מתחם שרונה - ליטל איטלי ווינריה

מתחם שרונה - ליטל איטלי ווינריה

אז אני קוראת סמויה כאן כבר תקופה ארוכה, בדכ לא אוכלת במסעדות מעיינות מדי אז אין כ"כ מה לדווח.
אבל החוויה אתמול ב"ליטל איטלי" במתחם שרונה היתה פשוט מרתיחה ואני מרגישה שאני חייבת להזהיר אנשים אחרים! ובאמת שהתרגלתי כבר שעל המבורגר+צ'יפס+שתייה משלמים גם במקום הכי פשוט מחיר מופקע של סביבות ה 100 ₪, אבל לפחות יוצאים שבעים!
אז אתמול בערב אני וחברה הגענו למתחם שרונה, רצינו לשבת, לנשנש משהו ולחפור על החיים. המקום "ליטל איטלי" בחלק של ה"ווינריה" היה מלא באנשים, האווירה נראתה כייפית, אז התיישבנו. הגיע מלצר והסביר לנו את הקונספט של להזמין מנות לחלוקה למרכז השולחן, ואמר שהמנות לא גדולות.
הזמנו סלט קיסר, וחונקי כמרים עם בשר מעושן (עפ"י המלצר –כמו בולונז) ועכשיו אני רואה שהתפריט שלהם באינטרנט לא תואם כלל את המנות במקום וגם לא את המחירים. בתפריט באינטרנט מצוין שסלט הקיסר מגיע עם עוף , אצלנו ממש לא היה עוף בסלט, וכל המנות שהזמנו עלו בערך 4 ₪ יותר מהתפריט באינטרנט. והמנת חונקי כמרים בכלל לא מופיעה באינטרנט.
בתפריט היין המודפס במסעדה יש רק בקבוקים. המלצר דיקלם לנו את רשימת היינות בכוסות (בערך 5 סוגים), טעמנו 2 מהם ולקחנו כל אחת כוס יין. מסתבר שלא לשאול על המחירים היתה טעות גדולה כפי שהתברר לנו בחשבון!
הפסטת חונקי כמרים – בולונז – היתה נחמדה. מכינה בבית בולונז יותר טעים.
הסלט קיסר – היה פשוט בזיון! 40 ומשהו שלק על 5 עלי חסה קטנים עם רוטב מיונז כלשהוא, 3 רצועות של פרמזן ומקל וחצי של גריסיני! פשוט גנבה! ומה הקשר בין המנה הזו לסלט הקיסר בחיי שאין לי מושג.
בנוסף, כל פעם ניסו לפנות לנו את הצלחות, למרות שנשאר בהם עוד אוכל. גם ככה המנות קטנות, נראה לכם שלא נצליח לסיים אותן?!
לאחר שסיימנו את האוכל הגיע המלצר ודיקלם את הקינוחים. שוב לא שאלנו לגבי מחירים. הזמנו איזה כדור מוס שוקולד, עם מסקרופנה בפנים (שלא הורגשה) ודובדבן ורום. כאשר הרום לא צויין ע"י המלצר. המוס היה טעים אבל אני לא אוהבת רום בקינוחים אז כנראה שהיתי מוותרת. התענוג הזה עלה לנו כך הסתבר כשהגיע החשבון – 46 שח!!!
זאת לא היתה ההפתעה היחידה... אחת מכוסות היין עלתה – 51 שח! הכוס השניה עלתה בסביבות 40. בתור אחת שלא ממש מבינה ביין ומזמינה בדכ יינות סטנדרטיים זה נראה לי מוגזם.
הבולונז עלה 48 (ממה שאני זוכרת).
יצאנו משם בהרגשה של שוד לאור היום! האוכל לא היה כזה טעים או מיוחד, יצאתי משם רעבה וזו אפילו לא מסעדה עם נוף לים שכביכול אתה משלם בה על לוקיישן. אני לא אחזור! באופן כללי כל המתחם הזה מרגיש כמו עושק אחד גדול, והיתרון היחיד שלו מבחינתי זה החניון "כנרית" בחינם שנמצא ממול.
 

pix37

New member
באעסה - עוד גולגולת לרשימת הביקורות הגרועות

בכל מקרה ברוכה הבאה - כתבת יפה ומנומק ואני מקווה שתמשיכי לכתוב כאן.
 
