סבידה עכו - היום בצהרים

אטילה878

New member
סבידה עכו - היום בצהרים

ביקורת ראשונה ... (זוג אוהבי אוכל)
ביקרנו היום את הילד בקורס קיץ של צופי ים בעכו.
תכננו מראש שאחרי הביקור ננגב חומוס בעיר העתיקה, אבל אז נזכרתי בביקורת של מבולבלשלם על סבידה (הנה כאן: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=172710822[/URL] ).
בצורה כללית - הוא לא אוכל כמעט דגים, אני כן.
  • נתחיל מהסוף: היה נחמד, מאוד טעים ובמחיר סביר אבל יצאנו עם תחושת פיספוס.
התחלנו עם הסלטים:
  • גזר - בטיבול עדין ומקסים - יופי של סלט.
  • טחינה - ירקרקה, ממש מצוינת, מהסוג החמצמץ.
  • עלים ירוקים עם גזר ושקדם מולבנים - נחמד מאוד אבל את העלים אפשר בהחלט לקרוע לפיסות הרבה הרבה יותר קטנות, סלט עם טיבול מצוין שפשוט לא היה נעים לאכול בגלל גודל העלים.
  • טבולי - לדעתי הוכן מסולת או מבורגול מאוד דק - טעים.
  • מלפפונים חמוצים - מוצקים, נחמדים, לא המצאת הגלגל.
  • מלפפונים ברוטב יוגורט - או סוג של צ'זיקי שהיו מעולים ורעננים עם טיבול עדין ומדויק מאוד. הטיבול לא כלל למרבה ההפתעה - שום. אם היה (ולדעתי לא היה) לא הורגש. זה היה הסלט הטוב יותר בארוחה. לאחר סיום הקערית ביקשנו וקיבלנו מילוי נוסף של הסלט.
  • קולורבי - היחיד שממש לא אהבתי. אני מאוד אוהבת קולורבי ומכינה סלטי קולורבי לא רעים בעצמי. פה היה פשוט חסר משהו שייתן טעם.
  • לא מופיע בתמונה - מאוחר יותר הגיע סלט סלק חי. גם הוא בטיבול מאוד עדין (ואפילו עדין מדי) עם מעט בצל ירוק. יש עכשיו איזו מגמה לא לבשל סלק. שיהיה. היה סלט נחמד ותו לא.
יחד עם הסלטים הגיע סלסלת חלה - כפי שמגיע (למשל) בגלידה יונק או בג'קו.
מנת ביניים:
  • 2 דגיגי מקרל - אני משערת שהיו 2 כיון שהיינו זוג. כל דג היה כ 100 / 150 גרם (הערכה בלבד)
נ-ה-ד-ר-י-ם. אני אוהבת דגים, אוכלת דגים ועדיין לא היה לי העונג לאכול דגי מקרל טובים כאלו.
זו מנה קטנה, כמעט בלי טיבול, מעולה. יחד עם הדגים הגיעה צלוחית קטנטנה של רוטב (?) אדמדמם, אולי עשוי מפלפלים, אני התרכזתי בדגיגון שלי, ואילו היקר לי בהחלט אכל עם הרוטב ואומר עכשיו שהוא היה מצוין.
יחד עם הלקרדות הגיע תפוח אדמה אחד , חצוי.
בעקרון - מה יש לכתוב על תפוח אדמה? אוהו, אוהו, אוהו - כמה שתפוח האדמה הזה היה טעים. טעים! מאוד מאוד טעים! בכל מקרה, מאוד נכון ומדויק להגיש לקרדה ולידה תפוח אדמה. הלקרדה והדג השלימו אחד את השני. אם היתה צלוחית עם שמנת חמוצה ופרוסות בצל ליד, היתי יכולה בשקט להרגיש פולניה מאושרת.
מנה עיקרית:
  • פילה לוקוס על מצע עדשים שחורות על מצע חומוס. הגיעו 2 חתיכות לוקוס. קצת מעל 100 גרם לחתיכה.
הלוקוס היה טעים, החלק שאני לקחתי לא היה מבושל עד הסוף. זה לא ממש מפריע בלוקוס.
מצע העדשים היה מלווה במעט עגבניות וחמצמצות והיווה ניגוד מאוד מעניין בטעמים שלו לדג. הדג שהיה בשרני וטובל גם כאן בצורה מינימלית. כל זה הוגש על חומוס מאוד עדין. מנה יצירתית טעימה מאוד.

