קפה אירופה במתכונתו החדשה

קפה אירופה במתכונתו החדשה

בעקבות השינוי במטבח חזרנו לקפה אירופה לבדוק מה קורה. לפי השמועות לחבר'ה מהבאסטה נמאס לתחזק שני מקומות והם חילצו לאחור. המקום נסגר ונתפתח מחדש לאחר ששרון כהן מהשילה לקח על עצמו את המטבח. חיבבתי את הגלגול הקודם של קפה אירופה אבל חשבתי שהVFM בעייתי. שמחתי לראות שמלבד שינויים מינוריים הגרסא החדשה שמרה על העיצוב המעולה של המקום.
המקום נראה מפוצץ בשישי בערב אבל למרות זאת נמצא לנו מקום על הבאר למעלה עם הגעתנו ללא הזמנה. התפריט מחולק לקטגוריות לפי מחירים, מ19 שקלים עד 69, בקפיצות של עשר.

היינו שלושה וחלקנו את כל המנות.
פתחנו בפלפל פדרון מטוגן (19), שרימפס, קלמרי, שום, פטרוזיליה, פלפל חריף וגרידת הדרים (49) ופיתות עם מעורב מהים, ציזיקי, בצל, סומק, סחוג ופטרוזיליה (49). הפלפלים היו מאכזבים, שבעה בודדים, חלקם מרירים מאוד ללא מספיק מלח. מנת השרימפס קלמארי היתה מעולה, עם רוטב נהדר וניחוח הדרים בולט. המעורב היה טעים, אם כי אני חושב שטעמי הדג (שאין לי מושג מהו) נעלמו לחלוטין מאחורי תבליני המעורב הדומיננטיים.

המשכנו לתמנונים ביין אדום, תפוחי אדמה ונקניקיות לבנות (69), ריזוטו שחור עם קלמארי, מולים וגרידת לימון (69) ותבשיל צוואר טלה, ארטישוק ועגבניות עם עלה פסטה (69). התמנונים היו המנה המצטיינת של הערב בעייניי, זרועות רכות שהשתלבו מעולה עם הרוטב ותפוחי האדמה. הנקניקיות היו מיותרות בעיניי אבל לפחות הן לא הפריעו. הריזוטו היו עשוי לעילה אבל היה חסר לו קצת תיבול (אם לצטט ממשחקי השף, הראו פה טכניקה אבל יש בעיה בטעמים). מנת הטלה היתה מאכזבת בעיניי, המרכיבים השונים לא התחברו ועלה הפסטה היה עבה מדי. חבריי לארוחה דווקא אהבו, נשארנו חלוקים.

קינחנו בסברינה מעט דחוסה מדי אך טעימה וממתק שוקולד נחמד.

ביחד עם בקבוק הרי יהודה של צרעה יצאנו ב580 לפני.
לסיכום, למרות מעידות נקודתיות נהננו מאוד ואני חושב שהשינוי הביא שיפור בתמורה לכסף. אציין במיוחד את איכות פירות הים וכבר שמתי את עיני על שיפוד שרימפס קריסטל שראיתי מסתובב שם.
 

אושר מ

New member
נשמע כמו אופציה יחסית שפויה לאוכל של שילה

לצערי לשם לא יצא לי לחזור מאז ביקורי הראשון לפני כשנה, בעיקר בגלל המחירים. אולי קפה אירופה החדש יהווה פתרון
 

החתולית

New member
על הדיווח

גם בשילה לטעמי מנות פירות הים הן הטובות ביותר, במיוחד הקרות ביניהן.
 
מעורב מהים...

לקחתי את המנה הזאת בשילה לאחרונה, שם היא מתומחרת לפי משקל וממש התאכזבתי.
 
אני חושב שזאת מנה קצת שונה

זכור לי שבשילה המעורב כולל גם פירות ים ופה היה רק דג. האם בשילה זה מגיע בפיתה?
 
לא בפיתה אלא על ציזיקי (בצלחת)

ולא, אין בו פירות ים, רק דגים והרבה הרבה תיבול ובצל מטוגן וגם אני לא הרגשתי בטעם הדג מרוב תבלינים. משום מה חשבתי שהדגים יגיעו שלמים (דגים קטנים כאלה כמו ברבוניות וסרדינים..) ולמעשה הגיעו חתיכות שאריות דגים מבושלות עד כדי ייבוש עם תבלינים ומליחות מוגזמת בצורה מאוד לא אסתטית על הצלחת. מחשיד שאולי ניסו להסתיר את הטעם האמיתי של הדג. האמת שהתאכזבתי בכלליות מכל הביקור שם אבל זה כבר לפוסט אחר...
 

bruno01

New member
נשמע כמו גרסא ידידות יותר לכיס של שילה

וזה מצוין מבחינתי.

אני חושב שהדג במנת המעורב אמור בעיקר לשמש מצע חלבוני לרוטב ולתבלינים, כך שלא נשמע לי ממש נורא.

תודה על הדיווח, מעורר חשק לקפוץ לשם.
 

Gרר

New member
לי נראה שאני בכל זאת אעדיף את שילה

אוהב את האוירה שם. אוהב את הישיבה על הבר הקטן. אוהב את זה שלא זכור לי שנתקלנו שם במעידות בביצוע. ומת על המאפה סרטנים שכנראה מכינים במיוחד בשבילי כי מעולם לא שמעתי שמישהו הזמין את זה.

לקפה אירופה אולי ניקח פעם את הקטנה.

נכון שיותר יקר בשילה אבל לא כל יום אנחנו יו.אים אז כשיוצאים אני מעדיף סוג א.
 
השאלה היא איך השירות היום

כשהיה בידיים של החבר'ה מהבסטה השירות היה היפסטרי במובן הרע ביותר של המילה וגרם לי לקום אחרי 20 דקות ופשוט ללכת מהמקום. אם השירות השתפר נשמע שבהחלט שווה לתת הזדמנות
 
לדעתי יש שינוי לטובה בגישה

למרות שנתקלנו בכמה קשיים למעלה על הבאר, נראה שההפסטריות חלפה לה.
 
למעלה