ביקור ב Beer and Breakfest - חיפה

ביקור ב Beer and Breakfest - חיפה

שאתה מגיע מבית שבמקרר היו מגוון פסטרמות לבנות, נקניקים מיוחדים, פריזר מלא בנקניקיות, קבבים וסטייקים, אתה חי עם פרספקטיבות קולינריות קצת שונות משאר ילדי השכונה והחברה שבסופו של דבר חיה סביבך כל חייך (אלא אם יש כאלו שגדלו בבית דומה). בייקון זה משהו שלי יש במקרר מאז שאני זוכר את עצמי, כמו גם חמאה, שמנת, ביצים ועוד מלא דברים שהם לא רק חומרי גלם כל אחד לעצמו, אלא פשוט רבדים של ארוחה שלמה.

שנים שאני מפנטז על מקומות שיגישו ארוחות בוקר כמו בארה"ב ואירופה. די כבר עם הכשרות, די כבר עם הריבוע הבנאלי של חביתה, פנכות גבינה קטנות, סלט ערבי קצוץ מיץ תפוזים וקפה הפוך ב 69 ₪... תנו לאכול, תנו להתלכלך, הביאו לנו בייקון וחלמון נוזלי... תנו לנו בגט עם שינקן וחמאה, פיינט בירה ב 10 בבוקר, תנו לנו פנקייקים ונקניקיות עם תפוחי אדמה מושחמים... תנו לנו לאכול לעזאזל!
אז כן... יופי, אתם עכשיו מזדקפים בכיסא ומתחילים להריץ את כל המקומות החדשים שקמו בתל אביב בשנים האחרונות שמוכרים איזה 2 רצועות בייקון עם הביצים, או ממלמלים שמות כמו "בנדיקט" ועוד.. אבל בייננו, זה באמת רק בזמן האחרון ועדיין במיעוט מחפיר לטעמי
.

ששמעתי שנפתח מקום דומה לפנטזיות התהומיות שלי ממש ליד הבית, אוזניי נזקרו, נצנצו עיני ומרקם עורי נהפך ברווזי מהתרגשות.
מיד חקרתי חבר שזרק בדרך אגביות על המקום, על מיקומו של מקדש האוכל הזהוב הזה ושמתי את פעמי לכיוונו ביום שאחרי בשעות הבוקר המוקדמות.

אז, למרות שהמקום קורא לעצמו Beer and Breakfast אם תגיעו אליו בשמונה בבוקר, תמצאו תריס סגור. המקום הקטן שנמצא ברחבה פסטורלית (ממש בפינה הפנימית אחרי ארומה) בדיוק מול הכניסה לכרמלית בשדרות הנשיא בחיפה, נפתח ב 10 בכל יום וסוגר את שעריו בערך ב 02:00 בלילה ובשישי שבת אף מאוחר מזה.
הבעלים אייל, בחור ירוק עיניים ופנים מכוסות בזקן עבות בצבע ג'ינג'י נראה כמו ההיפסטר המקומי, אבל אחרי 2 דק', פשוט מתאהבים בדבקות, באהבה לאכול, בכנות התמימה וברצון להצליח ולארח את הקהל שמגיע. חוץ מזה שהוא התגלה כמו אחלה גבר, מסוג האנשים שאתה אומר אחרי כמה דק' שהוא היה יכול להיות אחד החברים הטובים ביותר שלך. והוייב מהמקום די דומה.

תפריט מודפס אין שם, אבל שני לוחות גדולים עם רב ההיצע מתנוססים גם בחוץ וגם בפנים רשומים בגיר. בוויטרינה שפונה לרחוב, עומדים נתחים ענקיים של פסטרמות, שינקן, גבינות משובחות ועוד ובארון גבוה בפנים - מוצגים בקבוקי בירה שמתארים בעיקר את ההיצע הענק שיש במקום.
52 סוגי בירה מ 15 חברות שונות. כולן בוטיק ישראלי ד"א! קונספט מדליק ומאד מפרגן.