תודה,

עכשיו שהקיץ בפתח בטח אצא יותר, אז אם יהיה משהו מעניין לספר עליו בהחלט אשוב.
חג שמח :)
 

שקדייה

New member
הייתי משתמשת באייקון הזה


לו רק הייתי באמת מופתעת....

אכן, מקום מחורבן.
עוד לא נתקלתי בביקורת אחת טובה עליו. לא באספקט של האוכל, לא באספקט של השירות, ולא באספקט של התמחור.

אגב, לרוב השירות גונב את כל ההצגה שם.
הוא כל כך כל כך גרוע, שהביקורות מתמקדות בחווית השירות המזעזעת ולא משאירות יותר מידי מקום ואויר לקטול את האוכל.....


ועם כל הכבוד לכל תירוצי ה"הרצה" נראה לי שהמקום עובד כבר חודשיים - שלושה, וזה מספיק זמן כדי להתחיל להראות לפחות איזשהם סימיני התאפסות.... אבל לא.
 

pix37

New member
אני חושב שדור המדבר של היזמים צריך למצות

ואחרי שהסבב הראשון של המסעדות יסגרו - ישרדו החזקים יותר וגם תנאי השכירות שם יתאזנו קצת ואז יפתחו שם מקומות עם יותר פוטנציאל שרידה ולא רק נסיון להחזיר את ההשקעה כמה שיותר מהר.

סוג של מה שקרה למתחם התחנה.
 

שקדייה

New member
זה יקח עוד הרבהההההה זמן. אם בכלל.

בנתיים אם תשאל את החבר'ה מליטל איטלי למשל איך הולך?
הם יענו לך שהולך פצצה. וגם יתכוונו לזה.
מתחם שרונה עדיין נמצא במקום שאנשים באים לראות בפעם הראשונה, וגם לאכול משהו...... יקח עוד הרבה זמן עד שכולם כבר יהיו , יראו ויחוו ויתחילו להצביע ברגליים,
וגם אז אני לא בטוחה שזה יקרה.
ולראייה, במתחם התחנה שאתה מביא כדוגמא מסעדות בינוניות לגמרי שורדות יופי.... וגם ויקי כריסטינה (מבית היוצר של החברים מליטל איטלי) לא היתה שורדת ככה בשום לוקיישן אחר... ללוקיישן יש כנראה מקדם שרידות באמת גבוה, ויכול להיות שמבחינה חשבונאית, גם לאורך זמן, ההתנהלות שלהם היא דווקא מאוד נכונה.

אז יש כמה פיינשמקריים שמעקמים את האף... שיעקמו.
 

bruno01

New member
התחנה? מקום אחד טוב באמת אין שם

ואולי שניים בינוניים, במקרה הטוב.

מקווה מאוד שלא יקרה בשרונה מה שקרה שם, כי במתחם התחנה, נכון לעכשיו, אין שום מקום ששוה ביקור או כזה עם איזשהו פוטנציאל.
 

pix37

New member
אם תחפש בדפי העבר

תמצא רצף של ביקורות קוטלות המזכירות את הרצף הנוכחי על שרונה.
בינתיים המקומות הגרועים ממש נסגרו ונשארו הבינוניים אשר מיישרים קו עם שאר העיר, מה שאני מניח שיקרה גם לשרונה
 

salo22

New member
שמעי

יש הרבה מה לשלם על שכירות, יח"צ, אחמ"שים, רלש"ים, דתלש"ים, מארחות, ע. מארחות, אז רק מגיעים לצוות מטבח לא מיומן ומנופח. הרבה מידי הוצאות שלבטח דורשות תמחור גבוה, גם אם מקומות שם למעשה ובאופן די אבסורדי בסוג של הרצה. חבל רק שהאוכל לא מוצלח, יומרה יש לנו בשפע, תודה על השיתוף.
 
