אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

mereng

New member
אוכל בייתי, אנחנו עדיין מתאוששים מברלין

במהלך השבוע חוסלו כל הגבינות החצי-רכות שהבאנו (קממבר בשלה, ברי, וברי במלית מסקרפונה וכמהין
שהפעוט בן השנתיים ורבע התאהב בה). נשארה גבינת קומטה, וגבינת צ'דר צעירה יחסית - יחוסלו בשבועות.

בחמישי הוזמנה פיצה כדי שתהיה ארוחת ערב לטף,
ובשישי הכנתי -
עוגת גבינה ובסקוויטים קרה, עם גנאש שוקולד מריר
תבשיל חצילים וגרגירי חומוס (מנזלה), על מצע אורז לבן
שעועית ירוקה מוקפצת בסויה, צ'ילי וטריאקי
לביבות של ירקות (מתי לביבות הן קציצות ? לא בטוחה בהגדרה, הן היו לביבות מאוד שמנמנות)
מאפה של חצילים וגבינה מלוחה בבצק עלים חמאתי
פריטטה של תפ"א, פפריקה מעושנת וגבינת צ'דר

היה חיסול מאסיבי, ושוב המקרר התרוקן....
 

salo22

New member
עוד סופ"ש שעבר מהר מידי


ולא מספיקים כל מה שרוצים.. בחמישי בערב אכלנו בסורה בגבעתיים, סושי ומוקפץ איטריות עם פירות ים, סופלה השוקולד שלהם מתוק מידי ולא מומלץ, אם כבר עוגת גבינה והסורבה מבחוץ סבירים יותר. היה בסדר גמור סה"כ, אכיל ולפרקים אפילו טעים, אולי השתפרו שם או במקרה נפלנו על יום טוב יותר, כי ארוחה שתיים לפני כמעט שנתיים היו מאוד לא מוצלחות.

שישי התחיל עם ארוחת בוקר מושחתת ממאפי לחמנינה, שמרים שוקולד שלהם נפלא והיו גם ריקוטה חמוציות וקרואסון פיסטוק, שהוא אולי המאפה הכי חלש שטעמתי מהם עד היום. עושה רושם שהם די חלשים בכל מה שקשור לחמאה ונפלאים בשמרים.
לעומת זאת בר לחם שניסיתי פעמיים במשך השבוע בהחלט עושים רושם של מוצלחים יותר בתחום מאפי החמאה, אבל בהחלט אני לא חובב גדול של מאפי חמאה אז למרות שהקרואסון שוקולד וריקוטה חמוציות שלהם היו טובים לסוגם, לא רואה המשכיות לעניין, פשוט לא נוח עם תחושת חמאה להמשך היום. גם נומילי "חזקים" מאוד בעניין הזה של החמאה, לא בא לי טוב
פוקצ'ת הגרעינים אגב של בר לחם גם היא אליפות, חצי שקית גרעינים בערך הולכת שם
אבל גם היא לקחת בחשבון ששומנית מאוד.

שישי ערב אספנו פלטת סושי גדולה מזה ושניצלונים ולא היה צורך ליותר. ליוו שני בקבוקי לבן ספיריט של יקב טריו, בלנד ויונייה ושרדונה. לקח קצת זמן "להיפתח" ולהיות נעימים יותר לשתייה, הרגישו לי קצת לא "מאוזנים" בהתחלה, יין נחמד אבל לא בטוח שיכנס לרפרטואר הביתי, או שהתקלקלנו עם גוורצים מתוקים מידי
לקינוח הייתה גלידת "אפטר אייט" שהוכנה מכמויות גדולות של עלי מנטה משוק תלפיות בחיפה, יצאה מאוד טעימה ומאוזנת.

בשבת סתימת קיבות בבוקר עם יציקת קוואקר וריבת אוכמניות ביתית מקפוא, אבקות של לוז ושוקולד מריר, טעים.. צוהוערב הכנתי פשוט וזריז סלט פאפיה, הרבה תירסים וקארי עוף עם המון ירקות שהתחרבן מעט בגלל משבר חלב קוקוס אבל עדיין יצא בסדר.. יחד עם הוגרדן וניסיון ליצור קוקטייל מליימים ובקרדי יצא ארוחה שמחה עם קצת כאב ראש בסופה
לקינוח עוד קצת גלידת מנטה..

