כתית, טייק 3 (או 4?) - נתחיל מהסוף

ortolan

New member
כתית, טייק 3 (או 4?) - נתחיל מהסוף

הקפה היה מחפיר, עתיר רובוסטה, קרוב לרתיחה, פוי. על תה האורטולנית ויתרה אחרי שנמסר שמדובר על אוסף תה בטעמים של ויסוצקי.

הגבינות, כולן גבינות עיזים ממשק עפאים. לצערי אני לא יודע את השמות משום שאלו לא נמסרו, אבל מתוך ארבעה סוגים, היה סוג אחד בעל גוון צהוב שהיה מוצלח, שתי גבינות שנראו מאסכולת סיינט-מור (ציפוי עובש לבן ואפר) ומאסכולת המצופות בעובש לבן בלבד (לא בושרון, אבל בכוון הכללי), שלקו במרקם צמיג בניגוד למרקם שבין מתפורר לוותרני של אחיותיהן הצרפתיות ובטעמים קלושים למרות שנראו בשלות. הגבינה הרביעית הייתה מקולקלת בקלקול בקטריאלי לא מכוון - ולא כזה שנוסף בשלב האיחסון ולא הייתה אמורה לצאת מהמשק. המלצרית החביבה מסרה את המידע לקונדיטורית ותקשרה אלינו את התשובה שהגבינות היו "חדשות לגמרי" כשהגיעו מהמשק. לא יודע מה זה אומר. עם כל הרצון לתמוך במה שעפאים עושים, אלו לא גבינות שמקומן במסעדה עם יומרות גבוהות.

לפני שמאיר מתעצבן, ההמשך משתפר...
 

salo22

New member
מוזר עניין הגבינות

לא מתאים לכתית, לא יצא לי עדיין לנסות גבינות של עפאים. ראוי שיבינו קצת יותר בכתית מי ומה קורה עם הגבינות שהם מגישים.. נראה שעפאים בכל מקרה נותנים שמות "שלהם" לגבינות, כמו אמציה ומרים
אז יהיה קשה לדעת מה הן אמורות בדיוק להיות..
 

pix37

New member
כל הכבוד על האומץ לקבוע שהגבינות התקלקלו

צריך הרבה ידע להבדיל בין המצב הטבעי של גבינות בשלות לבין מצב של קלקול (אלא אם כן באמת מדובר בקטסטרופה טוטאלית) ועוד יותר אומץ לב להתעמת על זה אל מול המסעדה.
 

ortolan

New member
אני לא רואה בזה עימות

ולא הייתי אומר כלום אם היה מדובר על מצב של טעם וריח (כמו למשל שיש מי שיקרא לבירה או יין עם brett מקולקלים), אבל אין לי ספק שטעם הגבינה לא היה מכוון (כפי שלא הייתי מהסס להחזיר בקבוק יין נגוע ב TCA)
 

החתולית

New member
מסכימה איתך

גם אני לא הייתי רואה בזה עימות. אפשר להעיר ואפילו להחזיר מנה, בלי להכנס לעימות.
 

ortolan

New member
הקינוח, לעומת זאת

"טארט קמפארי אשכוליות" שכמובן לא היה טארט כלל ולפי התפריט כלל סבלה שמן זית, קרם תפוז דם, קציפת רוויון, קרם ג'ינג'ר, טוויל טפיוקה, גלידת שמן זית ושוקולד לבן, אבקת עלי ורדים והיביסקוס

היה מצויין. בשלב הזה כבר היינו מלאים ביותר ומלכתחילה אני לא חסיד גדול של מתוקים, אבל האיזון בין המרקמים והטעמים היה מהמדרגה הראשונה. מומלץ.
 

ortolan

New member
ממנות הבשר

נהניתי יחסית מהטלה - חתיכת סינטה מצויינת כשלעצמה ומסביבה שלל רטבים ואמצעי ספיגה בריחות עזים של מי ורדים, הל, פיסטוק ועוד ועוד - המנה, כמו רוב המנות בארוחה, הייתה מתוקה מדי לטעמי האישי ובמנעד טעמים מוגזם באופן כללי, אבל אני מבין שזה מה שקהל הסועדים רוצה. עדיין שמחתי שהייתה את האפשרות להפריד בין הבשר וכל השאר. לצידו הוגשה "כנאפה" - קדאיף ברוטב גבינה על דלעת - להיט.

