פעם ראשונה בבוצ׳ר בר - מצ׳עמם!!

sweetdreams

New member
פעם ראשונה בבוצ׳ר בר - מצ׳עמם!!


אני אעשה את זה קצר ולעניין..

נורא הסתקרנתי לבוא ולאכול את הסנדביץ הכי טוב בעיר, אשר זהו תיאורו מהתפריט (הן במקום והן באתר, אם כי תחת מחירים שונים):
פרנה סטייק טונה טוניסאי - סטייק טונה 160 גרם, אריסה, חלפיניו, בצל סגול, תפו"א אפוי, מלפפון חמוץ, ביצה קשה, פטרוזיליה, ממרח לימונים כבושים.

מה קיבלנו בפועל?
פרנה חרוכה, על גבול השרופה (מבולבלשלם, סמואל - הן תמיד מוגשות ככה, על גבול השרוף, או שזה בטעות ככה יצא להם הפעם?), נתחי טונה עשויים מדי, ביצה קשה, תפו״א, בצל סגול. בצד היה ויניגרט בלסמי נורא נחמד, והחליטו לפרגן לי בפנכית סלט קטנה בצד כששאלתי אם הסנביץ מגיע עם משהו ירוק בצד (מגניב לאללה, ותודה רבה!).
איה האריסה, תהיתי? החלפיניו? חמוצים או לימונים כבושים??? סנדביץ נחמד לכל היותר, ואם להודות על האמת, יבש מדי לטעמי, חסר תיבול, וממש לא הדבר שבשבילו ציפיתי ששווה לרדת במיוחד לעיר התחתית עם התחבורה הנוראית שלה.. פשוט סנדביץ משעמם! איפה זה ואיפה הסנדביץ הכי טוב בעיר, שכולם כולל אילן (החמוד לאללה, יש לציין) עפים עליו??

אז הייתי חייבת לברר את זה!
אילן שאל אם טעים לנו, ואני ניצלתי את ההזמנות ותהיתי באוזניו - הסנדביץ לא אמור להיות חריף? לא אמורים להיות פה עוד מרכיבים, אריסה למשל??
התשובה האמת הפתיעה אותי. הוא סיפר שהוא החליט לשנות את הסנביץ (אבל לא לשנות את התפריט) ולהוציא את האריסה (וכנראה גם את שאר המרכיבים) כי אנשים החזירו אותו למטבח בטענה שהוא חריף מדי.

ולהפוך בכך את הסנדביץ לכריך ניסואז משעמם ותפל של בתי קפה בינוניים?? נו, באמת... כמה מצער!! איפה האותנטיות שעפה מתיאור המנה בתפריט?

אז לסיכומו של דבר:
בהיפוך מוחלט לחווית האוכל, היה לנו דווקא נורא כיף היום בבוצ׳ר בר מבחינת האווירה.
היה ריק ופתחנו שולחן בחוץ עם אילן ועם הבחור הנוסף מהמטבח, שלא קלטתי את שמו. שתינו בירת חיטה (לאחר שלא היתה מלכה אדומה), דיברנו בכיף, סידרנו שבפעם הבאה אין צורך בתפריט ושיוציאו לנו מנות אותנטיות לטעמו של השף ולא ״לקהל הרחב״.

לצערי בכל הנוגע לאוכל, הפעם נחלנו אכזבה. אבל סביר מאוד להניח שניתן להם צ׳אנס נוסף בפעם הבאה שנהיה באיזור, ונקווה שאז יהיה מוצלח יותר.
 
למה מצ'עמם אם האווירה הייתה טובה וכיף?

לגבי הסנדוויץ' מה הבעיה להוציא את האריסה ושאר המרכיבים שהוצאו מהסנדוויץ ולתת אותם בצלוחית בצד למי שמעוניין ביותר פיקנטי. תגידי לאילן בפעם הבאה שזו עצתי

ותודה על הדיווח.
 

