אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מוזס תקליטים וחומוס

חמישי בשעת לילה מגוחכת במוזס כפר סבא אחרי ערב תקליטים ומוסיקה ארוך, המבורגר חתול וכלב הצלחי לסגור את הפינה יפה עם 2 קציצות עשויות מדוייק ובייקון עסיסי, מנת מושלמת לספיגת אלכוהול ביחד עם שבבי בצל שמנוניים במידה הנכונה- 59 ש"ח ומוזס מוכיחים שהם עדיין ההמבורגר הטוב בעיר לטעמי.

שישי בבוקר התחיל במסע רכישת תקליטים ביפו, או בעצם בביר מרקט בעשר בבוקר עם 2 חצאי בירה מול הים, רכישת תקליטים בקצב רכשני ובכמות מכובדת של 50 תקליטים (למישהו יש התמכרות חדשה) ונגמר בחומוס מפתיע בחומוס הכרם, מקום קטן וחמוד בסמטת בית הבד על גבול פלורנטין, השעה הייתה כבר מאוחרת יחסית לחומוס (2 בצהרים) נגמר להם גרגרים ואפליו כמעט לא נשאר חומוס אבל הם אריגנו לנו 3 מנות חומוס פול שהיה מעולה, חומוס קליל ומעט חמצמץ, פול עיסתי ומלא טעם, אחרי כמה דקות הם אירגנו עוד משלוח טחינה וישר סיפקו כף גדולה ויפה של טחינה לבנה באמצע הצלחת. סלט ירקות גדול היה מעולה פשוט! טרי, פריך, מתובל מדהים ואי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו. במחיר של 18 שח למנת חומוס ו-12 שח לסלט זאת הייתה הפתעה טובה.

ובישולים- מלפפונים טובים נכנסו לכבישה, כמה ליטרים של רוטב עגבניות קלויות, עוגת שקדים ולוונדר באסקית, לקינוח קצת בולונז על בסיס שומר וגזר עם הרבה מרוטב העגבניות הקלויות ויש עוד כמה רעיונות שטניים למימוש במהלך השבוע
 
סופש של למידה

בשישי בפעם האחרונה הייתי צריכה לוותר על שוק לטובת עבודה. בערב הצלחתי לגרד את עצמי למטבח והכנתי לביבות תפו"א עם בייקון. בצד רוטב על בסיס יוגורט ובצל ירוק.

בשבת חברה הגיעה לסיים עבודה שיש לנו להגיש בתחילת השבוע (וכמות העבודה וההשקעה כמובן ביחס הפוך להיקף נקודות הזכות של הקורס הזה) לכן לקראת צהריים הכנתי ירקות בתנור (קולורבי עם טחינה, בטטה עם טימין ופטה וגזרים צבעוניים) לצידם לחמניות תירס ולקינוח קראמבל רוברב (מהרוברב שנשאר משבוע קודם לכן).

בשעות הערב היינו שוב רעבות ולכן הזמנו מזה סושי, היה טעים ומשביע ובתקווה לא לראות את העבודה הזו יותר אי פעם.
 

גסטרו

New member
ברסרי וארוחה חלבית

ששי בברסרי היא פשרה טובה בין הבת חובבת הבארנץ לאבא שלה שלא . הם הגיעו מהאוזן השלישית (חזק נושא המוסיקה בין תושבי כפר סבא הכותבים כאן
) ואני מהעבודה,
כמובן שהיה מלא ואף המתנתי מעט לשולחן (הציעו מים אבל לא כסא לשבת )

שתינו לקחנו בראנץ- היא מנה של ביצים עלומות על מאפה בצק עלים עם אספרגוס והולנדיז - ביצה אחת היתה רכה והשניה עשויה מדי , אני חביתה שהיתה עשויה כמו שאינ אוהבת עם ירוקת טריים חתוכים גס, פרוסת גבינה צהובה, פרוסות בולגרית עדינה וקוטז (סיני ?)
סלסלת לחמים שופעת , ריבת תות דלילה , חמאה
הארוחה כוללת פעמים שתיה- כבר אי אפשר לקחת שתיה קלה מוגזת , לה לימונענע , לי כרגיל בריזר אפרסק עם יותר מדי קרח . סודה שהוגשה הגביע עם המון קרח . ומקיאטו לו

לשבחם יצוין בקבוק מים וגביעים שהוגש לשולחן מיד כשישבנו . הוא קבל צלחת עם פרוסות לחם כהה ובהיר טריות (ללא חיוב )
לראשונה- טונה טריה בתבול יוזו וקליפות לימון- מנה מעולה !! וסטייק פורטובלו (יותר מדי בלסמי , אמר ) עם תפוחי אדמה ותרד והיה מרוצה מאד

