טפאו הרצליה - יש גבול לחמדנות

salo22

New member
טפאו הרצליה - יש גבול לחמדנות

בתמורה כזו עלובה לכסף כבר מזמן לא נתקלתי, מקומות רבים מידי בזמן האחרון פשוט מוציאים את החשק לעצור במסעדה.
נשארנו רעבים אחרי ארוחת החג היום, כן יש דבר כזה, כשמפציצים אותך עם קמח ופשטידות לא נכונות, עתירות "גבינות" נפלאות של תנובה ושטראוס, התיאבון מה נאמר, לא עבד שעות נוספות. אז עצרנו בדרך חזרה דרומה בטבע קסטל הרצליה אבל היה סגור
יצר הרע הכריע והחלטנו להטביע יגוננו או בהמבורגר במוזס או בארוחה בטפאו.. זו לבטח תהילת העבר של ארוחות לא רעות במיוחד שנים רבות אחורה בסניף התל אביבי, פה ושם ארוחות "טאפאס" בכאילו כזה, עם מנות נורמליות יותר ופחות ופעמים לא מעטות גם תמורה לא רעה לכסף, פלטת נקניקים שהייתה דאז לא רעה, מנות פאייה סבירות, לחם מעניין ושאר מנות עם טעם טוב ולפרקים לא מעטים גם כמות מניחה את הדעת.

הארוחה הזו בטפאו הרצליה הייתה בהחלט שיא בטעם רע מאוד בקטוגריית מסעדות שודדות עם מנות בגודל טאפאס ותאוריית המחיר המתעתע, לכאורה נמוך יחסית לשוק אבל בכמות מעליבה.
נתחיל מהשתיה - כוס שרדונה ברבדו בטמפרטורה חמה מידי ובעיקר בכמות מעליבה, כוס יין גבוהה ומעט מאוד יין, באופן שהייתי מתבייש להגיש לאורחיי ולבטח בכמות שאינה עומדת עם מזיגות נדיבות סבירות במסעדות. כוס השרדונה עלתה 36 ש"ח, עלוב. בקטגוריה האלכוהולית לקחנו גם קאפירינייה סתמית, קסאשה בסיסית וזולה, עקבות לימון והרבה סוכר, תועפות קרח, 44 ש"ח, חיים שם טוב החבר'ה.

אוכל - את מנת הלחם שינו לרעה, 19 ש"ח עבור מין 3 פרוסות מבגט עבה, מחוממות היטב, קצת השמן זית עם משהו ליד, פעם עשו את זה שם הרבה יותר טוב.
הינה נוסחא להתעשרות מהירה, גם אייל שני מכיר אותה היטב - לוקחים וחותכים כ 150 גרם כרובית (ביום טוב) מטגנים היטב, טיגון תמיד הופך דברים לטעימים, מכינים רוטב טעים, באמת מנה טעימה, יש פראיירים שמכורים, ואז שמים תג מחיר על כל העסק, 30 ש"ח. שודדים עם כרובית, ע"ע אייל שני. לדעתי המנה קטנה, הפינכה שקיבלנו מוגשת בגודל כזה בארוחת סטנדרט במסעדות מסויימות כחלק מהזמנת מנה עיקרית טובה באיזור 50-60 ש"ח יחד עם דברים טובים אחרים ולטעמי באופן לא פחות טעים, אפילו טחינה מוסיפים שם.

הלאה - מנה עם שם מפוצצת שאמורה להכיל שרימפס וקלמארי קטנים ב"סלסת עגבניות" - בפועל קיבלנו פינכונת מעליבה ובה שן שום עצומה, טובה מאוד, שום, פרוסה לפרוסות אימתניות וביננו לא סופר נעימות לכולם לאכילה, מסביבה פוזרו בעדינות 2-3 שרימפסים משקית ו 2-3 מיני מיקרו בייבי קלאמרי, הרוטב "חריימתי" די טעים, הוא עצמו לא ידע שהוא אמור היה להיות סלסה. מנה סתמית מעליבה לתפארת מדינת ישראל, למרות שהטעם הכללי של רוטב העגבניות לא רע.

