פונדק דה לוקס עלה ציונה

נחשונת

New member
פונדק דה לוקס עלה ציונה

המתחם הזה של שוק הפישפשים כנראה הופך לדבר הבא בתחום הקולינריה. רחוב עולי ציון והרחובות הסמוכים הומים מסעדות, ברים ובתי קפה וכמובן אנשים, ישראלים והרבה תיירים, הכל שוקק חיים ובקיצור-שמחה וששון.

ה"פונדק" שבשנות השבעים היה שם פופלרי של הרבה סטקיות, היה מפוצץ בסועדים עוד לפני שבע בערבו של יום שישי ואין זה מפתיע נוכח המחירים הצנועים והשפויים ולמעלה מזה.

מה שכן - צפוף מאד והשולחנות זעירים ודי קשה לאכול כך.לצלחות אין בכלל מקום ואוכלים ישר מהמגשים. למה לא.

הזמנו קומבו זוגי שכלל: 4 בייבי ריבס שבשרם נפרד בנגיעה קלה מהעצם והיה חוויה בפני עצמה ,אונטריב שכלל סיבים ארוכים של בשר אף הם טעימים להפליא וחזה ברווז שהיה מעט יבשושי ולא ברמה של היתר. בתוספת תשלום התווספו עוד 100 ג' של לשון
שכמוה עוד לא טעמנו והייתה שווה כל גרוש.

ליד הבשרים היו קרעי תפו"א ,מקרוני-צ'יז בקערה קטנה של סופלה וסלט קולסלאו. כל ביס מלמיליאן.

חגיגה של ממש לקרניבורים ונהנתנים בכלל בתנאים לא קלים. ויש שיראו בכך דווקא קיסמו של המקום הזעיר הזה שרובו משתרע על המדרכה.

שתינו חצי ליטר יין ריוחה טוב למדי וקינחנו באגס באמרטו אפוי בפילו שהיה טעים ונעים ושווה מחירו.

שולמו בכף 280 שח כולל תשר. השרות מצויין בתנאים קשים.

כמובן שנגיע שוב לטעום הרכבים אחרים של בשרים שנקראו כמבטיחים וכנראה מקיימים.
 
תודה על הדיווח...לאחרונה באמת היו הרבה

דיווחים על המקום...
חשבתי לקחת לשם את הבן זוג- קרניבור אמיתי ואני -צמחונית אסתפק במק אנד ציז :)

הצחקת אותי עם "הפונדק"...
אני זוכרת שבשנות ה-90 כשעוד הייתי ילדה (אני ממש מרגישה זקנה כרגע...) קראו לכל מקום שני "פונדק...."
 

זעתרן1

New member
מצטרף להמלצה. במקרה הייתי שם אתמול..

במקרה הייתי שם אתמול, ונהניתי מרוב הרגעים. פוסט טרי מצורף...

לקריאה בבלוג.

אז זה הולך להיות קצר וקולע, אני מקווה. הרבה באזז היה בשבועות האחרונים סביב המסעדה החדשה שנפתחה לה ביפו שמתיימרת להביא לתל אביב בשר בצורה האמריקאית שלו, בהשראת מסעדת בשרים כלשהי בברוקלין. אז יחד עם חבורה אמריקאית ברובה התיישבתי לראות על מה המהומה, והמסקנות - אחרי ניקוי משומן - לפניכם.

אז המסעדה נמצאת באמצע שוק הפשפשים, מרחק אוטובוס או מונית ממרכז העיר, ואני מניח שבשעות היום ההרגשה שם יכולה להיות הומה יותר. מלצרית הגיעה לקחת הזמנה ובינתיים הגישה לנו שתיה [המלצה לחובבי הבירה או לסתם אנשים שאוהבים דברים טעימים - הלאגר של מבשלת ברוקלין - שזו הפעם הראשונה שראיתי אותו בארץ - נהדר] והכינה אותנו לצורת ההגשה החריגה של הפונדק - כל הבשר מגיע על פלטות למרכז השולחן, אין צלחות, אוכלים עם הידיים ואוכלים ביחד. אני אוסיף שגם מתלכלכים ממש - אבל שזו היתה התלכלכות כיפית למדי.

הזמנו את הקומבו הלבן [צלעות, בטן וצוואר חזיר] ל-3 אנשים, משהו כמו 250 גרם בשר לכל אחד [אגב, צורת ההזמנה כאן מבוססת משקל, אפשר להזמין בשרים החל מ-100 גרם, או ללכת על כיוון של קומבינציה כמו שעשינו אנחנו]. הקומבינציה מגיעה עם לחם תירס וקולסלואו בנוסף לתוספת נוספת לכל אחד.