תכננו לקנח במנת פנקייק אבל הייתי מלאה וקפצנו לבייקרי - לנערה עוגית שוקולד צ'יפס ענקית שאהבה מאד, מבחר קרואסונים קטנים שחוממו למחרת בארוחת בקר ולחם דגנים שהוא אכזבה רבה

הארוחה המשפחתית עלתה כ 230 שח לפני שרות

לצהרי שבת היתה אורחת יקרה שלא אוכלת עגבניות ומה הכנתי ? לזניה שהוכנה כבר ביום רביעי ולדעתי זה הזמן האופטמלי להיתצבות שלה , מאפינס ברוקולי, רביולי במילוי גבינה ושמן זית של שטראוס ברוטב עגבניות שמנת- טעים להפתיע. סלט עדשים שחורות , סלט גזר נפלא (מתכון של גיסתי) וסלט ירקות לנו .
קינחנו במאפינס שוקולד (מתכון מבלוג עוגיו נט) ועוגת גבינה חמימה , קפה .
שתינו בירה "ביאליק חיטה" שמכין בן של חברים- מעולה !

לארוחת ערב אכלתי עוגית שבלול קצף שהכינה אמא שלי לפי מתכון של אהרוני לפני כשבןעים- מתוק מדי .
 

salo22

New member
סופ"ש

שכלל יותר מידי מסעדות הפעם, ככה יצא..
בחמישי בערב שוב ביקור ספונטני ברובע השישי - הארוחה הפעם הייתה מעט פחות טובה מבעבר, פה ושם מנות לא היו מדוייקות מידי, עדיין הרמה הייתה לטעמי טובה ויכול לקרות בכל מקום שיש זיגזוג קל מידי פעם בטעם המנות. מרק הבצל היה פחות עשיר לטעמי בציר הפעם, הקוק או וואן גם כן היה קצת "אוף" בטעם, משהו לא 100% היה שם עם היין, המליחות והתיבול הכללי, אבל סה"כ עדיין מנה טובה מאוד. ההמבורגר היה טוב אבל תפו"א בשום שליוו אותו היו חלשים מאוד וחבל, ממש לא מתאים למקום כזה.
אכלנו גם טרטר סלמון די טוב למנה ראשונה, אבל בהחלט לא מנה שנחזור להזמין שם, על המקרונים הנאים למראה פשוט ראוי לוותר שם לדעתי, עבודת הטעמים כרגיל בארצינו לוקה מאוד בחסר. קינוח המוס יוגורט עם פירות העונה היה מעניין בטעמו אבל עדיין קצת לוקה כמו שאר גיזרת הקינוחים בהרכבתו\מורכבותו\יחס מחירו.
שתינו גולדסטאר לא מסוננת וגוורץ של שבי ציון 2012 אם אני זוכר נכון, לא רע אבל לא בשורה גדולה. סה"כ כ 350 ₪ לא זולים בכלל אך מתיישרים היטב עם המציאות העגומה.

שישי יצאנו מוקדם בבוקר לסידורים בתל אביב וחשבנו מה נאכל באיזור הירקון, הפור נפל על בנדיקט, פעם ראשונה שלי שם, זוגתי חובבת בתי הקפה די אוהבת את המקום מכמה נסיונות בעבר. אני ממש לא סובל קונספטים שמנסים לעשות קופה ממוצרים פשוטים כמו ביצים או קמח נניח, אם כבר זה הכיוון, צריך לעשות את זה לטעמי מיוחד ומעניין מאוד. אני גם לא סובל את הרעיון של לאכול סלט וביצים מחוץ לבית אז אי הנוחות הייתה גבוהה ולצערי התבררה כמוצדקת עד מאוד. לקחנו ארוחת בוקר ישראלית ופנקייק עם שוקולד - הכל היה בינוני לתפארת, מחפף בטעמים, שלוש ביצים+כמה פנכות סלט סתמיות+סלסלת מאפים בינונית ביותר וקצת שתייה בצד ב 68 ₪, פנקייקים עבים חנק עם כנראה איזה קמח כבד משולב ונגיעות שוקולד סתמי בפנים, 41 ₪.. ממש היה קשה לאכול את הפנקייקים האלו גם כי חלקם לא היו מבושלים מספיק במרכז, ממש לא אהבתי.

