יומנגס. ההמבורגר הטוב בישראל? כן. VFM? לא

puppet

New member
יומנגס. ההמבורגר הטוב בישראל? כן. VFM? לא

הופתענו, הגענו בשעה 8 מוכנים לחכות שעה בחוץ, וראו זה פלא - לא רק שהיו שניים או שלוש שולחנות פנויים בחוץ, היה אפילו מקום על הבר. מכיוון שהייתי עם חבר גבר, ובאופן עקרוני יש לי בעיה לשבת מול גבר על שולחן, ישבנו על הבר. היה נחמד.

את שיעורי הבית על סוגי ההמבורגרים השונים עשיתי מראש, למרות שהברמן בהחלט עזר ותרם את שלו. (השירות היה מהסוג הענייני, לא מדהים וחברותי, לא רע. מהיר מספיק ובאופן כללי בסדר ולא יותר). אני לקחתי המבורגר צרפתי, החלטתי ללכת על הגודל הקטן יחסית (לא ש 220 גרם הם כל כך קטנים), ההמבורגר בא קומפלט עם כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז'ון וריבת בצל. בנוסף, ביקשתי שום אפוי, גבינת סנט מור ו-100 גרם חתיכות כבש כתוספת.

פירוק ההמבורגר לגורמים:
הלחמניה: מהטובות, גדולה, אבל יש משהו בחיתוך שלה שעוטף לגמרי את ההמבורגר. בעוד הלחמניה הסטנדרטית היא שתי חתיכות ישרות, זאת היתה עם קימור מסוים למעלה (ואולי גם קיעור מסוים למטה), התוצאה היא המבורגר ענק מצד אחד, שבכל מקום אחד, נעלם לי מהלחמניה, וצריך להיאבק בשביל לשמור אותו בפנים, ואילו כאן הצורה הייחודית של הלחמנייה מחזיקה אותו בפנים במין עטיפה כזאת. שיחוק מצוין בלחמניה קלילה, טעימה וטובה מאד.
הקציצה: טובה, אך יש טובות ממנה. לא יודע אם בישראל יש טובות ממנה, אבל בוודאי שאכלתי טובות ממנה בארה"ב, ועדיין - העשייה (מדיום) היתה בסדר גמור (אם כי לא יכולתי לבחון את הצבע, בשל העובדה שפנים המסעדה די חשוך), המרקם מעולה לגמרי, פציח ופריך ונפלא. המקום שבו זה לא המבורגר אדיר הוא בטעם. זה לא שמדובר בהמבורגר רע, אבל לא מדובר בפצצת טעם אנטריקוטית או שפונדראית, ממש לא. סתם, קציצה מבקר סביר (אבל לא גדול) שעשויה טוב מאד. מה שכן, 220 גרם זה יופי של גודל לקציצה, לא יודע למה צריך מנה גדולה יותר.
כבד אווז - לא שווה את הכסף. איכשהו נפלה לי חתיכה אחת של כבד אווז מחוץ להמבורגר אז טעמתי אותו נקי, והוא היה עשוי הרבה יותר מדי. כל הסבבה והחמאתיות של כבד אווז אמיתי לא היתה כאן, ובעצם זה דמה הרבה יותר לכבד עוף וול דאן מאשר למשהו אחר. חבל.
כבש - גם כאן, חתיכת אחת נפלה ויכולתי לטעום אותה נקי. טעם עדין יחסית לכבש, ולמען האמת ציפיתי לטעם מעט דומיננטי יותר, אבל בסך הכל זאת תוספת חביבה מאד, גם אם לא זולה בכלל.
שמן כמהין, חרדל - לא הורגשו בכלל.
סנט מור - הורגש קצת, אני אוהב את הגבינה הזאת, אבל הייתי מעדיף יותר ממנה.
שום אפוי: באופן מפתיע לא תרם יותר מדי למנה, אכלתי גם כאן חתיכת שום אפוי נקייה, והיא היתה טעימה כמו שאני אוהב, אבל החיבור לטעמים לא היה לגמרי שם. לא הועיל מדי, לא הזיק מדי, בסדר.
ריבת בצל - השיחוק המרכזי של ההמבורגר, סיפק מתיקות מאד נעימה לכל הסיפור, והפך את ההמבורגר מהמבורגר טוב בקנה מידה ארצי, להמבורגר הטוב ביותר שאכלתי כאן (אבל כאמור, לא ההמבורגר הטוב שאכלתי אי פעם). בכל מקרה, תוספת מבורכת מאד למנה.

צ'יפס בצד - נראה לי שכתבו פה בעבר שהוא סתמי, וכן הוא סתמי. אכלתי שלושה צ'יפסים קטנים עד שנמאס לי. לא שהיה רע, אבל אחרי המבורגר כזה, אין באמת מקום בבטן לתפוח אדמה מטוגן וחסר ייחוד.