אז התוספות התבררו כאכזבה די גדולה. לחם התירס הרגיש כמו עוגת-הבית ללא שום סוכר או מלח, יבש ומחניק ודי מיותר. הקולסלאו, שהוא לא הקולסלואו הקלאסי שאתם חושבים עליו [אלא עשוי מחרדל, תפוחים וסלרי], היה חלש מאוד בטעם והרגיש יותר כמו עיסה נטולת אופי. בסלט תפוחי האדמה כבר היה אפשר לזהות טעם כלשהו, אבל עדיין, כזה שהייתי עושה הרבה יותר טוב ממנו בבית ב-15 שקלים. המאק אנד צ'יז היה מוצלח יותר, אם כי תפל בדיוק כמו התוספות האחרות. לבסוף, הצ'יפס היה ראוי וחביב [תודה לאל] ואפילו לא היה חסר בו מלח.

אבל העיקר הוא, כאמור, הבשרים. הבייבי ריבס היו נ-ה-ד-ר-י-ם. זו היתה הפעם הראשונה שטעמתי כאלה - ופתאום הכה בי למה זה כל כך אהוב שם אצל הדודים באמריקה. רך וכמעט נימוח, טעם מושלם, כיף לאכילה וגורם לרצות עוד [ובמקרה שלנו גם להזמין עוד]. על הצלעות מורחים שם תערובת תבלינים [12 במספר] וכן קפה ומלח גס שנותנים טעם אדיר לבשר. הצלעות פשוט עפו ונבלעו בן רגע - אם אתם חולקים - תהיו בהיכון ואל תנסו לצלם, זה פשוט לא יצליח!

חוץ מהצלעות היו אמורים להיות גם בטן וצוואר חזיר. אודה ואתוודה - לא הצלחתי לזהות שם צוואר, אולי הוא ממש דומה לבטן. כך או כך, הבטן היתה, אם זה בכלל אפשרי, טובה יותר מהבייבי ריבס. טעם שקשה לתאר אותו במילים, מתקתק מעושן שכזה, יחד עם כל השומן הנוראי והטעים בטירוף, ניצח את הפעם האחרונה שבה אכלתי בטן חזיר בהאנוי, ובעשרות מונים. יצא לי לרפרף על תפריט הצהריים שמוצע שם - ואני כבר יודע איזה סנדוויץ' אני קונה כשאהיה בשוק הפשפשים בפעם הבאה.

לסיכום - טעים נורא. אל תבנו על התוספות, ואם אתם לא לוקחים את הקומבו, פשוט ותרו עליהן, זה מיותר. המחיר [174 שקלים לקומבו-מיקס לבן ל-3 אנשים, 64 שקלים לחצי פלטה בייבי ריבס, 12 שקלים לתוספת צד, 28 שקלים לבירה ברוקלין] לא זול, אבל הוגן למדי למה שמקבלים [בעיקר בקומבו]. הבאזז אולי מוגזם, אבל בשרים טובים אפשר למצוא עכשיו ביפו. 7 במדד שלנו.
 
אוףףף....בניתי על התוספות...

בעיקר על המק אנד ציז....

רציתי ללכת עם בן הזוג ולהזמין את המנה כי אני צמחונית...
האמת שבכל הדיווחים הייתה בעיה עם התוספות, בעיקר עם הלחם תירס..
מקווה שישתפר בעתיד וגם לצמחונים יהיה מה לאכול שם...

תודה על הדיווח!
 

נחשונת

New member
זה לא מקום לצמחונים - צר לי מאד

מבחינתי התוספות היו חביבות למדי למעט לחם התירס היבשושי וחסר טעם. אבל אלו רק קישוטים לדבר האמיתי שלשמו כולם מתכנסים שם.
 
מהתחלה ידעתי שיהיה לי קשה למצוא מה

לאכול אבל חשבתי שאני אמצא איזה סלט או תוספת נחמדה...
חשבתי על המק אנד ציז או ציפס אבל כל הביקורות קטלו אותם..
אני מבינה שהמסעדה מתמחה בבשר, אבל אני חושבת שסעדה צריכה להשקיע בכל מנה שיוצאת מהמטבח שלה...גם תוספות...
 

יויו13

New member
תודה על הדיווח . אפשר להזמין שם מקום ?

כי הבנתי שצפוף שם .
לא בטוח שבא לי להדחק לאוכל.
 

נחשונת

New member
אכן צפוף וגם אנו לא ממש אוהבים להצטופף

אבל זהו גם קיסמו של המקום, אז זורמים.
אנחנו הזמנו שולחן והוקצו לנו כמקובל לאחרונה שעתיים.
 
אני חיבת להודות שההגבלות האלה אוד מפריעות

לי....
מצד אחד, אני מבינה את המסעדה והאמת שנדיר שאני נמצאת במסעדה מעבר לשעתיים בל עצם ההגבלה מפריע לי...

כמובן שעדיף שהמסעדה תודיע מראש על ההגבלה וכל אחד יעשה את השיקולים שלו...

זה באמת מרגיש כאילו זה באופנה לאחרונה להגביל לשעתיים....
 

זעתרן1

New member
אותנו דווקא לא הגבילו

היינו שם יותר משעתיים, ולא אמרו לנו כלום. אולי זה היה אבל בגלל שכבר הגיע סוף היום...
 
למעלה