רומא בקצרה

foofoo77

New member
רומא בקצרה

לפני כחודש לקחתי את בעלי לטיול יום הולדת ברומא
מה שקרה זה שיומיים לפני הטיסה חטפתי וואחד דלקת גרון שבמשך 5 ימים מנעה ממני לאכול כמו בן אדם ונאלצתי לאכול רק אוכל רך כי פשוט כאב לי נורא הגרון.
אז התמקדנו בעיקר בפסטות.
ואני אכתוב כאן על שתי מסעדות ששוות אזכור.

הראשונה מול המלון שלנו , מלון קליפורניה ,ברחוב vis principe amadeo מסעדה קטנה בשם אלטנה.
מסעדה איטלקיה עם מגוון די רחב של מנת , אכלנו שם כל ערב (פעמיים היינו עייפים מדי ופעם אחת ירד מבול שגרם לנו לשנות את דעתנו לגבי נסיעה למקום אחר).
שיחיה אכל כל ערב משהו שונה בזמן שאני כל ערב התענגתי על ארטישוק רומאי מצוין (בשביל זה באתי לרומא בחיי).
האוכל היה תמיד טרי וטעים והשירות היה מצויין, גם מאוד פרו ישראלים וזה בכלל היה נחמד.
כאן בתמונה הארטישוק שבלי להתבייש פשוט ניגבתי את הרוטב עד תום עם הלחם.
 

foofoo77

New member
מרק בצל

היה מתקתק וכיפי (אפילו אני שלא אוהבת בצל במיוחד אהבתי את הטעם)
 
איזה כיף לראות תמונות של ניוקי איטלקי

היו כבר פעם המון פעמים שמבקרי המסעדות הישראלים התלוננו שאין מספיק רוטב.
זה לגמרי אמריקאי לחשוב ככה.
כמו שרואים בתמונת הניוקי וגם בתמונת הפסטה.
הרוטב מלווה את הפסטה בחן והנאה. היא לא טובעת ולגמרי עושה חשק.
תודה
 
הבהרה

"שמבקרי המסעדות הישראלים " = מבקרי הפורום שחשובים אף יותר מהמבקרים המקצועיים כמובן

פעם או פעמיים ניסיתי "לחנך"
אבל אז הבנתי שזו טעות שלי.
זה כמו לחנך לא לאכול סושי מטוגן.
לחלוטין דון קישוט.
 

foofoo77

New member
דווקא רוטב ארבע הגבינות

שאכלתי במסעדה הראשונה הציף את הניוקי שהיו אווריריים וטעימים.
 

foofoo77

New member
GUSTO

ממוקמת ב Piazza Augusto Imperatore 9
ידיד טוב שלי המליץ עליה ועוד כמה המלצות מסביב וגם היתה בספר אז בשבת בצהרים פקדנו אותה.
ובכן היא היתה הארוחה הפחות טובה שלנו בכל הביקור ברומא וגם הכי יקרה (60 אירו לשנינו).
הפעם הגענו וראיתי בתפריט שיש סטייק מקובה וכמובן שהזמנתי
קיבלתי סטייק סביר , משויש עם תוספת של סוג של עולש סגול (מר בטירוף) וסופלה תפו"א (המון גבינה). לא טעמתי קודם בשר קובה ואני לא יכולה לומר אם אכן זה היה סטייק בלתי נשכח.
 

foofoo77

New member
שיחיה החליט לשבור את שגרת הפסטות , ניוקי

והלך על קדירת קוסקוס עם בשר טלה וירקות שורש.
כן כן , אשתו מרוקאית שמכינה קוסקוס והוא אוכל ברומא
היה נחמד מאוד ללא ספק.

ואחת קטנה לפני פיזור , ליד פונטינה די טרבי בצד שמאל יש גלידריה (לא זוכרת את שמה) , לקחנו שם גלידה , אני אכלתי פנקוטה והוא משהו עם נוגט שהיו פשוט מעולות!
 

החתולית

New member
על הדיווחים

לנסוע חולה לחו"ל זה באמת לא נעים, אבל נראה שהצלחת להוציא מזה את המיטב.

הירק הסגול הוא לדעתי רדיקיו, ממשפחת העולש (או כמו שהבחור קורא לו: רדיקולוס). אהבתי אותו מאד בסלטים כשהיינו ברומא, אבל לא חושבת שאכלתי אותו מבושל.
 

foofoo77

New member
ראיתי אותו בקמפו די פיורי

מבחינת הטעם הוא היה לגמרי עולש עבורי.
 
Radicchio

ואפילו הצלחתי למצוא את השם בעברית עולש הקולס האדום.
כשחזרנו מאיטליה הבאתי זרעים לגדל לבד אבל זה נחל כישלון. לא אהב את אדמת הגליל.
תוספת הירק האהובה על בעלי על פיצה (בעוד אני מעדיפה רוקט חי)
 
רדיקיו לא חייב להיות מר

יש המון סוגים של רדיקיו. מניסיוני עד כה המר ביותר הוא העגול הקטן, שדומה בצורתה קצת לחסת אייסברג סגולה. אחריו בסולם המרירות מגיע הרדיקיו ה"קלאסי" (שהוא גם זה שניראה בתמונה), שמזכיר בדרך כלל אנדיב במרירות שלו, אולי מר מעט יותר. שניהם מתמתנים מאוד באפייה או בצלייה, אבל נהדרים גם בסלטים (בעיקר בשילובים של אלמנטים מתקתקים כגון פירות או חומץ בלסמי).

הרדיקיו הנפלא מכולם הוא רדיקיו די טרוויזו - Radicchio Rosso di Treivso, שגדל אך ורק באזור העיר שאת שמה הוא נושא, בחבל וונטו שבצפון מזרח איטליה. זה רדיקיו שניראה יותר כמו מעין תמנון חייזרי, מעט סגול והרבה לבן (אחד הירקות היפים שיש), ויש לו מתיקות מובחנת לצד מרירות קלה ומאוד נעימה (שכמעט ונעלמת בבישול). בביקור שערכנו בחוות הרדיקיו הגדולה בטרוויזו הגישו לנו מנה של ניוקי תוצרת בית עם הירק הזה, מעט פנצ'טה, שום ועגבניות. אחת ממנות הפסטה הכי טובות שאכלתי בחיים שלי. לא במסעדה, סתם ככה בחווה...

מנסה לצרף תמונה של הרדיקיו הזה, אבל אין לי מושג אם זה יעבוד...
 

salo22

New member
יפה !

פנק אותנו גם בעתיד עם אנקדוטות כאלה בבקשה
מאוד אוהב רדיקיו..
 
תודה


אני הכרתי רק את הסוג הקטן שהזכרת בהתחלה.
חבל שאי אפשר למצוא אותו בארץ כיוון שיש לי חיבה עזה לעלים מרירים.
 
למעלה