שלושה דיווחים חיפאיים בקטנה מהשבוע האחרון

sweetdreams

New member
שלושה דיווחים חיפאיים בקטנה מהשבוע האחרון

שבוע עמוס פעילויות עבר על כוחותינו... ככה זה כשמתחילים סמסטר חדש.

אז במסגרת הלו״ז הטכניוני המלא באנשים שלא ראיתי מזה זמן מה אבל עדיין לא כ״כ צפוף שלי הצלחתי להשחיל השבוע שלוש עסקיות במקומות אהובים - בוצ׳ר בר (טוב, בפעם הקודמת אמנם קצת פישלו איתי, אבל הבטחתי שאחזור שוב), קפה לואיז ומיט.

נתחיל עם הבוצ׳ר בר.


את העסקית בבוצ׳ר בר התחלתי בכך ששאלתי את הברמן החביב האם התפריט (שנראה אותו הדבר כמו אז) נאמן למנות היוצאות מהמטבח. הוא הבטיח שכן, ושכל הפרנות מכילות את כל המרכיבים שכתובים בתפריט. חוץ מזה, הטבח מהפעם הקודמת גם כן היה שם וזכר אותי (שכן קישקשנו אז לא מעט), אז הפעם לא היו פאשלות.
הזמנתי פרנה בשרית, שלצערי התיאור שלה לא מופיע בתפריט באינטרנט ואני לא זוכרת אותה במדויק, אבל למיטב זכרוני הכילה בשר רך ונעים שכנראה עבר בישול מאוד ארוך, גזר, בצל מאודה בסומק, פרטוזיליה, ואולי עוד כמה דברים ששכחתי..

היא היתה מאוד טעימה, קצת כבדה, היה שם משהו מתקתק ודומיננטי שמידי פעם השתלט לי על המנה (אולי הסומק?), מה שמנע ממני לבלוע את כולה במכה. במקום זה חצי ממנה חיסלתי די מהר, ואת החצי השני נשנשתי בניחותא תוך שיחה בכיף עם חברי העסק ולקוחות נוספים שישבו מסביב (אני מתה על אווירת הבר החברותית שקיימת שם!), עד שהספיק לי וארזו לי את היתר. (כן, אני אוכלת לאט.
)
העסקית מגיעה גם עם תוספת קטנה בצד, אני לקחתי תפו״א בתיבול מרוקאי. ומגיעה גם פנכת טחינה עם נגיעת חריף ירקרק, שזה היה נהדר - אני תמיד שמחה שטחינות מחליפות סוגי איולי למיניהם, במיוחד כשהן עשויות טוב!
ובמסגרת העסקית יש גם ריפיל משקאות מתוך סדרת המיצים הסבירה יותר של ספרינג, אלה שאשכרא מרגישים בהם טיפה טעם של פרי במיץ. אני הלכתי על רימונים. באה לי טוב החמצמצות הזאת. אני תוהה כמה זמן הם ימשיכו עם זה, ואני מודה שקצת הופתעתי שאנשים באמת מבקשים מילוי חוזר שוב ושוב. לי נגיד לא היה נעים לבקש מילוי אפילו פעם אחת
, למרות שמכיוון וישבתי על הבר אז הוא פשוט ראה כשסיימתי את הכוס ומילא לי אותה בעצמו.
סיימתי עם מקיאטו כפול, שילמתי 59 ש״ח (לפי טיפ) - בשלב הזה גם התברר שהפרנה שלי טיפה יותר יקרה מיתר העסקיות ועומדת על 49 ש״ח לעומת 45. שזה בסדר גמור מבחינתי, ואפילו הופיע בתפריט, רק לא תחת עמוד העסקיות כי אם בכוכבית בצד שלא ממש שמים לב אליה במעמד ההזמנה. אני מאוד בעד להפוך תפריטים לכמה שיותר ידידותיים וברורים למשתמש, על מנת שלא לגלות כוכביות שכאלה רק בשלב החשבון, כך שהמלצתי להם על עידכון התפריט והפיכתו לברור יותר לפני שעזבתי.
סה״כ היה ביקור נעים כמו בפעם הקודמת, טעים בהרבה לעומת הפעם הקודמת, ואני מאמינה שעוד נתראה שוב.


