שיין אנד שארפ - רחוב יגאל אלון תל אביב

salo22

New member
שיין אנד שארפ - רחוב יגאל אלון תל אביב

ארוחת ערב אמצ"ש אליה הוזמנו על ידי זוג אורחים המבקרים בארץ, תפוסה בהחלט דלילה יחסית של כשליש מסעדה בהערכה זהירה מאוד.
נפתח בנקודה מוזרה שקשורה בשירות – הוא ניתן על ידי כמה גברים צעירים, סה"כ נחמדים אבל לא שירות ברמה גבוהה במיוחד, יותר כזה לצאת מידי חובה. הם היו לבושים כאילו היו חלק מצוות המטבח, עם בגדי עבודה במטבח סינר וכולי, זה החלק המוזר, לדעתי סיכוי טוב שהם כן מין קרוס צוות מטבח שירות, אולי בניסיון לחסוך בעניין כוח האדם.. בכל אופו לא אהבתי את התופעה.

האוכל (מחירים באתר) –
ראשונות – התחלקנו כל זוג בערך על ראשונה, האחת הייתה כרובית בתנור עם גבינה כחולה, הראשונה העדיפה מבין השתיים, אבל גם היא לא שוס גדול.. אפשר להשקיע יותר בטעמים ובהכנה, למרות שבגודל ועם תוספת שמנת חמוצה ו"רסק" עגניות ופלפלים ירוקים בצד, זו מנה נדיבה יחסית, אבל חסרת כל כיוון ייחודי ומרגישה כאילו הוכנה קצת "בלי נשמה", עניין שהרגשנו למעשה לכל אורך הארוחה.

הראשונה הנוספת הייתה מנת קוביות חציל בטמפורה עם שלל רטבים מסביב, כלאמר משהו כמו טחינה, יוגורט, רסק עגבניות ועוד משהו.. גם כאן רצון לעשות משהו לעוס יחסית בעיקר במסביב, אוכל שלצערינו עושים יותר מידי ממנו כאן, אך יותר מזה הרעיון לעשות טמפורה לחציל שעבר אומנם גריל לפני, הוא גרוע מאוד, מנה מיותרת ודי יקרה למיטב זיכרוני.
הלחם והחמאה היו בהחלט נדיבים והוגשו למיטב זיכרוני ללא חיוב – נקודה חיובית מרכזית בראשונות.

עיקריות – הרוב הזמינו המבורגר במידות עשייה שונות, האורחת אהבה מאוד, לדעתי המבורגר נחמד אבל שוב דבר ליפןל עליו במיוחד. התוספות היו סבירות, צ'יפס דקיק די טוב אבל חסר מעט קראנצ'יות, ירקות צלויים במין מנת אנטיפסטי תוספת כזו, היו מבוצעים די גרוע לדעתי, גם יותר מידי עגבניות וחצילים כאילו עשינו מנגל חובבני כזה.
היה גם דג בורי עם אותם ירקות קלויים ובביצוע שלטעמי היה די גרוע גם הוא, למרות שזוגתי פסקה אכיל. בשביל 90+ ש"ח, לדעתי זו מנת פארסה, למרות כמות יפה יחסית של הדג ובכל זאת בורי בריכות.

לא הזמנו קינוח וקיבלנו עם הקפה משהו הזוי ולטעמי מיותר וחובבני מאוד של גלילות מרנג חמצמצות (דווקא די נעימות עוד יחסית לשאר), עם הררי קצפת וקישוטי קיווי.. הקיווי היה טוב אגב, אבל חבל מאוד שטרחו להביא המנה כצ'ופר לשולחן, היא רק חיזקה אצלי את ההרגשה שמדובר במסעדה בינונית מאוד, גם מתיימרת מידי כנראה, שלטעמי ולדעתי מבחינת האוכל (וגם המסביב) עושה את הדברים פשוט לא נכון וסליחה, גם קצת "מיושן חובבני".