האורטולנית לא התלהבה מאף רכיב של המנה שלה - סינטה עגל - לא עשוי יתר על המידה אבל קצת יבשושי מטבעו (אם כי הטעם היה טוב) עם שילוב מרכיבים שכלל אבקת פורצ'יני, בצל, תפו"א, פרמזן, קרם שורשים ועוד - מה שהבטיח קצת יותר משהמנה קיימה.
 

ortolan

New member
ומהדגים

מנה של בר ים בקשקשי סלק עם סלק ופטל בכל מיני מרקמים וצורות - הדג היה באיכות מעולה אבל קשה לי להגיד שהמרכיבים מסביבו הועילו לו במשהו. באופן דומה, הסקאלופס וקראמבל החמאה שעליהן היו טובות מאד, אבל הגיעו בתוך שלולית של משהו שהתיאור הטוב ביותר שיש לי עבורו הוא כשל קפוצ'ינו. לא רוצה להישמע ביקורתי מדי, אבל קשה לי להאמין שזו הייתה כוונת המשורר.

נ.ב. אני שמח לבשר שבמטבח של כתית עובדים רק ילדים טובים שהסם היחיד שעולה על דעתם כדי להישאר ערים לנוכח המונדיאל ושאר אירועי ספורט ליליים הוא אספרסו, אבל קצת פחות שמח לבשר שמהשולחן שישבנו בו אפשר היה לשמוע כל מילה מהמטבח (ושזה אפילו לא השולחן הגרוע בחדר)
 

ortolan

New member
חלקי הפנים של סבתא מסעודה

היו המצטיינים מבין הראשונות - שדרוג מובהק של טעמי שיפודיה, בישול זהיר ומדוייק, קובנה/בריוש שמקומה הטבעי היה מתחת למוח. יופי.

גם קרפצ'ו שרימפס על משמש מעושן היה מעולה, אם כי אחת ממנות הצד שלו - מעין קאיפירינייה קפואה, היתה חמוצה, מתוקה ועזת טעם במידה שאני חושב שמתאימה ללצ'ה דה טיגרה ולא לאכילה בכמות גדולה. את מנת הלובסטר לא הבנתי בדיוק. אם הלובסטר לא היה נחשב למרכיב יוקרה בישראל קשה לי להאמין שמנה כזו הייתה עוברת. מצד שני, ריזוטו עם סקאלופס וכל טוב שהוגש לצידה היה פנטסטי בחסות החמאה ואיכות האורז.
 

ortolan

New member
רציתי לציין לטובה

את איכות כל התבלינים ששימשו בארוחה, פחות לטובה את מרענן החיך שבמקום להיות סורבה כזה או אחר, היה למעשה קינוח מתוק לכל דבר, ולא לטובה בכלל את תפריט היין ואת שירות היין.

כתית היא לא מסעדה רעה כלל, משהו כמו כוכב מישלן וקצת לפי הסטנדרטים הנוכחיים (ואולי אפילו שניים לפי הסטנדרטים המופחתים שמישלן משתמש בהם במדינות כמו הונג קונג), אבל לטעמי האישי האוכל "גדול", מתוק ומקושקש מדי.
 

delma

New member
זה לא נכון

אחד מהקריטריונים של מישלן (שאותם הם לא מפרסמים רישמית בשום מקום) הוא פשטות המנה ושימוש במרכיבים עונתיים. אפשר להגיד הרבה דברים על אדוני, אבל פשטות זה לא הוא.
 

החתולית

New member
קינוח נפלא

אכלתי אותו פעם אחת, בליווית בונבון קמפרי, והתאהבתי בו (למרות שאין בו שוקולד).

לצערי, אסור לי לאכול אשכוליות, אז יש לשער שלא אוכל אותו שוב.
 

pix37

New member
1+אני אפילו לא הצלחתי להביא את עצמי לתת צ'אנס

משהו באוכל הזה פשוט מרחיק אותי
אני לא מבין את ההגיון שלו - לא מבין את "הסיפור"
ופשוט לא בא לי לנסות.

אולי זו הפרובינציאליות שלי - או סתם בורות ואטימות אך משהו במסעדה זו מרחיק אותי כל פעם שאני קורא עליה ביקורת.
 

Gרר

New member
-1 אכלתי שם

את הארוחות הכי טובות שאכלתי בארץ
לא הכל היה מושלם אבל מבחינתי היא המלכה הבלתי מעורערת ולצערי גם היחידה מסוגה בתקווה לא אופטימית שזה ישתנה
 

tallybh

New member
-1

כשאני הולכת למסעדה אני רוצה שהאוכל יהיה ייחודי. רוב המסעדות מכינות אוכל שאני יכולה די בקלות להכין בבית. (סטייק למשל). כתית נותנת חוויה שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר בארץ. הבעיה שלי עם כתית היא גודל המנות המיניאטורי.
 
עוד -1

גם אני אוהבת את מגוון הצבעים, חומרים, טעמים, יצירתיות והקשקוש
מבחינתי המסעדה הכי טעימה לסוגה, אך עדיין לא בדקתי במיקומה החדש.
 
למעלה