עוד סופ"ש שעבר מהר מידי
ולא מספיקים כל מה שרוצים.. בחמישי בערב אכלנו בסורה בגבעתיים, סושי ומוקפץ איטריות עם פירות ים, סופלה השוקולד שלהם מתוק מידי ולא מומלץ, אם כבר עוגת גבינה והסורבה מבחוץ סבירים יותר. היה בסדר גמור סה"כ, אכיל ולפרקים אפילו טעים, אולי השתפרו שם או במקרה נפלנו על יום טוב יותר, כי ארוחה שתיים לפני כמעט שנתיים היו מאוד לא מוצלחות.
שישי התחיל עם ארוחת בוקר מושחתת ממאפי לחמנינה, שמרים שוקולד שלהם נפלא והיו גם ריקוטה חמוציות וקרואסון פיסטוק, שהוא אולי המאפה הכי חלש שטעמתי מהם עד היום. עושה רושם שהם די חלשים בכל מה שקשור לחמאה ונפלאים בשמרים.
לעומת זאת בר לחם שניסיתי פעמיים במשך השבוע בהחלט עושים רושם של מוצלחים יותר בתחום מאפי החמאה, אבל בהחלט אני לא חובב גדול של מאפי חמאה אז למרות שהקרואסון שוקולד וריקוטה חמוציות שלהם היו טובים לסוגם, לא רואה המשכיות לעניין, פשוט לא נוח עם תחושת חמאה להמשך היום. גם נומילי "חזקים" מאוד בעניין הזה של החמאה, לא בא לי טוב
פוקצ'ת הגרעינים אגב של בר לחם גם היא אליפות, חצי שקית גרעינים בערך הולכת שם
אבל גם היא לקחת בחשבון ששומנית מאוד.
שישי ערב אספנו פלטת סושי גדולה מזה ושניצלונים ולא היה צורך ליותר. ליוו שני בקבוקי לבן ספיריט של יקב טריו, בלנד ויונייה ושרדונה. לקח קצת זמן "להיפתח" ולהיות נעימים יותר לשתייה, הרגישו לי קצת לא "מאוזנים" בהתחלה, יין נחמד אבל לא בטוח שיכנס לרפרטואר הביתי, או שהתקלקלנו עם גוורצים מתוקים מידי
לקינוח הייתה גלידת "אפטר אייט" שהוכנה מכמויות גדולות של עלי מנטה משוק תלפיות בחיפה, יצאה מאוד טעימה ומאוזנת.
בשבת סתימת קיבות בבוקר עם יציקת קוואקר וריבת אוכמניות ביתית מקפוא, אבקות של לוז ושוקולד מריר, טעים.. צוהוערב הכנתי פשוט וזריז סלט פאפיה, הרבה תירסים וקארי עוף עם המון ירקות שהתחרבן מעט בגלל משבר חלב קוקוס אבל עדיין יצא בסדר.. יחד עם הוגרדן וניסיון ליצור קוקטייל מליימים ובקרדי יצא ארוחה שמחה עם קצת כאב ראש בסופה
לקינוח עוד קצת גלידת מנטה..
בגיזרת הייבוש, סוף סוף מצאתי פירות קיץ בשוק עם ריח טוב ונוכחות, המשמש ואפרסקים הפכו ל"חטיף" נפלא וכמויות של מנטה הפכו לאבקה משכרת, חומר חזק. גם חודש לא מלאי ה"צ'יפס" קייל ורק ניסיון סימבולי לייבש דובדבנים חסרי טעם כמעט, ייצר באופן צפוי דובדבנים מיובשים עם מעט יותר טעם, ועדיין ממתינים לדבר האמיתי.