אז מה אכלתם בסוף השבוע?

passioneta

New member
עוגת השוקולד צ'יפס אכן היתה עם שמנת חמוצה

שמתי את המתכון ותמונה בפייסבוק, זו עוגה שכיף "ליישר" אותה.

הכנתי גם פוקאצ'ות פשוטות ונהדרות לפי מתכון של קומרובסקי שמצאתי ברשת.
עם שניצלים ופירה (שהפכו לאוכל שכולנו נהנים לחזור אליו במסגרת ההצמדות המשפחתית לקומפורט פוד), וירקות במגוון צורות היה סופ"ש מנחם מאוד
.
 

mereng

New member
ביקור שלישי ב"ציונה" עם אורחת מארה"ב

שהתלהבה מהמקום.

חלקנו: ניוקי סלק שהיה טעים וכייפי, סלט ירקות חורף קלויים שהיה בינוני (תועפות של שומר, לא הבנתי מקריאת הרכיבים שזה הרכיב הדומיננטי. גם האורחת לא התלהבה ממנו - היה חסר רוטב שיחבר בין הירקות לקינואה), ופולנטה עם פטריות ופרמז'ן שהיתה מענגת כרגיל.

אחלה של מקום - כייפי, לא יומרני, נעים.

מסבאחה בחליל ברמלה ביאסה... המקום באמת התדרדר מאז שחליל הזקן נפטר. הפיתות היו זוועתיות
בפעם הבאה הולכת לבדוק מקום אחר שאבא שלי המליץ עליו באמצע השוק.
 
עוד מקום חדש וראוי בגבעתיים

בגדול סופ"ש די סתמי מבחינת אוכל שכלל שישי בערב רע רע במיוחד ברמה הקולינרית אצל ההורים של אשתי ושבת שגרתי בבית. ארוחה אחת ראויה לציון הייתה בשישי בצהריים ב"טאפאס 43".
מדובר במסעדה חדשה שכמה על חורבות בית קפה שהחליף שמות רבים תחת בעלות זהה בשנים האחרונות ותמיד היה ניראה לי כאילו נשלך משנות ה70-80 כשגבעתיים עוד הייתה זכאית לתואר העיר הזקנה בישראל.
במקום בית הקפה הומה מסעדה נאה וממותגת בצורה מושקעת עם תפריט טאפאסים לא קטן, כאשר בבוקר מוגשות כמה ארוחות בוקר ובצהריים עסקית המשלבת כמה מנות טאפאס. אנחנו היינו בשישי בצהריים אז מוגש התפריט הרגיל והזמנו מבחר מנות למרכז השולחן אותן חלקנו כולנו- שני מבוגרים ושתי פעוטות שנהנו מאוד.
מהחלק בתפריט שכונה "ליד הבירה" הוזמנו נשנוש נקניקיות שהיה טבעות נקניקיות פשוטות אך טעימות מטוגנות, צ'יפס בטטה שהיה דפי בטטה דקיקים מטוגנים שהיו פריכים וטעימים ולחם הבית שהיה טעים בסה"כ ומאוד נדיב בגודלו אבל בדיעבד היינו מסתדרים גם בלעדיו.
מחלק הירקות הזמנו פטריות פורטובלו ממולאות בתערובת גבינות שהיו טעימות אך מעט מיושנות באופיין. רצינו להזמין גם כרובית מטוגנת שהייתה חסרה.
מחלק הבשר הוזמנו שני המבורגרים- קציצה קטנה (55 גר') שהפתיעה בהיותה עסיסית לחלוטין. הבנות חלקו המבורגר אחד ואנחנו את השני וכולנו אהבנו, כן הוזמנה מנת פיש אנד צ'יפס בה היו פיסות דג לבן מטוגנות בפירורי לחם וקוביות תפו"א מטוגנות- שני מרכיבי המנה היו טובים וכך גם מטבל האיולי שהגיעה אתה.
המקום מצטיין במבחר בירות ישראליות מרשים- מהחבית מלכה ובזלת ובבקבוקים בנוסף לשתי מבשלות אלו היו גם בירות של הדובים, עמק האלה, נגב, רונן ואולי עוד ששכחתי. כל הבירות במחיר אחיד של 27 ש"ח לבקבוק אולם בכל יום יש במקום מבצעים אחרים כך שבחלק גדול של השבוע המחיר הוא משמעותית פחות אם בשל מבצעי 1+1 ואם מבצעים אחרים. בשישי בצהריים למשל (וגם במוצ"ש) מקבלים בירה מתנה כך שעל ה"בלונד אנגלית" של עמק האלה לא שילמנו.
סה"כ כל הארוחה עלתה 137 ש"ח מצחיקים ובהחלט נאמץ את המקום על ואזנה שנמצאים בדיוק מעבר לכביש.
ומילה קטנה על השכנים- בהתחלה מאוד אהבנו את המקום ואף המלצתי עליו בחום, למרות האוכל המוצלח היה ניכר שלא מצליחים להתרומם ובאמת בשבועות האחרונים הם יוצאים בכל מיני מבצעים במחירים זולים במיוחד בניסיון אחרון להציל את המקום. אנחנו התפתינו לאחד מהם ופחות נהנינו ממה שקיבלנו ואף סיפרנו זאת לאחד הבעלים ששאל לדעתנו- תגובתו לכך הייתה בעיקר להאשים אותנו שהסיבה לכך שההמבורגר במבצע היה פחות טעים לנו מזה הרגיל שאכלנו כמה פעמים בעבר- הם זהים לטענתו, היא פסיכולוגית בלבד גרמה לכך שממש אין לנו עניין לשוב לשם. כפי שכתבתי בעבר- זה היה מקום נחמד מאוד עם בעיה חמורה של בעלים שאינם מסעדנים ואינם מכירים בצורך להביא ניהול מקצועי.
שבוע טוב
 

