי סויה אלא משהו לא מוצלח ובעיקר מלוח מדי (ואני אדם שאוהב מלוח). אם אני משתמשת ברוטב סויה (לפעמים צריך קצת), רק בירוק של קיקומן (וגם אז מעט, כי זה טעם שתלטן שאני לא מתלהבת ממנו מלכתחילה, כאמור). אני מסתדרת איתו לכל היותר במוקפצים, במינונים קטנים. בסושי ניסיתי כמה וכמה פעמים, לא בא לי בטוב.
&nbsp
כבר קראתי על הקודים היפניים לאכילת סושי, שיהיה להם לבריאות, אני לא חשה צורך לחיות לפיהם; שישמרו את הנימוסים שלהם לעצמם, אני אוכלת איך שטעים לי
(בעיניי זה חוסר כבוד להכתיב לסועד איך הוא צריך לאכול
). למען האמת ג'ינג'ר ורוד לא פגשתי מזה זמן מה (יצא מהאופנה?) אבל זה גם ככה רק צבע מאכל, לא זכור לי שהוא משפיע על הטעם (קשה לי להתיחס כי אני חושבת שבפעם האחרונה שפגשתי ג'ינג'ר ורוד הייתה לפני שהתחלתי לשים אותו על רולים).

horseradish

New member
אני אוהבת רולים מכל הסוגים

אם כי אני חייבת לומר שגם אני אוהבת בדרך כלל סלמון נא.
באותו יום התחשק לי סלמון סקין דווקא...
הצבע של הג'ינג'ר לא משפיע אמנם, אבל הג'ינג'ר עצמו מאיכות ירודה יותר.

passioneta

New member
באורז של סושי אין בד"כ מירין.

בנוסף, הטעמים בד"כ עדינים - אין סיבה להסתיר טעם איכותי של דג נא .
סושיה איכותית תחזיק מבחר איכותי של דגים נאים.

horseradish

New member
תלוי את מי שואלים

היפנים שאני הכרתי תמיד שמו מירין באורז.
אבל זה נכון שאפשר גם להחליף אותו בסוכר.

למעלה