בירה יומנגס - מהישראליות הטובות ששתיתי. מה שאלכסנדר עשתה כאן הוא קצת לבנות על שני ז'אנרים ישראלים אהובים (גולדסטאר מחד, ובירות חיטה כגון פאולנר וווינשטפן מאידך) להוסיף קצת אלכוהול וטעם וליצור בירה עמוקה וטעימה. טובה יותר בעיניי מאשר הבירה שאותה מבשלה בדיוק עשתה עם בלייזר. כאמור, עוד שיחוק.

אז כן, זה היה ההמבורגר הטוב בישראל. אבל מבחינתי 170 שקל ללא טיפ, על המבורגר, צ'יפס ושתי בירות זה קצת יקר. אם זה היה עולה 40 שקל פחות, זאת היתה ארוחה נורא נורא משתלמת וטעימה. אבל כך - רק אם ממש בא לך גם המבורגר טוב, וגם לנסוע עד צומת רופין.

Gargeran

New member
אני לא מסכים בנוגע ל-VFM

לקחת 3 תוספות על ההמבורגר, שאני מעריך שעלו לבדן בסביבות ה-40 שקלים. (גם לא יודע אם היה מה לצפות להרגיש את הגבינה בין קציצת של 220 גרם ו-100 גרם כבש)
2 כוסות בירה שלבטח עלו לא פחות מ-50 (ואולי אפילו 60 שקלים, שזה לא מחיר מוגזם לשתי כוסות בירה בארצנו מוכת המס)

בהתחשב בכך שאפילו במוזס המבורגר פשוט של 200 גרם (ללא שום תוספת) וצ'יפס הייתה משלם בקלות 70 שקלים, אני לא מבין איפה אין כאן VFM.

אי אפשר לקחת כל-כך הרבה תוספות ואז להיות מופתע שהחשבון יצא יקר. בטח לא כשמדובר ב-100 גרם בשר.
אז אם נוסיף לכך שלמרות אכזבת מהכבד אווז אתה מסכים שזה גם ההמבורגר הטוב בישראל ... לדעתי ה-VFM מוצדק לחלוטין.

אגב, ממליץ בפעם הבאה דווקא על האיטלקי או הפיני. כבר דובר פה רבות על כך שהכבד אווז לא יכול לצאת טוב בהכנה של ההמבורגר (שזה כנראה נכון, אבל עדיין גם ההמבורגר הזה טעים במידה)

puppet

New member
נו, וגם ה 40 שקלים לא מצדיקים את עצמם

שתי חתיכות סנט מור ב-12 שקל? ארבע שיני שום ב-8? שלוש חתיכות קטנות של כבש ב-21? שלושתם מבחינתי מתומחרים גבוה מדי. וכן, כבד אווז זה דבר יקר, אבל אם הם עושים את הכבד אווז בטעם של כבד עוף, אז למה צריך להתפלצן ולא להביא ישר כבד עוף? (הייתי מוכן לשלם את הפרמיום על כבד אווז עם טעם ומרקם של כבד אווז, לא על כבד אווז עם טרם ומרקם של כבד עוף).
מה גם, שכאמור אני מוכן להתערב שההמבורגר לא עשוי משום אנטריקוט או אפילו סינטה. הוא המבורגר שעשוי טוב מאיזה אונטריב או משהו זול מהסוג הזה. אז כן, העשייה טובה, אבל הנתח לא יקר.
בסופו של דבר, המבורגר ממוצע בארה"ב עם אלף תוספות עולה במקום טוב כ-15 דולר מקסימום (אם לא מדובר במסעדת גורמה, אלא דיינר), ובדרך כלל יותר קרוב ל-12. נניח פרמיום רציני בישראל, ונגיע ל 20-22 דולר עם כל התוספות בישראל. לא רואה סיבה שהוא יעלה יותר מזה (28 דולר בערך). ובאופן כללי, אף פעם לא אכלתי המבורגר של 28 דולר באמריקה. וכן, ישראל זה לא אמריקה, אבל המחירים הם לא פי שניים ולא צריכים להיות פי שניים. בטח שלא בפריפריה.

הבירה דווקא מתומחרת בסדר, אני מניח. (32 שקל לחצי זה סביר בקנה מידה ישראלי, ואפילו לפעמים בקנה מידה אמריקאי לבירות בוטיק מסוימות), אבל ההמבורגר, פשוט לא. כאמור 20 דולר היו נראים לי סבירים הרבה יותר (75 שקלים, נניח).

ומצד שני, מה אני מבין? עובדה שעם כל התמחור הזה המקום מפוצץ ואנשים באים אליו במיוחד. וסביר להניח שלו אני הייתי הבעלים, הייתי עושה את בדיוק את אותו הדבר.

