אז מה אכלתם בסוף השבוע?

trilliane

Well-known member
מנהל
בשישי בערב הזמנו ממינה טומיי סטיישן (חיפה)

(הסניף הקטן של המסעדה בקסטרה עושים משלוחים; הם יושבים ברחוב מוריה לקראת מרכז הכרמל). הבחורה שענתה לטלפון הייתה סבלנית ואינפורמטיבית, דאגה לציין בפרוטרוט את מידת הפיקנטיות של המנות וכל דבר שעלול להיות בעייתי. ביקשנו להוציא או לשים בצד רכיבים/רטבים מסוימים וכך היה. נאמר לנו שהשליח יגיע עד שעה, הגיע אחרי חצי שעה. המשלוח הגיע ארוז כהלכה (יש להם כלים מוצלחים בעיצוב מותאם להם), האוכל היה טעים ובמוצ"ש התקשרו אליי לקבל משוב (ולא בפעם הראשונה, זה כנראה הנוהל שלהם).

עבורי זו הייתה חוויה מתקנת אחרי שהשבוע הזמנתי (טייק אווי) מ"פרנג'ליקו" לרגל מבצע סושי 1+1. המחיר יצא משתלם מאוד אך הסושי לא היה מוצלח ברובו, לצערי.
 

foofoo77

New member
שבת ביתית

בחמישי תוכנן לייט נייט במוזס אבל תודות לבחור בסרט שהתקלח עם האפטר שייב המדגדג באף ... נאלצנו לוותר ולקחת כדור פראמין (אנשים , תחשבו לפני שאתם יוצאים לסרט).
בשישי בבוקר פקדנו את באבט שפתחה סניף חדש ברמת השרון צמוד לשופרסל בסוקולוב.
שיחיה אכל ואפל אחד חצי עם מחית ערמונית וחציו עם ריבת חלב.
אבא שלי ואני חלקנו אחד עם רוטב שוקולד חם וקצפת שהיה מעולה ונזל לאבא שלי על כל החולצה.
ביחד עם אספרסו אחד 64 ש"ח מוצדקים וכיפים ואני כבר רואה איך הישבן שלי יגדל עכשיו כשהיא כל כך זמינה אלינו.
בערב הגיעו האחים שלי על נשם וטפם , אפיתי שלושה עופות , סיר קציצות אימתני , המון סלטים , אורז ואטריות מאודות. לקינוח עוגת שוקולד שנגמרה עד תום.
בשבת הוספתי חבילת פסטה לקציצות שנשארו ואפינו ביחד עם הקטין (בן 2.9 איך זה קרה?) מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס.
בערב יצאנו לפיאצה עם זוג חברים , אכלנו קרפצ'יו חביב מאוד , אני אכלתי פסטה ברוטב רוזה , שיחיה אכל לזניה , היא אכלה פסטה כוסמין והחבר אכל פסטה עם שרימפסים. כולנו נהננו . ויתרנו על קינוח לטובת התקף לב בצורת גורר של עירית תל אביב (אני עדיין באפטר שוק מהדו"ח של 500 ש"ח שקיבלתי בחג).
שבת מקסימה התאוששות משבוע קשה שהיתה מאוד דרושה.
 

salo22

New member
סופ"ש

הסופ"ש פחות או יותר התפתח מציר דגים שהכנתי ביום שישי.. בשישי סתם ב]ינוק של אמצע היום לפני הארוחה המרכזית, מין סביצ'ה סלמון פשוט מאוד שנכבש בסאקה, מירין, סויה, ג'לי של מירין+זסט ומיץ של ליים ונגיעות "טוביקו" כתום מאילתית, מין הומאז' קטן למנה של פופינה

מנה שנייה הייתה פרוסה של לחם שיפון נחמד שמצאתי בטיב טעם ממאפיית רומן ועליה פרוסות של תום הולנדית חביבה שנשארה מהקניות בכרמל של שבוע שעבר. הכל נשטף עם בירה אואזיס נעימה של נגב, לא צריך כמעט יותר..
יותר מאוחר בארוחה, לפתיח הציר של הדגים לכיוון תאילנדי עם חלב קוקוס ותבלינים, מיני ירקות ושרימפס. מנה עיקרית סושי בבנייה עצמית עם סלמון וקצת בס. שתינו עוד קצת בירה, המרענן הרישמי של הקיץ (וגם החורף..). לקינוח גלידת קשיו, בננה ושוקולד מריר.
בשבת בבוקר חגיגה מושחתת של לביבות טוורוג עם שמנת חמוצה וריבות. הארוחה המרכזית המשיכה סוג של אפטראפקט מהארוחה בפופינה, לראשונה אותם פרוסות לחם שיפון עליהם סוג של קפונטה שיצאה מעולה בתנור משלל עגבניות שרי טעימות, פלפלים מסוגים שונים ובעיקר פרוסות דקות של חציל תאילנדי, מעל זה פקורינו וקצת השחמה, כמה פשוט הדבר הזה יוצא כל כך טעים, אבל חשוב לתבלן "היטב" הקפונטה
למנה עיקרית ריזוטו אורז שחור עם יותר מידי פקורינו ועל זה כל אחד בנה לו מהפילטים של הבס ששימש לציר, שרימפס מוקפץ וגם קצת שאריות אספרגוס, שיהיה..
שתינו גוורץ שאטו מישל\קולומביה קרסט, לפחות מה שנשאר אחרי ששפכנו חלק לריזוטו..
אה כן גם סלט של פקוס טרי בצד, ירק חביב.. לקינוח עוד גלידה והתוצרת האחרונה של המייבש, קיווי יבש מצויין, כנ"ל ניסיון ראשון מעולה של צימוקים (רק צריך להעביד את המכשיר איזה יומיים בשביל זה), שושקה מיובשת טעימה מאוד..
 