את שתי הביקורות הנוספות אפרסם מיד בתגובה להודעה.
 

sweetdreams

New member
המשך..

נעבור לקפה לואיז.

הרבה מאוד זמן שלא בקרתי בקפה לואיז. משום מה נוצר לי הרושם שאין מה לאכול שם, ובאמת שלא ברור לי למה. זה בוודאי שלא המקום לבוא לאכול בשר. אבל מסתבר שבדגים הם לא רעים בכלל, ובטיפול של כל מה שקשור בירקות הם מצויינים! האופציה הכי טובה בסביבה לארוחת צהרים מהסוג הקליל יותר.

העסקית שלהם הולכת ככה - מזמינים מנה מתפריט העיקריות הרגיל, מוסיפים 15 ש״ח עבור מנה ראשונה + שתייה (חמה או קרה). יש אפשרות להוסיף 21 ש״ח ולקבל גם קינוח. ויש גם אפשרות להוסיף 14 ש״ח תמורת יין הבית - שרדונה של גמלא נכלל ביינות הבית, כך שנמצא המנצח!!
שוב במסגרת תפריטים שלא לגמרי ברורים, הסתבר בשלב החשבון שתוספת על היין היא *במקום* שתייה קרה/חמה של העסקית. אני שמרתי את השתיה החמה לסוף, גם אמרתי את זה למלצר כששאל מה אני רוצה לשתות שאני אקח קפה בסוף, וזה לפני ששאלתי אותו על יינות. כשהבעתי את פליאתי על כך הם גם הגדילו והורידו את מחיר הקפה, אכן יפה מצידם (גם הוספתי אותו אח״כ למלצר כטיפ), אבל שוב היה עדיף אם התפריט היה ברור יותר מלכתחילה.

אז מה אכלנו?
בתפריט היו שני מרקים - דלעת ועדשים או עגבניות וקינואה. אני לקחתי את האחד וזו שמולי לקחה את השני. שניהם מרקים מהסוג הצח יותר, קלילים ומתאימים כמנות ראשונות. בשניהם לדעתי היה חסר מלח!! איתם קיבלנו גם סלסלת לחמים וממרח שום, שגם מילאו לנו אותו כשסיימנו.
לאחר מכן קיבלתי את העקרית שלי - פילה בס בקרסט ירוק, בס בציפוי שיבולת שועל ותרד על מצע עלי מנגולד, יוגורט ועגבנייה. אני פחות אוהבת קרסטים כאלה שעוטפים את כל הדג, מבחינת מרקם זה לא ממש עבד לי. אבל הדג עצמו שמר על עסיסיותו, והיה לא רע - חסר רק מלח (אוי, מסעדות בריאות..) ואולי גם לא יזיק להגיש לימון עם המנה. באופן מפליא הירק במנה היה החלק הטוב שלה. הדג יחד עם המנגולד החמצמץ וניגוב קטן של יוגורט יצרו ביס לא רע, אם רק קרסט שיבולת השועל לא היה עומד בדרך זה בכלל היה מצויין.

המנה מגיעה עם תוספת, משום מה המלצר החליט אוטומטית שאני רוצה ירקות אפויים איתה, אבל זרמתי איתו וזו היתה אחלה בחירה - צלחת באמת יפה (יכולה להיות עיקרית בעצמה!) של תפו״א קטנים אפויים בשלמותם, בטטה, כרובית, רבעי בצל, פרוסות חציל, פרוסות גמבה וקישוא, וכולם היו עשויים להפליא!
על קינוח ויתרנו, לקחנו עוד קפה לסיום - אני לקחתי מקיאטו כפול כהרגלי שהיה עשוי טוב.
סה״כ הצד שלי בחשבון שכלל עסקית פלוס יין פחות קפה היה 118 ש״ח. השירות לאורך כל הדרך גם כן היה מצויין. והרושם שלי הוא שמדובר באמת באחלה מקום, אם מה שבא לכם זה סלט או סלק אפוי לצהריים.


ביקורת על מיט..
 

sweetdreams

New member
המשך אחרון.


אז אתמול בצהרים היינו במיט.