שישי בערב סוף סוף בבית, שמתי כנפיים וגרונות הודו עם מלא ירקות שורש לציר, סיר גדול של בצל מטוגן לאט לאט קיבל את הציר בזרועות פתוחות ומרק הבצל למנה ראשונה עם טוסטוני גרוייר היה לדעת הסועדים מוצלח מזה שאכלנו ברובע
למנה עיקרית תפוחי אדמה צלויים בתנור עם המון תבלינים וכנפי עוף לאחר ניקוי העור ביציאה מהציר ובכניסה לרוטב חריף אסיאתי של המון למון גראס וליים מגורדים, מירין, סויה, דבש, שום ושאר דברים טובים, צריבה קלה בתנור רותח, מעדן.. אין מתאים מקצת בירה הוגרדן טובה לשטוף הכל..

שבת צהריים הוזמנו לאירוע בפלוגי בבינימינה, סה"כ די הפתיע לטובה למרות שהאוכל רחוק מלהיות מעניין במיוחד או מסעיר, מסעדה נעימה לישיבה בחוץ (חוץ מעניין הזבובים המעצבנים מאוד), אוכל מין בסדר בינוני כזה, לחלוטין לא משהו שנבוא במיוחד אבל בהחלט יש מקומות רבים הרבה פחות טובים מהם.. המחירים יקרים, כנראה בהתחשב במיקום וב"בלעדיות", בלטו לטובה כנאפה חביבה עם רוטב תות ויוגורט, קציצות בקר נחמדות עם פירה לא רע (במחיר שערורייתי של 70 ₪). האנטריקוט עם תרד ואספרגוס שהחליף את מנת הפילה באותו יום, היה סביר מינוס כזה, לא בשורה יוצאת דופן באיכות הבשר ובהחלט הצטערנו שלא הלכנו על מנה זולה יותר במקום, הפיצות והפסטות נראו מעניינות יותר על השולחן.

ערב בבית, פיצות על טורטיות, סלט חריף מהשורשים שהתבשלו במרק ולקינוח גלידה טרייה של מחית פיסטוק מרציפנית כזו של פאברי עם צימוקים ביתיים ואבקת אגוזי לוז קלויים
יאמי..
 

salo22

New member
אנחנו תמיד נהנים שם

אבל זה יותר מסך האוכל, זה מין מפלט כזה שתמיד יש בו מקום כשבמפעלות רחוב דיזינגוף הבינוניים מאוד באופן יחסי למקום הזה, לדעתי, תמיד יש עומס די הזוי. גם אם יש מקום בתל אביב שאנחנו מרגישים רומנטיקה מסויימת שאינה קשורה דווקא לשנינו, זה שם
אף פעם לא עמוס, נראה לי שה"מקומיים" לא ממש יודעים איך לאכול מקום כזה או לא תמיד מודעים לקיומו.. כנראה אחד המקומות היחידים בתל אביב מהמסעדות הרציניות שאני די בטוח שאין צורך להזמין שם מקום ממש במיוחד אלא אם חמים על שולחן מסויים, הללוייה !
יש מנות שנהננו מאוד ויש אחרות שפחות, בנקודה הזו בהחלט יש מקום שקצת יהדקו עניינים שם כי חבל, בטוח שיש אנשים רציניים מאוד במטבח. אבל בסה"כ גם מה שלא תמיד "מעיף" שם, מבוצע ברמה טובה יחסית לארץ, אולי חוץ מהקינוחים שהם יחסית חלשים יותר מול שאר התפריט. אבל גם מהם יכול להיות שתהנו מאוד, אין שמץ של ספק שזה מקום ראוי מאוד לפחות לניסיון אחד.
 

קליספרה

New member
תודה


האופנוען שלי בשורה תחתונה הכי אוהב אוכל קלאסי - והתרשמתי שזאת נקודת החוזק הרובע השישי.
טוב יש לנו קצת פחות מחודש לבדוק האם קלעתי
 
פיצות על טורטיות - זכויות יוצרים?

אחרי שקראנו אותך כאן בנושא, ועשית לנו חשק עז, מה גם שה"פטנט" הזה משתלב לנו מעולה בעצלנות הטבעית של שבת -

התחלנו גם אנחנו להפיק פיצה טורטיה . איזה המצאה גאונית ! רק מה, חייבים להשקיע בגבינות איכותיות ממש. ולא להציף עם רוטב....

תודה לממציאים , ואם צריך - אנחנו מפרגנים זכויות יוצרים בשמחה.
 
גם אני מכינה את זה כבר תקופה ארוכה...

