במיוחד לחתולית
ביס'לה רמת החייל

Gרר

New member
במיוחד לחתולית
ביס'לה רמת החייל

אחרי ביקור אחד שהקדים את זמנו, או את זמנם, ביקרתי שם היום פעם נוספת. אני אתחיל ישר בשורה התחתנוה: אם היתה לי חנות כזאת ליד הבית - הייתי מבלה שם הרבה.

בזמנו היתה בגבעתיים מעדניה שהגישה גם אוכל "לקחת". הבעיה איתה, ועם הרבה מהמקומות האלה, היא שרוב ההיצע שלהם זה או אוכל מטוגן (לביבות ירק וכו') או אוכל שנעשה עם שמן.

ביס'לה הולכים מראש על כיוון שהוא גם יותר בריא וגם יותר איכותי, כך שאם היתה לנו חנות כזאת קרוב לבית היינו לוקחים שם מהאוכל המוכן גם כשלאישה לא מתחשק לבשל בשבת וגם כשמחפשים לקטנה משהו שאפשר לחמם במיידי, וגם מנסים את שלל הממרחים המיוחדים שמוצעים שם (כבר היום לקחתי לאישה ממרח פלפלים ממכר עם קטניות ואגוזים שזכה לכינוי "מתכון סודי 03" ואני מקווה שלא יהיה לה חריף מדי).

בפעם הראשונה לא היו רוב הפריטים מהתפריט. היום כבר היה את הרוב למעט קישים ועוד קצת. הייתי מעריך שכ-70% מהמנות העיקריות היו זמינות וזה כבר סביר. אני טעמתי שם סלמון אפוי עם קראסט אגוזים (36) וכתוספת לקחתי אנטיפסטי (14). הדג היה מעולה. עם הירקות קיבלתי שמן זית וגם הם היו מצויינים. במבחן הטעם היה באמת ללא רבב, כפי שאפשר לצפות שיהיה מפרי עמלו של נעם דקרס. אם הייתי צריך לקחת משהו הביתה לקטנה - הייתי מתלבט בין כדורי בשר ברוטב עגבניות לבין פולקע בציפוי פריך. גם קציצות דגים היא אוהבת, למרות שהכמות שם יחסית קטנה (שלוש קציצות די קטנות ב-20 ש"ח).

אבל את המקום לא בדקתי כאופציה לחנות ליד הבית, אלא כאופציה לארוחת צהרים, וכאן יש כמה וכמה בעיות לוגיסטיות לא מבוטלות.

מיקום. אם רחוב הברזל זו השדרה המרכזית שהמסעדות של רמת החייל פזורות לאורכה, אז כאן מדובר על מקום שהוא off רמת החייל לחלוטין. למי שמחפש איך להגיע: מהגינה של ראול ולנברג ממש מול רחוב הארד יש שביל שפונה ימינה. הולכים קצת על השביל (עם הגב לראול ולנברג) והוא מתחבר לדוד מרכוס. עוד קצת הלאה מצד שמאל יש את החנות של ביס'לה.

קילומטרית, למי שעובד בעתידים לא מדובר על משהו שהוא מעבר למרחק שבדרך כלל אנחנו עושים ברגל כדי להגיע למסעדות של רחוב הברזל, ועדין זה "מרגיש" כמו דרך ארוכה יותר (עוד שביל ועוד קצת מדרגות ועוד קצת עליה...). למי שנמצא על רחוב הברזל זה בכלל הליכה של הרבה מעבר ל"קפיצה" שהוא רגיל בדרך כלל. כך שמבחינת מיקום, קשה לומר שהמקום פונה לקהל הסועדים של רמת החייל. הוא יותר פונה לשכונות שגרות מצפון לראול ולנברג.

אופי המקום. להבדיל ממסעדה שגם מציעה מאכלים "לקחת", כאן מדובר בראש ובראשונה על חנות שאפשר לאכול בה גם במקום. הצוות שם מאד מצומצם, וכשמישהו מכתיב הזמנה ארוכה בקופה - אתה צריך לחכות. להגיע שם בבודדת או בזוג - זה עוד איכשהו. קשה לי מאד לדמיין איך המקום "קולט" בבת אחת קבוצה של ארבעה. עוד יותר קשה לדמיין את המקום קולט מאסה רציניות של סועדים מרמת החייל. כך שלהגדיר אותו כמסעדה נוספת על המסעדות הקיימות ברמת החייל זה לא אפשרי. זה לכל היותר מקום שיכול לארח בודדים שמתחשק להם לגוון קצת את הארוחה מדי פעם.