תחילה, אנחנו פוקדים את המסעדה הרבה מאוד. במיוחד אנחנו אוהבים את העסקיות שכוללים הנחה של 40-50 אחוז על כמעט כל התפריט.
מה שכן, הביקורת הקרובה כנראה לא תהיה רלוונטית בעליל, שכן התברר לנו עוד בביקורינו הקודם שהעסק החליף בעלים, ובביקורנו הנוכחי נוספה לכך הידיעה שהחל משבוע הבא התפריט הנוכחי מתחלף בתפריט חדש, שאנחנו עוד לא יודעים מה הוא יכיל, רק בבקשה שלא יגעו לנו בסטייק!!!

אני הגעתי אתמול גרגרנית להפליא. עשינו הרבה סיבובים עד שהגענו, ונפתח לי התאבון טוב-טוב.
הפעמים הקודמות הרבות כבר לימדו אותי איך מפיקים את המיטב מארוחה במיט:
סלט שורשים ועדשים כתומות בויניגרט הדרים למנה ראשונה, מנה מכובדת מאוד בגודלה שגם תמשיך איתי לעיקרית, כי אני אוהבת שיש לי גם ירקות טריים ליד האוכל. אתמול הירקות הוטבלו בטונות של רוטב, חבל מאוד על כך. אני לא רואה אותם כסוג המקומות שצריך לבקש את הרוטב בצד, וחבל שאין יד מכוונת למנות שיוצאות.

נתח קצבים (300 גר׳), אני אוהבת אותו במידת עשייה מדיום רר. הם, מצחיקים שכאלה, כרגיל תמיד אומרים לי שאי אפשר, ושהוא יוצא מדיום, אבל שיבקשו בכל זאת מהגריל מן שיוציא אותו מעט קודם, והפלא ופלא, תמיד זה בסוף מצליח להם להגיש לי את הסטייק מעט לפני כולם, ושלי עסיסי וטעים יותר משל כל היתר (בעיניי
) - אז בשביל מה כל פעם מחדש טקס ה״אי-אפשר״ הזה?

המנה מגיעה על גבי פלטת גחלים, שאני אישית מאוד לא מסתדרת איתה כי היא צולה לי את הבשר יתר על המידה. מעדיפה את הבשר שלי מעט פחות חם מאשר שיתייבש, ועל כן אני גם ככה מורידה את הכל ישר לצלחת.
בנוסף, מגיעה עם המנות גם תוספת לבחירה (תפו״א אפויים אוטומטית אם לא אומרים כלום - אני מחליפה לשעועית ירוקה) שמגיעה גם היא על הפלטה, ואני תמיד מבקשת שיגישו אותה בצד, שכן אחרת עד שמגיעים אליה היא נחרכת ומתייבשת לגמרי!
הפלטה הזאת באופן כללי לא לגמרי מוצלחת בעיניי, אני לא מבינה את ההתעקשות בלהגיש דברים באמצעותה. וזה עוד בלי לדבר על זה שאם שולחן של ארבעה אנשים מזמינים ארבעה סטייקים (כמו תמיד אצלנו ואצל עוד רבים אחרים, שכן זו מסעדת בשרים!) אז אין מצב שיעמדו 4 פלטות על השולחנות הקטנים הללו.
המנות מגיעות עם קישוטים מאוד טעימים של קלחון תירס ופרוסת גמבה בגריל. הם נורא טעימים הקישוטים האילו, ואנחנו תמיד מבקשים שיפרגנו לנו בעוד קצת כאלה בצד, וכמעט תמיד (חוץ מפעם אחת
) זורמים איתנו..


סה״כ אחלה ארוחה של 300 גר׳ סטייק + תוספת ירוקה + ירקות בגריל + סלט במחיר בדיחה של 82 ש״ח!!
נורא חבל יהיה לנו לוותר על העסקית הזאת.

נקווה שהעסקית החדשה תהיה לא פחות טובה.

השירות אתמול היה מ-ע-ו-ל-ה, היה לנו מלצר באמת מצויין בהשוואה לפעמים הקודמות בהן הצד הפחות טוב היה השירות שהיה לכל היותר בינוני (ולא לומר, חובבני).
אם זהו מעשה ידיו של הבעלים החדש אז הוא כבר עושה משהו אחד נכון. ואם זה רק במזל, אז וואלה, נקווה שימשיך לו ככה.