Gרר

New member
איזה חדשות טובות אהבתי ולא הבנתי

מי אלה השכנים?
 
השכנים הם ואזנא

שתי המסעדות נמצאות על רחוב וייצמן משני הצדדים של הצומת עם ארלוזורוב
 

Gרר

New member
תודה

את הטאפאס אני אנסה מתישהו בקרוב בשעות הערב
 
יש המון מבצעים

ממליץ להסתכל באתר שלהם ואולי אפילו לעבור שם ולראות איזה מבצע יש בכל ערב
 

salo22

New member
שגרירינו בתפוצות רחוב ויצמן


קורא בשקיקה את כל המידע והרבה תודה על השיתוף.. עניין הבירות הישראליות קונה אותי לגמרי, לצערי העניין עם ואזנה גם לי יצא לראות דברים כשישבתי ולהרגיש באופן כללי "את הלחץ" ושמשהו בכיוון שם הולך ממש לא נוח ואני לא אתפלא כמו שגם אתה מציין, שהכיוון למקום הוא "לא חיובי" וזה יהיה חבל מאוד ועצוב, זה באמת נראה אולי כמו שמאוד רוצים שם אבל לא בדיוק יודעים איך לעשות את זה.. כשמחפשים סיבות אצל סועדים, הכישלון של הבעלים ידוע מראש.
 
