טאנטי באצ'י ביקור בכורה

Gרר

New member
טאנטי באצ'י ביקור בכורה

[קריית טבעון]

אחרי טיול קטנטנים מקסים של החברה להגנת הטבע בקרני חיטין (סוף סוף הקטנה הראתה לנו שהיא יודעת ללכת גם על סלעים ולא רק על הגרניט פורצלן של הקניון) חיפשנו מקום נטול מצות שקרוב לצומת גולני [20-25 דקות נסיעה] ומה שקפץ מיד לראש היא טאנטי באצ'י בקרית טבעון. על אחת כמה וכמה שקראנו שהמקום ידידותי לילדים.

בקשר לאוכל - פיצה שהאישה חשקה בה היתה חסרה, אז פיצה לא יצא לנו לטעום שם. מה שכן טעמנו זו מנה אחת של פסטה (רביולי רוקפור ואגסים) מנה אחת של ניוקי (בתוספת ראגו) ומנה אחת של ריזוטו, מהספיישלים של אותו יום, שמה שאני זוכר ממנה זה בעיקר ערמונים והאישה אולי תזכור עוד.

כל שלוש המנות בלטו באיכות של הביצוע. הניוקי היו מנה מושלמת לחסרי שיניים: מתפוגגים בפה בלי ללעוס אותם בכלל. הבצק של הרביולי היה בדיוק בעובי המתאים ביחס למילוי. המרקם של הריזוטו היה מצויין ונעים. הבשר היה רך ומוצלח. מבחינת איכות הביצוע הכל היה ללא רבב.

מבחינת הטעם - היה סביר, אבל לא משהו מעבר. הרביולי היה המוצלח יותר מבין המנות. הריזוטו היה נחמד אבל קצת משעמם. היה חסר לי בו משהו שירים אותו מעבר ל"סתם" ריזוטו. הראגו היה הפחות מוצלח. לא יודע מה הוסיפו לבשר, עלה תבלין כלשהו או משהו אחר, שנתן לו טעם לואי מעט חמצמץ שקצת הרס לי את ההתרפקות על העומק של הטעמים שאני מחפש בבשר בבישול ארוך.

לקינוח המנה שהכי משכה את העין היתה טארט שקדים אגסים שלהם שהבנתי גם שהיא מאד מבוקשת שם. כאן דווקא הטעם של המילוי היה מעולה בזכות השילוב המוצלח ודווקא הבצק נפל בביצוע: הוא היה אבקתי וקצת מתפורר ונראה לי שלא זו היתה כוונת המשורר.

בכל הקשור לילדים אין תלונות: המקום מציע סלסלה ענקית עם בובות ומשחקים קטנים שהעבירו לקטנה את הזמן בכיף. ככלל היה נעים לשבת שם.

למרות שהמסעדה זוכה לשבחים מקיר לקיר בפורום השתדלנו להגיע עם רמת ציפיות מתונה. התחושה שאחרי היתה שלמרות רמת הביצוע הגבוהה, ולמרות שהיה סביר מבחינת הטעם, לא מצאנו שם איזה עונג טעמים שיצדיק נסיעה מיוחדת מהמרכז.

למישהו שגר בצפון זו כנראה אחת האופציות היותר ראויות לאכול אוכל בסגנון הזה, אבל סתם ככה כתשובה לקרייבינג לפסטה טובה - עדיין סולה היפואית היא אצלי מספר אחת. הטעמים שם מאד מעניינים ומיוחדים, שזה מה שבעיקר חסר לי בביקור בטאנטי באצ'י.

אם נחזור? אם נהיה באיזור אני לא פוסל, אבל גם בטח לא מוצא את עצמי רץ לשם.
 

salo22

New member


יופי של ביקורת רהוטה ומעניינת, תודה ! זו שוב סוג של ביקורת שלא מופיעות שם המנות שאני כן אחצה ערים בשביל להגיע לשם, הפיצות והסלטים.. הפסטות מבחינתי כמו שציינתי בעבר, במקרים מסויים סבלו מאובר בישול שהעבירו אותן קצת למחוזות המבושל מידי ופחות נעים לאכילה, בכל מקרה אתה צודק לטעמי לגמרי שבמחוזות הפסטה, המקום יכול להשתפר ולהיות בהחלט עוד משמעותי ומעניין ממה שהוא היום, למרות שלזכותם יאמר שמנות הפסטה נדיבות עד מאוד, מה שלחלוטין אני לא יכול להגיד על דוגמיות פסטה ממולאת במוס תירס (מנה מופלאה בטעמה) שקיבלנו לא מזמן בסולה.
 