נשמע ממש גרוע...זה מדהים, אני חושבת שלא הייתה

ביקורת אחת חיובית על המתחם....

תודה רבה על ההזהרה!
 

pix37

New member
היתה ביקורת לא רעה בכלל של אושר (די בהתחלה)

 
נכון...על קלימרו או שם דומה...

אבל 99% מהביקורת מתארות נפילה גם בשירות וגם באוכל....
אני ממש לא מצליחה להבין למה...
הרי כשפותחים מסעדה משקיעים כל כך הרבה...זמן ,כסף, זה הופך להיות הבייבי שלך...

אחרי כל זה לא משקיעים באוכל ובשירות איכותי?...

האמת שבקשר למחירים גבוהים אין לי ממש תלונות...
זכותם, מי שרוצה שישלם ומי שלא שילך למקום אחר (כמוני לדוגמה...).
כמו שכתבו פה, SALO אפ אני לא טועה, יש דמי שכירות גבוהים, פרסום ויחסי ציבור ועוד הרבה הוצאות...
אז זכותם לגבות סכומים גבוהים , אבל ראבק, תתנו תמורה הולמת!
ואם כבר יש תפריט עם מחירים באינטנט, אז שלפחות יהיו מעודכנים...במיוחד עם האתר רק עלה....
 

שקדייה

New member
זה בדיוק העניין- אי אפשר לתת תמורה הולמת

כשחלק כל כך נכבד מהתקציב מופנה לדברים שאינם המזון...... כל שקל הרי שהולך ליח"צן הוא שקל שלא הולך לצלחת שלך.
 
נכון אבל אוכל הוא בעצם הבסיס של המסעדה...

יש שיגידו השירות אבל לדעתי אוכל זה הדבר העיקרי...
נכון שיש סוג של חוויה במסעדות אבל הצורך הבסיסי הוא המזון...

אם האוכל *רא והשירות *רא...גם פרסום אינטנסיבי ויעיל לא יעזרו להציל את המקום...
 
חחחח ...לא...אני בטוחה שבזה את מסכימה אבל

קשה לי להבין את בעלי המקום....

אחרי שמשקיעים כל כך הרבה בפתיחה, בפרום דווקא בדבר הכי חשוב מזלזלים??...
 

bob68

New member
תוסיפי גם אותי לרשימה.

הייתי במספר הזדמנויות עם אנשים שונים.
נראה לי שגם הם נהנו.
 
לגבי התמחור

לכל מי שהצדיק כאן את התמחור הגבוה בתשלומי שכירויות וכו - לדעתי מי שפותח מסעדה צריך לקחת את העלויות האלה בחשבון, ונכון שזה בחירה שלי אם לאכול שם או לא במחירים האלה. אבל שכשסלט קיסר עולה מעל 40 ש"ח אז כן אני מצפה שיהיה שם משהו חוץ מחסה.
והבעיה העיקרית שלי היא עם כוסות היין והקינוחים שהמחירים שלהם לא מצויינים בשום מקום, ונכון שאפשר לשאול את המלצר בע"פ אבל סה"כ באנו להנות, ובתמימותנו חשבנו שהמחירים הם סביבות ה 35 שח לקינוח (במיוחד בהתחשב בגודל המנה!). וכן, יש משהו לא נעים בלהתלהב מקינוח מסוים ואז לשמוע מהמלצר כמה הוא עולה ולהגיד "בעצם, לא תודה" (בטח גם היה לי פרצוף של הלם אם היתי שומעת את המחיר).
ועדין לא מוצאת משהו כזה מדהים במיקום ובמתחם שרונה. אם כבר לאכול שם - אז יש מקום בשם "קפיטרי" והסנדביצ'ים שם נחמדים, מגוונים ומתומחרים לדעתי בצורה סבירה יחסית והצוות שם מקסים.
 
למעלה