מיתר44

New member
מקומם אך לא משעמם

תופעה נפוצה במקומותינו: מבטיחים א׳ ומגישים ז׳
בהחלט מצטרף להמלצה: כשמכינים מנה אישית נא לטרוח ולשאול את הלקוח לרצונו.
את זה יודע כל מוכר פלאפל.
מדאיג אותי הדיווח על הטונה. אותה ראוי להכין כראוי במקום המחזיק בכבודו.
אוירת סחבקייה לא תחפה על כל אלו. ):
 

sweetdreams

New member
המצ׳עמם נוגע לסנדביץ כמובן


בעיניי זה נכון ולא נכון, מה שאת מציעה.
מצד אחד באמת אפשר להוציא את האריסה ושאר המרכיבים בצד, אבל מצד שני הבעיה בכך היא שהסנדביץ במצבו הראשוני הנוכחי הוא פשוט לא מספיק טעים. או במילים אחרות - סתם סנדביץ!

אם נוח להם להוציא כזה סנדביץ, שזוהי חווית הביס הראשוני שלך ממנו ללא תוספות בצד, ואם זה הקו שאותו הם מעוניינים להנחיל, אז שיהיה להם בכיף והמון בהצלחה איתו.
לי זה נראה קו בעייתי. עבורי לא בשביל הסנדביץ הזה היה שווה לי להגיע במיוחד.

אם הייתי יושבת בגרג ומקבלת כזה סנדביץ לא הייתי מתפלאת וגם לא הייתי מקטרת. אכן הייתי מבקשת את הרטבים בצד, והייתי מרוצה. אבל כשאני הולכת למקום שהוא מיוחד מסוגו אני מודה שאני מחפשת דברים אחרים, ושכבר יכילו רכיבי חמיצות או חריפות או משהו שיוסיף עניין. אחרת בשביל מה להגיע במיוחד דווקא לשם?

ואני לא יודעת אם צלוחיות בצד היו משפרות את המצב בהרבה. אם הייתי רוצה להרכיב לעצמי את הסנדביץ, כבר הייתי עושה את זה בבית. אבל כשאני אוכלת במסעדות כאלו אני רוצה לנסות את חיבור הטעמים אליו שף המסעדה כיוון, ושהוא יאזן לי את הטעמים במנה כראות עיניו. אחרת בשביל מה הוא שף ואני לא?

אם כבר העצה שלי היא שילכו בכיוון ההפוך - להתריע בפני הלקוחות שהמנה פיקנטית, ולהציע למי שרוצה שאפשר לקבל את התוספות החריפות בצד.
 

החתולית

New member
נראה שנהנתם מהאווירה

אבל אני מבינה למה האוכל אכזב.

נתקלתי במקרים נוספים בהם משנים מנות, אבל "שוכחים" שצריך לשנות גם את התפריטים. זו טעות שמסעדות עושות, וחבל.

אני מסכימה עם סבתא רותרות - במקרים כאלה, צריך להגיש את הממרחים וכו', בצד.
 
הפרנה לרוב לא שרופה ממש

אולי נשכחה מעט בתנור, אין לי מושג,
הם הרי לא מכינים שם את הפרנה,דני אחיו של אילן סיפר לי שהם קונים את הפרנה במקום מיוחד בקריות או במפרץ-חיפה והיא מגיעה לא אפוייה ממש, בבוצ'ר בר הם נותנים לה את האפייה הסופית את הרבע האחרון, ברוב המקרים שאכלתיח שם פרנה היא היתה האמנם חמימה ופריכה אך לא זכורא לי שממש שרופה, אולי פעם היה קצת בקצוות מין "פיח".

בצהריים אילן מגיש קבוע תוספת ירוקה עם הסנדוויץ, לעיתים תפוחי אדמה תלוי בבקשת הלקוח, בערב זה משתנה שם,
בערב במזג האוויר שעדיין קריר קצת פחות נעים לשבת בחוץ למי שרגיש לקור.