אז מה יש לאכול במקום, בעיקרון מגוון לא גדול מאד, אבל מה שיש, עשוי בטוב טעם.
יש שתי ארוחות בוקר "מלאות" נקרא לזה... כריכים על בסיס קרואסון עם סוגי נקניקים וגבינות, קינוחים ועוד כמה דברים קטנים. סה"כ מטבח מאד פשוט שמבוסס על COLD CUTS בגדול, אבל שהונדס בקפידה עם המון אהבה לנושא ועם תמחור שפוי מאד שזה מרענן במיוחד.

אני את "ארוחות ההכרות" שלי מתחיל הכי חזק ומגביר עוד בהמשך, אז התחלתי עם כוס קפה כדי לרפד קצת את הבטן לפני הגל הראשון. במקום אין מכונת אספרסו משוכללת (עדיין) והם מגישים קפה פילטר של פעם... טאצ' חמוד אם כי הייתי מעדיף משהו הרבה יותר עדכני, אבל זה סתם לחפש אותם. שיחה קצרה עם אייל הבעלים על הכוס קפה, סיגריה ומתחילים להרביץ.

לראשונה לקחתי -
* כריך קרואסון עם שינקן מעושן, גאודה, ביצה עלומה ובצל ירוק (32 שח).
הקרואסונים מגיעים בכל יום טריים ואחרי 2 דק' בתנור עם כל המרכיבים הוא יוצא קריספי ובוהק מתמיד.
מוגש על צלחת מלבנית צחורה; קרואסון בגודל יפה עם כמות נאה של שינקן טרי, גבינת גאודה שמנונית, ביצה עלומה שהתחילה לנזול על כל הכבודה ובצל ירוק שנותן קצת רעננות לטעמים השמנים. הקרואסון היה פריך בעל טעם חמאתי וכל הטעמים שהוכנסו בו היו מתאימים פיקס בכל ביס.
חלמון הביצה הצהוב חלחל בין נחשולי הבשר והגבינה והיווה לא רק טעם משכר נוסף בסיפוניה הזו, אלא גם את הלחות של הכריך, במקום ממרח כזה או אחר. פ
שוט לא צריך כלום מעבר לזה. יחד עם הכריך נמזגה עבורי כוס בירה מהברז המתחלף ושתיתי כבר ברבע ל 11 בבוקר, את הפיינט הראשון שלי ממבשל בזלת.

אחרי סיום הכריך שאני מניח שיספק כמעט כל אחד לארוחת בוקר מלאה, בעיקר אם מוסיפים לו פיינט של בירה כהה וסמיכה, סימנתי לאייל שאני מוכן להמשיך. עלם החמודות שאל על מה בא לי, ואמרתי לו "בוא נלך על הקלסית", וזה מה שקיבלתי.

