גדרה 26

זעתרן1

New member
גדרה 26

מתוך זעתרן - הבלוג
(תמונות בפוסט עצמו)

עוד אחד מהמקומות שתמיד יוצא לעבור דרכם, להסתכל פנימה, לפזול מבט לצלחות, להריח את הריחות ולשמוע את הקולות, הוא גדרה 26, בפינה של שוק הכרמל, ליד המנזר המיתולוגי [שכנראה הגיע הזמן שאבקר בו סוף סוף]. קצת לפני התחבטנו בשאלה האם לבחור בגדרה או בבאיירן לעסקית צהריים, אבל בגלל שאת באיירן כבר ניסיתי - החלטנו ללכת על הלא נודע.

אז גדרה היא מעין מסעדת שוק של אחד אמיר קרונברג, שמוצאו חריג ומעניין - חצי שוודי וחצי עיראקי. השילוב הזה בא לידי במסעדה עצמה במנות שמוצעות בה - מעין קפיצה בין שני קצוות הספקטרום - המטבח העיראקי מצד אחד והשוודי מהצד השני. אני באופן אישי חובב-נורדים ידוע, ולא היה צריך הרבה יותר מדי כדי לשכנע אותי ללכת לנסות את סודות המסעדה.

הזמנו מקום, אבל היה ריק למדי ועושה רושם שזה לא באמת הכרחי. החלק הפנימי נראה הומה יותר מהמרפסת הקטנה שבחוץ, אז החלטנו להתמקם בה, משקיפים על המדרחוב הקטנטן מצד אחד, וסלסלאות הירקות מהצד השני. מסתדר מאוד עם תדמית המסעדה כמסעדת שוק, למרות שאם אווירת שוק זה מה שאתם מחפשים - לא הגעתם למקום הנכון.

המלצר שקיבל אותנו הגיש לנו את התפריטים במהרה והוסיף כמה מילים על מנות מיוחדות שהוצעו באותו היום ולא הופיעו בתפריט. כמה דקות של התלבטויות הסתיימו בהחלטות ומיד כשביצענו את ההזמנה כבר הגיעו לשולחן שתי פרוסות לחם לבן - פשוטות מאוד, עבות מאוד וכיפיות מאוד, במיוחד עם הטחינה, הפסטו והכרוב החמוץ שהגיעו להרגיע את הבטן עד שהאוכל יגיע.

התחלנו עם מנת הכבד הקצוץ, שהגיע עם בצל חרוך ומעט חרדל. מנה מכובדת בגודלה עבור ראשונה, כשהטעם של הכבד הקצוץ - הוא טעם של כבד קצוץ. טעים מאוד, נעים, לא היו טוויסטים הזויים בכבד עצמו, אבל שמחתי לגלות שהשילוב של החרדל עם הכבד - חריף ובועט בדיוק במידה.

סשימי הסלמון היה הבא בתור. פרוסות מעט עבות ממה שאפשר היה לצפות, אבל דג טרי [ממש כאילו משו אותו עכשיו מנהר קריר בהרים של שוודיה]. התיבול היה עדין וכמעט שאינו מורגש, כשדווקא חתיכות הסלק הקטנות הורגשו והיו חביבות. הכרוב שנשאר על השולחן מקודם לכן התאים גם לביסים של הסשימי, כמו גם [באופן מעניין מאוד] הטחינה.

והופ קדימה לעיקריות. לינגוויני תרד עם עגבניות צלויות, בזיליקום, ריקוטה ומנצג'ו היתה אחת מהן. הפסטה היתה עשויה מעולה, ממש טיפה מעבר לאל-דנטה, והכל יחדיו היה טעים למדי ונחמד. אבל נחמד מסכם את זה. לא היה כאן שום דבר חריג, מרענן, מיוחד או מחדש, אבל הביצוע היה מוצלח והרכיבים היו מעולים. אם בא לכם ללכת על בטוח - זו המנה בשבילכם.

העיקרית השניה שניסינו היתה כדורי הבשר השוודיים, כראוי למסעדה שהשף שלה הוא חצי ויקינג. אז אני חייב לספר קודם כל על הביס הראשון והבום שהגיע איתו - מכת מלח עצומה. זה לא היה באמת ביס, אלא טעימה מרוטב השמנת-פלפל של כדורי הבשר, בלי שום דבר נוסף. חשבתי שנפלתי קשה. ואז החלטתי לאכול כפי שהתכוון המשורר - חתיכת בשר, ניגוב מהרוטב, קצת פירה וקצת מריבת פירות היער - וראיתי את שערי גן עדן. שילוב פשוט מטריף של כל הרכיבים הללו יחדיו, עם כל הטעמים השונים כל כך. כמה שבא לי לטעום שם מנות נוספות - אני משוכנע שגם בפעם הבאה אקח את זו.