שישי אצל סנדר שבת ה"כבש" דליית אל כרמל

אצל סנדר אין הפתעות האוכל תמיד זהה
כבד קצוץ בינוני, טחול ממולא מצויין
קרפעלך מטוגנים רק בגלל הבצל (הייתי מוותר על הקרפעלך)
החמין עם הקישקע מצויין והשיא מבחינתי קציצות מטוגנות טעם של פעם מהבית
גפ התוספת תפו"א מטוגנים היתה מצויינת
בשבת במז"א נהדר השכמנו אל דליית לבדוק צימרים לקראת הקיץ
קיבלנו המלצה (מקומית) על מסעדת הכבש
סט מנות ראשונות שכולל סלט טרי קצוץ דק חומוס טחינה ולבנה היה טוב
סט ממולאים עלי גפן (העלים לא טריים וחבל) קישואים ופלפל ביינוני עד סתמי
מנסף (כבש על אורז עם שקדים קלויים) היה סביר
תה קינמון (מצויין) ובקלווה OTH חתמו ארוחה בינונית
 

noahanoon

New member
בדרך חזרה מאילת עוצרים בבאר שבע

ירדנו במסגרת משפחתית ללילה אחד באילת. המלון נבחר ושולם על ידי חברה שהזמינה את בעלי להרצות בכנס אז ישנו ואכלנו ברויאל גרדן. ארוחת ערב ובוקר שהיו סטנדרטיות וסבירות... מקווה שלא גרמתי להם יותר מדי נזק כששברתי ערימה של צלוחיות באמצע ההגשה של ארוחת הבוקר (פאדיחה, אבל לא כמו בקיבוץ. לפחות במלון אף אחד לא מכיר אותי...).
דווקא בדרך חזרה מאילת ציפתה לנו הפתעה נעימה בבאר שבע. אנחנו לא מכירים את העיר ולא ידענו מה ואיפה פתוח בשבת אח"הצ, אז נסענו לביג. הילדה רצתה פיצה והפיצריה היתה סגורה אז נכנסנו למסעדה בשם Kepasa - טאפאס בר ים תיכוני. מודה מראש שזו פעם ראשונה שלי בטאפאס בר ואין לי מושג עד כמה המסעדה באמת עונה להגדרה הזו, אבל נראה לי שמה שהכי חשוב הוא שהיה לנו טעים. אכלנו:
לילדה מנת ילדים של פיצה (מרגריטה), כוס שתיה וכדור גלידה (44 ש"ח).
אנחנו חלקנו כמה טפאסים:
פוקאצ'ת הבית עם מטבלים - קרם חצילים, סלסת עגבניות טריות עם פלפל חריף ולימון כבוש, חמאת שקדים קלויים ובזיליקום (19 ש"ח)
מרק קאטלוני - דלעת, חומוס ועדשים כתומות. מוגש עם קרוטוני שום ועשבי תיבול (26 ש"ח)
המבורגזה אסאדו - מיני בורגר עם איולי שום קונפי, איולי צ'יפוטלה, בצל קלוי, עגבניה ומלפפון כבוש. מוגש עם צ'יפס ספרדי (19 ש"ח)
ברוסינטה - ברוסקטה עם נתחי סינטה צרובים, פלפלים קלויים, בצל סגול, שום, אורגנו ואיולי פלפלים (35 ש"ח)
טאפאסלק - קרפצ'יו סלק צלוי בטאבון, קרוסטיני גבינת צאן חרוכה, רוקט ופטרוזיליה בויניגרט אגוזים קלויים (28 ש"ח)
קורקט תפו"א וגבינות - טאפאס מסורתי מגבינות ותפו"א מטוגנים על רוטב רומסקו, שקדים ועירית (24 ש"ח)
לקינוח היינו חייבים כמובן לקחת צ'ורוס עם שוקולד וקצפת (39 ש"ח למה הגדולה של 8 צ'ורוס)
הכל, באמת הכל, היה ממש טעים וחוסל עד תום.
החשבון הסופי היה בסביבות 240 שקל. הבעיה היחידה היא שבסוף יצאנו עם קצת טעם רע כי מסתבר שעל מיץ תפוזים בארוחת ילדים צריך לשלם תוספת של 7 שקלים... אני לא יודעת מה השתיה הסטנדרטית בארוחות ילדים. הפרטית שלי לא מכירה שתיה מוגזת לסוגיה... וכמובן שגם לא נאמר שום דבר לגבי זה במעמד ההזמנה. סתם מבאס לסיים ככה ארוחה באמת טעימה.
ועוד הערה אחת - השירותים נמצאים בקומה השניה, אין הפרדה בין גברים לנשים, והם מזן השירותים החשוכים שזה אולי נורא רומנטי אבל לא ממש נוח להחליף שם בגדים לילדה... הצטערתי שלא נכנסתי איתה לשירותי הנכים שנמצאים בקומה התחתונה.
 