*ארוחת בוקר קלסית – זוג ביצי עין, תפוחי אדמה מושחמים עם בצל מטוגן, עגבנייה, נקניקיות חזיר, בייקון, שעועית ברוטב עגבניות ומגוון לחמניות עם חמאה (39 שח).
את הצלחת העמוסה אייל הגיש לי עם עריכת הסכו"ם מחדש וכל המתלווה לארוחה, כמו רוטב טבסקו למשל וכן הלאה. המנה לא מביישת את כמויות הגשה בדיינרים בארצות הברית וניכר על המקום שהוא פשוט מגיש ברוחב לב ובאהבה גדולה.
ביצי העין היו עשויות בדיוק רב עם חלבון מטוגן בשומן הבייקון על הפלנצ'ה וחלמונים נוזליים, הנקניקיות הקטנות התפצפצו בפה בקנאק מסורתי, הבייקון היה חצי קריספי והסתלסל מחום הצלייה ותפוחי האדמה היו מבושלים עד לרכות עם מעטפת קרספית משגעת. הדבר היחיד שפחות אהבתי בצלחת הייתה השעועית שנלקחה מקופסת שימורים (די מתאים לארוחות האנגליות ד"א) שקצת "הרסה" לי את הטעם. אבל בקרוב גם זה הולך להשתנות לפי מה שהבנתי מאייל והשעועית תהיה מוכנה במקום. המנה תישתדרג פלאים לדעתי הצנועה כאשר זה יקרה, אבל גם עכשיו התלונות שלי די בטלות בסופו של דבר...
הלחמניות שליוו את ארוחת הבוקר היו קטנות וטריות ובכמות נאה. לא משהו מאד מיוחד מבחינת המאפים, אבל זה די התאים לקונספט ולמנה בכלל. את ארוחת הבוקר הם מתמחרים ללא שתייה. אז עם המנה הזו שתיתי פיינט נוסף של הבזלת הכהה והסמיכה וכבר ב 11 וחצי שהשמיים היו כחולים ביום מקסים, הרגשתי אופטימי ונרגש על מצבי בחיים באותו רגע.

עשיתי הפסקה של כמה דק' והדלקתי סיגר קטן (כן מעשנים שם מסביב, ישבתי בחוץ, אבל גם מי שישב בפנים אני מניח שיראה אנשים שיעשנו לא רחוק ממנו, המקום לא סגור ואין כל כך הפרדה) עם הטיפות האחרונות של הפיינט השני.

אייל הגיח לפתע לשאול לשלומי ואם הכול בסדר וזרקתי לו את נושא השעועית שהזכרתי קודם. כך למעשה הבנתי שיש תכניות לשינוי, כי זה מציק לו אישית למרות שאף אחד לא התלונן על העניין עדיין. שאפו.
אחרי שיחה קצרה, הסכמנו יחד שאין ארוחה מסתיימת ללא קינוח והחלטנו שהוא מוציא מה שבא לו... אז קיבלתי שני קינוחים לפרצוף...


*ערימת פנקייקים עם חתיכות בייקון, רוטב מייפל ותות בננה טריים –
מוגשים בצלחת מאורחת שלושה פנקייקים שנעשים באותו הרגע על הפלנצ'ה עם חתיכות בייקון קריספיות, רוטב מייפל מעל ובצד בקערית להוספה עצמית ופרות חתוכים. בננה ותותים. מנה ענקית, מתוקה מלוחה ובעיקר מדהימה! חבר טוב שעבר בדיוק במקום ובא להגיד שלום שאל:
"איך אתה מסוגל לאכול בייקון עם מייפל ופנקייק" התשובה שיצאה לאייל הבעלים ולי בצורה טבעית ובסימולטניות בלתי מתוכננת "איך אפשר אחרת?" זו מנה שנכנסת בדיוק לפרספקטיבה המיוחדת הזו שהזכרתי בהתחלה... מבחינתי זה הכי טבעי בעולם... ולא רק זה, אלא כל מה שאכלתי באותו הבוקר.
יחד עם הקינוח, אייל הציע לי לשנות קצת את הבירה לקלילה יותר, אז הלכנו מהברז השני על האלכסנדר הבלונדינית. כי בלונדיות נהנות יותר לא?!

ד"א מחירי הבירות ממש טובים - על שליש מהחבית משלמים 18, על חצי 24, בקבוק יעלה 27, אבל ירד משמעותית אם לוקחים רביעיה, שישייה וכן הלאה עד שהמחיר מגיע ל- 15.5 שח.