Gרר

New member
סולה ו-VFM לא הולך ביחד


ה-VFM זה לא הצד החזק שלהם אבל הזו**ת האלה יודעים לתת לפסטות שלהם טעמים באמת עשירים ומופלאים שזה תכלס מה שאני מחפש באוכל מהסוג הזה. אם זה סתם לאכול בצק, טוב ככל שיהיה, עם איזה רוטב בנאלי אז אני מעדיף כבר לחסוך את הקלוריות.

לגבי בישול אם היו משאירים את הרביולי עוד קצת זה יכל לקרות גם לו כי נראה לי שבצק דקיק כזה דורש טיימינג טוב אבל כנראה הפעם היה מישהו דרוך במטבח


תודה על התגובה!@
 

salo22

New member
האיטלקים לדעתי קבעו את החלוקות


לסוג "בתי אוכל" שונים, אפשר לקבוע די בזהירות שסולה וטאנטי לא היו אמורות להיות על אותה סקאלה וקצת קשה להשוות ביניהן לפי "הגדרות קלאסיות", למרות שלך תדע עם ההגדרות המדוקדקות לאן היינו מגיעים. אצל האיטלקים סולה היא "ריסטורנטה", הייתי מוסיף אפילו של פיין דיינינג, לכאורה לפחות. אני מסכים איתך לגמרי שתשומת הלב של בהכנה ובחשיבת ובביצוע הטעם גבוהה יותר מזו של טאנטי וכמובן שגם בעניינים עיצוב ושירות זו רמה אחרת, למרות שאעדיף בכל יום ושעה את טאנטי בעניין זה.. טוב אולי ההבדל המשמעותי ביותר בקטגורייה הזו הוא תפאורה ועיצוב..
טאנטי היא קרוב לוודאי הטרטוריה הכי קלאסית בישראל
וראוי מאוד להתייחס לנושא הזה לדעתי, כשאנחנו מזכירים את שני המקומות.. הפסטה בטאנטי כמעט וממלאת פונקציה אחרת מזו שבסולה, בלי ספק "מנה משפחתית" שאגב כשאנחנו בקבוצה, תמיד תהיה לנו נוסחא קבועה בטאנטי של חלוקת פיצות, סלטים ואנטיפסטי מעניין כשיש לראשונות והשלמת כמה פסטות נבחרות בחישוב זהיר של פסטה ל 2-3 איש להשלמה וגם ככה לתת עוד קצת טעם מעניין בצד.. יש פסטות שלטעמי מורגש שהושקעה בהן יותר מחשבה בהדגשת ומשחק הטעמים ויש כאלו שהן קצת יותר "רגילות" ודהויות, אני בטוח שאם בטאנטי היו רוצים להתרכז במספר קטן מאוד של "פסטות פרמיום" נקרא לזה כמו שעושים בסולה כסוג של פיין דיינינג נקרא לזה, התוצאות היו לא פחות "חזקות" מסולה..
 

Gרר

New member
מסכים לגבי החלוקה

רק בדומה למה שכתבתי לברונו - יצא לי לאכול בטרטוריות מנות שמבחינת התוצאה בטעם היו מצויינות, כמו גם להתקל במנות מאכזבות מאד דווקא בריסטורנטה... ההבדל בחלוקה נוגע יותר לעיצוב ולאופי של המקום מאשר לטעם ומבחינה זו טאנטי היא אכן טרטוריה קלאסית.

פסטה זה באמת לא משהו שדורש טכניקות מהפכניות או ויטרואוזיות עילית, ולכן אין סיבה שגם טרטוריה מוצלחת לא תוציא אותך מרוצה מבחינת הטעם.
 
אכן כן .

