ביקור במיט מרקט:ה-קבב

inבאלי

New member
ביקור במיט מרקט:ה-קבב


פעם שניה שאני מגיעה לשוק הכרמל ומגיעה למיט מרקט.
בפעם הראשונה הגעתי ביום שישי לפני כמה שבועות בסביבות ארבע אחר הצהריים כשכמעט הכל נגמר, וויתרתי על הקניה.
הפעם הגעתי לקראת שתים עשרה בצהרי יום שישי והויטרינה היתה עדיין מלאה כל טוב.

הקצביה שוכנת ברחוב קטן מקביל לשוק הכרמל ומערבי לו.
זו חנות כפולה גדולה ובצידה מזנון קטן שמגיש בעיקר מנות בשר. הכל נקי ומצוחצח, המחירים מוצגים בצורה ברורה, וניתן גם לעשות הזמנה מראש ורק לבוא ולאסוף אותה.

רציתי לקנות בשר לקרפצ'יו והתלבטתי האם להשקיע בפילה בקר(190ש"ח) או להסתפק בשייטל(90ש"ח).
הקצב ששירת אותי שיכנע אותי לנסות את השייטל וטען שאפשר להסתפק בו.
הוא צדק לחלוטין - קצת שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס ומעט פרמזן הכנתי בארוחת ערב למנה ראשונה קרפצ'יו מעולה שחיסלנו בזריזות.

מאותו הנתח ביקשתי ממנו גם פרוסות להכין על האש או פלנצ'ה.
אמנם הפרוסות היו יותר עבות ממה שהתכוונתי, אבל הבשר היה נהדר - בסך הכל הוספנו מלח גס ופלפל גרוס, כמה דקות על הגריל והתקבלו נתחי בשר עסיסיים וטובים.

אבל גולת הכותרת של הביקור שלי במיט מרקט היתה מנת קבבים במזנון הצדדי הקטן.
במזנון הצדדי מציעיםמנות בצלחת ומנות בפיתה ואני בחרתי במנת קבב בפיתה מפאת קוצר זמן.
מדובר בפיתה דרוזית שבה שני קבבים, סלט עגבניות חריף, פטרוזיליה וטחינה.
אני על סלט העגבניות החריף ויתרתי. ביקשתי גם שאת הקבבים יכינו מדיום רייר.
קיבלתי את הפיתה ומיד עם הביס הראשון הבנתי שהגעתי לגן עדן!

הבשר היה נ-ה-ד-ר!

בלי תיבול מיותר של בהרט/קינמון ותבלינים דומים שמבחינתי רק מטשטשים את הטעם של הבשר,
זה היה קבב של כמעט בשר נטו ובכל ביס הרגשתי את זה.
הוא אכן היה עשוי מדיום רייר וזה היה תענוג אמיתי. אני לא זוכרת מתי נהניתי כך מקבבים.
כל כך נהניתי שגם כשהייתי רעבה כמה שעות אחר כך, התאפקתי ולא אכלתי כדי לא לקלקל את הזכרון של הטעם המופלא הזה....
זה אולי יישמע מתלהב מדי, אבל באמת נהניתי כל כך ממנה פשוטה כל כך.

עלות המנה 30ש"ח.

אני אשוב.









 

גסטרו

New member
גם לי פתחת את התיאבון- אם אני באה

מכיוון רח אלנבי היכן זה ?
 

bruno01

New member
ברחוב המקביל לרחוב הראשי של השוק

אני חושב שהכי קל יהיה לרדת במורד הרחוב הראשי של השוק, עד שמגיעים לפנייה ימינה שהיא הרחוב עם כל הקצבים וחנויות הבשר.
פונים בה ימינה והולכים עד הפינה הבאה. בצד ימין שלך נמצא הדוכן הכיפי עם כל הפירות והירקות האסייתים, ומצד שמאל וקצת באלכסון ממך, המיט מרקט.
 

