פונדק דה לוקס- טעים, נעים וזול (רק השם מצחיק)

פונדק דה לוקס- טעים, נעים וזול (רק השם מצחיק)

בשבועיים האחרונים ראיתי כמה ידיעות על הפתיחה של המקום החדש במתחם שוק הפשפשים והיה נשמע מעניין, כשבדקתי את התפריט המחירים נראו לי זולים והנחתי שמדובר במחירי פתיחה/הרצה אז אתמול ניצלנו את יום הסבא סבתא השבועי והלכנו לבדוק.
התפריט מחולק לכמה חלקים- בשרים ללא עצם המתומחרים לפי 100 גר', בשרים עם עצם שאת רובם ניתן לקבל בשני גדלים, בשרים בסנדוויץ, צלחות קומבו בכמה גדלים (יחיד-שלישיה) ותוספות. לפי הברמן כל הבשרים מיושנים במקום ועוברים תהליכי עישון שונים במעשנת גדולה שיש להם בקומה השניה (יש תמונות בפייסבוק שלהם)
השתדלנו להזמין מרוב החלקים כך שמהבשרים במשקל הזמנו 100 גר' פיקנייה (19 ש"ח) שהגיעה בפרוסות דקות וחמימות עם טעם עישון עדין יחסית ומחמיא לטעם הבשרי המודגש של הנתח. ביחד עם הפיקנייה הגיעו 8 יח' כנפיים (זו המנה קטנה ב29 ש"ח) מזוגגות ברוטב מתקתק מעושן והיו מעולות ברמת היכולת לאכול דלי.
בנוסף הזמנו מנת יחיד של הקומבו המכונה דלוקס (69 ש"ח) ומאחד נתח אחד מכל צלחת קומבו אחרת (הצלחות האחרות הן של בשר לבן, בשר אדום ודל שומן)- בקומבו היה נתח קטן של בייבי ריבס לבן בעלי טעם מתקתק מאוד עדין ושונה מאוד מהמתיקות של הכנפיים, פרוסות של חזה אווז שהיו בעלות טעם טעם עישון יותר מודגש וקרעי אונטריב שהיה טעים אבל הבשר הפחות מוצלח מבין 5 הסוגים שטעמנו.
כל מנות הבשר מוגשות עם לחם תירס שהיה עוגתי בצורה כיפית וצלחות הקומבו מוגשות גם עם קולסלאו ועוד תוספות לפי גודל הצלחת. אנחנו הזמנו את הצלחת ליחיד וכך זכינו לתוספת אחת ובחרנו בקרעי תפו"א ובטטה (שלא נמצאה בתוספת) שהוכנו לדעתי בבישול, קריעה ואפיה כפי שאני מכין בבית. שתי התוספות היו טובות והתאימו ליד האוכל. בנוסף היו רטבים שהוגשו בצנצנות קטנות עם כפית קטנטנה וזה אולי הדבר היחיד שהציק לי לאורך הארוחה- הרטבים עצמם היו טובים והיו מיונז חזרת שהוסיף המון לבשר האדום, קטשופ סלק ורוטב ברביקיו מעולה, את כל הרטבים הם מכינים במקום וזה מורגש.
עם האוכל שתינו שני קוקטיילים שהכין לנו הברמן המקסים שגם שירת אותנו בצורה מופתית- האחד מבוסס קמפרי, ג'ין והדרים והשני ברבן, אמרטו וג'ינג'ר אייל ושניהם היו טעימים מאוד ולא מתוקים מדי (29 ש"ח כל אחד). מכיוון שישבנו על הבר ראיתי שהג'ינג'ר אייל וכן כל שאר המשקאות הקלים בהם משתמשים לקוקטיילים (טוניק, ביטר וכו') הם לא מתוצרת שוופס אלא של מותג מיובא שאני לא מכיר וזה אכן הורגש בקוקטייל.
לא היה לנו כוח לקינוח למרות שבהחלט ננסה את עוגת הגבינה כשנחזור וכך על כל מה שתואר בנוסף לפינוק של צ'ייסר קמפרי בהתחלה וצ'ייסר פרנה ברנקה בסוף קיבלנו חשבון משעשעה בעיננו של 175 ש"ח- ארוחה משביעה לשניים + שני קוקטיילים. ההפתעה הגיעה לשיאה כשבמעמד הגשת החשבון סיפרו לנו שמכיוון שמדובר בהרצה יש בנוסף 20% הנחה וכך שילמנו רק 140 ש"ח על הארוחה וכמובן שהוספנו טיפ נדיב גם ביחס לחשבון המקורי. מי שיכול ללכת היום ולנצל את הנחת ההרצה אני ממליץ בחום וגם לאחר מכן עדיין מדובר במחירים מאוד נמוכים ביחס למה שאנחנו רגילים לשלם פה בעיר.

puppet

New member
מעניין

נשמע כמו אחד מה barbecue joints שיש בכל חור וצורה באמריקה, וזה גם משהו שלמיטב ידיעתי עדיין לא הגיע לארץ. הגיע הזמן

bruno01

New member
נשמע מעולה!