הקינוח השני שהגיע בערך שהייתי בחצי מנת הפנקייקים, היה;
*קרואסון חמאת בוטנים, נוטלה ובננה בתנור (19 שח)
גם פה התגלתה מנה מדהימה, עם טעמים מתוקים, דביקים שהתחברו באורך מדהים וטעים במיוחד.
אייל ציין שהרבה מאד אוהבים את המנה הזו והוא תמיד משיב שהוא לא עשה פה כלום, כולה מרח קצת נוטלה עם חמאת בוטנים וחתך בננה בפנים ושם הכול כמה דק' בתנור.
עשה או לא, זה טעים רצח! ואפשר להגיד על כל מנה בערך בכל מקום שזה סה"כ להרתיח, לטגן, לאפות לערבב וכן הלאה... בסופו של דבר, מישהו צריך לחשוב על זה, לנסות ולהגיש, ושאנשים אחרים ייהנו. ופה הם עושים את זה בגדול.

את אחרות הבוקר שלי סיימתי קצת אחרי אחת בצהריים, זה היה מסע נהנתנות שמן במיוחד שכלל בין היתר קרואסונים, ביצים, שינקן, גבינות, פנקייק, שוקולד, המון בייקון, נקניקיות, פירות, חמאת בוטנים והמון בירה! דידיתי לעיתי הביתה שמח וטוב לב עם הבטחה אישית וגם פומבית שאני הולך לפקוד את
Beer and Breakfast כמה שיותר. שחס וחלילה לא יסגרו!
לא פשוט לפתוח עסק בארץ, על אחת כמה שמתעסק באוכל ועוד נישתי כזה... כולי תקווה שהמקום ישגשג ויצליח ועוד כמוני יבואו, ייהנו ויעריכו את האוצר
 
משפט הסיום ותמונה

כולי תקווה שהמקום ישגשג ויצליח ועוד כמוני יבואו, ייהנו ויעריכו את האוצר הבלום שנפתח ממש בכרמל בחיפה. יהלום כזה לא מוצאים בכל יום, תקוותי שימשיך להאיר באור יקרות, אם בתחושות שהוא מעניק לקהל ואם בטעמים.

הקרואסון האלמותי ...
 

pix37

New member
דווקא התמונה הזו לא עושה חסד עם א. בוקר אנגלי

 

sweetdreams

New member
אני מכינה את זה הכי טוב בבית


אבל בשביל הפיינקייקס עם הבייקון והבירה בצד אני בכיף אגיע!
 

innocence

New member
אור לי לראות דברים כאלו על הבוקר

וואו, כמה שבא לי כזה עכשיו.
 

מיתר44

New member
בארבע בבוקר, לפני הכל

הצצתי בפורום ומה אומר לך:
א. עשית אותי רעב. מאוד.
ב. לולא אני עסוק בהכנת ארוחת יומולדת לשלושה מבני משפחתי, הייתי נכנס למכונית
ונוסע לסעוד (ואולי גם לשתות) במקום המופלא הזה שאתה מתאר.
ג. אתה בהחלט ראוי להיכלל בגיניס. יש לך יכולת קיבול שאפשר לכנותה עליה יוצאת דופן
ד. כתיבה מופלאה. מופלאה.
ה. תודה על עונג השבת.
 

niznaz1

New member
WOW איזו הודעה המרהיבה

ואיזו ארוחה נהדרת
לבריאות, ובהצלחה למסעדה
 
אפשר לבקש שיפתח סניף בגבעתיים?

אני משוכנע שהקרדיולוגים בעיר ישמחו להיכנס לשותפות אתו.
נשמעת ארוחה נהדרת ואכן מעוררת קנאה בשבת בבוקר.
כיף לקרוא והתמונות מרהיבות
 
כל מי שמגיש פנקייקים עם בייקון ומייפל

קונה אותי על המקום
חבל שהוא נמצא כל כך רחוק

תודה על הדיווח
 
wawa - wiwa!!!

איזה מזל שיש לי משפחה גרגרנית בחיפה ואנחנו כל כךךךךךך הולכים לדגום את המקום הזה!!!
אז תודה :) ותמשיך לכתוב, הריר ניגר משפתיי לאור התיאורים שלך - כתיבה איכותית ומגרה!
 