VFM. מנה כמו הסלמון + האנטיפסטי שאכלתי שם יכולה להשביע מישהו עם קיבה צנועה כשלי (וגם שמחתי על ההזדמנות "לאזן" יום אחד את הכמויות הענקיות של "יבולים"...) אבל אם אני חושב על אנשים נוספים שעובדים איתי נראה לי שכדי לאכול שם ארוחה משביעה - הם יצטרכו לאכול שם עיקרית + תוספת + סלט, שזה כבר יוצא סדר גודל של 50+ שקלים, לא זול למקום שלא מקבל תן ביס. כהשוואה - ביבולים אתה יכול לצאת עם סלט קטן שהוא די גדול + מנת בשר + שתי תוספות בכמות ענקית וכל זה ב-47 שקלים, ושם כן מקבלים תן ביס. שאלתי את נועם לגבי תן ביס - יש להם התלבטות עם זה מכל מיני סיבות. ייתכן שיהיה בעתיד, אבל קשה לי לראות את האינטרס שלהם לעשות את זה כשמראש לא נראה שהם מכוונים להמונים של רמת החייל.

עוד יש לציין שהתפריט שם די קבוע, וגם זה מהווה בעיה כשחושבים על המקום כאופציה למשהו יותר יום יומית.

לסיכום
אני מאד נהנתי, ואני מאמין גם שאחזור לשם אם כי בתדירות לא גבוהה של פעם/פעמיים בחודש. בגלל הסיבות שציינתי אני לא יכול לראות את המקום כאופציה למשהו על בסיס תדיר יותר, בטח שלא יום יומי. אולי גם אעניין במקום את הטבעוני שלנו ואם פעם יתחשק לו נראה איך הוא יסתדר עם המקום. בהסתכלות על המקום כחנות שמציעה אוכל לחימום בבית - עושה רושם שמדובר במקום משובח, ואם זה היה קרוב לבית או קצת יותר "על הדרך" לעבודה זה יכל להיות אופציה די נחמדה לקחת משם מדי פעם ממרחים לאישה ואוכל מוכן לקטנה. אם מישהו גר באיזור - מומלץ מאד לנסות.

Gרר

New member
סלמון + אנטיפסטי - שניהם מצויינים

ארוחת הצהרים שלי היום

Gרר

New member
לגבי הסלמון

התלבטתי אם להעלות את הצילום בדיוק מהסיבה הזאת: הצבע כפי שיצאא בצילום עושה רושם של סלמון שבילה זמן רב מדי בתנור, מה שגם אני לא אוהב.

במציאות הוא היה בסדר גמור מבחינה זו. רך ועסיסי בדיוק כמו שאני אוהב. לא יודע למה הצילום מעוות את זה.

אם כבר אז המומחים האיזוריים להריגת סלמון הם ליב. אצלם נדיר שזה מוגש טוב.

לא רק הצבע

גם השומן הלבן שמתחיל לבצבץ החוצה ולרוב מבשר רעות וגם שבהיעדר מילה טובה בעברית, הוא מתחיל להיות פלייקי בצדדים. אני אישית אוהבת את הסלמון שלי מדיום, אבל זו מידת עשייה ככ לא מקובלת לסלמון בארץ ככה שאני מעדיפה לא להזמין סלמון שהוא לא חי בחוץ.

אגב- עומד להיפתח מזנון של איל שני ברמת החיל

בעוד כעשרה ימים אם אתה מחובביו:)

Gרר

New member
מת על פיתה עם שרימפסים

למרות.שאני מכיר אותה רק מאברקסס ולא מהמזנון שאף פעם לא הייתי....