פילה דניס ביוגורט וחציל בגריל - שאלתי אם זה פילה פילה, המלצרית המהוססת משהו אמרה שכן, זה מין פילה כזה מפילה או משהו כזה. זה כנראה היה הפילה של הפילה, מין קמצוץ בואו נחתוך פילה דניס בריכות לארבע מנות שונות ונתמחר מנה ב 46 או 8 ש"ח, שודדים עם דניס. החציל והיוגורט טעימים (ביוגורט גם היה פרג, האמת הוסיף), אבל המנה כל כך סימבולית, שאתה תופס את עצמך בראש ואומר כאן זה נגמר חברים, יש גבול לטיפשות שלי כלקוח. לדעתי המנות שקיבלנו היו שיא חדש בקוטנן, גם בטפאו הרצליה אני לא זוכר גודל מנות כזה מעליב, בעוד שהמחירים תפסו עוד "דחיפונת" כלפי מעלה, כאילו לא שמנו לב. בהתחבר לאלכוהול הסתמי והקמצני והמנת לחם הדי גרועה, ממש הספיק לנו.

אז ביקשנו יפה חשבון, 210 ש"ח לפני שהם לטעמי הכפלה מדוייקת למדי של שוויה הראוי של ארוחה סתמית כזו. האוכל די טעים בטפאו גם בתל אביב ובמה שיצא לשבת מידי פעם בהרצליה, אבל משחק התמחור הזה של טאפאס וכל עניין ה"לחלוקה" במסעדות ותזמינו הרבה ונשדוד אותכם רק מעט ותראו זה רק 30 ש"ח "עלובים" למנה, לי יצא מכל ה.. שלום ולא להתראות..
 

גסטרו

New member
בעבר מנת הלחם כללה למיטב זכרוני לחמניות

שטוחות מיוחדות וטעימות עם מטבלים- תודה על האזהרה !
 

salo22

New member
אכן זו הייתה בזמנו מנת לחם מגוונת

ודי מעניינת עם תמורה בצידה. מה שאנחנו קיבלנו היה רחוק מזה, אני לא יודע אם זה עניין קבוע או לא אבל לא היה מזיק לציין את זה מראש, אם השינוי נעשה בזמן האחרון או כמובן במקרה שהוא לא קבוע. כמובן גם שלשום מסעדה אין אינטרס להצהיר ללקוח לפני ההזמנה שמנת הלחם גרועה ביחס למה שהיה בעבר, אבל לפחות לעדכן על שינוי.
 

pix37

New member
וואו - פעם ראשונה שאני זוכר אותך קוטל כך

הם כנראה ממש הצליחו לעצבן אותך.
 

salo22

New member
זה הם ובעיקר הקונספט שהצליחו ליצור ולהרוס

למקות שכמובן הסיגנון וההשראה לא קשורים לארץ. עשו את זה נכון יותר שם בעבר, אני מתייחס בעיקר לסניף בחיפה אבל רואה את שני המקומות סוג של שותפים.
היום וכבר כמה שנים מקומות רבים, בעיקר בתל אביב, כי שם יש הרבה וגם "טרנד" היא מילה חזקה, חושבים שהקונספט הוא בוננזה. "זה קטן, אז תזמינו עוד מנות, הרבה מנות".. "זה גודל בינוני, בקיצור לחלוקה".. "זאת מנת ביניים שכזאת, קחו שתיים להתחלק, זה רק 60 ש"ח, לא יקר כמו עיקרית ב 120".. בקיצור הכיוון ברור, אנחנו דשים בזה, אבל יש נקודה שאתה מרגיש שכבר מזלזלים באינטיליגנציה של סועדים וזה הכי מעצבן.
אין שום סיבה שבעולם שפינכת טאפאס\מזאט ירקות או עם דוגמית פרי ים או בדל בשר תעלה 30-50 ש"ח כאילו הייתה מנה משמעותית בפני עצמה. אין שום סיבה שמנה שתכונה גודל בינוני תעלה 60 ש"ח, אין שום סיבה שמנה עיקרית מחומרי גלם סבירים תעלה 90-120 ש"ח. כבר דיברנו בעבר, הדיון מורכב עד מאוד והועלה הטיעונים העניינים והנימוקים, לא נתחיל שוב.
לטעמי כל ביקור מבוזבז כזה היום במקום האלטרנטיבה הביתית רק מחדד בצורה לא נעימה מול הכיס וההרגשה הכללית, את הצורך להתמקד בטובים ובמשקיעים באמת ולמחוק לגמרי את אלו כדוגמאת ארוחת טפאו זו, פשוט לא להיכנע שוב ליצר
 

salo22

New member
סניף בתל אביב כמובן..