בגיזרת הייבוש, סוף סוף מצאתי פירות קיץ בשוק עם ריח טוב ונוכחות, המשמש ואפרסקים הפכו ל"חטיף" נפלא וכמויות של מנטה הפכו לאבקה משכרת, חומר חזק. גם חודש לא מלאי ה"צ'יפס" קייל ורק ניסיון סימבולי לייבש דובדבנים חסרי טעם כמעט, ייצר באופן צפוי דובדבנים מיובשים עם מעט יותר טעם, ועדיין ממתינים לדבר האמיתי.
 
באמת התלבטתי אם לקנות משמשים ודובדבנים השבוע

המחירים של הדובדבנים התחילו לרדת, משמשים זה סיכון כי או שהם חסרי טעם לחלוטין או שאני מפספסת את העונה ביומיים.
 
משמשים דובדבנים ו"שמואל" הכרמל

בשישי טיילנו לנו בשוק הכרמל
ערימות של דובדבנים במחירים סבירים 9.90 לחצי קילו
ומשמשים הניתנים לבחירה (והעונה קצרה) קורצים ומגרים
ואתנחתא לקבב ומעורב ירושלמי אורז סלטים וטחינה אצל "שמואל"
היו סיפתח מענג לסופ"ש
 

salo22

New member
גם בחיפה

18-20 שקל לקילו אבל אולי הם נקטפו מוקדם מידי, די קטנים ומאוד הססניים בטעם, קנייה די מיותרת. משמשים "בלדי" קטנים ב 6 לקילו, לקחתי כ - 4 קילו, חלקם אובר בשלים ועשו ריח טוב ובהחלט הוכיחו עצמם ראויים, חלק ילכו היום לליקר.
 
אני תמיד מחכה לשרשור הזה כדי לקרוא מה

תכתוב :)

אני חושבת שלבר לחם יש סניף באזור התעשיה הישן בראשון...לים סופר פארם...
אני מאוד אוהבת את הפוקצה פיצה שלהם ופוקצה פטריות וזייתים...
אם אני לא טועה מחיר כל אחת 14 שח...
 
בטוח שלא

לבר לחם מאפקה אין כרגע סניפים נוספים והסניף הבא שלהם אם ייפתח יהיה במרכז תל אביב
 
בידלה שבת בצהריים

חיכינו שהבאזז יחלוף
אנחנו מאד אוהבים את רועי סופר עוד מימי פאנגייה העליזים בהרצליה
גם הביקורים בסרדיניה היו בד"כ מוצלחים
השורה התחתונה : מסעדה מצויינת
הוזמנה פוקאצ'ה שהגיעה חמה ומזמינה עם פנכת שמ"ז וטיפות בלסמי (מולאה שוב לבקשתנו)
לראשונות ארטישוקים עם טפנד זיתים על מצע של קרם אספרגוס (מהמיוחדים לאותו היום)
הארטישוקים משומרים אבל מצויינים והוגשו חמימים
וסרדינים פוטנסקה שהיו מצויינים טריים ועזי טעם והשתלבו היטב עם הנלווה אליהם
לעיקריות:אניולוטי (סוג של רביולי) ממולא ריקוטה ותרד עם חתכות אספרגוס חלוט מסביב מנה נהדרת
הבצק היה בדיוק במידה הנכונה נגיס וטעים
בייבי בק ריבס שהונחו על פירה קלאסי ברוטב יין מנה טובה הבשר התפרק בקלות מהעצמות
והפירה היה אכן קלאסי וטב שכך
לקינוח הוזמנה "קסטה" שוקולד מנה מושחתת של שוקולד מריר ממולא בשוקולד צפה ברוטב קפה מצויין
שלוש כוסות יין (1 לבן 2 אדום) שהוגשו צוננים ובקבוק סאן פלגרינו
סה"כ כ450 ש"ח מוצדקים בהחלט
השרות קצת חובבני עדיין אבל חינני
בתמונה מנת הארטישוק
 

bruno01

New member
כן, לא מחקתי בגלל מה שכתבת בתוכן עצמו


בכל מקרה, רעיון מצוין!
 

החתולית

New member
רשמתי לי לבקר בקרוב בבינדלה

רועי סופר מעלה תמונות ותיאורי מנות מסקרנים מאד.
 
מה הגודל של הספייריבס?

ומה המחיר? זה היה מנת חלוקה בינונית או מנה עיקרית גדולה?
טנקס,
נשמע טוב האמת
 
למעלה