Gargeran

New member
אל תשווה לארה"ב, תשווה לארץ

כמו שעשיתי השוואה עם מוזס, אתה יכול לעשות השוואה גם עם אגאדיר או כל בר בורגר אחר.
יומנגס לא זולים, אבל הם יקרים בדיוק באותה מידה.

מוזס: ארט בורגר של 250 גרם יעלה 59 שקלים
תוספת בלו צ'יז - 10 ;
תוספת בצל חרוך - 8 ;
אין להם שום דבר שנראה כמו תוספת של כבש,ניקח בייקון: 10 שקלים

סה"כ: 87 שקלים. רוצה צ'יפס? תוסיף 15 שקלים
---------------------------------------------------------

אגאדיר: מקסי 220 גרם יעלה 51 שקלים
תוספת סנט מור - 14!
תוספת בצל מטוגן - 6
תוספת בייקון - 11

סה"כ: 82 שקלים. רוצה צ'יפס? תוסיף 14 שקלים

יומנגס: המבורגר רגיל 220 גרם יעלה 47 שקלים
תוספת סנט מור - 12 לפי מה שאתה אומר
תוספת שום אפוי - 8
תוספת בייקון - 12

סה"כ: 79 שקלים. רוצה צ'יפס? זה כלול במחיר

בורגוס: המבורגר 220 גרם יעלה 48 שקלים
תוספת גבינת עיזים - 11 שקלים
תוספת בצל מטוגן - 6 שקלים
תוספת חזה אווז מעושן - 11 שקלים

סה"כ: 76 שקלים. רוצה צ'יפס? תוסיף 14 שקלים

הנסיך.

New member
למה לא להשוות לארה"ב בעצם?

זה שדופקים אותך בכל מקום לא אומר שזה בסדר ושצריך להמשיך לחמוס

אני משוכנע שמה שקופיקס עשו לקפה בקרוב יעשו אחרים לאוכל המהיר (וכן, המבורגר זה אוכל מהיר לטעמי, גם אם הוא עולה 60 שקל במקום עם מלצרים)

נ.ב. אם כבר אתם מסתובבים בארץ ואוכלים המבורגרים, אני מקווה שיצא לכם לבדוק את איוו בירושלים, עם כל הכבוד להמבורגרים הגנריים של תל אביב (מוזס, אגאדיר, וולפנייטס, עדהעצם, אפילו דיינר בעצם)
יש להם עוד מה ללמוד מהאח הירושלמי

החתולית

New member
אכלתי באיוו כמה פעמים

ההמבורגרים שם לא יותר מבסדר, ולטעמי לא יותר טובים ממוזס, אגדיר או בורגוס. לא אכלתי המבורגרים בוולפנייטס ועד העצם.

Gargeran

New member
כי ההשוואה לארה"ב לא רלוונטית

ה-VFM נקבע באופן יחסי להיצע שיש לך ועם כל הכבוד לארה"ב, ההמבורגרים והמסעדות והסופרים וכו' לא נמצאים כחלק מההיצע שלנו.

רוצה לאכול המבורגר ב-30 שקל? יש לך את מקדונלד'ס ובורגראנץ' ואולי גם את עד העצם אקספרס. זה הפאסד פוד בורגר, הבר בורגרים לא ממש.

החתולית

New member
מסכימה איתך שהתוספות יקרות מדי

לטעמי, הלחמניה מצויינת אבל אני מעדיפה אותה קצת קלויה, במיוחד כדי שלא תהיה קרה.

גם אני הייתי מופתעת מהעובדה שהשום האפוי לא מוסיף טעם. כנראה שהטעם עדין מדי, כנגד הטעם הגס של ההמבורגר עצמו.

La la la 20

New member
אנחנו נסענו במיוחד בשבת בצהריים

חיכינו קצת בחוץ אמנם לא חווינו "כגודל הציפייה כך גודל האכזבה" אבל כשיצאנו משם לא הבנו על מה כל ההתלהבות מהמקום ההמבורגר היה נחמד ותו לו, הצ'יפס היה מיותר כי הוא לא היה טעים והשיחוק היו הטבעות בצל שהזמנו למנה ראשונה.

אני אישית שונאת את גורם ההפתעה, נכון השירות הוא בגובה העיניים והמלצר מסביר בסבלנות על סוגי ההמבורגרים אבל 1.אני לא יודעת להעריך את החשבון הסופי 2. בחירה שכזו מקשה עלי לזכור את האופציות ולבחור בצורה יותר החלטית 3. אני לא אוהבת להחליט בלחץ.

