ארוחת טעימות בעלמה לאונג' עם קופון באליגם

taloosh123

New member
ארוחת טעימות בעלמה לאונג' עם קופון באליגם

כן, גם אנחנו כמו אלפי אנשים רכשנו קופון לארוחת ערב במסעדת עלמה לאונג'.
אני מודה שבתור חובבת קולינריה- הרגשתי צורך לבדוק גם את המסעדה המדוברת הזו.
הגענו בערב שישי ועמדנו בכניסה (עם עוד כמה זוגות קופונים). המקום היה מלא לגמרי- בודאי תודות לשובר.
בכניסה קבלנו 2 כוסות קאווה חביבות (ובלי דובדבן) וחיכינו למקום שיתפנה.
מיד שהושבנו קבלנו צלחת לחם (לחם לבן ומסוג אחד) לצידו חציל קלוי עם מעט סלסה של עגבניה.
קבלנו את התפריט המלא ומיד בחרנו את כל הארוחה.
מרק ארטישוק ירושלמי שמנתי - עם ערמונים, הוגש לנו בכוסות שוט קטנות והיה טעים וממלא.
לראשונות בחרנו : טרטר ילוטייל - חתיכות ילוטייל קצוצות גס ברוטב חמצמץ-מתקתק ומקושט בפרחי אמנון ותמר- מנה שהייתי יכולה ממנה עוד ועוד.
טרטר בקר- שהיה מתובל מידי באגרסיביות עד שאי אפשר היה להרגיש בטעם הבשר.
למנת ביניים המליץ לנו המלצר (שהיה באותו ערב בעל המקום- אחרי ששני מלצרים לא הגיעו) על מנת הקלמרי עם תפוחי אדמה קטנים - המנה היתה
נחמדה אבל כללה הרבה שמיר- מה שמפתיע לאור העובדה שרושפלד לא סובל שמיר.....
למנות עקריות הוספתי עוד 45 שקלים לקבל מנת לוקוס (שהיתה אומנם טעימה אבל לא מצדיקה את התוספת הגדולה במחיר) ברוטב עגבניות עדין
הבעל לקח מנת ריזוטו זעפרן עם פירות ים -
הזעפרן בהחלט הורגש במנה. פירות הים כללו- 3 מולים (1 ריק- קצת מביך) 3 שרימפסים ובאופן כללי - לא הרבה.
לקינוח לקחנו נפוליאון -מנה שדומה מאד לקינוח המיל פוי באמורה מיו- שכבות של בצק עלים עם קרם טעים מאד ותותים בליווי 2 כוסות קפה מריר ועוצמתי.

סה"כ היה לנו מאד טעים, יצאנו מלאים ולא הרגשנו שהקופון מאכזב.
לא הרגשתי שהייתה פה גאונות במנה העיקרית- בהחלט לא מקוריות אפילו אם חומרי הגלם סופר טריים.
אני לא יודעת אם זה גודל המנות המוגשות בדר"כ אם כן המחירים ששמעתי (250 למנה עיקרית) לא מצדיקים את עצמם.
בתאבון

נקרא שללא הקופון הביקורת הייתה נקראת שונה

וחבל, כי זו ההזדמנות של המקום לגרום ללקוח לרצות לחזור ואני לא בטוחה שיצאתם עם תחושה כזו.

את מרק הארטישוק הירושלמי אכלתי בהרברט סמואל בארוחה בה הייתי לפני כמה חודשים, מניחה שמדובר באותו מתכון ואם כן, מדובר במרק מופלא.
בנוגע לשמיר - כיוון שרושפלד לא מבשל במטבחים של עצמו וכן מאפשר לשפים בפועל להשאיר את חותמם במידה מסוימת, ייתכן שזו הסיבה שהיה הרבה שמיר במנה. חבל רק שהוא היה בעודף.

Gargeran

New member
נשמע סך הכל דיי חביב

אם הרוטב למנת הלוקוס זה הרהיטה, אז מדובר על מנה מאוד מוצלחת.
גם את קינוח הנפוליאון השבור אני מאוד אוהב.

אגב, למיטב ידיעתי כבר מזמן אין בעלמה מנות עיקריות במחיר שציינת, המסעדה שינתה קונספט לפני זמן רב אחרי שלא הצליחה למשוך מספיק לקוחות במחירים הגבוהים שהיו בתחילת דרכה. בהתאם גם המנות השתנו

salo22

New member
האמת, נקרא די בינוני וסתמי

כמויות פירות הים במנות "מסוגננות" בארץ כבר מזמן נוטות להיות פארסה לדעתי, פה את נותנת עוד דוגמא טובה לזה. קצת קשה "לשפוט", במיוחד במקרים כאלו, בלי התמונות הרלוונטיות
כי זה נקרא בעיקר כמו "מנת חומר הגלם", כלאמר דג לוקוס ברוטב עגבניות, ואוקיי.. לא הייתה נניח תוספת ? טוויסט ? טאץ' אישי מיוחד של הטבח ? תודה רבה על השיתוף !

yogi3127

New member
אחלה

את מרק הארטישוק טעמתי כבר בהרברט והוא באמת מעולה, גם הנפוליאון נמצא שם והוא מעולה.
לגבי השמיר - רושפלד מאוד אוהב ואפילו הייתה לו מנה בהרברט של עוף עם ה מ ו ן שמיר.

תודה על העדכון

בעלי רכש לנו את הקופון בהפתעה והתלבטתי מאוד אם לבתטלו בגלל חסור הצלחה של ארוחות קופונים לאחרונה. בעצתה של סבתא רותרות החלטתי שלא כי הוא טרח ועשה הפתעה...שמחה שהיה טעים, גם אם לא מסעיר.

אשמח לעדכן ברשמי לכשיהיו

גסטרו

New member
תודה על הדיווח - גם אני קניתי קופון

תודה על אזהרת השמיר- אני מחובבי הכוסברה דוקא.
הקפה כלול ?

החתולית

New member
על הדיווח

לדעתי התבלבלת בעניין השמיר - אסף גרניט ומאיר אדוני אמרו שהם לא אוהבים שמיר. יונתן רושפלד, למיטב זכרוני, משתמש בשמיר לא מעט.

כמות פירות הים באמת קטנה מאד ודי מאכזבת.

אשר לגאונות: את לא גאון, הוא גאון, לכן את לא מבחינה בגאונות.

bruno01

New member
נשמע נחמד, אבל לא מספיק מעניין

לפחות עם הקופון זה היה יחסית משתלם.

אגב, גם אני לא סובל שמיר

למעלה