ג'וז ודניאל - בני ציון

גסטרו

New member
ג'וז ודניאל - בני ציון

ששי צהרים הנמלה סיימה לעבוד והצרצר לנגן שורו , בספונטניות הוחלט על ארוחת צהרים בג'וז ודניאל והיה מקום לעוד חצי שעה
המסעדה השוכנת במקום יחסית נידח היתה מלאה- שולחן משפחתי גדול, מספר שולחנות של גברים , כל שולחן שהתפנה - יושב כמעט מיד. בכניסה המם אותי רעש רב אבל מהר התרגלה האוזן ולא היה כל קושי לנהל שיחה
השרות היה מופתי, הציעו שתיה עד שהוא יגיע- קבלנו בקבוק מים ולבקשתי גם כוס עם קוביות קרח , כל שאלה לגבי פרוט מרכיבי מנות התפריט נענה במאור פנים

למנה ראשונה חלקנו סלט חקלאים- מה נהדרת- על בסיס ממרח פלפלים קלויים פרוסות צנונית , חצאי עגבניות שרי נהדרות, רצועות פלפל, ושורשים אפויים- קוביות שרש סלקי , חצאי שרש פטרוזיליה ולבקשתי בלי מלפפון. הסלט לווה בצלחת לחם בה היו 2 פרוסות לחם עם זיתים שחורים טרי וטעים פרוסת פוקאצ'ה מצוינת ושתי פרוסות אלכסוניות של בגט- 17 שח כולל חמאה. בשולחן ליד בקשו גם שמן זית וגם טחינה וקבלו.

עיקריות- לי פרגיות בלימון על נאן עם סלט עגבניות - מנה פשוטה יחסית אבל עשויה טוב , הסלט רענן רק דל בכוסברה המובטחת , כמות נדיבה של פרגיות על פיתה דקה
לו פסטה עם ראגו בקר. המלצר הסביר שלא יהיה בשר טחון אלא בשר שבושל זמן רב בקוביות. הגיעה המנה ואני מתבוננת מתבוננת ולא רואה רמז לבשר- בררנו עם המלצר- אולי שכחו להוסיף, הוא שלח את ה"אחמש" כדבריו. עד שזה הגיע - לקח כמה דקות- בעלי אכל כחצי מנה והיה לו טעים. האחמש אמר שיש בשר רק שהוא סיבים דקים. לי זה הרגיש כמו בגדי המלך


קינוח מופלא של פודינג לחם עשוי מעוגת שמרים עם סורבה שוקולד - טיפה מריר לי מדי אבל הוא אהב מאד עם קרמל מלוח ובוטנים. קינוח מקורי מומלץ בחום

האחמש הוא שהגיש את החשבון ואמר שהקינוח עליהם (42שח ) , החשבון היה סביב 230 שח כולל אספרסו כפול ללא הקינוח . לי היה מביך שלא חויבנו על הקינוח והשארנו טיפ של 60 שח...

יצאנו בהרגשה טובה בשל השרות היחס והאוכל שהיה טעים מאד עם קינוח על . בודאי שנחזור .
 

ו י ק י 3

New member
הכל טוב חוץ מ"בגדי המלך"..

ראגו בשר הוא משהו כבד ובעל נוכחות..ממש אי אפשר להעלים אותו
או לתרץ ב"סיבים" (?)
ובדיוק בגלל זה הקינוח היה על חשבונם. (מדהים ככל שיהיה)
ממש לא חושבת שהיה צריך "לפצות" אותם בטיפ.
 

החתולית

New member
על הדיווח

נשמע טוב מאד, מלבד עניין הבשר בראגו.

שתינו יודעות שבשר שהתבשל בקוביות, לא נעלם לו לסיבים בלתי נראים ובלתי מורגשים. לפחות התנצלו יפה וניסו לפצות בקינוח, גם זה משהו. קרה לי משהו דומה בזוני לפני שנים כשהזמנתי מק אנד צ'יז ראגו, ואחראית המשמרת התעקשה שיש בשר במנה הלבנה לגמריי, ואני פשוט לא מזהה אותו.
 

googaf16

New member
בגדי המלך מזכירים לי...