אפשר מתכון ללביבות?

בדרך כלל אנחנו משתמשים בגבינה הזו למילוי מאפים, נחמד יהיה לנסות משהו שונה.

כמובן שכרגיל כל מה שאתם מכינים נשמע מצוין.
 

salo22

New member
תודה רבה, כן בטח

הכיוון הכללי רשמתי בעבר :
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=170550863
זה הבסיס שזוגתי אמרה לי בעבר ואפשר קצת לשחק עם זה בטעמים, כמו להוסיף מעט יוגורט פרי איכותי לבלילה, תמציות מעניינות.. נראה לי שעדיף לשמן מחבת גדולה עם קצת ספריי שמן אבל גם מריחת שמן-זית בסדר. חשוב שהלביבות לאחר הפכיסה עם כף היד של הכדורים לא יהיו עבות מידי ובהחלט אחידות יחסית בגודל, מסדרים כמות יפה במחבת וצורבים יפה משני הצדדים ואז אש קטנה כאילו קצת מבשלים אחרי שמכסים כל המחבת בנייר אלומיניום או פשוט מכסה..
הטוורוג מאוד מעניינת לטעמי לבישול, זה גם ערכים טובים יחסית ולא איזו גבינת שמנת רבת אחוזי שומן, ולטעמי זה גם יוצא מרקם נעים מאוד, אומנם לא עוגות חלביות מושחתות אבל נניח הכנו יופי של עוגת טברוג אננס דיאטתית יחסית בעבר ולבטח אפשר לחפש ולמצוא מתכונים טובים נוספים..
 

bruno01

New member
ג'מס, הבסטה וקצת בישולים.

טוב, ג'מס לא היה באמת בסופ"ש, אלא ברביעי, אבל נמתח קצת אתת ההגדרה...
אחרי שמצאנו את עצמנו רואים סרט בקניון איילון בשעה 14:50 ברביעי (ככה זה כשרוצים לראות סרט שבשאר ההקרנות מדובב), שירונת ואני יצאנו ממנו די רעבים, והחלטנו לנסוע לג'מס שנמצאים לא רחוק יחסית. בדרך גם עצרנו בבייגלה שנמצא ברחוב של בכור את שושי. הבייגלה המלוח נורא שלהם פשוט ממכר, ושירונת אהבה את הפיתה העיראקית הרכה שלהם שנאפתה לנו במקום. 3 בייגלה ענקיים (בגודל של בייגלה ירושלמי בערך) ופיצה אחת עלו לנו 17 ש"ח. עד שהגענו לג'מס אני כבר חיסלתי בייגלה שלם ושירונת כמעט את כל הפיתה.
כשהגענו לג'מס היה יחסית ריק (בכל זאת, רק 18:00 בערך) אבל לאט לאט המקום התמלא, ושנינו דיברנו והתרשמנו לטובה מהקהל המאוד הטרוגני שפוקד את המקום, משהו שלא רואים בהרבה מקומות בעיר הגדולה. איכשהו יצא שהלכנו רק על אוכל מטוגן ושמנוני, וכומבן שאחרי המאפים בדרך גם הזמנו יותר מדי.
טבעות בצל (29 ש"ח) לראשונה היו מצוינות, עם בלילה טעימה ודי קשיחה ופריכה, והגודל של המנה היה נדיב ביותר.
פיש אנד צ'יפס (56 ש"ח) שהזמנתי אני היו טעימים, אם כי כל חתיכות הדג קצת נדבקו אחת לשניה בטיגון והיה צריך להפריד ביניהן. הדג הגיע על ערימה עצומה של צ'יפס דק בסגנון מקדונלדס, ולא השתלטתי אפילו על חצי מהכמות שלו.
כנפי עוף (56 ש"ח) של שירונת היו 8-10 כנפיים די עצומות בגודלן (אני לא מוצא כאלה כנפיים בשרניות בסופר) שטוגנו בפנקו ועליהן נמרח גם רוטב סצ'ואן לדברי המלצר. הרוטב לא היה ממש סצ'ואן ויותר דמה לסוג של מייפל פיקנטי, אבל היה ממכר בהחלט וגם קיבלנו קערה רטנה נוספת שלו כשביקשנו.
שירונת הלכה על חצי ליטר של האמבר אייל שלהם, ואני על שליש של בירת החיטה שהיתה קלילה ומצוינת ממש. אלו היו שעות HAPPY HOUR ולכן גם קיבלנו בירה נוספת באותו המחיר (שאני לא ניצלתי מחמת נהיגה).
סך הכל, חוויה נעימה וכיפית, עם שירות מאוד חברותי וחביב, מוזיקה נעימה (שילוב של רוק ישראלי ורוק קלאסי) וחשבון שעמד על 201 שקלים סבירים ביותר, בהתחשב בגודל המנות ובשתיה.