אז נכון שלא ניסינו את הבשר המיושן שמוצג ונדחף לראווה בחלון צדדי כאילו זה כבר 90% מהעבודה במסעדה כזו, אבל בהחלט היו ציפיות לביקור הראשון בשיין אנד שארפ והופתענו בלי שום ספק לצערי לרעה וקיבלנו פחות או יותר חוויית יאם צ'ה בינונית "ישראלית\אמריקאית\מערבית", עם קצת יותר נזק לכיס (של המזמינים).
גם אם הסטייקים אמורים להיות גולת הכותרת והסיבה להגיע, הייתי מצפה שכל התפריט לרוחבו יהיה בישול מעניין ומוצלח, אז סורי, לא עבד בשבילי ובהחלט לא רואה ביקור חוזר מעבר.
 

salo22

New member
בכיף תודה לך


 
חבל שלא הזמנת ברווז...הוא לא פאר היצירה

אבל בתור מסעדה בין הבודדות המגישה ברווז, הייתי הולכת על זה.
 

salo22

New member
הייתי מודע לזה שיש

וגם שיחסית הומלץ בעבר, אבל זוגתי לא מחבבת כל כך ברווזים לצערי, לכן לא היינו חולקים המנה וגם היה קצת לא נעים "להתחזר" כשמזמינים, בכל זאת מנה יקרה יותר ב 120 ומשהו ש"ח.
בנסיבות אחרות אין לי ספק שהמנה הייתה עולה על השולחן, אבל מעבר לזה, משהו פשוט לא התחבר לנו די בגדול עם המקום, אולי כשיש יומרה משמעותית ומקום שלכאורה משדר משהו יוקרתי יותר החוצה ובפירסומים, הציפיות היו גם די גבוהות..
 

oreldi

New member
אכן מסעדה מאכזבת

המסעדה גם לטעמי לא מספקת את מה שהיא מפרסמת .
זכורה לי עד היום מנת הכבד שהזמנתי שהגיעה מדממת לחלוטין עם תפוחי אדמה נוראיים שספוגים בשמן. לא מבין איך מנה כזאת יוצאת מהמטבח.
ולגבי הברווז- המנה שהוגשה היתה יבשה. לא שוס גדול
 

salo22

New member
בהשוואה

לחווייה מלפני כמה שבועות במקום כמו הבסטה בתל אביב, אין לי שום ספק באיזה מהמקומות ניכרת תשוקה ואהבה לאוכל ולמה שעושים ואיזו מהמסעדות בעיקר מתיימרת ליצור אווירה יוקרתית אבל לא מרגישים שום נשמה והשקעה מיוחדת מצד המטבח, בין אם האנשים האמורים נמצאים שם או לא, אותי כמובן זה לא אמור לעניין. לא מספיק לעשות לראווה חדר יישון ולהציג הנתחים כאמצעי פירסום ו"הגביע הקדוש", מסעדה זה הרבה יותר מזה. אגב לא קראנו פה לדעתי כמעט אף דיווח שקשור לאותם מנתחי בשר מדוברים, אני כמעט בטוח שהרמה היא לפחות טובה אבל כנראה שזה לא בדיוק סיגנון שאנחנו כאן מחפשים יותר מידי ותמיד גם עניין של עלויות, מה לעשות.
אולי באמת שיין אנד שארפ מסעדה שמכוונת ל"שועי" האוהבים בשר ? אגב היו שם בשולחן שתיים כמה פרצופים מפורסמים בהחלט מהכלכלה המקומית (רק שלא בטוח שאדייק בשמם ובכל מקרה..) וגם כמה אנשי עסקים די "חזקים" אוהבי אוכל שיצא לי בעבר לדבר איתם בנושא משום מה תמיד העלו המקום כ MUST TRY, מי יודע אולי באמת הם זוכים שם לארוחות טובות במיוחד "מתוקף", אולי זה טעמם, אולי גם הם לא ממש יודעים כמו שהם מתיימרים להבין או לדעת, הכל יכול להיות.. מצד שני תחושתי על המקום כמובן לא יכולה להיות חד משמעית מידי בעקבות ביקור אחד מסכן שלא הגיע לכלל בדיקת התפריט באופן מקיף יותר.. אבל זה מה שיש..
 

oreldi

New member
מסכים לכל מילה

תשוקה ואהבה לאוכ עושים את ההבדל. אם יש תשוקה אז כל שאר הדברים החשובים (ביצוע, חומרי גלם, שירות וכו') בדרך כלל יהיו טובים יותר
 

מיכאל ג

New member
מנסיון העבר שלי במסעדה

יש לה כמה מנות ראשונות ששווה לנסות, הפופקורן שרימפ וכנפי העוף ללא העצמות. נדמה לי שגם הטייגר שרימפ במנות העיקריות.
הקריספי דאק, לפי התוספות (פנקייק, הויסין בצל ירוק ומלפפון), אמור להיות סוג של פקין דאק, אבל שיטת העשיה של הברווז היתה רחוקה מאוד ממה שניתן למצוא בסין (אלינו הוא הגיע שרוף מבחוץ, לא קריספי).
הבשרים עצמם לא זכורים לי כמשהו מיוחד.
 
למעלה