בסופו של דבר הגיע שלב הקינוחים ותשמחו לשמוע שכל קינוח שם עולה 17 שקלים בלבד. כן, זה לא אמין, אבל נשבע לכם, בת'ור ובאיקאה [ספיקינג אוף, אל תראו ת'ור. אם אתם בקטע של ויקינגים, תראו Vikings, זה פשוט הרבה יותר טוב]. תפריט קינוחים לא היה ממש - המלצר פשוט אמר לנו מה יש באותו הזמן - ועם זה הלכנו.

אקזיביט א' היה מוס שוקולד קצר. סקופ נדיב של מוס דחוס מספיק ומוצק מספיק כדי שאני אוהב אותו. הוא היה פשוט מאוד, מתוק מאוד וקר מאוד. השקדים מלמעלה הוסיפו המון לדעתי, במליחות ובקראנצ'יות, וקינוח א' עבר בהצלחה.

כמה דקות של רגיעה ומים קרירים הובילו לקינוח השני, שהיה קר יותר ואף מוצלח יותר מקודמו, בדמות סורבה קלמנטינות. גילוי נאות מסורתי - קלמנטינות זה לא הקאפ אוף טי שלי, בדמותן הטבעית. יותר מדי עבודה ולכלוך בשביל רווח קטן למדי וטעם תפוזי בכאילו - זה לא זה. אממה, הסורבה היה פשוט נהדר. מתוק-חמצמץ, מרענן מאוד, עם חתיכות קלמנטינה [שלא דרשו עבודה ממני ולא לכלכו אותי!] - פשוט כיף כתום וקפוא. אקורד סיום נהדר לארוחה.

איך אסכם? סופסוף הגעתי לאכול במקום שסימנתי כבר מהביקור הראשון שלי בשוק כשרק עברתי לעיר, ותודה לאל שזה קרה. צוות חביב ואדיב, אווירה רגועה [למרות שכנראה נהיית לחוצה יותר בעתות עומס], הרגשה נעימה, אוכל מעולה ולא בהכרח רגיל ומחיר זול עבור התמורה הנהדרת [48 שקלים לכבד קצוץ ולינגוויני תרד, 49 שקלים לכדורי הבשר השוודיים וסשימי סלמון, 17 שקלים למוס השוקולד ו-17 שקלים לסורבה הקלמנטינות].
 
תודה על הדיווח והתמונות...מנת הלינגוויני

נראת ממש טוב...
הלחם נראה כמו לחם רגיל מהסופר....כמה אנשים הייתם?
2 פרוסות נשמע מעט קמצני....האם הלחם היה בתשלום?
 

זעתרן1

New member
הלחם

הלחם אכן היה לחם לבן פשוט וטוב, ושתי הפרוסות הללו חודשו בשתיים נוספות ברגע שהן נגמרו. כמובן שכל זה היה ללא תשלום נוסף, פשוט מקבלים את זה לשולחן ברגע שמתחילים לאכול...

והיינו שני אנשים :)
 

העצלנית

New member
מקום מקסים ביותר

אוכל טוב מאוד במחירים מצחיקים יחסית לתמורה.
ברור לך שמישהו רוצה שתהנה.

אנחנו אכלנו פטה ועוד משהו להתחלה ואת הלינגווני הזה או דומה אבל עם שרימפס, כדורי הבשר היו מצוינים.
הכל בנדיבות ודיוק כיפי כזה.

אני זוכרת שגם לקחנו שתי כוסות קאווה במחיר סביר פלוס.

יופי של דיווח אני מתה לחזור לשם במסגרת איזה חופשה
 

זעתרן1

New member
לדעתי הוא חצה את רף החביב

האוכל באמת לא מורכב מדי, אבל הוא טעים מאוד וזול מאוד והיה פשוט כיף לשבת שם.
 

lriemann

New member
מקום חביב וזהו

אוכל פשוט וטעים, אבל לא משהו מיוחד, כולל כדורי הבשר המהוללים ששובחו בעכבר העיר.

אופציה חביבה אם נמצאים בסביבה.
 
ביקורת מצויינת ותמונות מעוררות תאבון

האוכל נראה ונקרא אמיתי מהביל ומעורר בלוטות הטעם
וסרט הויקינגים האהוב עלי הוא אריק הויקינג

https://www.youtube.com/watch?v=Gdq8u9lTdlA
 

זעתרן1

New member
אוקיי זה נראה סרט הזוי ואדיר!

אחפש אותו. הייתי אז רק בן שנה D:
 
אולי רק לחובבי מונטי פייטון?

אני צפיתי המון אבל
אלף- חובבת הומור בריטי
בית -חובבת מונטי פייטון ידועה.
גימל- דור אחר לגמרי....
מעניין מה פרגית כמוך יחשוב
סביר להניח שתקטול
 

Gרר

New member
תודה על הדיווח

טוב לשמוע שיש יותר ויותר מקומות ראויים לאכול בהם באיזור של שוק הכרמל. פעם היינו עולים את כל שינקין לקפה תם או לאורנה ואלה, מרוב שהמבחר בשוק היה מאכזב. לאט לאט מתפתחת שם סצינת אוכל ראויה וטוב שכך.
 
למעלה