בדרך חזרה מאילת עוצרים בבאר שבע
ירדנו במסגרת משפחתית ללילה אחד באילת. המלון נבחר ושולם על ידי חברה שהזמינה את בעלי להרצות בכנס אז ישנו ואכלנו ברויאל גרדן. ארוחת ערב ובוקר שהיו סטנדרטיות וסבירות... מקווה שלא גרמתי להם יותר מדי נזק כששברתי ערימה של צלוחיות באמצע ההגשה של ארוחת הבוקר (פאדיחה, אבל לא כמו בקיבוץ. לפחות במלון אף אחד לא מכיר אותי...).
דווקא בדרך חזרה מאילת ציפתה לנו הפתעה נעימה בבאר שבע. אנחנו לא מכירים את העיר ולא ידענו מה ואיפה פתוח בשבת אח"הצ, אז נסענו לביג. הילדה רצתה פיצה והפיצריה היתה סגורה אז נכנסנו למסעדה בשם Kepasa - טאפאס בר ים תיכוני. מודה מראש שזו פעם ראשונה שלי בטאפאס בר ואין לי מושג עד כמה המסעדה באמת עונה להגדרה הזו, אבל נראה לי שמה שהכי חשוב הוא שהיה לנו טעים. אכלנו:
לילדה מנת ילדים של פיצה (מרגריטה), כוס שתיה וכדור גלידה (44 ש"ח).
אנחנו חלקנו כמה טפאסים:
פוקאצ'ת הבית עם מטבלים - קרם חצילים, סלסת עגבניות טריות עם פלפל חריף ולימון כבוש, חמאת שקדים קלויים ובזיליקום (19 ש"ח)
מרק קאטלוני - דלעת, חומוס ועדשים כתומות. מוגש עם קרוטוני שום ועשבי תיבול (26 ש"ח)
המבורגזה אסאדו - מיני בורגר עם איולי שום קונפי, איולי צ'יפוטלה, בצל קלוי, עגבניה ומלפפון כבוש. מוגש עם צ'יפס ספרדי (19 ש"ח)
ברוסינטה - ברוסקטה עם נתחי סינטה צרובים, פלפלים קלויים, בצל סגול, שום, אורגנו ואיולי פלפלים (35 ש"ח)
טאפאסלק - קרפצ'יו סלק צלוי בטאבון, קרוסטיני גבינת צאן חרוכה, רוקט ופטרוזיליה בויניגרט אגוזים קלויים (28 ש"ח)
קורקט תפו"א וגבינות - טאפאס מסורתי מגבינות ותפו"א מטוגנים על רוטב רומסקו, שקדים ועירית (24 ש"ח)
לקינוח היינו חייבים כמובן לקחת צ'ורוס עם שוקולד וקצפת (39 ש"ח למה הגדולה של 8 צ'ורוס)
הכל, באמת הכל, היה ממש טעים וחוסל עד תום.
החשבון הסופי היה בסביבות 240 שקל. הבעיה היחידה היא שבסוף יצאנו עם קצת טעם רע כי מסתבר שעל מיץ תפוזים בארוחת ילדים צריך לשלם תוספת של 7 שקלים... אני לא יודעת מה השתיה הסטנדרטית בארוחות ילדים. הפרטית שלי לא מכירה שתיה מוגזת לסוגיה... וכמובן שגם לא נאמר שום דבר לגבי זה במעמד ההזמנה. סתם מבאס לסיים ככה ארוחה באמת טעימה.
ועוד הערה אחת - השירותים נמצאים בקומה השניה, אין הפרדה בין גברים לנשים, והם מזן השירותים החשוכים שזה אולי נורא רומנטי אבל לא ממש נוח להחליף שם בגדים לילדה... הצטערתי שלא נכנסתי איתה לשירותי הנכים שנמצאים בקומה התחתונה.