באשר לקינוח, הגענו מזמן למסקנה המצערת שקינוחים זה לא למסעדות.
לעומת זאת, גלידה זה תמיד משמח, ובמיוחד בחורף
, אז המשכנו משם ללג׳נדה. (סורבה אשכולית אדומה.
)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני חוששת לגורלה של המיט...


עסקיות הצהריים שלהם (בחודשים האחרונים ב-50% הנחה על ראשונות ועיקריות, בעבר הייתה תקופה של 40% בלבד) ממש משתלמות. המלצר (למיטב הבנתי די ותיק, הוא זכור לי מביקורים קודמים) אכן היה חביב ביותר וגם ניסה להרגיע וטען שהתפריט עומד להתגוון (למשל בפסטה). אם זה אומר שיהיו גם מנות טבעוניות בתפריט (ונוכל להגיע עם חברים טבעונים) זה כבר טוב; אם זה אומר שיש סיכוי שיחזרו מנות שהיו בעבר ואהבתי (כמו האנטריקוט המעושן ועוגת השוקולד עם הדובדבנים בתחתית) זה בכלל יהיה מצוין (אבל אני די סקפטית...
).

למנה ראשונה אני תמיד מתלבטת בין הקרפצ'יו לסביצ'ה סלמון (שניהם טעימים להפליא בעיניי, ואני מחסלת אותם תוך פחות מחמש דקות...) אבל הפעם חסכו ממני את ההתלבטות כי נגמר הקרפצ'יו (מסתבר שהייתה הרבה דרישה למנה לפני שהגענו, יותר מהרגיל, והמטבח לא נערך ליותר). למען האמת אני נזכרת שבפעם האחרונה שהזמנתי קרפצ'יו (לפני שבועיים-שלושה) הוא הגיע בליווי לחם מאכזב – כמה פרוסות בתוך קערית ללא מטבלים במקום הכיכר הקטנה השלמה על הקרש עם המטבלים/ממרחים שהוגשה עם המנה בעבר. אני ממש מקווה שלא זה הכיוון שהולכים אליו בעתיד...


לנו אכן הייתה בעיה עם הבשר – נתח קצבים הוא נתח דק יחסית והמדיום הופך די מהר ל-well כי קיבלנו אותו על פלטה חמה מדי... ומצד שני לא רציתי שיתקרר... ניסיתי קצת להוריד לצלחת ולהחזיר וכו', אבל זה משחק קצת קשה. זו בעיה, כי אני אוהבת את הבשר שלי חם (לא מסוגלת לאכול סטייק קר, זה בלתי נסבל מבחינתי) אבל אני לא יכולה לאכול 300 גרם בחמש דקות... ומשחקי ים-יבשה (או פלטה-צלחת-פלטה-צלחת) קצת מעיקים עליי. אולי באמת להבא צריך לאמץ את שיטתך ולבקש שיורידו אותו קודם (אבל קודם נחיה ונראה מה יוליד יום).

הקינוחים ב"מיט" לא מעניינים אותי מאז שהפסיקו להביא את העוגה השווה... אבל ההפסד כולו שלהם.
בחצי (או אפילו בשליש) מחיר אפשר לאכול אחלה גלידה בלג'נדה (ולהם יש דובדבנים...
). הזמנתי רום-צימוקים (קצת מתוק מדי, אבל הניחוח האלכוהולי פשוט שווה את זה; חבל שאין להם שוקולד-רום-צימוקים, זה בכלל היה מושלם) ושוקולד-מנטה (עם שוקולד חם מעל...
) הטעם המנצח שלי, רענון מקנח אולטימטיבי לכל ארוחה.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

אם תלכו שוב למיט, ספרי לנו מה קורה שם לאחר חילופי התפריטים.
 

מיתר44

New member
אהבתי את שלושת הדיווחים שלך

יש בהם כל מה שאני מבקש לקרוא: על האווירה, על האוכל, המחיר ובעיקר עלייך כאוהבת
אוכל היודעת בדיוק מה ואיך רוצה.
הדיווחים שלך מלאים בטביעת היד שלך וזה בשבילי נהדר.
 

nimrat

New member
איזה יופי

סגרת לי את השבוע עם 3 דיווחים כיפיים
שבת שלום ופורים שמח
 
למעלה