ההוגה

New member
יומנגס בחמישי

שעה 12:30 בלילה לאחר הופעה מוצלחת בברלה להבות חביבה, עצרנו בשרי חזרה ביומנגס. מקבץ אנשים בחוץ, אבל רק שלוש דקות המתנה - המלצרית אמרה שכנראה שברנו איזה שיא. היינו שלושה, אחד צמחוני טרי. ישבנו בחוץ ואת התפריטים פתחנו באתר שלהם באייפון. אין ספק שזו החלטה מוזרה שלא להגיש תפריט.
אני הזמנתי כרגיל את הצרפתי עם גבינה ממשפחת הגאודה שאני לא זוכר את שמה. טעמתי גם את האוסטרי מבשר לבן וטבעת בצל טובה ושמנונית. הצמחוני אכל פטריות ממולאות בגבינות ואת רוב הצ׳יפס שלי ולדבריו נהנה אך ציין שהמנה מאוד כבדה. לקינוח לקחתי מילקשייק צ׳אנקי מאנקי ועוד טעם תותי כלשהו, היה טעים.
השירות היה יעיל ולא נרשמו תקריות.
 

FiReBall

New member
אנחנו הגענו באזור 22:45

ובגלל שרצינו לשבת בפנים, חיכינו איזה חצי שעה
 

גסטרו

New member
דן אילת- אי של יציבות ואוכל מצוין

כנס שהתחיל ביום רביעי - 3 ארוחות ערב , 2 ארוחות צהרים, 3 ארוחות בקר- מגוון עצום, טעים מאד , גם העוגות בהפסקות היו מצוינות
השף אופיר קדם מכהן בתפקיד 17 (!!!) שנה , נראה אפילו מכים פיצות בארוחת הצהרים של יום ששי
טענה אחת- מגוון מאפי הבקר בארוחת הבקר קטן, יחסית אבל לחמניות פאן די מי עם גבישי סוכר ספקו את הסחורה

אני כבר מצטערת שהכנס באביב יהיה ברויאל ביץ.
 

Gargeran

New member
אומנם עבר זמן מאז הפעם האחרונה ברויאל ביץ'

3 וחצי שנים, אבל מאז ומעולם זכור לי שהאוכל שם טוב והמבחר גדול.
ידוע לי ששם ובדן אלו שני המלונות הטובים ביותר מבחינה קולינארית, בדן לא הייתי יותר מ-10 שנים, אז קשה לי להשוות :)

אני גם רוצה כנסים במלונות הטובים של אילת, או בכלל במלונות כלשהם, או בכלל.. כנסים :)
 

Gרר

New member
מסכים עם גרגרן

בדן המבחר קצת יותר גדול אבל לא פעם זה "עושר" מלאכותי כלומר עוד כמה וריאציות של אותם דברים ולא באמת משהו מהותי ושניהם הרגישו לי די אותו דבר מבחינת האיכות של ארוחת הבוקר (ערב/צהרים משתדל לא לאכול במלונות).

מה שכן ה-VIP בריכה של הרויאל ביץ' זה פלוס רציני אם אתם יכולים להשיג כניסה לזה - הרווחתם! זה פותר את בעיית הנישנוש במהלך היום ואישית אחרי ארוחת בוקר במלונות כאלה חוץ מלנשנש פה ושם... אני ממש לא מסוגל להכניס לפה כלום עד הערב.
 
למעלה