לדעתי זה ממש שידרוג מהפיצה פיתה אליה הייתי רגילה בילדותי :)
 

salo22

New member
לא יודע, אולי


מכין כבר שנים רבות מאוד, עוד כשהיה קשה יחסית להשיג טורטיות בארץ וכמובן לפני כשחייתי בניכר, לא היה ברור לי למה המכסיקנים מתעקשים להפוך את זה ללאפה
לאחר ההצפה בארץ זה כבר הפך להיות אייטם קבוע בתפריט הביתי ואכן גבינות "חריפות" מצויינות ובכלל טובות, הן מפתח להדגיש טעם, אבל לדעתי לא חייבים להשתמש רק בהן (אנחנו אוהבים יחסית הרבה גבינה, אם כבר..). אז שילוב של קצת "פרמז'ן" מקומי, או מוצרלה, אפילו טל העמק ואז נותנים את הפאנצ' עם איזה פקורינו שווה ודברים אחרים מעניינים.. גם הירקות כמובן לחתוך דקיק דקיק, אנחנו אוהבים לחתוך פטרייה ממש לעובי דף כמעט ולכסות את כל השטח ולהמשיך משם
כמובן עשבי תיבול וכולי.. שמח שאתם נהנים מזה ומהאגרולים, הרבה תודה
 
דיקסי ומוזס

בשישי בערב דיקסי ראשון לציון,או שהתבגרנו או שהם הזדקנו,בכל מקרה דיקסי כבר לא כשהיתה.
מנת כנפיים במחיר שערוריתי של 77 ש"ח,אוכל תפל וטעות בחשבון (חייבו אותנו על 30 ש"ח נוספים -גלידת ילדים שעולה במקדולנד 3.90 ש"ח - בושה !)
חשבון של 900 ש"ח ל9 סועדים בהם 4 ילדים זאת בהחלט הגזמה פראית (לזכותי יאמר שניסיתי להציע מקומות אחרים אבל כלת יום ההולדת סירבה).

בשבת,מוזס סניף ראשון אהובתי.
כמו שהבן שלי אומר:היינו יכולים לעבור לגור כאן!
המבורגר משובח,מנת ילדים טעימה,שירות לעילא ולעילא ועוגת בראוניז מושחתת על חשבון הבית - תמיד טעים ואהוב עלינו.
 

mereng

New member
לא מפתיע שדיקסי איכזבה

יש גם דיווח שלי מלפני כמה חודשים. אנחנו לא מתכוונים לחזור.
 
היה פשוט לא טעים

לא רציתי להלאות בפרטי כל מה שלא היה טעים אבל דוג' קטנה:הזמנתי המבורגר שהגיע יבשושי לחלוטין ובצבע אפור,הוחלף אחרי בקשה שלי לכריך פילדלפיה ללא טעם שאותו כבר התעצלתי להחליף כי כולם כבר סיימו לאכול.
 

salo22

New member
איי איי איי, חי טוב מר כהן

כנפיים ב 77 ש"ח.. זו איזו מנת סופר ספיישל סייז ?
 

lady D 123

New member
אכלנו במיזללה בחמישי בעסקית היה משובח כרגיל

כל מה שהזמנתי עד כה היה מושלם (והייתי שם כבר הרבה פעמים )
הפעם הזמנו עיקרית אחרת , פילה עגל שהיה מושלם בדרגת צלייה מושלמת שהיה אדום אבל לא מדמם ( חברה שלי היתה חרדה טיפה מזה ) זה הגיע טורטליני בטטה ברוטב וינגרט מנדרינה
היה קצת קינמון וזה טיפה הרס לי כי אני אוהבת מתוק בקינוחי ולא בבשר
בהזמנת העיקרית מגיע גם לחם משגע ומנה ראשונה לבחירה שאנחנו תמיד בוחרות את סלט הקיסר שהוא הכי טעים שאכלתי לאחרונה ( תמיד מנסה במקומות אחרים ולא כזה טעים *) בסה"כ מדובר על חסה , ביצה קשה , בצל סגול ורוטב קיסר לימוני משגע עם טחינה. אמנם פשוט אבל כה טעיםםם !
ביקשנו להוסיף מנה ראשונה נוספת , סלט פסיפיק- אצות וואקמה, נבטים יפניים, כרוב גריל, מלפפון, בצל קריספי, בוטנים, כוסברה- סלט מעולה
בכל מקרה היה לנו טעים מאד והמחיר יצא שווה לגמרי ( מאחר וזו מנה עיקרית אחת + ו2 ראשונות

אחת העסקיות השוות ללא צל של ספק !
 

lady D 123

New member
עסקית במיזללה מנות ראשונות

פסיפיק- אצות וואקמה, נבטים יפניים, כרוב גריל, מלפפון, בצל קריספי, בוטנים, כוסברה
 
למעלה