"ביירות" על גבול חולון ראשל"צ - מסעדה לבנונית

קליספרה

New member
"ביירות" על גבול חולון ראשל"צ - מסעדה לבנונית

לאחר שתוכניתנו לטייל היום בגליל התקלקלו עקב מרד של האופנוע נותרנו רעבים ורעבים לאכול גלילי, אז הלכנו למלא את בטננו המקרקרת בגליל אשר על יד הבית, "ביירות, מסעדה לבנונית".
הגענו בצהרי היום. המסעדה כמעט ריקה, מוזיקה ערבית חרישית ברקע. המקום מרווח, על הקירות טפטים - שריד לשנות השבעים עם נגיעות אלף לילה ולילה - ושלושה מסכים מקרינים דומם תוכנית בישול כלשהיא.
התיישבנו וקיבלנו את התפריטים - יופי, לא רק על האש. שאלתי את המלצר האם הממולאים צמחונים יען כי אסרו עלי לאכול בשר. הוא אמר לי בצער שלא, "אבל אל תדאגי - רעבה לא תצאי מכאן, אני מבטיח לך". חייכתי בנימוס והזמנתי מנת מסבחה וסלט ירקות קצוץ. האופנוען שאיתי הזמין מנסף - בשר וכבש על מצע אורז. לשתות: הוא שליש בירה ואני בירה שחורה.
המסבחה מגיעה אל השולחן. היא פחות סמיכה ויותר חלקה מהמסבחה אותה אני מוקירה ואוהבת - אבל טעימה לא פחות, מלווה בפיתות מהטאבון. אני מאיצה ברונן לאכול מהמסבחה, וטוב שכך - כי לפתע מגיע אותו מלצר עם צלחת ענקים ועליה כל התוספות שיש במסעדה - גבעת מג'דרה חמה וטרייה עם שקדים מלמעלה, פלחי תפוחי אדמה בכורכום, פטריות מוקפצות עם בצל וגרעיני חומוס מבושלים. אני מסתכלת המומה ושואלת אותו "מה זה?", הוא צוחק ואומר "אבל הבטחתי לך שמכאן את לא תצאי רעבה..." ואכן לא יצאתי - כל אחת מהתוספות היתה מצויינת אבל יותר מזה. ההתחשבות, האכפתיות, ההתנהלות החכמה של המלצר או שמא בעל המקום, כל אלה הגישו לי מנה שהיתה שווה הרבה יותר מסה"כ רכיביה.
המנסף של האופנוען הגיע גם הוא - נתח של כבש ושני נתחים בריאים של בשר בקר על מצע - עאלק מצע - על ים של מג'דרה, עם פרוסות עגבניות ליד - האופנוען סיכם את המנה ב-יאמי. בשר הכבש ממש נמס בפה. הבקר היה יותר קשוח והתמסר קצת פחות בקלות, אבל היה עשיר בטעמים. המג'דרה ספחה את כל מיצי הבשר והיתה חגיגה בפה. האופנוען האמיץ נשבר אחרי חצי מנה, החצי השני נארז מול עינינו ואני פטורה מהכנת ארוחת ערב. למרות שהינו מפוצצים לא יכולנו שלא לנגב עוד ביס מהמסבחה - כי היה ממש עצוב לראות את מחציתה נשארת בצלחת - שתי כוסות קפה לקינוח - וכפתור המכנסיים נפתח. אושר!
136 ש"ח ללא טיפ, מהמוצדקים אי פעם (מנת ההפתעה שלי נשארה הפתעה ולא הופיעה גם בחשבון).

אנחנו בוודאי שנחזור
ביירות - מסעדה לבנונית, לישנסקי 22 ראשל"צ

קליספרה

New member
ממש לא - רק שמשום מה

אף פעם לא נכנסנו לאכול שם, ויש להניח שאלמלא החשק לאוכל גלילי, גם הפעם היינו מדלגים עליה.
כמה חבל, עד לפני שלושה חודשים יכולתי לטעום את כל המחמרים והמנספים בעצמי

מוזר ששמה לא צץ אף פעם בפורום, למיטב זכרוני.

ויש פה עוד אחרים מהאזור שלכם.בכל מקרה - שוב תודה על הוצאתה מחושך לאור.

bruno01

New member
מעניין מאוד. הייתי שם לפני משהו כמו 4 או 5

שנים, ואני גם זוכר שירות חייכני, אבל אוכל ברמה של שיפודייה ממוצעת ולא הרבה יותר.

מעניין מה השתנה שם, ובכל מקרה נשמע לי כמו סיבה טובה לבדוק מתישהו בקרוב מקום שהוא כל כך קרוב לבית.

תודה!

קליספרה

New member
סוף סוף הסתדרו לי הניק ניים והפנים

היי שכן שלי..

המגוון שם הוא ממש לא של שיפודיה ממוצעת
אני מקווה שלא תתאכזב

החתולית

New member
תענוג לקרוא

במיוחד בגלל ההגבלות התזונתיות הארורות שלך :)

הלואי והיו מקומות כאלה כשאני גרתי באיזור.

ההוגה

New member
אני מאוד אוהב אותם

הם לא אנינים או מיוחדים באיזושהי צורה, אבל הסלטים טריים וטעימים, הבשר מוצלח והמנות המבושלות מעולות לסוגן. הם גם מאוד נדיבים. היינו שם לא מעט פעמים עם ההורים של החצי השני והם תמיד מבקשים לחזור לשם.

קליספרה

New member
בדיוק - אוכל אוטנטי , לא מתחכם וטעים

מהמטבח הערבי של צפון הארץ
אנחנו בטוח מטעם מנות נוספות ונחזור לדווח -
האופנוען חמד קשות את המחמר
גם אני - רק שלו מותר בינתיים

המסעדה קיימת כבר 6-7 שנים לפחות

לדעתי, בתחילת דרכם היו יותר מוצלחים והיו מנות יותר מעניינות. הייתה בשעתו מנה של נתחי פרגית מוקפצים על הגריל ברוטב פיקנטי שהוגשו על לאפה ענקית עם ירקות קלויים - הייתה מנה ענקית וטעימה. כשהיינו במקום עוד פעם אחרי שנתיים-שלוש, המנה שונתה לחלוטין ולא הייתה מוצלחת. אבל בגזרת הסלטים והשפע הם מצטיינים, הרבה סלטים טריים וטעימים, הכל מוגש בשפע ובנדיבות.

למעלה