סינטה בר

dani666

New member
סינטה בר


יד הגורל ויצא שאני ואשתי בבית, באמצע שבוע, בצהריים. החלטנו שנקפוץ לאחת המסעדות בסביבה ובאופן לא מפתיעה נבחרה סינטה בר הנמצאת במטווחי רגל קלילה מדירתנו.

הגענו סביב רבע לאחת, המארח שאל אם הזמנו ואחרי שהתברר שלו הושיב אותנו בקומה העליונה. הרותחת למדי. שאלתי בנימוס אם יש מיזוג והמארח שאל אם אני רוצה שהוא יכבה אותו. הבהרתי לו שלהפך, אני רוצה שידליק אותו (איך בכלל אפשר לכבות מה שלא מופעל). הובטח לי ש"מיד".

אחרי כמה דקות הגיעה המלצרית והביאה את תפריט הצהריים ("בתפריט הערב יש עוד שתי מנות והמחירים גבוהים יותר" ענתה כששאלתי אם יש הבדל). יש שני קטעים "עסקיים" בתפריט - קטע ההמבורגרים (שלא התעמקתי בו) והעובדה שמנה עיקרית מזכה אותך בשתיה קלה .... (ובתוספת תשלום - בירה וכו'). כאן ניחתה הפתעה כואבת - בשביל מסעדה המתהדרת ב"סינטה" בשם, יש די מעט מנות בשריות "אמיתיות" (פרגית, כבד עוף ודומיהם - לא נחשבים כמובן). בדיעבד אני נזכר שמישהו כבר הזכיר את הנושא בפורום הזה. בכל מקרה, זרמנו.

(התפריט - http://www.sinta-bar.co.il/lunch.html).

אז מה היה לנו :
מנות ראשונות - מטיאס כבוש לי (28ש'ח) שהגיע בליווי לחם (ג'בטה דקיקה או לחם כפרי, לבחירה) ואנדיב ואגסים לאשתי (26 ש'ח).
המטיאס היה טעים ובכמות נדיבה. השמנת שמשה כבסיס טוב אבל למה רק 2 פלחי צנונית דקיקים ? סלט האנדיב היה לדבריה של אשתי "סלט" ואכזבה נרשמה בעיקר מהכמות המועטה של הגבינה (שהונחה איסטרטגית על פני הסלט כך שבמבט ראשון הרשימה בכמותה).
בשלב המנה הראשונה היה קטע הזוי. המלצרית הכינה את השולחן למנות הראשונות (?) על ידי כך שלדש ידי השמאלית הניחה מפית ועליה סכין סטייקים (?) וכף (?). מעבר לעובדה שלא ברור הקשר בין כלי אוכל אלו למנות הראשונות שהזמנו. הכלים הונחו לידי אך כשידיותיהם |פונות ממני והלאה בעוד להב הסכין וראש הכף פונים אלי.
למזלי זכרתי את המשפט האלמותי של צ'כוב : "כלים הזויים המונחים לקראת המנה הראשונה יילקחו לפני המנה העיקרית" ונשארתי רגוע. ואכן, צ'כוב צדק, ובשלב ניקוי השולחן בין המנות (באמת אי אפשר לחכות עד שגם אני אסיים לאכול ?) המפית ומה שעליה נלקחו אחר כבוד.

למנות עיקריות לקחנו לינגוויני שרימפס (68 ש'ח) לאשתי וסינטה ביין (96 ש'ח) לי.
הלניגוויני היה בסדר. הכיל 6-8 חסילונים מהזן השקיתי (אם כי אשתי טוענת שלדעתי היו טריים. אני אומא שאין מצב שצוות המסעדה יעמוד לקלף שרימפסים) פרורי חזה אווז ושאר המובטח.
הסינטה היתה החלק הטוב של הארוחה, עבה במידה, מידיום במידה, אחלה. אבל כדי שלא אהנה יותר מדי כנראה הזמנתי איתה פירה כתוספת. להבהיר - אשתי מכינה פירה אלוהי. המרשם שלה לפירה אלוהי - תפוחי אדמה מבושלים, חמאה במידה ו BAMIX. מצד שני אמי מכינה פירה מקופסה וגרה דירה לידינו כך שיש לנו זכרונות הן מפירה אלוהי והן מפירה מקופסה. התקוות התעוררו כשהמלצרית הבהירה שהפירה חלבי (לא שציפינו למשהו אחר). אבל אז טעמתי אותו. ואשתי טעמה אותו. והיתה תמימות דעים. דחפתי אותו לצד ובשלב בו המלצרית שואלת "הכל בסדר" שאלתי אותה בעדינות האם הפירה מקופסא. היא הזדעדעה והכחישה. אני לא התעקשתי על החלפה אבל היא כן והפירה הוחזר והגיעה מנת צ'יפס. לזכותם - צי'פס מהיותר טובים במחוזותינו (לאוהבי פלחי תפ'א עגלגלים ודקיקים).