אולי יציאתה של פריאל מהתמונה גם משמעותית לרמה הכללית של טפאו, למרות שלא קראתי דברים רעים מידי לאחרונה על תל אביב אך גם לא ביקרתי די מזמןץ מה שכן בהחלט היו מנות מעניינות שמצאו חן שם בעבר הרחוק ונמוגו, אולי קשה היה יותר להשיגן או להכינן אבל בשביל כרובית, שרימפס פשוט משקית ונקניקים סתמיים אני ממש לא מרגיש צורך לצאת מהבית.
 

החתולית

New member
אוי, זה כל מה שאפשר להגיד

אני לא חושבת שקראתי אותך כועס כך בעבר.
 

salo22

New member
סתם סוג של נעלב, יהיה בסדר


אולי לפעמים עדיף לבוא ולהתייחס כמו אחד שסתם יצא לבילוי ולא כל כך מבין מה קורה עם האוכל, אני רואה שאנשים די נהנים ככה גם במקומות כאלו
אבל ניכר שזה מקום חסר נשמה בכל מקרה, במקום עם נשמה יש אנשים שמשקיעים את הלב באוכל ואיכפת להם מאוד מה חושבים עליו, לא ראיתי או הרגשתי כאלו בנמצא בטפאו. אותם אנשים היו אמורים גם לדאוג שהמלצרית החמודה יש לציין, תדע לפחות להגות נכון ולהסביר בצורה נאותה על יין השרדונה שמוגש, היה ניכר למרות השתדלותה ונחמדותה שאין לה קליפת מושג בנושא.
 
ממש מאכזב


לא חושבת שהייתי בטפאו בשנה וחצי האחרונות אבל הביקור האחרון זכור לי מאוד לטובה (בסניף התל אביבי) חבל ומרגיז לשמוע שזה המצב כיום.
 

salo22

New member
מקווה שבתל אביב המצב טוב יותר

למעשה די בטוח בזה, תמיד תל אביב הקדים את הרמה של הרצליה, למרות שאין לי סטאז' מעמיק מספיק בנושא.
 

salo22

New member
ראיתי את פריאל בתל אביב

אבל בהרצליה ביקרתי לראשונה בערך כשהיא עזבה או בהחלט אחרי.
 
לגמרי. את מנת הכרובית אני לא מזמינה שם

מתוך עיקרון. לפני לא הרבה מדי זמן היא עלתה 18 ש"ח. וגם זה היה לא מעט בשביל הפנכה הקטנה שהוגשה. והנה היא עולה 30 ש"ח. למה? כי אפשר.
 

oreldi

New member
רע מאוד

לשלם 210 ולא לשבוע. עצוב
תודה על האזהרה
 

salo22

New member
אין בעד מה


אם לא יצא לך וכן תרצה לנסות, לך כמובן על הסניף בתל אביב ודווח בבקשה מה דעתך
 

oreldi

New member
בינתיים אוותר

התיאור שלך לא עושה ממש חשק..
תודה בכל אופן
 

שקדייה

New member
לנו היתה שם בעיה אחרת..

היינו כמה אנשים ואכלנו לשובע, המנות היו טובות (אני לא יודעת כמה שילמנו, ואני לרוב לא נכנסת לזה כשאנחנו בפורמט של חבורה.... זורקים ויזות למרכז, ולא יודעת אפילו כמה גוהץ).
הבעיה היתה הווליום הבלתי אפשרי במקום.
הרגשתי כמו הזקנות האלו שמתלוננות על הווליום, אבל זה היה פשוט בלתי אפשרי, אפילו על האנשים שישבו ממש בצמוד אלי היה צריך לדבר בצרחות כאילו אנחנו בדיסקוטק.

אני מבינה שזה בר מסעדה.... ולב המסעדה הוא הבר, אבל בכל זאת, יש שם לא מעט שולחנות, ואפילו שולחנות גדולים- ואיך לדעתם אמורים האנשים בשולחנות האלו לתקשר?
 

salo22

New member
היו לנו ארוחות טובות יותר שם

אבל אף פעם הן לא היו טובות באמת. אני לא קופץ תמיד לכיס אבל כן מודע ותמיד בודק, אבל ראבאק שימו אוכל על השולחן. עניין הרעש הורגש בהחלט שם, מקום שדי עף על עצמו ב"מגניבות הבארית" צעירה הזו, יש כאלה שלבטח אוהבים להגיע לשם בדיוק מהסיבה הזו.
 
למעלה