בשישי, צהריים בבסטה עם pixelss ובעלה, בעיקר כי רצינו לטעום סוף סוף razor clams שהיו שם בעקבות שישי-צדפות שהם אירגנו. כשהגענו בסביבות 14:30 היה מפוצץ לגמרי, אבל שולחן אחד התפנה די מהר. היה להם קצת קשה לעמוד בלחץ, והמלצריות שם שגם ביום רגיל מתקשות לתפקד, לא ממש הפגינו סימני שליטה. האוכל איחר להגיע, המלצרית שלנו לא ממש הצליחה לפתוח את בקבוק היין, ובכלל מאוד חבל לי שהם לא מהדקים את עניין השירות שם, והמלצריות כמעט תמיד נותנות תחושה של "עושות טובה". זה מאוד מבאס, כי אני באמת אוהב את המקום.
מנת ה-razor clams כללה שש יחידות (79 ש"ח) שבושלו/טוגנו? קלות ברוטב קליל שאני חושב הכיל בעיקר חמאה ושום. הן היו חביבות והזכירו לי בעיקר קלמארי קצת יותר צמיגי מהרגיל. היה שווה בשביל הנסיון, אבל לא בטוח שאזמין אותן שוב.
אכלנו גם סלט טאבולה (49 ש"ח, נדמה לי) שהיה מצוין, עם חיטה שלמה במקום בורגול, וחתיכות קטנות של גבינה קשה ומלוחה. אחלה סלט שניגבנו היטב את הרוטב שלו עם הלחם.
פרוסות של לשון (28 ש"ח) היו טעימות, אם כי כוסו בקצת יותר מדי שמן זית שהשתלט מעט על הטעם שלהן.
גדי בלבן אמו (99 ש"ח אם אני לא טועה) היה מנה של תבשיל בשר גדי, שבשול ארוכות בלבן עזים והוגש עם תבשיל פשוט מעולה של פריקי לצידו. לא מנה גדולה, אבל בשר רך ונהדר, ברוטב סמיך ועשיר, שמאוד נהננו ממנו.
שייטל צרוב ושעועית ירוקה (69 ש"ח) קצת איכזב, בעיקר כי השעועית היתה קרה מדי (כמעט כאילו הוצאה מהמקרר, אבל לא ממש). פרוסות הבשר עצמו היו דווקא מצוינות, צרובות מבחוץ וכמעט רייר מבפנים.
קינחנו בדובדבנים ותותי עץ על מסקרפונה (42 ש"ח) שהיה טעים כתמיד. תותי העץ הושרו בליקר או ברנדי, והמסקרפונה היתה שמנה וטובה. בחשבון ראינו שהקינוח (+אספרסו אחד שהזמנו) היה על חשבון הבית.
שתינו גם יין ישראלי מצוין שלא שמעתי עליו לפני כן ואני לא זוכר את שמו.
לא הארוחה הכי VFM בעולם (יצא לנו בערך 175 ש"ח לאדם לפני טיפ), אבל נהננו למדי, למרות הבעיות בשירות. אני עדיין חושב שהכי כיף לאכול שם בעסקית או בבראנצ' השבת, ולקבל תמורה טובה הרבה יותר.

בשבת, יום של בישולים אצל חברים. הכנו לחמניות שום ופרמז'ן מבצק מהיר הכנה של שירלי נמש (בצק שמכיל יוגורט וקוטג' ולא כולל שמרים אלא אפקת אפייה וסודה לשתייה) שיצאו מצוינות וסופר ממכרות, המון לביבות כרובית מטוגנות על פי מתכון של לביבות ברוקולי מהבלוג smitten kitchen. מתכון מצוין שלא כולל יותר מדי תוספות לירק (כמו גבינות וכאלה) שמאוד אהבתי, תפוחי אדמה פרוסים דק במנדולינה ואפויים בתנור עם שאלוטס, שום וצ'ילי, וקינוח אדיר ומאוד אמריקאי שהוא סוג של סינבון ענק ומשפחתי שפורסים לפרוסות כמו עוגה רגילה, מהבלוג sprinkle bakes. מושחת ונהדר כמו שזה נשמע, ובצק השמרים שלה באמת נהדר ומאוד נוח לעבודה.
 