ביצוע ראוי ולא מחפף לתפריט קבוע. מסעדה אזורית טובה. לנסוע במיוחד ? לא ממש.

הפיצות מצוינות ממש. הפסטות טובות.

עושה רושם שלפעוטת הבית שלכם יש הורים משקיענים ...
 

Gרר

New member
תודה. אנחנו משתדלים


מגיל מאד צעיר משתדלים להרגיל אותה גם למסעדות וגם לאוכל מגוון כי כמו שבמשפחה מסורתית האבא יקח את הבן שלו כבר מגיל צעיר לבית כנסת כדי ש"יתרגל" למורשת המשפחתית אז אצלנו אוכל זה חלק מהמורשת המשפחתית


כמובן שזה במאבק מתמיד מול כוחות מנוגדים שמותירים עליה את השפעתם המקלקלת (קטשופ עם כל דבר בין אם קשור או לא קשור, הרגלי אכילה קלוקלים של ילדים בגן, בהמשך גם חברים וחברות שלה שיקחו אותה למקום שרגלה טרם דרכה בו ב-4.25 שנות חייה -> מקדונלד'ס)

אבל סך הכל אנחנו די מרוצים עד כה, ובעיקר מסתפקים בכך שהיא תהיה מוכנה לפחות לטעום, והיא כבר יודעת שאם היא טועמת ולא אוהבת לא קרה שום דבר. לטעום זה המקסימום שאני יכול לבקש... כמובן שלפני הטעימה היא דורשת להוציא כל דבר בצבע ירוק ו/או עם צורה של צמח.
 
אל דאגה - עניין הוצאת הירוקים עובר עם הזמן.

הנכדה שלי שהייתה משקיעה שעות בילדותה בדיג של פיסות ירק מיקרוסקופי מהמרק דורשת היום מרק מולוחייה שכולו רק ירוק...יהיה בסדר. ולהרגים לפחות לטעום - זו הדרך הנכונה.
 

shironet3

New member
לא אצל כולם


- זו שעדיין שונאת מלפפון ואבוקדו (אבל מתה על ברוקולי!)
 
התכוונתי לעלים כמובן..

ואבוקדו הרבה יותר טעים מברוקולי אולי כי הוא ירוק בהיר בפנים..
 

RandS

New member
האמת? מעולם לא הבנתי את חובבי הברוקולי

במיוחד כי אלו שאוהבים, מ-תים על ברוקולי!
סלרי, לעומת זאת....
 
אני אוהבת ברוקולי מטוגן בפנקו/פירורי לחם..כמו

כרובית .
גם פשטידת ברוקולי אהובה עליי...
שונאת סלרי
 
ושנאתי אותם כשהייתי קטנה...אני זוכרת שאבא שלי

ז"ל היה משלם לי 5 שח על על עגבניית שרי שאכלתי
 
האמת, גם אני! וסלרי, הראש נפלא

והירוק רק במרק או בולונייז וכו'. בקיצור, כעשב תיבול מצוין.
 

salo22

New member
חובב ענק של ברוקולי פה


סוג של מזון על, ערכים טובים, משפחה טובה, משביע, יוצא פלאים במטבח הסיני, אני לא צריך יותר
 

sweetdreams

New member
מ-תה על ברוקולי!


ירק נהדר. ולא צריך לעשות לו כלום כדי שיהיה טעים, הוא מצויין כמו שהוא.

וגם סלרי זו בחירה מאוד מוצלחת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חובבת ברוקולי רק כשהוא שלם ועוד קצת פריך

לא אוהבת מרקם טחון / גרוס, ולכן בתוך מרק (ברוקולי) או פשטידה הוא ממש לא עושה לי את זה, וגם לא אם הוא מבושל מדי עד שהוא נהיה "מוּשי".

כנ"ל לגבי סלרי: אוהבת את הגבעולים כשהם פריכים (הם קצת מרים לי נטורל, אבל בסלט חי משתלבים נהדר). את העלים לא, ומבושל ממש ממש לא. הוספתי גבעולי סלרי לפלפלים ממולאים שהכנתי לאחרונה (היה כתוב במתכון...) והם ממש הרסו לי את המנה... מצאתי את עצמי מוציאה אותם אחד אחד.
 
למעלה