למנות אחרונות (אין תפריט, דקלום של המלצרית ומחיר רק לאחר שאתה תוהה בנושא):
פנינסייר תפוחים (32 ש'ח) טעים ועליו גלידת ווניל. אישית - קצפת היתה עדיפה לדעתי.
סורבה פירות (24 ש'ח) 4 כדורים בטעמים שונים. סביר. רוטב היה מוסיף המון.

בנוסף הגיע כוס לימונדה "סחוטה" תעשייתית (כלולה במנה עיקרית) וחצי גולדסטאר (18 ש'ח).

סה'כ :
אם נתעלם מהפירה הייתי מגדיר את הארוחה כטובה למדי. הבעייה - כבר אכלתי בעבר בסינטה בר וביחס ל"אז" האוכל פחות טוב. מסעדה טובה אם אתה בסביבה, לא משהו לבוא אליו במיוחד. המחיר (292 ש'ח לשני סועדים, 3 מנות לכל אחד) גם לא זול במיוחד למרות שכל מנה על פניה לא נראית חריגה במחיר. ואלו עוד מחירי הצהריים הזולים יותר. אולי הייתי צריך לקפוץ לחומס פראג' בכלל ? אבל לחנות שם ....
 

RandS

New member
דיווח מעולה , תודה רבה.

בייחוד אהבתי את הציטוט של צ׳כוב.
 

behappy

New member
בדיוק השבוע היינו שם וחשבתי לכתוב על כך משהו

(בד"כ אני סתם סמויה כאן
)
די התאכזבתי גם אני מהכנת הסכו"ם הלא ברורה ומההתעקשות לנקות ביסודיות את השולחן כשעוד כולנו ישובים וחלקנו אוכלים עליו (האם בסינטה לא מבינים שנשרוד כמה פירורים על השולחן, במיוחד לטובת הרגשה כללית טובה יותר?)
אצלנו הציפס היה סביר חוץ מאותן חתיכות תפו"א קפואות שנשכחו בתחתית הקערית, ההמבורגרים היו מצויינים והשירות היה גרוע : מלצריות שהתחלפו באמצע, התעלמות מוחלטת מבקשה שלי למשקה קר, סכום הזוי כאמור והתעקשות להמליץ לי על מנות שממש לא רלוונטיות אלי (אני בהריון ודי בולט- ככה זה חודש תשיעי- ואין לי ממש צורך לשמוע על כל טרטר וקרפציו שקיימים בתפריט).
 

sweetdreams

New member
הייתם בערב או בצהרים?

לי כבר שנים שלא יצא לבקר שם בערב, אבל לאחרונה יצא לי להגיע לארוחות עסקיות, ובצהרים השירות שם מעולה.
מצד שני אני מגיעה בשעות בהן המסעדה כמעט ריקה, אז לא קשה במיוחד לתת לי שירות ראוי בתנאים האילו.
בכלל לדעתי השירות הטוב ביותר שם מתקבל על הבר. שמתי לב שכשיושבים שם בקומה השניה ורחוקים פיזית מהבר ומהמטבח שנמצאים בקומה הראשונה, אז גם הקשב והתקשורת בין המערכות השונות לבין המלצר/ית המשרת/ת אותך יורד פלאים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ישבנו אחה"צ בקומה השנייה, השירות היה טוב מאוד

עדיין במסגרת העסקית אבל אכן שעה שהמסעדה לא הייתה מלאה בה (לפני כשלושה חודשים אם אני זוכרת נכון). לא ניסיתי לשבת על הבר (לא אוהבת).
 

החתולית

New member
סינטה בר היא כמו שיר אמצע הדרך

קצת
קצת
, בלי ריגוש גדול בלי אכזבות ענקיות - ככה סתם.
 

dani666

New member
אני רק מילה - הסטייק המצולם בראשי, זה בדיוק..

.. הצילחות שהוגש לי ! מוזר משהו.

(בראשי - בדף הפורומים).
 
תודה על הדיווח

אני קצת משוחד כי זו המסעדה שאני הכי אוהב (כשגרתי בארץ)

אני מופתע מאוד ממה שאתה כותב על השירות; באוכל אני לא מבין גדול, אבל יצא לי לשבת שם המון בזמנים עמוסים ובזמנים לא עמוסים והשירות תמיד היה מקצועי מאוד. יכול להיות שדברים השתנו מאז הביקור האחרון שלי...

הדיקלום של הקינוחים זו בדיחה קבועה של החבר'ה ואנחנו עושים חיקויים די נאמנים למקור (אגב, שווה לנסות את מאפה הבננות המיתולוגי). אני מסכים שזה לא בסדר שהמחירים לא כתובים וצריך לשאול (נדמה לי שפעם הקינוחים עלו יותר).

לגבי הדיון על השרימפס, לעניות דעתי קצת לא הוגן לקבוע על סמך מראה בלבד שזה משקית, במיוחד אם מי שאכל את המנה לא חושב ככה.
 
למעלה