מתה לנסות את ה Razor clams בהזדמנות

שמחה לראות שג'מס נשארים יציבים וטובים - יש מקום למבשלות כאלו בארץ.
 

החתולית

New member
Same here

מאד רציתי לנסות רייזור קלאמז, אבל לא יכולתי להצטרף לארוחה בגלל מפגש של פורום אחר (שהיה מצויין).
 

אושר מ

New member
אנחנו ניסינו אותן בברצלונה

וזה לא היה בכלל כמו קלאמרי משודרג... זה היה מאוד טעים ובשרני כזכור לי...
 

bruno01

New member
אני חושב שאלו שהיו פה

קטנות ודקות הרבה יותר מאלו של ברצלונה.
ביס אחד של בשר, שחילקנו לשניים כדי שיספיק ליותר
, בכל אחת מהן.
 

יויו13

New member
תודה על הדיווח ,לגבי הבסטה כבר כמעט

החלטתי שאני נותן עוד צ'אנס
אבל איך שהוא (לא בכוונה ) שכנעת אותי לוותר.
 
התחילו חגיגות יום הולדת


בשישי החלטתי ללכת על ארוחת צהריים קלילה וצליתי בתנור גזרים, סלקים בכמה צבעים ובטטות. התבאסתי שלא קניתי יוגורט כדי להכין מתבל אבל היה מעולה


בערב היינו בקפה 48 שדיווח עליו נמצא כאן בעמוד.

בשבת הייתי אצל ההורים בארוחת יום הולדת - אבא שלי הכין נתחי שפונדרה braised עם יין אדום בצל והמון שום, לצד פירה. קינחנו בעוגה מלאת קצפת שסבתא שלי הכינה ליום ההולדת. שתינו סובניון בלאן של תבור שאחי הקטן קיבל לפסח ולא יצא לנו לפתוח, היה מרענן ונחמד.

בערב אחרי רבע גמר פלייאוף קפצתי עם זוג חברים לפורטר לבירת יום הולדת בקטנה, בדרך גם דיברתי עם הצוות כדי לארגן שולחן לבירהולדת בהמשך השבוע אכלנו קלמארי מטוגן שהיו... קלמארי מטוגן, טעים אבל סטנדרטי, פיש אנד צ'יפס שאני מאוד מחבבת שם והמבורגר. קינחנו בקינוח תותים שלהם - טעים, אבל זה שאכלתי ערב לפני בקפה 48 היה מוצלח יותר.
הפורטר הוא פאב הבית שלי וככזה אני תמיד אחזור אליו - היחס והשירות שאני מקבלת בנוסף למבחר הבירות המעולה ולאוכל שבסך הכל הוא טוב הופכים את המקום לכמעט ברירת מחדל.
 
לווינסקי במיטבו

יום שישי התחיל כרגיל בבוסטוק ואספרסו בנומילי (לא יכול להתחיל את יום שישי בלי המנה הקבועה) אבל משם הדברים רק התפתחו
לווינסקי אחרי הפסח היה מלא, אבל היו הרבה מציאות
אצל חיים רפאל העסקים כרגיל- זיתים מרירים מעולים, טפנד זיתים, עלי גפן שהפעם היה בהם משהו מתקתק ממכר, קופסא קטנה של סלמון כבוש קלות, קובבית פטה היישר מסולניקי, צפתית של קדוש, חתיכה יפה של גבינת ניו אמסטרדם כתמתמה וחריפה במידה והפעם עוד הפתעה- גוש עצום בצורת של דלעת של פרובלונה מעולה- כמובן שלקחתי חתיכה קטנה.
עוד הפתעה על המדף- בקבוק פסטיס גדול ב-80 ש"ח, אניס שמשום מה מוזנח בארץ אבל כל כך מתאים לקיץ הישראלי.
דלת ממול ביום טוב- חלווה עם שקדים מתורכיה, נקניק סולגוק יבש יבש שהולך מעולה עם כל כוסית אלכוהול.

והוראות הכנה לבית- חותכים כמה עגבניות אדומות משמש,מלפפון וצנונית, מפוררים מעל צפתית של קדוש וזעתר טרי ומערבבים טוב, פורסים מסביב את כל שאר הפרודוקטים ויש לכם את הארוחה המנצחת של השנה, מומלץ עם כוסית פסטיס בצד
 
למעלה