כשהיינו בצפון איטליה הזמנו יום אחד במסעדה עבור אחותי מנת פסטה שהייתה אמורה להכיל פטריות.
אחותי טעמה מן המנה - ופטריות אין. אישרנו כולנו שאין היא מדמיינת וקראנו למלצר.
באיטלקית רצוצה ניסינו להסביר לו את הבעיה. כשהוא הבין למה אנו מתכוונים הוא אמר: ״או!״, לקח את המזלג של אחותי ובעודו נובר בצלחתה אומר: ״פונגי - פיקולינו פיקולינו פיקולינו...״ כל כך פיקולינו שלא היו קיימות...
אך זה סיפק לנו מטבע לשון משפחתי לדורות הבאים.
 

גסטרו

New member
אגב הציעו לנו תוספת רוטב -אבל סרבנו

כי המנה כפי שהיא היתה טעימה לסועד. בדיעבד היינו צריכים להסכים
 
חחח הזכיר לי את הסמבוסק שקיניתי בתחנה המרכזית

החדשה בת"א...
הייתי אז יחסית צעירה....בת 17-18...

הרעב השתלט והחלטתי שאני רוסה סמבוסק פיצה...
המחיר היה מפתה-5 שח...זה היה צריך להדליק נורה אדומה...
לוקחת ביס עוד ביס, ויש רק בצק...

ניגשתי לבעל הדוכן ואמרתי שהסמבוסק פיצה לא מכיל רוטב או גבינה...
בעל הדוכן נראה "מופתע", לקח את הסמבוסק ופתח אותו...
מסתכל עליו בערך דקה וחצי ואמר לי "הנה"!
יש רוטב ויש גבינה!

אני אומרת "איפה"???

הוא מצביע על נקודה בצבע ורדו אדמדם ואולי פתית אחד שניים של גבינה (כמו הגבינה המגורדת עמק...).
שאלתי אם הוא צחק עלי ושאני רוצה את הכסף חזרה...

כמובן שכסף הוא לא החזיר, את הסמבוסק זרקתי, אבל לשמחתי אנשים שהיו ליד וראו את האירוע עזבו את המקום ולא קנו אצלו...
 

שקדייה

New member
גם נו יש מטבע לשון שהושרש מאיטליה

באיזו פיצריה נורא נורא מפורסמת שכתובה בכל הספרים וכל המדריכים, משום מה לא היה נורא עמוס כשבאנו, לקחנו 2 ריבועי פיצה , טעמנו והם היו קרים לגמרי.

חזרנו לדלפק להגיד להם, והם הסבירו לנו ש "This is a special cold pizza".

מאז cold pizza זה מטבע לשון המקביל ל"שקר כלשהו.."
 
ענק !!!! לנו יש גם אחד כזה---

אמנם לא קשור לגמרי לאוכל אבל - כשהייתי בהריון הלכנו לסרט בתל אביב בקולנוע שכבר איננו עימנו היום.
היה חם ברמות מטורפות . החוקי הלך לברר אם המזגן עובד- וקיבל את התשובה בת האלמוות : " בטח המזגן עובד. אבל הוא לא מקרר" .
 

Gרר

New member
לא מתאים להם העניין עם הראגו

אבל טוב לקרוא שזה לא העיב על הארוחה. אני אוהב את גוז' ודניאל מאד ולא סתם זו המסעדה שביקרנו בה הכי הרבה פעמים בשנים האחרונות.

את הקינוחים שם לצערי לא אהבתי בפעמים האחרונות שלנו שם ולדעתי זה משהו שצריך להשתפר שם. זה כולל גם את עוגת הפודינג שכבר איך שהיא הגיעה התחלחלתי לראות שהסורבה מונח מעליה שזה אצלי גובל בהגדרה לפשע. לא אוהב שגלידה נוגעת בחלקים אחרים של הקינוח. גלידה צריכה להיות בצד לחלוטין או יותר עדיף - בכלל בלי גלידה. אני גם לא מבין בכלל את הקשר של הסורבה המריר הזה לעוגת הפודינג. את העוגה גם פחות אהבתי אבל זה כבר עניין של טעם. העניין עם לשים סורבה על עוגה שמטפטף לתוכה עד שהיא מגיעה לשולחן זה משהו שפשוט לא עושים. מי שממש מתחשק לו לערבב שיערבב בעצמו.
 
למעלה