רק חסר שם גלידת-מנטה עם צ'יפ שוקולד

ואז זה מתאים בדיוק בתפריט לכלא המחוזי בטקסס שבו מגישים את הארוחות האחרונות לנידונים למוות,
אותם אלו שלא עושים חשבון לכולסטרול בדם ומרביצים את האמ אמא של הארוחה המושחתת.

אני צריך כעת לזמום על עוון משמעותי ולבצע מעשה פשע מצפוני או מוסרי ורק אז לגשת להתפנק שם,
בתקווה שריק פרי המושל הידוע לא יחנון אותי
תציע לבעל המקום שימכור שם פיינט של גלידת מנטה ושבבי שוקולד, זה יהיה להיט.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הטעם קיים בגלידריה "לג'נדה" הסמוכה

וגם ב"אמיליה" (קרוב לכיכר ספר). ממש היום אכלתי שם...


ולחובבי השילוב המופלא ששאלו (מישהו שאל, בדיון הקודם) איפה ניתן להשיג בישראל After Eight, במשביר לצרכן מחזיקים (ליד הקופות). ממש הערב קניתי שם והיו חסרים לי כמה שקלים ליהנות ממבצע, אז הציעו שאקח שוקולד, איך יכולתי לסרב?
המחיר הוא 20 ש"ח (לחבילה הקטנה, 21 "דפים") אבל בחשבונית יצא 15 ש"ח (לא שאלתי אם זה מבצע זמני או הנחה לחברי מועדון). כבר הספקתי לפתוח את החבילה שקניתי ואני לא רוצה לספור את כמות העטיפות הריקות על השולחן, אני בהכחשה בריאה.
 
יצא לי לשבת שם אתמול בערב

אמנם אני חולף על פני הרחבה הזו די הרבה פעמים אבל מודה ומתוודה שלא הבחנתי במקום הקטן הזה עד לקריאת הפוסט הנוכחי.
זו רחבה ענקית ממש ביציאה מהכרמלית שיש בה בין השאר גם סניף של מקדונלדס ואת הקפה הידוע של חיפה עוד משנות השמונים:קפה הבנק.
בזמנו היה בנק ועליו הקימו את הבית קפה הזה שאיכשהו מצליח לשרוד שנים על גבי שנים, בבקרים יש שם גברות ייקיות עם שיער בצבע כחלחל ומטפלת סעודית מהאי לוזון או מאיזה אי אחר בפיליפינים.

אז אמש בשעת ערב מאוחרת עברתי ממש בסמוך והיה לי בדיוק רבע שעה פנויה, המקום נחמד, יש כמה כסאות עץ משוייפים בחוץ וויטרינה שקופה של חלק מהתוצרת.

הגינגי המתואר לא היה במקום וגם לא השותף השני שלו,שירת אותי בחור צעיר ממש באדיבות, היו שם חוץ ממני עוד איזה תייר הולנדי וזוג ישראלים, כיוון שרעב לא ממש הייתי אז לקחתי לי רק "אלכסנדר"מהחבית במחיר סבבה לגמרי:24, באחד הפאבים ששם שתיתי את אותה האלכסנדר מהחבית גבו ממני 40 שקלים, המידה שם זה פיינט שאני חושב שזה טיפ טיפה פחות מחצי ליטר, לקחתי לדרך בירה של "שפירא"בבקבק, בקבוק יפה עם לוגו כמו של טדי קולק,
את השפירא לא יצא לי לטעום אבל זו שטעמה אותו גם לראשונה הרעיפה שבחים על מבשלת שפירא, היה מצויין על הבקבוק:לימיטד אדישיון(מהדורה מוגבלת) לא ככ הבנתי למה?

הברמן החביב הסביר לי שאני יכול לקבל מהם שישיית "שפירא"במחיר מוזל של :95 שקלים.