איך המקום מרגיש?
ממש מין פונדק רק לשבת לאכול וללכת או שמקום שאפשר להעביר בו ערב נחמד עם חברים?

בהחלט מקום נעים

יש בר נחמד וחוץ מזה הישיבה היא בעיקר בחוץ. היו פטריות חימום

veredvered

New member
ווואוו תודה על הדיווח

שמתי עין על המקום עוד קודם ועכשיו בכלל עשית חשק.

ידוע לך במקרה עד מתי הנחת ההרצה?

היינו שם הערב והיה לנו פחות טעים

ראשית, אני מבינה את רעיון השרינג אבל שלושה אנשים שאמורים לאכול ממנה אחת בכל זאת צריכים צלחת קטנה אישית כדי שלא הכל יטנף את שולחן ובהגדרה אין להם צלחות !
היינו שלושה
הזמנו סלט קיסר שהיה א. מזעזע וב.לא היה קיסר. חסה,עגבניות,קרוטונים ספוגי שמן ברוטב שכולו מיונז .והכל מגיע על תבנית אלומיניום ונייר כפי שמוגש הבשר. פשוט לא.
בשרים הזמנו 250 גר' צוואר חזיר וקומבו דלוקס זוגי : בייבי ריבס לבן , פרוסות של חזה אווז ואונטריב .
האווז היה עשוי מדי וקשה בעיני, האונטריב הזכיר לי צלי ביתי רק בלי רוטב ויבש מדי והריבס למרות שהיו רכות ונפלו מהעצם היו בעלי טעם עז של עישון ולא היו מספיק טעימות. אני אוהבת אותם יותר סטיקיות וטעמים עמוקים יותר של רוטב ולא רק עישון.
בכלל כל הבשרים נטעמו לנו אותו דבר - טעמים גסים של עישון ללא הבחנה בינהם וללא עידון.
הרבים- ברביקיו שנטעם תעשיתי, קטשופ סלק נחמד ומיונז חזרת שהיה טעים אבל במרקם גרגירי ולא נעים.
התוספות היו יותר טובות מהבשר - לחם התירס היה יבשושי אבל סביר, שעועית אדומה מבושלת 13 שעות טעימה, תפוחי אדמה קראנצים טעימים וקולסלו טעים, היה בו המון מיונז אבל בגלל הסלרי היה מרענן וטעים.
עוגת גבינה לקינוח היתה סבירה. עם שזיפים בוקום(?) ולא יותר מזה. יש יותר טובות ממנה בעיר.
סה"כ לא סבלתי, החברה היתה יותר מנעימה היין היה מופלא ובארבע דרגות מעל הארוחה ( 45 ש"ח דמי חליצה במקום כזה נראים לי מוגזמים מאוד)
אבל זה לא מקום בשבילי. אם אני משווה לאלבמה, אז אלבמה לוקחים בגדול, בנדיבות, בטעם ובמבחר.
זה מקום לצעירים שיושבים על חצי עוף או כנפיים ובירה , לא למי שמחפש אוכל מעניין או פיין.
אנחנו לא נחזור

bob68

New member
מסכים עם כל מה שכתבת.

תיארת ופירטת את הארוחה והתחושות בצורה מדויקת.

ייתכן שהמקום יתאים לקהל צעיר יותר שמחפש חוויה אחרת ממה שחיפשתי.
גם לי הביקור הזה הספיק.