גסטרו

New member
החום והלחות הכריעו - ההמבורגר

בטאיזו היה מצוין .....וגם הבאטר צ'יקן
 

bruno01

New member
נשמע מעולה, קניתי שם פעם בשר

שהיה מצוין (וגם יש לי עוד בהקפאה זנב שור שקניתי שם), אבל מעולם לא אכלתי. עשית לגמרי חשק!
 
הסטייק הכי זול בעיר

אם כבר אוכלים שם ממליץ לא להסתפק בקבב או אפילו בשווארמה הנהדרת.
יש שם סטייקים בשתי רמות מחיר:
שייטל, פיקניה, סקירט (נתח קצבים דק) ועוד כמה צורות חיתוך ייחודיות עולים 15 ש"ח למאה גרם.
אנטריקוט, סינטה, פילה, צלעות טלה וגם על העצם ב23 ש"ח למאה גר.
הנתחים המדוייקים המוצעים בכל יום משתנים בהתאם למה יש מיושן כמו שצריך ומוגשים עם חתיכת תפו"א מעולה בצד
 

inבאלי

New member
מסביב אנשים באמת הזמינו בצלחת

והכל נראה מעולה.
<font>אני בטוחה שאנסה בהזדמנות אחרת גם את הבשרים בצלחת, הפעם מיהרתי הביתה.</font>
 

salo22

New member
תודה רבה


נעים לקרוא וזה באמת עשה רושם של מקום רציני. תהיתי לגבי ה"קיוסקון" הצמוד ובהחלט נשמע מעניין מאוד.. גם זה, גם שמואל, בסוף הכרמל יהפוך למחנה יהודה &quot
 
הודיעו היום שמחר ה"קיוסק" סגור

בכלל אני ממליץ להגיע באמצע שבוע אם יש אפשרות ואז יותר סביר למצוא מקום ישיבה
 

salo22

New member
תודה תום

בהחלט אמצ"ש מול שישי שוק הככרמל מקום רגוע מאוד וכיפי לביקור, אבל ככה זה עם כל שוק בעצם
מיט מרקט הרגיש מקום שמתרכז יותא בסחורה מצומצמת ואולי "נבחרת" יותר בקפידה ממקום כמו אבו חילווה, כנראה שזה נותן גם אפשרות להיות קצת יותר "מחודד" באיכות. אבל לא ניסיתי מספיק, אולי אני סתם מברבר.
 
ההבדל העיקרי מבחינתי הוא הויתור על העוף

בבקר יש להם מגוון יפה של נתחים ברמות מחיר שונות ויכול להיות שנפלת על יום בו היו חוסרים כי הם אכן מאוד מקפידים למכור רק בשר מיושן כהלכה שמוכן להכנה מיידית (לעתים גם מיושן יום-יומיים יותר מדי כמו שקרה לאמא שלי).
האזור האהוב עליי אצלם הוא החלק הימני של הויטרינה השמאלית שם יש שייטל, כף, סקירט, פלאנק ועוד כל מיני נתחים בעלי טעם בשרי עמוק ואינן רכים כלל אבל מדהימים אחרי צריבה קלה על המחבת ומחירים בטווח 85-100 ש"ח.
 

salo22

New member
כן ב"צימצום" התכוונתי להתמקדות בבקר

ואכן הויטרינה שם נראתה "מיושנת" למשעי. הנתח סינטה שקניתי שם היה בול, יופי של צבע ועובר היטב מבחן האצבע וגם אם אולי לא היה מהעגל הכי מובחר (וכמובן לא יודע כן או לא), הוא היה מיושן היטב וזה עושה הבדל ענק. בקיצור יופי של מקום.
 
גם העגלים הם לרוב משובחים

ישנו עדר המגודל במיוחד עבורם באזור גונן והם קונים את העגלים שלו שלמים.
היום עשיתי שם קניה לא קטנה של נתחים לצריבה למלא את הפריזר ואנטריקוט לתנור להיום בערב
 

inבאלי

New member
לגבי העוף

כשאני הייתי שם שמעתי את אחד הקצבים מבקש מהדוכן ממול שיכין פרגיות, כך שיכול להיות שיש להם סוג של הסדר עם הדוכן הזה והם מספקים גם מוצרי עוף.
 
למעלה