הטונה עצמה תמיד מגיעה ההיפך מעשוייה מדי, על גבול הנא,
אולי אמש היא נשכחה במחבת יחד עם הפרנה?
בכל מקרה תני להם עוד צ'אנס , מקום מקסים שמגיש אוכל מודרני,עכשווי ובטח שבחיפה אין הרבה מהזן הזה.

מה הבעיה שם עם התחבורה?
יש כרמלית שעולה שש או שבע לירות שחוצה את חיפה ב 7 דקות מהכרמל עד לכיכר פריז,
מסכים שחבל שהוא הוציא את האריסה , זה מוציא את העוקץ
 

sweetdreams

New member
איזה הבדל בין הסנדביץ בתמונה לזה שאני קיבלתי

הסתכלתי אחורה ומצאתי גם את הדיווח הראשון של מבולבלשלם משם, עם תמונה של הכריך הטוניסאי שלהם.

בכל מקרה, אתמול זה ממש לא היה הכריך המופיע בתמונה!
הפרנה היתה חרוכה לגמרי, ממש לא בצבע זהוב כמו בתמונתך, ה״פיח״ הנ״ל הופיע על כל כולה.

הטונה גם כן היתה עשויה מדי, וזה גם היה החלק שהדאיג אותי, כבר במעמד ההזמנה. כשאילן תאר לי אותו הוא תאר את הטונה כעשויה מדיום, (וסלח לי, אבל אצלך ואצל מבולבלשלם בתמונה זה נראה רחוק ממדיום
). כבר אז טרחתי לומר לו שמבחינתי הוא יכול להגיש לי אותה נא, הוא חייך ואמר ״כך אנחנו אוהבים את הלקוחות שלנו, אנחנו רק צורבים אותה קצת במחבת״, ועם זאת הגיעה טונה רחוקה מאוד מגבולות הנא.

אולי כמו שאתה אומר, הטונה כמו הלחם קצת נשכחו להם אתמול?


ולגבי המרכיבים (ולא רק האריסה) שהם הוציאו מהסנדביץ, זה ממש חבל, אבל כמו שאמרתי, אנחנו שוחחנו איתו וסביר להניח שניתן להם צ׳אנס נוסף כשנהיה באיזור. נקווה שאז נקבל את הסנדביץ האותנטי.


לגבי הסלט, אנחנו הגענו אחרי העסקיות (היינו שם מ18:00 עד 20:00), ועם זאת כששאלתי אם יש משהו ירוק לצד הסנדביץ, לרענן אותו קצת, אז הוא אמר שהוא יוציא לי סלט קטן בצד. בהחלט מגניב מצידו!

ואתמול בערב היה מזג אוויר מעולה בחוץ! עם כבר, בדר״כ אני לא יושבת בחוץ כי אני לא סובלת שמעשנים סביבי. אבל אתמול היה ריק. התחלנו בפנים על הבר, אבל מהר עברנו לשבת בחוץ עם הבירות, שוחחנו איתם, והיה ממש כיף.

ואחרון חביב, לגבי התחבורה באיזור..

הכרמלית באמת היה מצויינת אתמול לשותפה שלי לארוחה, והביאה אותה ממרכז הכרמל לכיכר פריז מאוד מהר. אני אתמול הגעתי מהקריות, אז בחרתי להגיע עם המטרונית וגם כן היה לי סביר.
בדר״כ עם זאת, אני מגיעה מאיזור הטכניון, ואז (כמו שגם אמרתי בשירשור הקודם) הנסיעה לעיר התחתית היא אחת הנסיעות השנואות עליי בתוך העיר! במיוחד אם אני לא רוצה לקחת אוטו, כי למי יש כוח להתחיל לחנות שם? ושלא לדבר על זה שמאז המטרונית אז גם אין פניות שמאלה. ממש ת״א באמצע חיפה נהיה פה.