כאן הארוחה הגיעה לקיצה עם השאלה - מה תרצו תה או קפה. בחרנו בקפה וקיבלנו אותו עם מעט ענבים ודובדבנים. נחמד.

נחזור להתחלה - למה פיספוס? ישבנו בתוך המסעדה על הבאר. זוג מימיננו וזוג משמאלנו. היו עוד 3 שולחנות תפוסים עם אוכלים בחוץ. נראה שיחסית לדווח של מבולבלשלם ויחסית למה שראיתי אצל 2 הזוגות האחרים, הארוחה היתה קטנה. בכלל נראה שכל שולחן מקבל משהו קצת אחר. הזוג מימיני למשל קיבל איזה סלט עגבניות, הזוג משמאל אכל דג גדול. אני לא יודעת מי מחליט לגבי מה מקבלים ושלא תבינו לא נכון - הכל (טוב, חוץ מהקולורבי, אבל זה לא ממש נחשב) היה טעים. מאוד. אבל בקטנה. אני חושבת שבעקבות הדווח של מבולבלשלם ציפיתי לארוחה קצת יותר משביעה ובכל מקרה לארוחה שמכילה יותר דגים.
עכשיו שאלתי את היקר לי אם עשינו נכון שבחרנו בסבידה ולא בניגוב חומוד - הוא בעד החומוס (למרות שגם הוא נהנה).
שילמנו 230 ש"ח והשארנו 30 ש"ח טיפ.







 
ברוכה הבאה ותודה על הדיווח.

שוב תחושה של חוסר בהירות לגבי כמה משלמים ותמורת מה...
 

אטילה878

New member
כמה משלמים

משלמים 100 לאדם (למרות שעל הלוח נרשם גם 130 ו 150)
באמת לא ידענו מראש מה נקבל
מה שקיבלנו - כפי שכתבתי היה מאוד טעים.
לא היה ברור מתי מסיימים את הארוחה. הסיום נקבע על ידי המלצרית שפשוט שאלה מה נקרצה לשתות קפה או תה.
בסך הכל חוויה היה חיובית.
אולי לא משביעה במיוחד - אבל חוויה טעימה ונעימה.
 
לא התייחסתי ב'לא ברור' לדיווח שלך.

זה היה בעקבות דיווח קודם על אי בהירות לגבי מה מקבלים תמורת ה-100 ש"ח...או ה-130 או ה-150.
מה שבא למלצרית או למטבח? נראה לא כתפריט טעימות אלא כתפריט הפתעות...
 

SimpleAim

New member
לדעתי הם מפספסים בגדול בגזרת תיאום הציפיות

וגם בשירותיות...
&nbsp
לפני שבועיים היינו בעכו, ועשינו מאמץ לא קטן להגיע אליהם ולאתר אותם (כולל 2 שיחות טלפון אליהם שלצערי נענו במידע לא מספיק מפורט ולא מספיק השתדלות).
&nbsp
כשהגענו לא ממש היה תפריט והיה מין מילמול אגבי דג, סלטים - 110 ש"ח, יותר דג (סביצ'ה וכו') 130 ש"ח. זה פירוט שלא סיפק אותנו ושבנו על עקבותנו לאורי בורי (ונהננו שם מאוד מארוחה מצויינת)
&nbsp
כשאתה משלם ולא יודע מה אתה מקבל אתה מתחיל להשוות לשולחנות אחרים וכמעט תמיד מרגיש מקופח. יש מי שזה גורם לו אפילו לא להתיישב...
 
בדיוק לזה התכוונתי. כנראה שהמנה

לאדם היא כ-200 גרם דג ב-110 ש"ח. מתאים לדיווח הקודם עם התלונה שקיבלו 2 דגי בורי ל-6 אנשים...
 

החתולית

New member
על הדיווח

וברוכה היוצאת לאור

&nbsp
כשאכלתי בסבידה לפני מספר חודשים, היתה ארוחה אחידה במחיר של 75 ש"ח (אם אני זוכרת נכון). כנראה שכעת יש ארוחות שונות במחירים שונים, אבל זה לא ברור ולא מוצג נכון.
&nbsp
כדאי שיציגו תפריטים ברורים ומפורטים, כדי שאנשים לא יהיו מאוכזבים כמוך וכמו סימפלית.
 
למעלה