אני בטוח אנסה את הפיתה הזו שם כשזה ייפתח.אבל זה בטח לא הולך להיות מקום קבוע... לצהרים בעבודה אני משתדל לאכול ארוחות יותר מאוזנות ממה שהמזנון מציע

ברור. אגב - שווה לנסות עוד מנות שם. לאחרונה אכלתי בסניף של קינג ג'ורג פיתה מהספיישלים, עם דג צרוב, איולי ותפוחי אדמה קריספיים שהייתה טעימה בצורה יוצאת דופן. כמובן שלא מתאים לעסקית יומיומית קלילה, אבל כן משהו ששווה מאד להתפנק בו מדי פעם:)

איזה כיף לי!

מחכה כבר לטעום את הממרח..
אני לעומת זאת אכלתי את אותו האוכל שאכלתי בארבעת הימים האחרונים...
ככה זה שאוכלים אוכל שאת מביאה מבית- ובסוף שבוע מבשלים לכל השבוע...

ההוגה

New member
תודה! מצטרף לרשימה יעילה ומדויקת של דיווחים

שמעתי שהיו עניינים לא נעימים היום אצלכם בבניין...

Gרר

New member
לא ששמתי לב...?

חוץ מהציפצופים הבלתי פוסקים של הניסיונות שהם עושים עם האזעקת פינוי - לא שמתי לב למשהו חריג .

netaliem

New member
אפשר לקבל עדכון במסר גם?

באמת לא הבנתי מה זה כל הניידות והאמבולנסים היום בבוקר.

תודה!

Gרר

New member
תמונה נוספת - מקרר הסלטים

עוד בעיה זה שכבר בשלב די מוקדם של היום (12:00) אין את כל הסלטים... למשל סלט סלק שחשקתי בו לא היה כבר.

Gרר

New member
ותמונה אחרונה - ארון המעדנים יינות וכו'

בוב ואנשי היין בטח מזהים את הבקבוקים

החתולית

New member
אתה בסדר, אתה

אני יודעת שמתכננים להכניס עסקיות בעוד שבוע או שבועיים, אחרי שיסיימו את ההרצה. אני משערת שאז יהיו ערוכים יותר לשרת קהל של סועדים במקום.

היינו בהרמת הכוסית לכבוד הפתיחה ויצאנו עם בטטה בטחינה שעשויה כמו גראטן, והיתה מצויינת לטעמי; לביבות קישואים שחסרו תיבול לטעמנו; וממרח סודי מס' 01 - ממרח לימוני של קטניות ואגוזים למינהם עם תיבול של קצח - מצויין !

טעמתי שם גם לחם מצויין וכבד, סלט בורגול וסלט עדשים.

אושר מ

New member
למיטב ידיעתי הממרח הסודי זה לא שלהם

זה ממרחים בריאים שנמכרים כבר כמה שנים ליודעי דבר.
קיבלתי עליהם כמה המלצות בזמנו.

Gרר

New member
אכן צודקות 100%

האישה הזכירה לי כשרק ראתה את האריזה של זה שמדובר על משהו שאנחנו כבר מכירים. בזמנו קנינו את מספר 04, ממרח דומה ל-03 של הפלפלים - אבל הוא עשוי מסלק, והוא היה מחריד לדעת שנינו, שילוב פשוט בלתי אפשרי של המרכיבים שם למרות שהמוכר באותה מעדניה שבה קנינו אותם (מעדניה נחמדה ברחוב הנרייטה סולד בתל אביב) אמר שיש כאלה שמכורים לזה.

את ממרח הפלפלים ממש אהבתי. הוא מאד הזכיר בכיוון שלו את הממרח של הסלק אבל בניגוד לסלק ששם זה לא התאים כאן הכל התחבר לי יוצא מהכלל וכמו שכבר כתבתי אחרי הטעימה הראשונה ממנו - כאן אני כבר מבין את השימוש במילה "ממכר" ביחס לממרח כזה. לממרח של הפלפלים בהחלט התחברתי.

אבל בכל מקרה נועם אכן לא מייצר הממרחים האלה וזו ההזדמנות לתת את הקרדיט לאיש הנכון או יותר נכון לאישה הנכונה ששמה דפנה ברק ואת כל הפרטים על הממרחים האלה אפשר לקרוא באתר של המתכון הסודי.

למעלה