אני חושבת שסיפרתי פה לפני כחודש שאני ובן זוגי היינו בסידורים לא רחוק משם ביום שישי אחד, והתלבטנו אם לנסוע לאכול אצל פאוזי או ללכת לחומוס אצל פרג׳. ואז תוך כדי השיחות שלנו בנינו לבין עצמנו פיספסנו את הפנייה למגינים והמשכנו על העצמאות. ומהבאסה שעכשיו צריך להסתובב שינינו את התוכניות והלכנו לנמל 24.
 
מהטכניון זה לא הכי נוח להגיע

הצחיק אותי שעשיתם סיבוב ובסוף הגעת לנמל 24, יש שינויים תחבורתיים באזור שנוצרו גם בעקבות המטרונית הזו,
לי אישית טרם יצא להשתמש בה, היא נראית לי ממש לא נוחה וסתם אוטובוס דו-מפרקי רגיל.
כל הטרראם שהיה סביבה היה מיותר וטיפשי, הרבה אנשים גזרו קופון שמן מאוד מהפרוייקט הגרנדיוזי הזה.

כל הסטודנטים מהטכניון מתקבצים סמוך לפקולטה אם זה בנולה סוקס או בקיוסקפה, עדיין יש תמורה לרדת מדי פעם לעיר התחתית.
לדעתי שווה את המאמץ
 

sweetdreams

New member
אני לא מהסטודנטים האלה


אנחנו דווקא מגיעים לעיר התחתית הרבה, בשישי-שבת בצהריים בעיקר, אבל גם בערב לפעמים.

לעיסקית צהריים במהלך השבוע זה קצת פחות משתלם בשבילי לרדת לעיר התחתית. זה סיבוב יותר מדי מסורבל כשצריך גם לחזור תוך זמן סביר, ואם כבר לצאת ממחוזות הטכניון בצהריים אז אנחנו מעדיפים לרוב אופציות קרובות/מהירות יותר.

ובכל זאת, יש שם מקומות שאנחנו אוהבים מאוד באיזור הזה של העיר, ומה שאני אומרת הוא שלבוצ׳ר בר יש דווקא תחרות בריאה ומכובדת בסביבתם הקרובה. (בניגוד לתאוריית החיפאים שלא אוהבים לצאת..
)
אך מכיוון ובשל האילוצים אנחנו לא שורצים באיזור בקביעות, הם צריכים להיות מצויינים בכדי שנעדיף אותם כשאנחנו כבר כן מגיעים, כי זה לא שחסרות אופציות אחרות - בין מעיין הבירה, החומוסיות, קלמנס, הנמל 24, הדאנק, פאוזי,..
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הכרמלית יעילה למי שכבר נמצא ליד הקו הקצר שלה

כל מי שלא (רוב החיפאים, תכלס) צריך קודם להגיע אליה (באוטובוס אחד או שניים, תלוי איפה הוא נמצא), ומכיוון שמדובר בהחלפה + תשלום נוסף (היא לא נחשבת לנסיעת המשך) זה פשוט לא משתלם... לא בזמן ולא במחיר. כבר עדיף לקחת אוטובוס ישיר.

ואגב, זה 7 דקות נסיעה אם היא במקרה בכיוון הנכון כשמגיעים. ברוב הפעמים שנסעתי בה לא היה לי מזל כזה, חיכיתי יותר... הייתי צריכה לחכות שהיא תעלה ואז תרד... ובפעם האחרונה היא גם התעכבה דקות ארוכות באחת התחנות מסיבה לא ידועה. בקיצור, רעיון חמוד, כיף לנסוע בה (תחושה קלה של חו"ל...) אבל יעילות מוגבלת מאוד ורלוונטית לפלח קטן יחסית של נוסעים.
 

noahanoon

New member
הצעד של שינוי המנה ללא עדכון התפריט נראה לי

משונה עד הזוי, שלא לומר ממש לא מקצועי...
אם קיבלתם תגובות שליליות על החריפות של המנה אז תשנו אך תעשכנו בתפריט, או שלא תשנו ותוסיפו בתפריט הערה לגבי החריפות (כמו שיש הרבה פעמים במסעדות אסייתיות) או שהמלצר יזהיר לגבי החריפות ויאפשר ללקוח לבחור את רמת החריפות המתאימה לו כפי שבוחרים רמת עשייה של בדר, או שתגישו את הרוטב החריף בנפרד, ליד המנה, כך שהסועד יוכל להוסיף חריפות לפי טעמו.
יש כל כך הרבה פתרונות. חבל שבחרו בפתרון הכי פחות מוצלח...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
באסה... תודה על הדיווח המאכזב