זה מקום בהחלט נחמד וחביב, בהזדמנות אחזור לשם לישיבה יותר ממושכת וכשאהיה רעב באמת.
המקום פעיל מזה 3 חודשים ועובד כל היום נון-סטופ, נאמר לי שבצהריים מגיעים לשם בין השאר תלמידי תיכון בדרכם הביתה,
למה לעזעזל שאני הייתי בתיכון הסתפקתי בקרטיב לימון או מקסימום בנקניקיה עם חרדל?
אין צדק!

זה מקום קלאסי למי שאוהב וחובב בירות,העיצוב וכל מה שמסביב קצת הזכיר לי את "בקבוקים"אותה חנות היין בקרית-טבעון, שם זה בעיקר יין וכאן זה בעיקר בירות.

מחכה לבקר חופשי שבו אהיה ממש צמא ואוכל לחגוג שם כיאות עם כמה שיותר בירות, מקסימום אדרדר הביתה באמצעות הכרמלית או שמישהו יגלגל אותי לאורך המדרגות עד הדר-הכרמל.
 

החתולית

New member
שפירא יופי של בירה

זמן מה שווקה רק בירושלים, וטוב שאפשר לשתות אותה גם במקומות אחרים.
 
לשפירא יש בירה שמיושנת בחוויות וויסקי

והיא אכן מהודה מוגבלת להבנתי, אולי מדובר בבירה הזו?

אישית, את שאר הבירות של שפירא אני מחבבת פחות.
בנוגע למחיר של האלכסנדר - מדובר בגניבה של ממש, לא פחות.
בנוגע לפיינט - פיינט כהילכתו, בריטי אמיתי, אמור להיות 560 מ"ל כלומר, קצת יותר מחצי. בפועל בישראל המציאו איזו שטות שנקראת "פיינט ישראלי" שנעה בין 440 ל 470 מ"ל - תלוי במקום בו שותים. הבעיה העיקרית שלי עם השיטה היא העובדה שגובים על השקר הזה, את המחיר שגובים על חצי ולפעמים אפילו יותר.
 
את צודקת, זו אכן הבירה

לי כאמור לא יצא לטעום ממנה, אבל סומך על חוות הדעת שנתנו לי עליה.
אנסה אותה גם בעצמי ואז אדע ממקור ראשון ואמין:)

גניבה התיחסת שקרה לי ששילמתי 40 לאלכסנדר?
אולי זה היה פיינט אנגלי כפי שכתבת שהוא עשר אחוז מעל החצי ליטר ואז זה יכול להסתדר לי בראש.
אני אוהב בירות אבל ג ם אותי זה מרתיע המחירים המופרזים וגורם לי בעצם בעל כורחי לעבור לחומר קשה יותר:
ויסקי, ערק, או בצוק העתים..וודקה פינלנדיה עם לימונדה ורודה,
המצב בשוק בירות הבוטיק בארץ לאחרונה מזכיר לי את המצב שהיה ברומניה אחרי נפילת ניקולאי צ'אושסקו:
לפתע בסופרמרקטים היה מבחר ענק ואדיר אבל לתושבים לא היה כסף לרכוש אותם,

ההקבלה היא שאצלנו לאחרונה הרפרטואר של הבירות התרחב משמעותית , או אז כמעט באותה נקודת זמן ירדו המחירים והוחתו המיסים על האלכוהול האיכותי והחזק יותר וכך זה הפר את שיווי המשקל העדין.

בירה זה עבורי משקה יוםיומי במיוחד ב10 החודשים של הקיץ אצלנו כי בחודשיים הנותרים יש פה סתיו, אז בירה זה משקה שאמור להיות קליל נגיש ויחסית זול כמו מיץ פטל לילד וברגע שאני מתלהב מבירה מסויימת ומתחיל לעשות קלקוציה כמה כסף עלי להוציא בכדי לתפוס ראש טוב זה מבעס את התחת.
 
למעלה