הסדנא -הדיסוננס הירושלמי בארוחה אחת

mereng

New member
הסדנא -הדיסוננס הירושלמי בארוחה אחת


אנחנו מאוד רוצים לאהוב את המסעדה הזו ולפרגן לה. יש בה הרבה דברים שממש נהננו מהם - עיצוב נעים, אווירה טובה, מוסיקה שיצרה תחושה של וויב טוב.
המלצרים היו חמודים ממש (שרתו אותנו לפחות 3), אבל בשורה התחתונה - הביצוע חורק, ואם יצאנו בתחושה מעורבת, ולראשונה מזה כמה שנים החזרתי מנה למטבח- זה אומר משהו.

ההתחלה דווקא היתה מבטיחה- ניסיתי להשיג מקום במחניודה אבל כנראה שכל כך עמוס שם שהאפליקציה של הזמנת המקומות התפוצצה בצחוק (מטאפורית כמובן).
ויתרתי וניסיתי בסדנא- יש מקום, ואפילו לשעה שרציתי (הגבלת זמן של שעתיים נראתה לי סבירה לגמרי). קראנו את התפריט באינטרנט והתרשמנו לטובה.

בשעה הנקובה הגענו למקום, מארחת חביבה מייד הושיבה אותנו במקומות שהזמנו, קיבלנו בגט קטן חתוך עם שמן זית ובלסמי (בלסמי מצויין אגב), ו... הפתעה ! תפריטים שונים ממה שראינו באינטרנט. תיחקור המלצר העלה שיש להם אתר אינטרנט חדש שמשום מה לא מופיע בגוגל, לא בהתחלה בכל אופן. לטובת הקוראים הנה האתר:
http://www.sdnrest.com/#!-/c1mwc
מייד עברנו על התפריט החדש ובחרנו מנות חדשות, וגם אלכוהול לשיפור מצב הרוח (כי באמת שבאנו לבלות) - הוא הלך על בירה ווינשטפן, אני על "קוקטייל מס' 4" שכלל משהו עם קמפרי וקציפת פסיסלורה. היה טעים ונדיב באלכוהול (38 ש"ח). בתמונה הקוקטייל שלי, הלחם ושמן הזית


מנות ראשונות -
הוא בחר בברוסקטות עם רוסטביף (מהספיישלים) - הגיעו 3 ברוסקטות עם סלט מעליהן, סלט של בשר וירקות שהיה חרפרף במידה הנכונה והבחור נהנה מהן מאוד, רק ציין שחייבים לאכול אותן מהר כי המיצים מרטיבים את הברוסקטות שמאבדות מהפריכות שלהן. מנה טובה ונחמדה.
אני בחרתי ב"פולנטה רכה, מוצרלה טרייה, עגבניות ופסטו" - הפולנטה עצמה היתה רכה כמובטח אבל תפלה מאוד. המוצרלה והעגבניות גם הן היו תפלות ונותן הטעם היחידי במנה היה הפסטו הכפרי והגס שאהבתי מאוד אבל הוא הגיע בכמות קטנה למדי. ביקשתי מהמלצרית תוספת של פסטו ומהרגע שהוא התווסף למנה הכל היה טעים יותר.
קיבלנו ע"ח הבית מנה קטנה וחביבה של סלט עגבניות, קרצ׳ופי, זיתי קלמטה, קרוטונים, בזיליקום, ברינזה - מנה חמודה וטעימה אבל לא מיוחדת.

עיקריות - לעיקריות חיכינו חצי שעה, וגם הן הגיעו רק אחרי שביקשנו לברר מה קורה עם המנות שלנו.
הוא בחר בקדרת פירות ים ואטריות אודון בקארי של חלב קוקוס כוסברה ובוטנים. מנה עשירה בטעמים וטובה סכה"כ, ועדיין לא הצליחה להלהיב אותו. נתן לה את הציון 7, וטען שהצלחת לא מתאימה למנה ובכל מקרה הגודל שלה לא מצדיק את המחיר הגבוה (שמשום מה לא מצויין באינטרנט - אבל היא עולה 121 ש"ח). צילמנו את המנה רק כשסיים לאכול ומאס במה שנשאר, אבל אפשר לראות את הצלחת.
אני הזמנתי פפרדלה טריה עם פטריות, יער, שמפיניון, פורטובלו, רוטב שמנת כמהין ופקורינו. הטעמים הבסיסיים של המנה מצויינים - יש בה בצל מקורמל לכדי שלמות וזה משתלב נפלא עם הפטריות והכמהין, ולכן התבאסתי לגלות להמרקם של הפסטה מוזר מאוד. היתה בה קשיחות מסויימת, והמרקם של העלים לא היה חלק אלא מחוספס. אני מכינה פסטה בבית, ולכן אני מעיזה לנחש שהם העבירו אותה במכונת הרידוד מהר מידי מה שגרם לעלים להתעוות ולקבל גימור מחוספס של בצק שנמשך ולא רודד כהלכה. אני לא מומחית גדולה, אבל זה הניחוש שלי - צילמתי עלה אחד של פפרדלה כדי שתוכלו לנסות ולהתרשם מהמרקם הקשיח והמוזר.
אבל זה לא היה הכל. אחרי 2 ביסים, לקחתי ביס מהחלק השמאלי של המנה והופתעתי מתחושת מליחות עזה מאוד - אפילו בשבילי, שקשה להתקיל אותי עם מלח כי אני מתמודדת ברלות גם עם דברים מאוד מלוחים. נתתי לבחור לטעום חלק מהפסטה מאותו אזור של הצלחת והוא עיווה את פרצופו ושאל למה אני חורכת לו את בלוטות הטעם עם המליחות המטורפת הזו.... לראשונה מזה כמה שנים (אני רוצה לכתוב לראשונה בחיי אבל לא רוצה להתחייב) קראתי למלצרית וביקשתי להחזיר את המנה למטבח, ציינתי מהו האזור הבעייתי וביקשתי שהשף יטעם.
המלצרית חזרה, אמרה שהשף טעם והודה שהמנה מלוחה ושהוא מצטער ומה אפשר להכין לי במקום. הייתי על סף המלאות וידעתי שלא אצליח להתמודד עם מנה עיקרית נוספת, ולא רציתי לאכול לבד ולכן ויתרתי בלי תחושת מירמור. על המנה הזו לא חוייבתי.