גם אני ביקרתי הערב

היינו שלושה, אחד הזמין קומבו דל שומן ואני ועוד בחור הזמנו קומבו בקר, כאשר צלעות הבקר שלא היו זמינות הוחלפו בצלעות חזיר (נאמר לנו מראש ואפילו העדפנו). כשהגיעו המנות התפלאנו איך הקומבו לשניים נראה כאילו יש בו אותה כמות בשר כמו הקומבו לאחד, המלצר התעקש שהמנה נשקלה ויש בה 500 גרם בשר. אני הערתי לו שזה אולי נכון אבל שלא נראה לי הגיוני שקילבנו צלע אחת לבנאדם הם התעקשו שזאת המנה אבל למרות זאת פיצו אותנו בתוספת מוגזמת של צלעות ואונטריב. מצד אחד זה היה מאוד נחמד מצידם אבל מצד שני המלצר הודיע לנו שקילבנו פיצוי ש "עולה הרבה מאוד כסף" וגרם ךנו להרגיש אשמים.
לגבי הבשר עצמו, צלעות החזיר מעולות, בטח הטובות ביותר שאכלתי בארץ, הפיקנייה היתה נחמדה והאונטריב מאכזב כמו שכתבו אחרים פה. טעמתי גם מהעוף והוא היה טיפה יבש אך טעים.
מבחינת התוספות, קולסלואו בסדר ותבשיל שעושית מעולה. לחם התירס הרגיש יותר כמו עוגה מאשר לחם, הייתי מעדיף לחם לבן שאפשר להעמיס עליו בשר. כמו כן, דוגמית רוטב הברביקיו שקיבלנו היתה מעליבה, ביקרתי בכמה מוסדות ברביקיו בארה"ב שבהם מקבלים בקבוק מלא ברוטב שניתן להתחרע עליו בכייף.
עליי לציין שהשירות היה מתנשא לארוך כל הערב, כולל מלצר שהסביר לנו שהקונספט מגיע מברוקלין. חביבי, ברביקיו מכינים בדרום ארצות הברית מזה כ200 שנה והוא הגיע לברוקלין לפני שעתיים, אז אל תקשקש לי.
כמו כן, איפה הבריסקט, איפה הפולד פורק?
למרות כל זאת אני מניח שעוד אחזור בגלל שזה מקום ייחודי, כדי לדגום עוד נתחים ובשביל הצלעות ותבשיל השעועית.

salo22

New member
Fette Sau

היא כנראה המודל של היזמים האלו, היא פתוחה כבר שנים די רבות בברוקלין, בהחלט מפורסמת וגם התרחבה עם סניפים נוספים אני חושב, בשנים האחרונות. לא הופך אותם כמובן ל"מכה" של ברביקיו מבחינת ניסיון ואני גם לא בטוח שהם משתמשים בשיטות "הכי מסורתיות", כמובן גם שיש ותיקות בהרבה בכל רחבי ארה"ב.

ביקרתי שם

ולפי הכתבה זהו אכן המודל לחיקוי שלהם. האמת היא שלקונספט ההוא ציפיתי ולא למסעדה עם מלצרים.
מה שהכי הדהים אותי בכתבה היא העובדה שהם מודים שהם לא עובדים עם מעשנת גחלים בגלל שזה לא חוקי כאשר על התפריט ובאתר שלהם מתנוססת הסיסמא "use only natural wood", הזוי. האם מישהו יודע האם זה אכן לא חוקי?
בכל מקרה, לפי מה שאני יודע ולפי האתר שלהם, Fette Sau אכן מקפידים על השיטות המסורתיות ואין להם עוד סניפים. החלום שלי כרגע הוא לבקר בFranklin Barbecue באוסטין, הנה טוני עומד בתור.

maya567

New member
הביקורת שלך עשתה חשק - עד שקראתי עליהם

במוסף הארץ. הראיון עם הבחור שפתח את המקום הוריד לי מהם לגמרי. איך אתה יכול לפתוח ברביקיו ג'וינט כזה רק על סמך מקום וחצי שראית בברוקלין?
גם הבשר לא מעושן ב-100% - בראיון הוא אומר שהם עושים עישון קר או חם בתור שלב ראשוני, ואז עוברים לוואקום ובסוף צורבים על הגריל/פלנצ'ה.

אה והכי גרוע? "התאמה לחיך הישראלי".

http://www.haaretz.co.il/magazine/dining/.premium-1.2261277

Gargeran

New member
היה מפגש פורום ולא הודיעו עליו? :)

איך כל-כך הרבה אנשים כבר הספיקו להיות שם? לא זכור לי משהו דומה.

על פניו, נשמע מקום כדי לבוא ולאכול בשר מבלי לקרוע את הכיס.
אבל גם נשמע שיש שירות מאוד בעייתי וחוסר אחידות (חוץ מהאונטריב שכמעט כולם פה אחד הסכימו שהוא הכי פחות טוב).

נראה לי שאחכה לפני שאלך לשם

החתולית

New member
כמו שאתה יודע, היו שם עוד אנשים

שעדיין לא כתבו על הביקור. אני לא !

למעלה