אני דווקא מאלה שלא אוכלים חריף, גם לא פיקנטי, ומתעצבנת כשאומרים לי "לא, זה בכלל לא חריף" ואז מתברר שכן...

אבל אם כתוב בתפריט שהכריך חריף, לא ברור לי למה אנשים מחזירים (אלא אם זה חריף מדי?). יש לי ידיד שנתקל בבעיה הפוכה: הוא אוהב חריף וכמה שהוא מבקש תמיד חוששים שהוא יחזיר או לא באמת יסתדר עם זה אז "מרחמים" עליו.

כך או כך, התופעה של שינוי מנות בתפריט ללא התרעה מקוממת מאוד ואני תמיד מתעצבנת ממנה (לצערי היא ממש לא נדירה בארצנו). לפעמים זה סתם רכיב קטן שנשכח בחוץ כי בדיוק חסר (ואני תמיד מרגישה קטנונית להתלונן אם זה רק משהו אחד...) לפעמים אלה שינויים משמעותיים במנה ללא כל יידוע ואז זה כבר ממש מרגיז.

אני מודה שאני לא כזאת חובבת כריכים (זה מבחינתי אוכל "לדרך", משהו שקל לארוז לטיול / משלוח / טייק אווי וכו') ובמסעדה מעדיפה מנות "בצלחת". ניסיתם מנות נוספות בתפריט או ששתיכן הזמנתן את אותה מנה?
 

sweetdreams

New member
היא הזמינה סלט

יש שם מנות ״בצלחת״ - פסטות, עיקריות, סלטים - אבל אני מודה שלא ממש הסתכלתי עליהן.

אני גם כן לא מגיעה בדר״כ למסעדה בשביל לאכול כריך, אבל נראה ששם זה הקטע שלהם, ואלה גם המנות שנשמעות יותר מעניינות, אז זה מה שבחרתי לנסות.

שותפתי לארוחה (צמחונית שאוכלת דגים, אבל הפעם לא התחשק לה) הזמינה סלט עם ארטישוק יהודי (מסתבר שזה זן מיוחד של ארטישוק מאיטליה), שזה תיאורו מהתפריט:
סלט ארטישוק יהודי צרוב על הגריל, עטוף באיולי צ'ימיצ'ורי, כוסברה, בצל סגול, בצל ירוק, עגבניות שרי, מלפפון, עלי נענע, חסה סלנובה, מסולסלת, חלפיניו, ויניגרט קלאסי.

אני מודה שלא התעמקתי יותר מדי במנה שלה, ולכן גם לא פירטתי לגביה בהודעה הראשית.

הוא היה נראה בסדר, סה״כ סלט, מה כבר יכול להתפקשש? (אם כי תוך כדי כתיבת שורות אילו אני חושבת לעצמי שדווקא יכול, אז טוב שלא פישלו בסלט.
)

מה שכן, עכשיו כשאני מסתכלת על התפריט אז גם כתוב שהסלטים מוגשים *על* (כתוב על, אבל אני מניחה שהכוונה היא עם) לחם פרנה ורוטב ויניגרט קלאסי, ואני לא ראיתי שהיא קיבלה שום לחם ביחד עם המנה שלה.
 

salo22

New member
העניין עם שינוי המנה מוזר

גם הטיעון מוזר, מאוד. הניואנסים הקטנים הם אלו שעושים מנות כאלו מיוחדות, כלאמר אריסה ולימונים כבושים ביתיים, איכות הפרנה תוספות וכולי, בטוח שלא איכות הטונה.
 
למעלה