כשהגיע זמן הקינוח קיבלנו ע"ח הבית "גלידה אמריקאית" - זילוף גלידה טעימה (אבל לא רכה - דווקא יתרון בעיני), עם בוטנים, שוקולד צ'יפס וברס - היה נחמד ולמען האמת סגר לי את הפינה של הקינוח, אבל שוכנענו להזמין את הקינוח החדש שלהם - דום שוקולד (לא זוכרת את השם המדוייק) - קינוח מצויין, כדור שוקולד ממולא במוס רך ובתוכו קרמל מלוח, מנה שאהבנו מאוד.

כשהזמנו חשבון גילינו בו טעות - חוייבנו על אמריקאנו שלא הזמנו ולא שתינו...
לאחר התיקון החשבון עמד על 350 ש"ח - פעמיים שתיה אלכוהולית, 2 ראשונות, עיקרית אחת יקרה וקינוח.

האם נחזור ? יתכון, אבל רק אם נהיה בסביבה, לא במיוחד.
 

mereng

New member
הפסטה שלי, עם המרקם הקשיח המוזר

(ולא, זה לא היה "אל דנטה")
 

מיתר44

New member
מסתמך על הצילום

נראה לי שהפסטה לא רודדה למספיק דק (1 מ"מ). אולי זה מה שגרם לך להרגיש שזה לא זה.
 

mereng

New member
לא בטוחה... כבר יצא לי להכין ולאכול דפי פסטה

טריים לא דקים במיוחד (לא תמיד יש לי סבלנות לרדד הרבה במכונה), אבל תמיד העלים היו חלקלקים ולא מחוספסים כל כך. חשבתי שאולי הפסטה טוגנה אבל זה הרגיש לי מוזר. מעולם לא נתקלתי במנה שכזו.
 

mereng

New member
ואם תשאלו - למה דיסוננס ירושלמי ?

כי ירושלים זו עיר שלמרות שהיא יפה, מעניינת, עשירה בהיסטוריה וכו' - אני לא מצליחה להתחבר אליה ולאהוב אותה, ועכברת שפלה שכמותי תמיד מרגישה בה אי נוחות, יש לי איזו תחושת מחנק בעיר ואני לא מצליחה להשתחרר ממנה. אין לי הסבר הגיוני לתופעה. רוצה לאהוב ולא מצליחה.
 
זאת ה"שכינה" שנמצאת שם בכל מקום :)

עיר רצינית וכבדה. גם אני לא מתחברת, וגרתי שם שלוש שנים.
 

מיתר44

New member
היו זמנים ואולי עוד ישובו

אחרי ששת הימים למשך כמעט 3 עשורים כיהן טדי קולק כראש עיר ובית"ר הייתה קבוצת עילית.
האווירה בה הייתה מקסימה, אופורית, אולי מחמת קוצר הראיה והתמימות.

עכשיו טדי הוא איצטדיון, בית"ר על הקרשים ועיר הסרטים נאבקת על השבת. ):
במסעדות המוזכרות כאן תדיר וגם בשוק - רבים התיירים על המקומיים. זה עושה הבדל בין ת"א לירושלים.
 
וזה עוד לפני שדברנו בכלל על הליכלוך,

בכל פינה, על המפגעים התחבורתיים והתנהגות הולכי הרגל שמזכירה את מומבי, ועל הצפיפות הקבועה והלא מאוד נעימה. בקיצור - גם אנחנו
לא חובבי ירושלים, למרבה הצער.