שורה תחתונה, אם יזדמן לנו להגיע למקום, נחמד אם לא, לא נרגיש שהפסדנו - ההמבורגר של הויטרינה באבן גבירול היה לנו הרבה יותר טעים שלא נדבר על הצ'יפס

FiReBall

New member
הויטרינה מעולה

יומנגוס לטעמי טוב הרבה יותר. ההמבורגר בויטרינה נותן הרגשה 'מיוחדת' (בוודאי עם הגבינה הכחולה). ההמבורגר ביומנגוס, גם בגרסאות המיוחדות שלו, מרגיש כמו שהמבורגר קלאסי אמור להרגיש.

Gרר

New member
אם אתה קובע נחרצות שהוא הטוב בישראל

מן הראוי לכתוב את ה-top5 המלא שלך בנוגע להמבורגרים בארץ. זה יעזור גם לראות איזה המבורגרים אחרים אתה מכיר וגם איזה אתה מחשיב כטובים (שהרי בסופו של דבר "הטוב ביותר" הוא עניין סובייקטיבי וכדי לראות אם הטעם שלנו דומה אתה צריך לפרט עוד כמה שאתה אוהב).

puppet

New member
אתה צודק, לא טעמתי את כולם

הבראסרי היה הטוב מבחינתי עד היום. יופי של קציצה במקום שאני גם כך מאד מחבב
אגאדיר לא אכלתי שנים אבל הוא זכור לי כטעים אך לא מיוחד, כמו גם זה של אוואנגארד בזמנו.
כשגרתי בירושלים תמיד חשבתי שההמבורגר של הבלאק בשלומציון עולה בקלות על זה של איוו, שמעולם לא התרשמתי ממנו במיוחד. בכלל הבלאק היה האהוב עליי עד שאכלתי בבראסרי, אבל הייתי בבלאק פתח תקווה לפני כמה שבועות, וגם ההמבורגר (מה בורגר) וגם החוויה הכללית היתה רעה לתפארת. למעשה ההמבורגר היה קצת יותר טוב משאר האוכל ומההזנחה הכללית של המקום, השירות המחורבן והקפה החמוץ. רק הלף בראון היה קר וטוב.
גם את הארטבורגר של מוזס אכלתי פעמיים או שלוש וככל שזכור לי, הייתי ממקם אותו קצת מתחת לאגאדיר

אם כן,
1. יומנגס
2. בראסרי
3. בלאק ירושלים של לפני 4 שנים
4. אגאדיר
5. מוזס
6. איוו
7 בפער גדול. בלאק פתח תקווה לאחרונה

לא זכור לי שאכלתי אחרים בארץ

puppet

New member
שכחתי את בורגרס בר

ההמבורגרים הלא מעטים שאכלתי שם (כבש והמבורגר הבית) סבירים בהחלט. אולי מתחת קצת לאיוו אבל בהחלט מעבירים ארוחה לא רעה בכלל.
רע זה בלאק פתח תקווה, וכמובן מקדונלדס ודומיו.

באופן אחר אומר שבורגר בר טוב יותר בהחלט מ in n out או מ five guys

vicz

New member
בלאק פתח תקווה?!?

הייתי שם פעמיים בשנה האחרונה.
היה מחריד.
המבורגר שאין לא טעם של בשר אלא טעם של משהו מטוגן.

כשהם לא היו כשרים הם היו יותר סבירים אבל גם לא בשמיים

Gרר

New member
גם אני אוהב את ההמבורגר של הברסארי

וחושב שהוא מהטובים בארץ.
בבלאק אכלתי עד כה בשני סניפים וההמבורגר שם לא ראוי להכנס לשום רשימה בעיניי.
נכון לכמה שנים טובות אחורה אהבנו את ההמבורגר של מוזס אבל מאז שהפכו לאימפריה קצת נסוגנו משם.
ההמבורגר בויטרינה שכתבו עליו כמה וכמה אנשים באשכול הזה מומלץ מאד וכדאי לך לנסות אותו.

תודה על הפירוט!

Cafe Latte

New member
אתה צריך לאכול במו ומו פעם.

ההמבורגר של הברסרי גם כיכב אצלי בראש הרשימה, עד שאכלתי במו ומו. עכשיו הוא נדחק למטה.

Pixelss

New member
ההתרשמות שלנו מיומונגוס הייתה

טעים, לא שווה נסיעה במיוחד.
וכן גם לדעתנו בויטרינה יותר טעים (גם ההמבורגר וגם הציפס חצי חצי המדהים)

אנחנו בזמנו נסענו במיוחד והיינו צריכים להמתין בתור מעל חצי שעה, גם אני וגם בן זוגי אמרנו שלנסוע למקום במיוחד ועוד להמתין קרוב לארבעים דקות היה בזבוז של בייביסיטר.

FiReBall

New member
אגב, היום כבר אין צ'יפס חצי-חצי

זאת אומרת - יש רק צ'יפס חצי-חצי, אבל הוא נקרא צ'יפס.

עובדי הדלפק (לא החבר'ה הקבועים) לא ידעו על מה אני מדבר שביקשתי חצי-חצי.

למעלה