ותודה על הדיווח המנומק והמענין. לגבי הפולנטה - נראית מנה לא מאוזנת בכמויות בין הפולנטה לתוספת מעליה. האמנם?

וגם לי הפסטה נראית עבה מאוד. שלא נאמר עבה מדי. והגושים בתוכה מראים שהעבירו אותה במכונה מעט מדי פעמים. לדעתי ה"חובבנית ".
 

mereng

New member
לגבי הפולנטה, אני חושבת שאם הפולנטה היתה

מתובלת כהלכה מלכתחילה - לא היה מורגש בתוספות שנותנות טעם. כבר יצא לי לאכול פולנטות טעימות שהיו מתובלות כהלכה (כנראה בתועפות של חמאה ופרמז'ן
) - אכלתי במסה, קפה 48, ציונה ועוד. זו מנה שאני מאוד אוהבת ונהנית לגלות אותה בתפריט, כי כשהיא טובה היא מצויינת.

ותודה שקראת הכל - הדיווח מאוד ארוך ומפורט, התלבטתי אם להכנס לרמות פירוט שכאלה כי חששתי לצאת טרחנית מידי- ומצד שני היה לי חשוב להבהיר מה הפריע לנו.
 
אין דבר כזה פירוט יתר טרחני! כתבת יפה ומעניין

כל עוד את מחלקת את הכתוב לפסקאות, שמחים לשמוע כמה שיותר מפורט.
 

salo22

New member
לטעמי ירושלים העיר הכי כיפית בארץ


אולי צריך לחיות שם כדי לקבוע שהיא כבדה, אבל מנקודת המבט שלי כתייר שגילה העיר ממש בשנים האחרונות בלבד, כיף לנו מאוד שם, גם קולינארית, גם לטייל עם אורחים.. וכמו שאני מספר לכל מי שמעוניין לשמוע, בירושלים יש את אחד מהמירוצים הטובים ביותר בעולם בפרמטר של קהל מסביב ועידוד, ואלו תושבי וילדי האיזור המקסימים, ששמחים לראות הפנינג של ריצה. גם כשמדובר באירועי ריצה לא רשמיים - הירושלמיים סבלניים ונעימים בצורה מדהימה, הייתי רוצה לראות אירוע לא רשמי דומה מאורגן באיזור סכנת הנפשות בדרכים, הזיהום הנוראי ואפס הסבלנות הציבורית ע"ע "פרברי תל אביב".
 
לבקר שם למספר ימים זה באמת נחמד

לגור שם זה משהו אחר לגמרי. אין לי מושג לגבי אירועים של ריצה, אבל יש שם תחושה לא נעימה לחילונים שגרים בעיר (ומתמעטים מרגע לרגע). גרתי שלוש שנים בעיר ולא הרגשתי בנוח/שייכת אף פעם. אנשים קשים ורעים (סורי זה בהחלט הכללה אבל זה התחושה הכללית)... יש שם הרגשה של חזרה בזמן איזה 30 שנה אחורה... אבל בעיקר התחושה הקשה של החוסר שייכות, גם בתור סטודנטים... חבל, כי הבנתי שלפני 15 שנה המצב לא היה כזה גרוע והוא מחמיר ומחיר עם הזמן. קולינריה שם מאוד מצומצמת, וגם מוקמות בילוי אין הרבה ומה שיש מאוד מפוזר באיזורים שאין דרך להגיע אליהם. בעיקר בסופ"ש התחושה היא של מוות. יש אנשים שאוהבים את זה (והם צריכים לדעתי לגור בכפר ולא בעיר!), אני לא.
 
תודה על הדיווח, מעניין

דווקא נשמע שנהניתם מהרוב חוץ ממנה שיצאה מלוחה מדי והוחזרה ללא בעייה. והשירות היה בסדר חוץ מחצי שעה לחכות לעיקריות. אולי ציפיתם לעידון ורמה גבוהה יותר של גימור המנות, מה שלא היה? נשמע כמו בעייה של פער בין ציפיות למציאות... יש מצב?
 

mereng

New member
וגם הפולנטה התפלה, והמרקם המוזר של הפסטה

והאמריקאנו להוכנס לחשבון בטעות...
ברמות המחירים האלה - לא צריכות להיות (לדעתי כמובן) כאלה פאשלות. בהחלט יתכן שציפינו ליותר ולכן יצאנו בתחושות מעורבות.
 

mereng

New member
ועכשיו נזכרתי בעוד משהו -

שרציתי לציין ושכחתי לכתוב - כשפינו מהשולחן את הצלחות של המנות הראשונות, פינו גם את כוס הקוקטייל שלי שלא סיימתי עדיין... היה בערך שליש כוס מלא אם לא יותר. די התבאסתי, הבחור הציע להזמין לי קוקטייל חדש אבל לא רציתי (גם ככה הרגשתי שהאלכוהול כבר התחיל לעלות לראש).

עוד פאשלה קטנה של שירות שאני לא מצפה לפגוש במקום כזה.
 
למעלה